Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz bitpork #94439 üzenetére
Nyilván nem egy user beszámolói alapján vonunk le konklúziókat, mint ahogy az efféle statisztikák is komplett adatbázisokból táplálkoznak.
Mármint a Honda-ról, vagy a HR-V-ről? Utóbbira kíváncsi vagyok, mert a gyenge minőségű olajjal, nagy periódusokkal használt, sokat futottaknál előforduló olajfogyasztáson kívül én nem találtam semmit.
Közhely, de hibátlan autó nincs, főleg használtan, viszont anyagi kockázatcsökkentés van.emvy
Nem tagadom, h ezt a kérdéskört túlzottan egyszerűen közelítem meg.
Te, mint nem egy átlagember más érvek alapján hozol döntéseket.[rvilike]
Behatárolhatják az igények, valóban, de luxuskategóriából is lehet kisebb anyagi kockázatú döntést hozni.
mycso
Hol olvastad?
Első találat a vezess cikke.
Ebben is 110 lovas disel van."A hatfokozatú szerkezet - amelynek egyesben rövid az áttételezése, hogy helyettesítse a felezőt - 20 ezer kilométer után nehezen vette be a kettest. A darálás és a csikorgás súlyosbodott, 23 190 kilométernél cserélni kellett a sebességváltót."
Sokat is írtam a cserére.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-
mycso
veterán
válasz runner 125 #94455 üzenetére
Nem olvastam semmit, sehol. Tényként írtam.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
piqla
őstag
MX5-fele moka, csak 4/5 ajtoval (2 felnott + 1 kutya), Prius-fele megbizhatosaggal, max 3 milliog egy letezo auto? ha igen, akkor melyik lenne az?
Szereted az állatokat?
-
őstag
Ma jártam aaa-nál. Sok autó kint van hátha kapok ihletet. Ez szíven ütött. De úgysem tudnám fenntartani.
De ahogy látom asszonyka úgy képzeli hogy enyém az asx és övé marad az i30. Mert az pont jó, Ő soha nem veri le (mondjuk akkor vezet amikor én nem vagyok, az meg kapcsiból mínusz 100 kiló ).
Szóval lehet hogy csak egy használt iq-t veszek most magamnak. Aztán spórolok egy kicsit és amikor lenyúlta az iq-t (ide a rozsdás bökőt hogy az lesz városban) akkor veszek valami még finomabbat (cx5 vagy ha lesz volvo s40 megint mondjuk az új széria benzinesből turbó nélkül).
Ha igazán szigorú lennék magammal akkor vennék egy 1.2-es pandát. De az csak a racionalitásnak kedvez. Azt meg ugye nem szabad
-
válasz runner 125 #94455 üzenetére
Az "efféle" statisztikák soha, de soha nem lehetnek valós döntési alapok, hiszen nem egy helyen ki lett már tárgyalva hogy ezeknél csak az eladott autók egy töredékét mérik illetve jelenik meg. De ha neked elég ennyi, akkor legyen. Nem akartalak én meggyőzni semmiről. Csak elmondtam, hogy nem nekem, hanem nektek statisztika hívőknek van szerencsétek.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
DeFranco
nagyúr
-
válasz DeFranco #94462 üzenetére
Természetesen rosszul látod. Nem írtam egyszer sem hogy bárki rosszul tenné hogy úgy látja ahogy. Pusztán reagálok arra az állításra, miszerint én nem reálisan választanék autót - persze azt nem tagadva hogy szerelem nélkül nincs ótó nálam
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
-
szőröscica
addikt
-
runner 125
nagyúr
válasz Tom1939 #94459 üzenetére
AAA-val azért légy résen, de az elgondolás nagyon jó lehet. Mit is írtál, h kell egy városi meg egy utazós alternatíva? Vagy mindkettőt használnátok javarészt városban?
Ebben már a legfrissebb 205 lovas D5 van, ez a motor 15 éve jelen van a Volvo kínálatában, C30-tól XC90-ig, belerakták mindenbe, nem véletlenül. Az egyik legjobb Bosch rendszerű, 5 hengeres diesel a piacon. Ráadásul az általad nézett példány kézi váltós, így az automata random előforduló bugja is ki van zárva.
Illetve a 2007 után gyártott V / XC70-ek már az S80-nal vannak párban beltér szempontjából, így a helykínálatra sem lenne panasz.
Mennyit mennél vele éves szinten?
Ha, konkrét alkatrészárak érdekelnek, gyere át index forumra az S60 / V70 topikba, ott többen is tudnak benne segíteni.
Többnyire városi használat mellett a DPF miatt érdemes azért havi egyszer meghajtani (mondjuk egy fél óra pályatempó).
mobile.de-n nézz még szét esetleg, ott nagyobb választék van a kézi váltósokból, itthon a piac 3/4-e automata.
Apropó, előző generációs V / XC70-esekbe lehetett kérni hátra kihajtogatható padot, nem tartom elképzelhetetlennek h az újabbhoz is elérhető.Rövid távra + 2 gyereknek jó lehet.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
mycso
veterán
válasz szőröscica #94060 üzenetére
No, a napokban párom astrája ugyan ezt csinálja (J 1.7ctdi). Hűtővíz min-max között és reggelente minden első indításnál nyíg, hogy alacsony a hűtővízszint.
Tegnap felöntöttem max.-ra, ma délután első beindításkor nem szólt...viszont előtte sem kellett volna.
Majd kíváncsi vagyok, hogy reggelente fog-e szólni.Jah, illetve valaki még említette a futóművét, hogy mennyire jó. Ha kanyarokban a libegős bizonytalan érzés jónak számít, akkor valóban az. Egyébként ezt leszámítva valóban nem rossz, de hát kanyarban is működjön már a futómű.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
giigz
veterán
válasz Tom1939 #94459 üzenetére
HI!
nekunk a foka 3 mellett xc70 van, igaz 2.5T de annyit tudok mondani, hogy imadom, brutalisan jo, a fenntartasa pedig filleres az elotte levo allroadhoz :-))
udv
duddukki
ps.: ha tetszik, batran vegyel xc70-et, nem lehet benne csalodni, beulsz es imadod, csak mennel vele reggeltol estig, muszakilag is top kategoria
-
runner 125
nagyúr
Jah igen, azt a részét kifelejtettem, h nem egy elromlós fajta az XC70 sem, főleg kézi váltóval.
Szervizre meg nem muszáj hivatalos márkaszervizbe vinni, illetve forumokon minden alkatrész töredék áron beszerezhető.
-
hdman
őstag
-
őstag
válasz runner 125 #94470 üzenetére
Alapvetően mindkettő menne városban is. Inkább lenne egy családi mindenes és a tartalékos. A tartalékos valószínűleg hét közben a garázsban/ metró közelében álldogálna. Aki a gyerekekért megy az a mindenest használja, aki túlórázik/ máshova kell mennie az a tartalékost.
És a hétközbeni norma kör még jó dízelnek is gyilkos. Hidegindít, 2 km leállít 5 pecre, újabb 1,5 km. Visszafelé fordítva.
Szóval jó a D5 de ilyet nem tennék vele (bár hallomásom szerint a 163 lovas az igazán örökéletű).
A turbó benzinessel sem (mondjuk az a hajamat is lezabálná ilyen üzemmódban).Szóval volvóm kő gazdagság kivételével csak akkor lesz ha lesz szívó benzinesük. De nem ez a trend.
-
-
-
giigz
veterán
válasz Tom1939 #94481 üzenetére
HI!
igen, nem erdemes kiprobalni, kepekrol nekem is csak egy jol kinezo atlagosan szep autonak tunt, viszont az elso 200 meter utan mar mosolyogtam :-)
a multkor laraxior uzemmodban (tempomat 70) es keves varos 7 literbol kijott, normal hasznalat mellett kb. 10-11 liter, nem esz nelkuli hajtas, csak varosban lehet 12 lenne, de vegyesben kb. fele-fele 10-nel nem tobb
ja es ami ezekhez az ertekekhez fontosan megjegyzendo, autogazos a mienk, igy a 10 literes fogyi olyan mintha gaz nelkul benzinbol ~6-7 litert enne
udv
duddukki
-
-
runner 125
nagyúr
Ez majd akkor lesz egyértelmű, ha elfelejted a chip-et.
Tom1939
Világos, ilyen felhasználásra tényleg nem jó döntés a diesel.
Jól kiveséztük a témát, minden bizonnyal az ASX lesz a befutó nálad."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Kornel
veterán
monedo mk3 2.0 benzinnél mire kell figyelni?
facelift után javítottak valamit érdemben, ami miatt megéri a többletpénzt?most nézem, hogy a duratec 2.0 láncos, elmegy a motorélettartamig, mint a suzukinál, vagy illik cserélni valamikor? ha igen, akkor mennyibe fáj?
[ Szerkesztve ]
-
-
hdman
őstag
válasz runner 125 #94491 üzenetére
Ez nekem olyan mint a levegő A dízel-kombi-chip egységet nem bonthatja meg semmi
Sopron city :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Külpolitika
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- Elektromos autók - motorok
- EAFC 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest