Új hozzászólás Aktív témák

  • theooracy

    aktív tag

    Más téma. Hirdetem az autómat, egy 2002-es 1.6-os Golf 4-et. Erről az autóról tudni kell, hogy első tulaja vagyok, én hoztam ki a kereskedésből. VALÓS 88 ezer kilométer van benne, amit igazolni is tudok. A karosszérián és az alvázon egy pötty rozsda sincs, a belseje is patika tisztaságú, úgy is mondhatni, szinte újszerű. Törésmentes, még koccanásom sem volt vele. Semmi nincs elöregedve kirepedezve. Sok-sok extra, abban az időben az egyik legjobb felszereltség szintű volt. Minden működik, semmi gond nincs vele, karbantartások pontosan dokumentálva, most jelenleg semmi teendő nincs, bele kellene ülni és használni. Plusz jár hozzá ez-az (téligumi felnin, stb.) Tehát, nyugodtan elmondhatjuk, hogy szinte újszerű állapotban van.
    Az hasonló évjáratú és motorú autókhoz képest 300 ezerrel drágábbért hirdetem, a fentiek miatt. (Meg kell jegyezni, hogy 140 ezer km. futás teljesítmény alatt nem nagyon találni hasonlót...)

    És itt jönnek a bosszantó dolgok: Telefonál a madár, de még úgy, hogy az autóról szó sem volt, már alkudozik, hogy ez nem ér annyit, majd bemondja a háromszázezerrel kevesebb árat... Mert hát 17 éves, ó jaj! És ezt szinte az összes telefonáló eljátssza. Másik: Jönnek megnézni. Négyen. Közöttük egy autószerelő. Kiállok a garázsból, szájak tátva maradnak, "jesszus, de szép!" Mindent elmondok az kocsiról, szerelő atomra átnézi, tényleg az van, amit mondok. Egymás között beszélik, hogy nagyon patent a gép. Ígéri este felhív, hogy mi a döntés. Este telefon, majd közli, hogy sajnos ő úgy 300 ezerrel kevesebbre gondolt, de mivel látja, hogy nem adom ennyiért, ezért hagyjuk az egészet.
    Az ígérgető "mennék megnézni" emberekről már nem is beszélve, akik már vagy azelőtt visszamondják a megtekintést, hogy eljönnének, vagy többet nem is jelentkeznek.....

    Tehát az a nagy helyzet, hogy a magyar ember sajnos "ingyen" akarna újszerű autót venni és nem érti meg, hogy ami tényleg jó, annak ára van! Inkább megveszi egy-két százezerrel olcsóbbért az autókereskedésben az ismeretlen előéletű (visszatekert órájú, ropira törött-majd javított) autót, mert úgy jobban jár. Azután meg, amikor kiderülnek a dolgok és a gatyáját is rákölti, akkor meg sír mint az a bizonyos fürdős k..va.. :(

    Nos ezt nem azért írtam le, hogy "fényezzem" az autómat, hanem azért, mert érthetetlen számomra ez a hozzáállás a "vevő jelöltek" részéről ... És sajnos szerintem ez általános jelenség a mai használt autó piacon.... :( Tudom, nem kevés pénz még egy használt autót venni is, de szerintem nem egy igazán jó autót megvenni drága, hanem a fentebb említetteket......)

Új hozzászólás Aktív témák