Hirdetés
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- GTA V
- Nintendo Switch
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- PS Vita / PlayStation TV
- The Division 2 - Jövő hónapban jön a Battle for Brooklyn DLC
- Old Skies teszt
-
GAMEPOD
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egonyolc
aktív tag
Sziasztok,
Full-hd tv-re keresek valamit.
D+
Netflix
(Hbo)Max
WifiTudjon magyarul, legyen egyszerű a kezelése (70+os apámnak)
Ha ki jön 20 ezerből nem baj.Előre is köszönöm,
E
-
RVR400
veterán
válasz
balazs1022 #10758 üzenetére
Van az az összeg, ami alá már nincs értelme menni...
-
kano
nagyúr
válasz
balazs1022 #10758 üzenetére
Ha nem fontos a gar....
-
DrKapocs
őstag
válasz
balazs1022 #10756 üzenetére
Nem tudom ki ajánlotta ezt, talán Adamsky fórumtárs, de én elmentettem a nevét, linket. Specifikációi alapján jó cucc:
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $78.89 52%OFF | Kinhank G1 Android TV Box With Netflix 4K Google Certified Amlogic S905X4 4+32G WiFi6 Dolby Audio/Dolby Vision Media Player
https://a.aliexpress.com/_EQBJfPhChoice dayen ráadásul 67 dollár lesz.
-
kano
nagyúr
válasz
balazs1022 #10756 üzenetére
Teljesen jó cucc. Aqua-ban, most 19k 2 év garral.
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
TV okositot szeretnék. Csak ugy nagyjabol futottam át a topikot. Igenyek:
- Full HD
- Netlfix, L1
- Plex
- néha youtube
- Bluetooth kapcsolnam rá a fülhallgatót
- LAN port legyen rajta
- usb-s film lejátszást is tudjon.A topikban ezt talaltam: Leap S3
Ez még most is ajánlott, vagy ettol mar komolyabbat erdemes venni?Köszönöm!
-
byronk
csendes tag
Sziasztok! Tudtok nekem esetleg ajánlani itthon is kapható tv boxot amin megy teljes értékűen a telekom tv go alkalmazás? Előre is köszi.
-
Trk.Adam87
aktív tag
Itthon is kapható stick jellegű Android TV eszközök közül most melyik a legjobb olyan, amin van USB bemenet is? (vagy ha az nincsen, akkor legalább microsd kártyát fogad)
-
anglergab
addikt
Az ajánlott Strong Leap-S3 box (4K-s) most jó áron van megbízható boltban 2 év garival:
[link]Technikai részletei:
[link]
[link]Érdekesség:
[link]A Skyworth gyártja a hardvert a Strong-nak, 2023-as modell.
2024. januári a legfrissebb szoftver hozzá (Android 11, már Google TV).
A távirányítója infrát és Bluetooth-t is tud, tudja vezérelni infrán vagy HDMI-CEC-en a TV-t is.
Ha pirosan villan a távirányító LED-je akkor infrán, ha zölden akkor Bluetooth-on ment ki a jel.
Hivatalos Google TV eszköz, Widevine L1, Dolby video/audio, AVC, HEVC kodek hivatalos támogatással (licenszekkel).
A rendszer 5 GB-ot foglal, 9+ GB szabad a 16 GB-ból.
2 GB RAM van benne, tipikusan a 60-70%-a foglalt, ott tartja az appokat hogy gyorsan elinduljanak.
90% RAM használat körül kezd el kidobálni appokat a RAM-ból, hogy nehogy elfogyjon a hely.
Van rajta USB, Ethernet port, 100 megabites, minden streamre elég.
A wifije tud 5 GHz AC-t.
Adnak hozzá elemeket a távirányítóhoz és HDMI kábelt is.
Nincs analóg kimenete, csak HDMI TV-hez lehet csatlakoztatni. -
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudok rájönni, hogy milyen eszköz kell nekem, így ebben kérem a segítségeteket. egy olcsó kis (10-15e?), de működő hulladékra van szükségem ehhez:max 1080p tartalmakat kell tudnia lejátszania, jelenleg egy 720p butaTV-n, HDMI-n
Kéne tudnia hagyományos tv okosítós cuccokat (~max, netflix, youtube)
És TV adás érkezne neten saját távoli szerverről (TVheadend), ami legnagyobb valószínűséggel KODI-ból lenne megnyitva (tvheadend pluginnel; ~http adatfolyamú lejátszás ez)extrém reszponzivitást nem várok el, de azért ne legyen fél perc egy csatornaváltás
kínai szarokra, hardveraprós cuccokra is vevő vagyok, ha van velük tapasztalat
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
feuerteufel #10743 üzenetére
Ahogy Steve1207 javasolta, – amennyiben sztereó hangrendszeren nézed a filmet – válts sztereó hangsávra a Netflix app-ban.
Máskülönben az 5.1-ből jövő center hang nem megfelelő downmix-e (a sztereóba történő keverése) esetén a párbeszédek halkak (ami általában középről jön), míg az "effektek" (és kb. minden más) túl hangosak lesznek.
Szóval ez nem a box hibája. -
DrKapocs
őstag
válasz
Megoldás itt.
-
Steve1207
veterán
válasz
Valami olyasmi rémlik korábbról (halk szövegek, amúgy meg hangos "mindenség"), hogy a stereo - 5.1 közötti hangsáv váltás erre megoldás volt (mármint, hogy vissza 2.0-ra az alap 5.1 helyett). Talán a netflixben is van erre mód, hogy 2.0-t válaszd ki hangsávnak, de amúgy boxon és tv-n is érdemes átfutni jól van-e minden beállítva.
-
feuerteufel
csendes tag
Hako pro-n mit kell beállítani, hogy pld netflix-en egyenletes legyen a hang, ne üvöltsenek a zenék, effektek, miközben a szöveg meg szinte alig hallható?
Ez este főleg eléggé idegesítő tud lenni -
Vini011
csendes tag
válasz
marquuard #10702 üzenetére
Szia!
Nincs leap s3-am, de leap s1 re is a jött egy biztonsági frissítés.
Azonban ez lényeges vagy csak számomra lényeges funkció frissítést is tartalmaz, mert kép beállítás HDR lehetőség kibővült.
Eddig csak kényszerített HDR mód volt, illetve annak tiltása, de szerencsére jelenleg már az adaptiv HDR is választható és működik is mint az első generációs mi box s-en.Megnézed esetleg, hogy a leap S3 is van e adaptiv HDR vagy annál az eddigi firmware is tudta ezt az opciót?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
gabor1974 #10739 üzenetére
"X96 ultra ... " – ezt nem ismerem (ilyen?), így nem tudom milyen hűtési problémákkal küzd. Bár régen rossz, ha egy ilyen cuccra ventit kell applikálni.
"A légegér viszont nem nagyon akar működni ... "
Ezt, hogy kell érteni, hogy "nem nagyon akar"? Működik, vagy nem?
Nálam Mi Box S gen.1 és Kinhank G1 is szépen működnek az Ali-s "légegerek". -
gabor1974
tag
válasz
<Adamsky> #10738 üzenetére
X96 ultra, a telekom tv go webes felületen működik, s a melegedés miatt . Ez utóbbi melgoldódott, a tetejére raktam így lényegesen csendesebb de a hatékonysága megmaradt. A légegér viszont nem nagyon akar működni már 2t (mondjuk egyféle g30s) sem működik úgy mint a youtube s videókon a giriskopos része
-
-
gabor1974
tag
A légegeret melyik távirányítóra kell programozni, esetleg egy magyar nyelvű video vagy leirás nem tudtok?
Illetve milyen ventiszabályzót ajánlanátok , mert kicsit hangos a plus venti ami a T Tv go miatt ajánlottak. -
gabor1974
tag
Plexet alkalmazásként töltöttem le, nincs hangom a filmeken , x96max ultra, tippeket tudnátok adni?
Köszönöm -
gabor1974
tag
Valaki megnézné hogy a hako pro n megy e a sweet tv illetve a plex?
Köszönöm
-
RVR400
veterán
válasz
<Adamsky> #10730 üzenetére
Igen, az Ali-n láttam ilyen képeket. A magyar link-en viszont nincs satírozás.
A YT videó alatti képig nem jutottál el?
Amúgy korábban még szerintem pont én találtam meg ezt alin, és linkeltem, bár ott a leírás 10x értelmesebb, mint ezen az oldalon, az ára meg biztos, hogy jóval kedvezőbb.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
RVR400 #10728 üzenetére
Azért az S905Y4 annyira nem puruttya. Már, ha az van benne. Az persze változatlanul gáz, hogy hol ezt, hol pedig S905W2-t írnak.
" ... nem véletlenül vannak a logók itt-ott satírozva... "
Igen, az Ali-n láttam ilyen képeket. A magyar link-en viszont nincs satírozás." ... így csak rátákolt appal mennek a dolgok."
Igen, ez nekem is átfutottam az agyamon, de Android TV-s vonalon ilyennel még nem találkoztam. Az tényleg gyakori, hogy "sima" Android + kendácsolt mobilos Netflix app.#10729 Steve1207
" ... ccast sincs." – tényleg ezt el is felejtettem, hogy valamelyik reklámanyag Miracast-ot emleget. WTF?!Igazatok van, visszaszívom. Ez még "papíron se jó".
-
Steve1207
veterán
válasz
RVR400 #10728 üzenetére
Össze-vissza van, ez egy 14e-es box ali-ról épp, de nekem így ránézésre ez ilyen portolt rendszer. Csak szokás szerint ami épp megy az megy erőből és most valami mókolt ATV van rajta a régóta megszokott nagy ikonos sima android 11 helyett (ami X96-os alap cuccokon volt korábban ilyen stock rendszer).
Nekem már az fura, hogy ATV-ből van ilyen szinten hasonlító port meg L1-et ír, miközben elméletileg semmi certi és egy ccast sincs. Emellett a fejlesztőit, ha megnyitjuk sima androidos a felület, nem pedig az android tv-s, ahogy egy screenen láttam.
[link] itt az orosz fórumon át lehet amúgy futni gyorsban, sok mindenről van screenshot. Én azoknak az L1-es képeknek se igazán hiszek, yt-os tesztben pedig S905x4-et is van, hogy írnakEz megint az a kukázzuk össze, amilyen hardvert olcsón lehet kategória.
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Trk.Adam87 #10726 üzenetére
Kicsit számomra érthetetlen, hogy a Netflix-nél miért csak "HD 1080p"-t vállal, miközben a Youtube-nál 4K-t. Én rákérdeznék a boltnál erre vásárlás előtt. Papíron egyébként nem tűnik rossznak.
-
Trk.Adam87
aktív tag
Erről mik a vélemények, mint lehetséges Leap S3 vagy Hako alternatíva?:
MAGICSEE G7 PROAhogy látom ez is Google és Netflix által tanúsított, Widevine L1 támogatással rendelkező box.
A termék részleteinél azt írják, hogy ebben is S905Y4 proci van, viszont 4 GB Ram társaságában, ami jobb vétellé teheti a Leap S3-nál. -
RVR400
veterán
válasz
DrKapocs #10723 üzenetére
" Lassú, buta, szenvedés." - Ezeket nem én írtam...
Szerintem az, hogy 2023-ban még FW-t adtak ki egy 2014-es készülékre minden, csak nem a támogatás hiánya.
Van egy TCL 55P715 készülékem, talán 2 évig, ha foglalkoztak a FW-ével, ami nem igazán vezetett semmilyen irányba, és a készülék 4 éves, de már inkább a Telekomos boxot használom streamingre is, mint a TV-t.
Szóval értem az alapproblémádat, de mind tudjuk, hogy 10 év jelen technikai fejlődés mellett igencsak sok idő, és mikor vetted is egyértelműnek kellett lennie, hogy 10 év ilyen jellegű működés és támogatás csodaszámba megy...Ahogy a boxod sem lesz sehol 5 év múlva.
-
DrKapocs
őstag
válasz
RVR400 #10722 üzenetére
Nem a készüléket, hanem a Samsungot, mint gyártót. Én még olyan ember vagyok, hogy tv-t nem cserélgetek csak úgy. Adott korban igyekszem jót venni, ha működik, miért cserélném? Ugyan azt a sz@rt látom az újban is. Szerintem nem fair egyik napról a másikra megszüntetni a támogatást egy ilyen app esetén, mint a Netflix. Minden hülyeségről tudnak push üzenetet küldeni, erről persze nem. Azt ne mond nekem, hogy drasztikusan megemelkedett a hardver követelménye az appnak és ez az oka. Eddig döccenés nélkül ment rajta minden film.
-
DrKapocs
őstag
A Samsung tv-m (F5300) a tegnapi napon kiírta, hogy a Netflix többé már nem lesz támogatott rajta. Betölt, de filmet nem enged lejátszani. Pofátlan egy társaság, szerintem a Samsung sara. Nem az első ilyen lépésük, a D és E szériával is ezt játszották. Még szerencse, hogy megvettem pár hónapja a Hako-t. A büdös életbe nem veszek többé okos tv-t, teljesen felesleges. Lassú, buta, szenvedés.
-
Beni2360
félisten
válasz
feuerteufel #10718 üzenetére
A külső periféria engedélyezve van?
Most fejből nem tudom hol található, kutass útána. -
Beni2360
félisten
válasz
feuerteufel #10709 üzenetére
Ha van hdd bele dugva olyankor elö fordul, hogy nem működnek. Ha már fel állt a rendszer utána utolsónak kell bedugni az egér sticket. Usb hubbon se mindig dolgozik. Külön usp port kell neki. Probálgasd ki.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ikszboX #10712 üzenetére
" ... streaming szolgáltatókra kellene (...) Mi Box S fele hajlok ... "
Ha, csak streaming-re kell, akkor hajrá!
Nekem van egy Mi Box S-em (az első generáció), de utóbbi időben picit megingott a bizalmam a márkával kapcsolatban. Volt ugyanis egy elrontott frissítés, amit azóta se javítottak, ill. a gen. 2-vel is akadhatnak gondok, ha "offline"-ba is szeretnél filmezni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Vezetékes egér / bill.? Egyáltalán működik nálad valami USB-ről?
-
RVR400
veterán
válasz
Csinálj egy visszaállítást, aztán próbáld meg.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
ikszboX #10706 üzenetére
Szia!
Kimásoltak valami külföldi cikket szerintem, meg lefordították magyarra, de amúgy jó a lista "valid"-nak tűnik, a rajta szereplő TV box-ok mind elég jók és ajánlottak, külföldi cikkekben is nagyjából ezeket szokták ajánlgatni.
Belekötni max annyiba tudnék, hogy nincs olyan, hogy Chromecast 4, azt az eszközt Chromecast with Google TV-nek hívják, és létezik belőle 4K-s és Full HD-s verzió is.
Én még mindig az 5-6 éves első generációs Mi Box S-emet nyúzom, jó kis kütyü az, szépen teszi a dolgát mind a mai napig. -
ikszboX
csendes tag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
feuerteufel #10703 üzenetére
Érdekes. Annak pedig működnie kellene. Nekem ugyan nem Hako box van, de egy "noname" Ali-s 2.4 Ghz-es távvezérlő (amin van trackpad), és egy Xiaomi Wireless Fashion Mouse (ez ugyan tud bt.-t is) simán működött Mi Box S-el és a Kinhank G1-el is.
-
Fall-N
veterán
válasz
feuerteufel #10703 üzenetére
Bármilyen vezeték nélküli 2,4 GHz-s vezeték nélküli billentyűzet + egér jó hozzá. Ezek nem BT-vel működnek, csak rádióhullámosak. Nekem például egy Ewent touchpados wireless billentyűzetem van, USB-be kell bedugni az adó/vevőjét és már működik is. Annyi hátránya van a BT-s perifériához képest, hogy kell az USB aljzat a boxon/sticken, így a Chromecasthoz nem tudom használni, csak ha aktív, tápolható elosztót vennék hozzá, ami még nem történt meg. BT-s meg működne, mert BT van mindegyikben.
Másik alternatíva az Androidos telefonon a Google Home virtuális távirányítója. Azt szoktam használni. Ha párosítva van, akkor lehet vezérelni telefonnal.
-
feuerteufel
csendes tag
A Hako-hoz csak Bt egeret lehet csatlakoztatni?
Van itthon több darab usb stick-es is, de nem mennek vele -
marquuard
veterán
Leap S3-ra jött egy 699MB-os frissítés. Van valami érdekes benne?
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G1 USDT i5-4590s 8gb ram 120gb ssd wifi gigabit minigép eladó olcsón
- Eladó Silverstone Rack szekrény sínek!
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest