Új hozzászólás Aktív témák

  • stingy2

    senior tag

    válasz Vesa #84945 üzenetére

    "Ez nekem ilyen szocialista marhaságnak tűnik"- na ne vicceljünk már. EU nyugati felén asszem szinte mindenhol van. Ott mikor volt szocializmus? :)
    Itthon nem fogják bevezeti, mert nincs hagyománya a vagyonadónak. Ezzel az a gond, hogy a szükséges adót így is úgy is be fogják szedni, csak most pl. az inflációval, meg az egy kulcsos adóval a szegény, rosszul kereső bérmunkásokat sújtják. Mi az igazságosabb: van 4 lakásod és adóztatják (volt rá pénzed nem? - aki majmot tart, legyen pénze banánra) vagy aki minimálbért keres, és a 20, de inkább 40%-át megette az infla 1 év alatt.(ugye nekik sokkal több az élelmiszer a kosárban). Ne érts félre, én is nyertese vagyok a MO-i igazságtalan adórendszernek, de nagyon rühellem a tehetős vállalkozói réteg picsogását, akik k.vára nem akarnak betenni a közösbe, csak év(tizedek) óta kivesznek, és futtatják magukat, hogy mekkora munkaadók, meg minden. És itt főleg a hazai kis és középvállalkozókkal kapcsolatos rossz tapasztalataimra emlékszem. Aljadék módon kihasználják a munkásaikat, de pl ingyen kajál a kölke, mert elhazudja a jövedelmét. Nekem ezeket nem kell bemutatni, 30 évig álltam velük kapcsolatban, és még mindig forog a gyomrom, ha eszembe jutnak.
    Pl. mikor egy jelentős multi betelepült a városunkba, és piaci bért akart adni a melósainak, a helyi "vállalkozók" rögtön összefogtak, rendeztek egy fórumot a polgival, hogy jááj, mi lesz velünk, mi nem tudunk ekkora bért fizetni, és nem lesz droidunk. Na mi lett az eredmény? Lezsírozták a multival, hogy csökkentse a béreket. Na ennyit ezekről...bocs, de ez most kijött :R

    INTJ

Új hozzászólás Aktív témák