Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PredatorZoli
Topikgazda
Azt is hozzá kell tenni, hogy ez a duplázódás/háromszorozódás forintban értendő.
Ma megnézi az ember, hogy mondjuk egy s&p 500 ugyanez alatt az idő alatt mit csinált, azt lehet látni hogy az is megduplázódott csak az dollárban, és ha azt indexálom a devizaromlásból származó forint árfolyam nyereséggel, nagyjából ugyanott vagy, csak nem volt annyira macerás az egész. Szóval inkább úgy mondanám, hogy tőzsdei hozamokhoz hasonlót nyújtott ezen időszak alatt, minden reáleszköz nagyjából ezt hozta nagy átlagban.
Lehet, hogy az ingatlan még egy kis bérleti hozamot is termelt, de a részvény is termelt osztalékot, azon kívül az ingatlannál felmerül egy nagyobb megszerzési (és esetleg eladási) költség, illetve 5 év alatt van valamennyi amortizáció is, költeni is kell rá (legalább egy kifestés és pár dolog cseréje, mert ha nem akkor az az eladási árban mutatkozik meg nagy valószínűséggel)[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
Ha a megfelelő részvényt, jó időpontban veszed, az is 3x-ozza a pénzed. Kb. ugyanannyi esélyed van, mint így ingatlant venni. Nálam 2016 és 2021 között +50% volt a vételi és eladási ár között egy ingatlanon. Ha minden paramétere ideális, akkor lehetett volna duplázni a lokációban. Ez idő alatt az SP500 pont duplázott dollárban. USD/HUF árfolyamveszteség kb. 10%, amit nem hozott volna vissza a leadózott bérleti díj.
Azóta az SP500-nak volt egy ATH-ja, de visszaesett kb. az akkori szintre, a lakáspiac szintén még ment felfele, de most meg befagyott, úgyhogy nagyot ott se lehetne nagyot gurítani. -
forumpista
aktív tag
Szerintem az egesz hatterben az van hogy a lakossag alapvetoen kockazat kerulo.
nem nyerni akar, hanem nem bukni.es erre az ingatlan egesz jo, a “legendas” 2008as vilagvalsag kapcsan a magyar ingatlanok kb. 30% ertekvesztest szenvedtek el 5 ev alatt es sokak fejeben mar az is “vilagvege” hangulatot teremtett.
ezt a tozsde 2 het alatt hozza neked, egyedi reszveny 2 nap alatt stb -
JoinR
őstag
válasz PredatorZoli #84853 üzenetére
Bocs, ha félreérthető volt, a konkrét példa kapcsán írtam. Vételkor 275 körül volt, eladáskor 300 körül, nem jelenidő. Durva belegondolni, hogy egy bő éve még 300 alatt is volt az USD.
-
avl
senior tag
válasz PredatorZoli #84856 üzenetére
evvel sem érzed a multkori felvetesem (szeles, jo, plane faktoros, value) hedgelt ETF jogosultsagat ? Mi lehet jo ? tudom, hogy szeparalt hedge megoldasra kerdezest javasoltal
AW1R-em van (kb. annyi mint JPGL-em)
-
SzGee
aktív tag
November 21-én elkezdek egy kísérletet, 2023 december 29-ig minden munkanap fogok venni 20000 Ft névértéken 2051/G-t, ha jól számoltam, összesen 290x, azaz 5.800.000 Ft névértéket
Első heveny számításom szerint nagyjából 60 és 67 % közé lőttem be az árfolyamot, ami között ingadozni fog jövőre az árfolyam (persze nem vagyok jós, lehet ez kevesebb és több is), így kb 3.700.000 Ft-ba fog "fájni" ez a kísérlet (63.65%)
Kíváncsi vagyok, hogy 2024-re ez mennyit fog érni
Úgy gondolom jelenleg, hogy hosszú állampapírban ennyit vagyok hajnaldó kockáztatni, ha nem jön be max kiülöm addig amíg el nem tudom adni normális áronJövő év végén kiderül, hogy a sarkoszámaim mennyire voltak jók, felírtam ennek a hozzászólásnak a számát, és nyomok majd egy update-et akkor
Csináltam egy excelt, ami a terv, ez alapján:
Névérték: 5.800.000
Befektetett összeg: 3.691.411
Árfolyam: 63.6450If you leave me, can I come, too?
-
attiati
veterán
válasz PredatorZoli #84851 üzenetére
Ha befektetésként nézzük a témát, akkor igen.
De az emberek jó része lakhatásra veszi az ingatlant, az élethelyzete miatt.Ha rendeződne a bérlés jogi háttere és hivatalos keretek között menne a bérleti piac 90+ %-a, akkor könnyebben lehetne az egész lakásvásárlásra befektetésként tekinteni.
Azt nem tudom, hogy a bérleti piac "fehéredése" emelné vagy csökkentené az árakat. -
Hi!King
őstag
válasz forumpista #84854 üzenetére
Viszont az ingatlanok esetében a kisebb kockázat valójában illúzió. Igazából 2 nap alatt ugyanúgy feleződhet az egyedi ingatlan értéke, a teljes piac meg 2 hét alatt, csak mivel az ingatlanpiac nem likvid, nincs folyamatosan egyensúlyban a kereslet-kínálat, és lassan reagál, ezért ez a papíron nem látszik, a valóságban meg úgy valósul meg, hogy nem lehet eladni az ingatlant azon az áron, de még sok idő kell elteljen, hogy az eladók többsége csökkentsen, de mikorra ez megtörténik, addigra már már nem csak a teljes részvénypiac megfordult, de a gazdaság is elkezd újra növekedni, ezért az ingatlanpiac papíron nem padlózik annyira mélyen.
A másik, hogy a cégek csődjéhez hasonlóan rengeteg ingatlan értéke esik le nullára vagy közel nullára, csak a statisztikában ez szintén nem látható, mivel a kihalóban lévő területek a csökkenő vagy akár nullázódó tranzakciószám miatt idővel részben vagy teljesen kikerülnek a statisztikákból.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz attiati #84860 üzenetére
Én úgy öszönözném hogy fehéren bejelentve adják ki, hogy ezért cserébe előnyöket adnék. Például problémás/nem fizető bérlő esetén gyorsított és egyszerűsített eljárásban lehessen kitenni a tartozást pedig behajtani annak aki fehéren adja ki. Aki feketézik annak a több éves kínlódósat meghagyni + megbüntetni. Azt kell elérni, hogy ne érje meg feketézni. Lehet le kell vinni az adókulcsot is 9%-ra, mint a tao valamint az adminisztrációját leegyszerűsíteni.
Ezzel párhuzamosan persze a bérlői oldalt is meg kellene erősíteni és szabályozni például azt, hogy egy szerződésben mi az amit ki lehet kötni és mi az amit nem.Ha az ingatlan meg a részvényt hasonlítjuk, akkor nincs értelme a saját használatra szóló ingatlant belekeverni még akkor sem ha a többség örül ha sajátot tud venni és nincs kiadó lakása pluszban.
-
Hi!King
őstag
válasz attiati #84860 üzenetére
Régi vesszőparipám, hogy ha saját használatra veszel ingatlant, valójában az is befektetés, és figyelembe kellene venni a személyes szempontok mellett a befektetési szempontokat is. Persze ehhez kellene normális bérleti piac is, hogy adott esetben hátrányok nélkül meg lehessen csinálni, hogy az adott élethelyzetedben szükséges ingatlant béreld, ha befektetésileg nem látsz benne lehetőséget, emellett akár pont ingatlanba is fektetheted a pénzedet, de azt olyanba, amelyikben látod a befektetési lehetőséget. Ha meg a kettő egybeesik, akkor is figyelembe veszed, hogy ha a jövőben el akarod adni, mert változik az élethelyzeted, akkor el is tudd adni jó áron.
Rengeteg ember él abban a hitben, hogy vesz vagy épít viszonylag rossz helyen egy nagy házat, rengeteg pénzt beleöl, és majd milyen jó lesz a gyerekeinek, unokáinak, hogy ezt a vagyont megöröklik tőle. Holott a ház már a saját életükben egy pénztemető, ráadásul már a saját életükben pár év múlva rossz választássá válik a saját életükhöz (pl. mikor már kamasz gyerekekkel építkeznek, aztán évekkel később a gyerekek elköltöznek, hány meg hány ilyen van...)
-
Dani82
senior tag
Sziasztok,
tudna nekem valaki segiteni privatban a dkj es befektetessel kapcsolatban? Jelenleg a bankszamlamon all x millio ft. 3 vagy 6 honapos dkj-re gondoltam, de ahogy nemreg irta valaki itt en pont abba a kategoriaba tartozom, aki totalisan balfasz az egesz befektetes, hozam, kamat dolgokhoz es bar errol olvasok itt is folyamatosan, kiszamolon stb, de totalisan nem erzem, hogy barmit megertenek belole. Viszont emiatt nem erzem, hogy megerne 60-70e ftot egy fuggetlen tanacsodanak kifizetni, mert nincs hitelem, befektetesem meg semmi. Viszont ha valaki tud nekem ebben segiteni, es elmagyarazni, mint egy fogyatekosnak, hogy mit kene csinalnom lepesrol lepesre, szivesen szanok az idejere es szaktudasara esszeru tiszteletdijat.
nagyon koszonom elore is
-
Hi!King
őstag
válasz PredatorZoli #84862 üzenetére
Simán megérné ha rendszeresen akciózna a NAV, mivel a fekete bébreadás majdnem minden esetben látszik valahol, még akkor is, ha nincs bejelentve a lakó, de életvitelszerűen ott lakik. Csak akarat nincs erre. Meg arra sincs, hogy a jóhiszemű bérlő kb. úgy élhessen, mint a sajátjában, a szélhámos bérlőt meg hamar ki lehessen tenni.
"Ha az ingatlan meg a részvényt hasonlítjuk, akkor nincs értelme a saját használatra szóló ingatlant belekeverni még akkor sem ha a többség örül ha sajátot tud venni és nincs kiadó lakása pluszban."
Szerintem meg de, van értelme. Ha ugyanazt bérelném, azt össze kellene vetni azzal, hogy sajátot veszek. Ha normális bérleti piac lenne Magyarországon, akkor lenne értelme ezt összevetni lakásvásárlás előtt. Pont az a baj, hogy a saját lakást nem tekintik az emberek olyan befektetésnek, mint egy részvény, nem veszik figyelembe ugyanazokat a szempontokat, így jutnak el oda, hogy pénztemetőt vásárolnak vagy építenek.
-
-Mike-
addikt
válasz Dani82 #84864 üzenetére
Csak egy webkincstár regisztrációra lesz szükséged, felhasználó barát felület meglehet vele spórolni a tanácsadói díjat simán.
Ha DKJ-t veszel és tartod végig akkor már a vásárlásnál kiírja, hogy mennyit kapsz a lejáratkor
Pl. 5M-ért veszel egy féléves dkj-t akkor májusban kapsz érte 5.32-t és ez így van mindegyik DKJ-nál. Nem kell számolgatni, kiszámolja helyetted.
-
Segal
veterán
válasz Dani82 #84864 üzenetére
Látom budapesti vagy.
A legegyszerűbb, ha bemész (akár egyből a pénzeddel együtt) a Váci úti kormányhivatalba. (Váci út 71 a Teve utcai rendőrpalota mellé).
Ott részletesen el fognak neked mindent magyarázni és egyből be is tudsz fizetni kártyáról meg készpénzben is. Ha ennyire nem világos a dolog akkor célszerű ügyintézővel csinálni első alkalommal (teljesen ingyenes) és majd utána intézed akár 1 mobilról.[ Szerkesztve ]
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
SFU
tag
Nem akarok viccelni - DE!!!- biztos hogy ormányhivatal a MÁK? Mert akkor nem csak elmagyarázzák Neki, hanem be is szedik esetleg az egészet mondjuk a rezsivédelmi alapba, vagy WARBOND-ba DDDDDDD
Mielőtt a tisztelt közönség megkövezne, csak szórakoztam, odakint süt a nap (szolárosok előnyben ) mindenki heppy
„A játszma végén a Király és a Gyalog ugyanabba a dobozba kerül”
-
j0k3r!
senior tag
Ami még komoly probléma azok az üresen álló ingatlanok. Részvényeknél jó dolog ez a buy and hold, de egy olyan ingatlanpiacon, ahol szándékosan keveset építenek (a magas árak fenntartása miatt) még ráadásul hagyják ezt is az baj az új belépőknek. Személy szerint jól megadóztatnám, aki így spekulál. Ez egy társadalmilag káros tevékenység a szememben. Most főleg a fővárosról beszéltem, vidéken nem tudom mennyire szokás, hogy egy emeletet megvesz valami tőkés és hagyja üresen állni (legalább nincs bérlői kockázat).
some men just wanna watch the world burn...
-
attiati
veterán
Egyetértek, saját ingatlant nem lehet részvénnyel, ugyanazt írjuk.
Viszont Mo-on marginális a hivatalos bérleti piac, így akkor itthon nem is lehet az ingatlant a rv piaccal egy lapon említeni. Kivéve, ha 2. 3. ingatlanját veszi valaki.Ausztriát lehetne jó példának megnézni, hogy milyen állapotba lehet eljutni szabályozással.
Majd jön Bandus kolléga a friss tapasztalatokkal
csak tipp:
- közvetítőn keresztül megy a legtöbb lakás, jutalékkal
- jövedelem, munkaviszony, stb igazolás
- páran kiárazódnak a bérleti piacról isEzek egy része jelentősen drágítja a kiadást, bérlést. Hosszútávon meg csökkenti a hozamokat, mert stabilabb, kiszámíthatóbb az ingatlanpiac.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz Hi!King #84865 üzenetére
nem minden esetben tudod a sajátodat befektetésnek tekinteni
- hozamok szétnyílásánál eladod a sajátot és cuccolsz családostól ?
- ha igen, akkor hova?
- sajátnak nem olyat veszel, mint kiadásra, befektetésre.
- "Ha normális bérleti piac lenne Magyarországon" - sajnos nincs -
Hi!King
őstag
válasz j0k3r! #84869 üzenetére
Pár éve olvastam róla statisztikát, most nehéz lenne előkeresnem, de amúgy Budapesten a legkisebb az üres ingatlanok aránya. A legtöbb üres ingatlan az országban nem spekuláció miatt üres, hanem azért, mert nem lehet eladni, de foglalkozni sem éri meg vele az örökösöknek.
Persze ettől még Budapesten és a gazdaságilag oké vidéki városokban gondot okoz, hogy azért bőven akadnak piacképes lakások, amiket nem adnak ki vagy nem adnak el. Minden más ingatlanadót ellenzek, azt viszont bevezetném, hogy az üresen álló piacképes ingatlanokat megadóztassák, csak kérdés hogy állapítanák meg, mi a piacképes.
-
Hi!King
őstag
válasz attiati #84871 üzenetére
Pont ez az egyik lényeges része, hogy ehhez szükség lenne a normális bérleti piacra, vannak országok, ahol ez a feltétel teljesül, Magyarországon ehhez a szabályozást kellene ésszerűsíteni, és akkor idővel kialakulna.
Ezzel együtt is, ha sajátot veszel saját lakhatásra, azért érdemes minden esetben értékelni, mint befektetést is, vagy egy felújítás esetében is, aztán figyelembe venni, még ha kisebb súllyal is, mint az egyéni igényeket. Hiába kezeled egyébként jól a részvény befektetéseid, ha közben isten háta mögött építesz egy palotát, hogy aztán 8 év múlva (korábban olvastam egy statisztikát, hogy átlagosan ennyit élnek a magyarok egy lakásban) töredék áron eladd.
-
Ringman
nagyúr
válasz Hi!King #84872 üzenetére
nem tudom mennyire valós a stat, mikor a lakáskiadás nagy része feketén történik, + ott van az airbnb/booking.com-os rövid távú kiadás is.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
j0k3r!
senior tag
válasz Hi!King #84872 üzenetére
Állam ajánlatot ad rá, megveszi és bérlakássá alakítja. Win-win az eladónak és az államnak is. Szerintem naivitás azt gondolni, hogy nem spekuláció miatt üresek. Évről évre rekord mértékben nőttek az árak, még ha el akarná adni, akkor is inkább ül rajta. Szerintem, ha elkezdenek esni az árak, akkor hirtelen mégis meg fog születni az eladási döntés, még adó nélkül is, mert ez inkább teher a felújítási árak miatt.
some men just wanna watch the world burn...
-
kenuba01
tag
Sziasztok.
Nem értek nagyon hozzá ezért szeretném a véleményeteket kérni.
Nyugdíj előtti megtakarításunkat szeretném befektetni az államkincstárnál.
Nagyjából 10 M ft körüli összegről van szó.
Tőzsdéhez nem értek és nem is akarok vele foglalkozni.
Három lehetőséget néztem ki magunknak.
BMÁP, PMÁP és DKJ.
Nagyjából 1-4 évre szeretném lekötni és nem igazán tudok dönteni.
Melyik lenne a jobb választás?
Köszönöm a válaszokat. -
Krugszvele
senior tag
válasz kenuba01 #84877 üzenetére
Én PMÁP-ba tenném a 2027-es lejáratúba, ami január végén fizet egy kicsit, majd utána megemelt kamatot. inflációt figyelném. 2024 januárjában megint fordul, aztán ha addig beesik az infláció, akkor váltanék másra. ha marad magas, akkor maradna ez. és így évente egyszer elég foglalkozni vele! Ha sikerül megvárni a 2027 januári lejáratot, akkor telitalálat
-
baracsi
tag
válasz Krugszvele #84879 üzenetére
Itt nem a 2027/J-re gondolsz ugye, mert az 2022.10.17-ig volt csak vásárolható?
-
avl
senior tag
válasz Shadowbull #84719 üzenetére
szerintem ez is passzolhat a kerdesedre:
#79359és talán nem elegáns :-) de ide passzoló sajat hsz.-aim:
#83745 az ebben folsoroltjaim egyikét sem bánom, nem kívánom eladni
a jelenlegi arányaikból amiként nekem vannak ill. mert (szerintem) $ nem lesz örökké ennyire rös €-hoz képest miatt szerintem fontos a hedgelt ETF, ezért a következö vételeim ezekböl lesznek:
ZPRV, JPGL, AW1R ...illetve ha jobb hedgelt ETF van/lenne, akkor az is -
kenuba01
tag
-
Hi!King
őstag
válasz j0k3r! #84883 üzenetére
Talán ezt a statisztikát láttam korábban:
https://index.hu/gazdasag/2018/04/25/rengeteg_az_ures_lakas_magyaroszagon/Tudom, 2018, de már akkor is őrületes ingatlanár emelkedés volt.
Mint látható, nem csak hogy minél kisebb a település (Budapest, megyei jogú városok, egyéb városok, községek) annál nagyobb az üres lakóingatlanok aránya, de csak Budapesten csökkent, máshol növekedett, nem is kicsit. Spekulálni minél értékesebb helyen lévő ingatlannal érdemes, ehhez képest minél kevésbé értékes helyen van (nagyobb településeken Magyarorországon belül jellemzően értékesebbek az ingatlanok), annál több lakás áll üresen.
A vidéken emelkedtek az árak állítással is óvatosan, mert átlagban a statisztikák alapján emelkedtek, csakhogy mint korábban írtam, rengeteg környék esik ki a statisztikákból azzal, hogy lefelé megy a tranzakciószám, a meghirdetett árak meg semmit nem jelentenek ott, ahol eladhatatlan a legtöbb ingatlan.
-
-
Stanlee
őstag
válasz Hi!King #84884 üzenetére
Hasonloan latom. MNB lakasarindex alapjan videk se nominalisan, se real erteken nem osszehasonlithato Budapesttel. Amikor a csokkenes volt, akkor is videken hamarabb es jobban estek az arak, mint Budapesten.
Nominalban falu most 170%-on van 2010-hez kepest, Budapest meg 299%. Onmagaert beszelnek a szamok.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Hi!King
őstag
válasz tomazin #84885 üzenetére
Én meg pl. apám szülőfaluját tudom mondani Vas megyében. Már 500-an sem laknak ott, gyerekkorában 2000 közelében volt a lakosság. És persze ennek egy része azt jelenti, hogy idős emberek laknak egyedül egy-egy házban, de ezen idős emberek jelentős része is már meghalt, a ház meg üres és eladhatatlan. Nem ez az egyetlen ilyen falu az országban, hanem rengeteg van. Az országos statisztikában meg olyasmi látszik, hogy 20 éve meghirdettek 2-3 házat 1.5 millióért, most meg 2-3-at 10 millióért, de el nem nagyon adott soha senki, ha mégis, akkor valószínűleg nem sok köze volt a meghirdetett árhoz, hirdetni meg nem hirdeti a legtöbb örökös, mert minek, úgysem veszi meg senki.
-
Ringman
nagyúr
válasz Stanlee #84886 üzenetére
Falvakat ráadásul megtolta a falusi csok is, felénk eléggé megugrottak az árak (békés megye), de volt is honnan
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Kellene egy gyors segítség. Most akarok állampapírt venni, és a "ALLOKÁCIÓ ESETÉN A VISSZAFIZETÉS MÓDJA" menüpont alatt, csak a "Pénzszámla" aktív, választható. Ennél azt írja, hogy az "az allokációs pénzszámláján kerül jóváírásra az összeg". Ez azt jelenti, hogy arra a számlaszámra kerül kifizetésre a pénzem, amiről veszem most az állampapírokat? Csak mert az inaktív másik mód, a Banki átutalásnál írja, hogy: "az allokációs pénz banki utalással kerül kiutalásra a kiválasztott bankszámlára."
Csak azért kérdezem, mert pont meg akarom szüntetni, ezt a bankszámlámat, amiről vásárolnék.
[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
válasz SOAD19 #84890 üzenetére
A pénzszámla az nem a bankszámlád, hanem a Kincstári pénzszámla. Mikor a kincstárnál számlát nyitsz, az azt jelenti, hogy 2 számlát nyitnak: egy pénzszámlát, amire a kp. kerül, meg egy értékpapír számlát, amire az értékpapír (PMÁP, DKJ, PEMÁP, akármi). Válaszd a pénzszámlát, akkor a kincstárban marad és oda utalod később, ahova akarod.
INTJ
-
tlac
nagyúr
válasz PredatorZoli #84895 üzenetére
tudnád indokolni, hogy miért nem tetszenek?
hátha okosabb leszek tőlekontinensenként vagy valamilyen más módon összerakható értelmesen esetleg world ex us?
közben küzdök a justetf-fel, de nagyon sok a kínai dolog[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
válasz j0k3r! #84875 üzenetére
Ahol lakom, ott a lépcsőházban simán van 2 üres lakás úgy, hogy igazából semmilyen spekuláció nincs mögötte.
Az egyiknek a tulajai külföldön élnek, évente 2-3-szor hazajönnek 2-3 hétre. A másik lakás állítólag egy nőé, aki már évtizedek óta együtt él valahol egy férfival, viszont a lakását nem adta el/fel - igaz ezt is csak a szomszéd nénitől hallottam, szóval ki tudja mennyire igaz (de az viszont tény, hogy 10 év alatt senkit nem láttam onnan kijönni vagy bemenni).
Aki csak spekulálni vette és üresen áll az ingatlanja, az nem lehet, hogy mostanában inkább szabadult tőle? Azért ha ilyen évtizedes időtávról beszélünk, azért ott van állagromlás akkor is, ha nem lakják. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs