Új hozzászólás Aktív témák

  • abéla

    senior tag

    válasz Qru #4830 üzenetére

    Hehe, 5970 cf-ben és viszi a tx650...hátőőő hoszas stabilitás-teszteket követően -ami időt bizony megtakaríthattam volna, ha a trendel szembemenve túl(?)biztosítom magam psu téren- bizony azt kell mondanom, hogy egy phenom X6 + 5970 -es, alapon járatott kombó bizony rendesen bizonytalankodik load (játék vagy heaven+prime) alatt (értsd: néha fura újraindulások, kékhalál etc); peak (prime95:largeFFT + furmark multi-gpu) esetén pedig rendre kifekszik egy vx550-es mellett. Így jelenleg sajna épp tápcsere van nálam is folyamatban (kerek egy év után :U ).
    Szóval nem vagyok biztos benne, hogy 5970cf akár 750w-tal stabil lenne.

    Egyébként a rendkívüli aktivitással bíró és jószándékú segítségnyújtás mellé nem ártana tisztázni a -persze mindennemű felelősség nélküli, ámbár magabiztosan hangoztatott- "bőőőveneléglesz" kijelentések és az ezzel járó, sokszor határon üzemeltetett rendszerek stabilitásának kérdéskörét és annak fontosságát.
    Hozzáteszem, hogy az átalában egy-két évig elég, gyakran határon járatott psu-k árára 5-10ezret rádobva egy -micsoda szentségtörés- némi tartalékkal bíró tápegységet kapunk, ami a későbbi fejlesztések során kényszerűen meglépett tápcsere időperiódusát is jótékonyan befolyásolja és nem utolsósorban biztos tartalékaink lesznek egy esetleges tuning vagy peak-fogyasztás esetére is. Szóval szvsz igenis érdemes az "bőővenelég" kategoria felett keresgélni, persze csak ha hosszútávra tervezünk, márpedig egy minőségi táp kb 5 éves garanciatartama elég hosszú idő...
    Elejét véve a flémnek, szóljon itt egy nálam sokkal : bölcsebb , azért érdemes figyelmesen kitölteni, különös tekintettel a végén található Capacitor Aging menüpontra.

    [ Szerkesztve ]

    hootka!

Új hozzászólás Aktív témák