Új hozzászólás Aktív témák

  • csubuka

    addikt

    válasz Bohus #1138 üzenetére

    Nagyon szépen köszönöm a részletes választ!

    Hmm, félig-meddig értem.

    Ha van puffer, de nincs kiegészítő panel ami azt kezeli, akkor ezt a "vízhőmérsékletre szabályozás" üzemet nem célszerű használni, mert nem tud érvényesülni a puffertartály áthidaló funkciója, csak (minimális keveredés mellett) átszalad rajta a víz.

    Itt miért nem tud érvényesülni a puffer áthidaló funkciója? Gyakorlatilag valami elhanyagolható tömegáramot forgathat ilyenkor a beépített primer keringető nem? Vagy az is megborítja a viszonokat a pufferben?

    Alternatívaként még azon agyaltam, hogy akár be lehetne kötni egy puffer szenzort (HMV indirekt tároló szenzor valójában ugyanez talán): PAW-TS1 úgy mintha az lenne a szoba hőmérséklet szenzor, amit fogadni tudna az alap kivitelű alaplap. Ilyenkor lehet, hogy be tudnám állítani a rendszert úgy mintha egy szobát tartana adott hőmérsékleten, ami valójában a puffer lenne? Vagy ez már az ultra kendács kategória? Elég sok dolgon bukhat, hiszen nem garantált, hogy a PAW-TS1 karakterisztikája ugyanaz pl., mint a hivatalos szoba hőmérséklet szenzoré, aminek a gyári száma: PAW-A2W-TSRT

    Mégsem kell feltétlenül megvenni a kiegészítő panelt, mert vannak olyan üzemmódok, amelyek enélkül is használhatók pufferrel. Pl. external thermostat üzemben a fix, vagy kompenzációs görbe szerinti vízhőmérséklet szabályozása szintén meg fog valósulni (vagyis nem fog ész nélkül fűteni a készülék), de a termosztát KI jelére a hőszivattyú és a keringtető szivattyú is le fog állni.

    Ezen esetben viszont nekem kéne saját automatikát összepakolni a puffer hőmérséklet figyelésre és a puffer-figyelő termosztát reléje is beleszólna abba, hogy mikor kell menjen a gép, nem csak szimplán a szekunder zónavezérlő kapcsolójele lenne az ami indítaná a hőszivattyút. Egy ÉS logikai kapcsolat (2 relé sorosan) lenne a szekunder zónavezérlő hőszivattyú indítása és a puffer hőmérsékletet figyelő termosztát hőigény kérése között így felteszem...

    Gondolom olyan 3? fokot kéne hagyni esni a puffert, hogy újra beinduljon a gép. Viszont méretes szívás, hogy a puffer célhőmérséklet függne az időjáráskövető görbétől. Erre lehet valami házi ESP+DS18B20 kombó volna az ideális (Kincony A4 csomagban kb... akkor még kulturáltan is néz ki az egész DIN sínes dobozban, gányolás nélkül). Lehet, hogy egybe kéne rakni ezt a funkciót a "heishamon" boarddal, hiszen a pillanatnyi cél előremenőt úgyis az nyerné ki a Panasonic saját adatsínéről.

    De ez nem tetszik annyira, hogy egyedi, házi megoldás van a primerkör szívcsakrájában (enyém lesz a forráskód is, vagy legalábbis az ESP easy konfig fájl) :D

    Mondjuk külföldről 65kHUF körül van már CZ-NS4P, annyit megérhet, hogy olyan legyen a primerkör ami full szabvány és a jövőbeli szerelők nem kapnak agyérgörcsöt tőle :D Csak itthon van valami eszetlen lehúzás ebben a hőszipka kiegészítő témában.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák