Új hozzászólás Aktív témák

  • Bohus

    aktív tag

    válasz csubuka #1132 üzenetére

    Nálam van kiegészítő panel a puffer miatt. Bizonyos esetekben használható a puffer kiegészítő panel nélkül is - ilyenkor a hőszivattyú persze nem tud róla -, de hidraulikailag ott van a vízkörben. A vezérlés sajátosságait viszont figyelembe kell venni:

    - puffer üzemben vízhőmérsékletre szabályozás mellett ha megtelik a puffer, akkor leáll a hőszivattyú, és leáll a keringtető szivattyúja. Nálam a puffer hidrováltóként van bekötve, és amíg jár a hőszivattyú keringtetője, addig úgy is működik. Ha megtelt a puffer, akkor leáll a hőszivattyú keringtetője, onnantól csak a szekunder köri szivattyú megy. Elhasználja a puffer hőtartalmát, majd amikor az lehűlt (a beállított értékig), akkor ismét indul a hőszivattyú.
    - szimpla vízhőmérsékletre szabályozás mellett a hőszivattyú időnként leállhat (ha már teljesen lemodulálva is túllépi a célzottt előremenőt), de nem áll le a keringtető szivattyúja. Továbbra is monitorozza a visszatérő hőmérsékletét, annak alapján fog majd ismét bekapcsolni. Ha van puffer, de nincs kiegészítő panel ami azt kezeli, akkor ezt a "vízhőmérsékletre szabályozás" üzemet nem célszerű használni, mert nem tud érvényesülni a puffertartály áthidaló funkciója, csak (minimális keveredés mellett) átszalad rajta a víz.

    Mégsem kell feltétlenül megvenni a kiegészítő panelt, mert vannak olyan üzemmódok, amelyek enélkül is használhatók pufferrel. Pl. external thermostat üzemben a fix, vagy kompenzációs görbe szerinti vízhőmérséklet szabályozása szintén meg fog valósulni (vagyis nem fog ész nélkül fűteni a készülék), de a termosztát KI jelére a hőszivattyú és a keringtető szivattyú is le fog állni.

    A Föld legnagyobb problémája maga az ember.

Új hozzászólás Aktív témák