Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz brumi1024 #198648 üzenetére
Mikor az 1.4 TSI-m volt (2 db), én még nem vezettem a fogyasztást a spritmonitoron. Az Octavia 2 FL-re 6,8 volt a céges norma (+ városban valami +%), abból pont kijöttem, sok autópályával, és a gázpedált akkor se simogattam.
A G6-nál sem vezettem a fogyit, kb. 7-7,5 környékére saccolom: országúton 5-5,5 liter óra szerinti 110-zel, autópályán szabályosan ~6,5, 160-nal 8,5-9 (efölött már zabált), város 8-10 liter dugó és távolság függvényében.Szerintem a GTI-re gondolsz, hogy többet eszik. És valóban kb. +1,5 liter (9,04 és 9,32 között, utóbbi DSG-s [link]), ugyanakkor autópályán ezzel gyorsabban járok, városban hasonlóképpen kulturált kereteken belül közlekedem.
-
ngaba
aktív tag
válasz Gabesz87 #198639 üzenetére
"Főleg ha az embernek egy 3,5 éves és egy 3 hónapos gyereke van Akikkel nagyszülőkhöz ~2 ill. 3 órát kell utazni."
Nekem ez 4 óra (a távolabbi), és egy fekete tappanccsal elvagyunk eddig.
Nekem az az elvem, hogy ha odasüt a nap, akkor egy teljesen átláthatatlan valamit kell odarakni (de csak a bal hátsóra, ahol a gyerek ül, ott nem zavar engem a kilátásban), az ilyen hálós stb féláteresztő dolgokat már buszozós koromban megutáltam. Ha meg nem süt a nap, akkor semmit ne veszítsünk a bejövő fényből.
-
bandus
veterán
válasz BigBlackDog #198654 üzenetére
en csak a menettulajdonsagaira irtam azt, amit. bar 5k km alatt en nyilvan nem tapasztaltam semmi problemat, es 13k-val kerult hozzam az auto. de a lenyeg tovabbra is az, hogy szerintem ez az 1.5 tsi semmivel sem nagyobb/kisebb szopo mint mas gyartok hasonlo turbos modelljei, biztosan mindegyikrol lehet talalni hasonlokat, ahogy olyan embert is talalunk akinek a vilagon semmi baja nincsen az 1.5 ecoboost motorral.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tboldi
nagyúr
válasz Kickass #198656 üzenetére
Nem, kokszolni még ugyanúgy fog.
Kevés motort neveznék műremeknek ilyen szempontból, pl. a Suzuki M-szériás darabjait igen, kinyírhatatlanok. Csak a váltócsapágy kehes, de az már nem a motor része ugye.
És nem, a Jazz L13A1-e sem tartozik közéjük.szerk.: Vagy a régi Toyota Hiace szopódízel, Merci OM606, ezek is agyonüthetetlenek.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz BigBlackDog #198659 üzenetére
+1 reszemrol is.
focvis: Akkor kevertem, G6 eseten nekem is ilyesmi szamok remlenek.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz ngaba #198655 üzenetére
Van háló meg tappancs, az a direkt szembesütésre (alacsonyabb napállás) van nálunk használatban. Mondjuk nyáron nagyrészt fentről süt a nap, nem az arcába, 'csak' a testére, karjára, ilyenkor viszont nem rakom fel az árnyékolót, had lásson ki, a fóliával már nem melegíti. Nálunk bő két óra a nagyszülőkhöz az út, de ha usziba mennek (majd újra) az is kétszer félóra.
Előbb kaptam az üzit, kész is lett a kisoroszlán. Első ablak NT90, csík NT20, első oldalsó NT90 bizonylattal, B oszloptól hátra NT80 bizonylattal, és lámpafólia.TSI, TGDI és Puretechet bármikor beikszelnék mai autókba. A 8-10 éveseknél van pár dolog ami az elején még nem volt hibátlan, de mára már tudjuk mire kell figyelni/cserélni/csinálni, azok is élhetőek. Jó, ha kétütemű lett a motor, az más tészta, de amit választanék azokra kevésbé jellemző.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Gabesz87
veterán
Én is agyaltam, hogy majd jó lesz a GTE-hez nekem is az acélfelni, mert nem izgatott sosem a kinézet, inkább a komfort szemben egy szép nagy felnivel...csak aztán kaptam ajánlásként jófogásról a 17" felnit egy százasér' úgyhogy megvettem. Tegnap meg is hozták. Acélfelni is közel ennyi lett volna szerintem. (újonnan)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nekem nem jutott puruttya felni, kénytelen voltam alufelnivel beérni. Így most a téli és a nyári szett is gyári felnin van. Zsebbe nyúlós volt, dem tagadom, és ahogy megyünk előre az időben, lehet, hogy még felesleges is volt - egy jó 4s gumival lehet, hogy átvészelhetőek lennének a mostani telek (... hja, de a tavaszok! )
Mosmán' mind1.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
MC Pite
veterán
válasz bandus #198667 üzenetére
Nyűgösök is lehetünk babaként míg tűzött a nap; nem akarod 1-9 órát hallgatni . Meg én se szeretem ha égeti a karom, fülem a nap, háklis vagyok rá .
Qru: Ez nem csúnya, marad, strapabíróbb (plusz éles szegély mellé 0-12 cm között állunk meg vele otthon, alufelnivel stresszesebb, ezt is meghúztam már kicsit).
Szerk: Mondjuk a téli szettek meg mindig acélok, a Meganeon is.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
törölt tag
válasz Tsebacsi #198559 üzenetére
Majdnem 12 éves volt, elmeszesedett a gerince és nyomta a kilépő idegeket, részlegesen lebénult. Toltuk bele a gyógyszereket, 3-4 napig segített aztán lerobbant teljesen, másfél hétig ápoltam, kivittem ölben, próbáltam tornásztatni, de az utolsó 2-3 napra teljesen elhagyta magát a plédjén húztam ki-be a kertbe, emelni már nem lehetett mert fájt neki, kezdett leállni a keringése is, már néha eleresztette magát. Ez a legkisebb gond ilyenkor, mert létezik pelenka, de a kutya nem olyan, mint az ember, hogy tolószékkel meg járókerettel elbiceg hátralévő életében, ha elkezd feküdni 1-2 héten át leáll a keringés a belső szervekben is, pang a víz a tüdőben, gyakorlatilag élve elhal belülről, kezdett erre a szintre jutni, még toltunk bele gyógyszert utolsó utáni alkalomra és vártunk volna hétvégéig, de tegnap délután meg éjjel annyit romlott az állapota, reggel ki kellet hívnom a dokit.
A múltkor temettem el a másik öreget is aki a társa volt, neki a veséi adták fel csak ő daganatos volt, bár még nem végstádiumos, viszont a teste addig bírta, aztán összeomlott a keringése és szívrohamot kapott. Kurvára szétestem. -
félisten
Megint belementek egy energia elnyelőbe, most M3-n. Nem tudom, hogy hozzák össze.
-
AMD Power
titán
válasz szabonagyur #198675 üzenetére
Most láttam.... mégis ezek mit néznek, hol "vannak" fejben ilyenkor??
Szerencséje ,hogy időben elkezdett fékezni.
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz #89309696 #198671 üzenetére
Részvétem, tudom milyen elveszíteni egy kutyát 10-12+ év után.
A mostani szerencsére még fiatal, épp a hétvégén voltunk vele suliban:
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
nagyúr
válasz 3L1T3 #198613 üzenetére
Pedig sajnos nagyon rövid időn belül el fognak tűnni ezek a csodálatos motorok. Most úgy érzem, h nekem nem fog menni a teljes átállás. Már egy ideje gondolkodom rajta, h később milyen (lehetőleg V8-as) autót kéne vennem, amit megtarthatok hobbiautónak életem végéig.
zsoika: Köszi, hasznos volt! Sógorom nagy C-Max fan (dízel), lehet h megpróbálom rávenni a váltásra. Mondjuk a valós elektromos hatótávodra majd kíváncsi leszek. Úgy látom 38km a WLTP-je, az szerintem 30-nál nem lehet sokkal több a "való életben".
Fehér Farkas: Részvétem!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ma először volt lehetőségem tesztelni teljesen feltöltés után a tisztán elektromos fogyasztást. WLTP 60km. 39-et mentem vele, maradt benne 12, szval úgy tűnik, h kicsivel több mint 50-et lehet vele menni városban, ideális körülmények között. Jó idő volt, tető nyitva, szellőztetést kikapcsolva, zene nyilván ment - bár nem tudom, h az számít-e?!
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz AMD Power #198683 üzenetére
Az a 0 sötétítés ami legális (azaz a 90-es fólia mehet rá), oldalt 70, elől 75%nak kell lenni összesen. Pl most előre is kapott műbizonylatot, belefért a pug.
-
kisza25
félisten
válasz AMD Power #198674 üzenetére
én is így voltam, míg meg nem vettem az i20-ra az első 4db alufelnit, azóta minden autómon volt, annyit dob az autó megjelenésén
És az első lesötétített autó óta mind az[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz pècsimunkás #198686 üzenetére
én be fogok szerezni télre megint gumiszőnyeget, nekem az télre kell
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Snoop-y
veterán
Megint buntetofekezes. Ez valami uj baromsag mo-n?
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Qru
MODERÁTOR
válasz bulikavagyok #198678 üzenetére
Egy V8-as 540i, esetleg Mustang GT. De pl haver egy E38 750i-t tett el (V12!!), az ínségesebb időkre anno.
#nincsbennetarcsi
-
Snoop-y
veterán
válasz stickermajom #198688 üzenetére
Nalam mar fent vannak a P Zero-k
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Qru
MODERÁTOR
válasz pècsimunkás #198686 üzenetére
A gyári szövetszőnyeget elraktam az OT vizsgához. Télre hótálca nyárra sima gumi van. Puruttya felni mellé ez dukál.
#nincsbennetarcsi
-
MC Pite
veterán
Régebben nyáron szöveteztem; de évek óta hótálca egész évben. Kivéve az önmegtartóztatás autóján(208), ahol a gyári
fosszőnyegek vannak még bent, és megragasztottam a sofőrnél lévőt .Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
pècsimunkás
addikt
Van gyári gumi, szövet, és egy ajándékba kapott vastag plüss garnitúra.
A vastag plüss garnitúrát használom, a gyári szövet felett, a gumi garnitúra a csomagtér tálca alatt pihen. Persze előttem- alattam, csak a plüss van, a lakapcsolás miatt.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Szoszo94
őstag
Nekem annyira bejött a Rezaw hótálca és annyira pontosan és frankón illeszkedik, hogy végül a szövet szőnyegekből lábtörlő lett anyóséknál
Pedig akartam szövetet nyárra, de már letettem róla. Tök jó ez így
Fólia téma: nekem HP Pro20 van B oszloptól hátra, ezen már pont nem látni be viszont még eléggé ki lehet látni sötétben is. Előre, ahol a hátsót csináltattam a srác szemre azt mondta, hogy a 90%-os sem megy fel a gyári színezett üveg miatt műbizonylattal, de szerintem bele kell még férnie. Még a nagy felmelegedés előtt én is el akarok jutni fóliáshoz és a hővédelem miatt előre is felrakatni a fóliátLexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Qru
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- Ingatlanos topic!
- Öregszem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest