Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz EQMontoya #166246 üzenetére
A honda civic ami faternak van szalonból lett véve itthon, garázsban volt tartva és mégis másodszor kezd el elporladni, a belseje meg patika (párszor már linkeltem) és nem volt törve. Sógornőm suzuki vitaraja 2004-es 10 éve Magyarországon van és öklömnyi lyukak lettek rajta kilakatolva.
Az 5 éves kia ceed-en már voltak rozsdapöttyök, a 2 éves i20- on a hátsó dobfék vállalhatatlanul nézett ki meg mindenhol volt festékhiány rajta és itthoni autó volt.
A golf meg van hogy egy hétig csak áll az esőben és még a tárcsák sem rozsdásak. Négy nyarat állt a fűben fák alatt 3-4 hetente beindítva és nyugodtan alá lehet feküdni. A skoda fabia-val 5 év alatt történt ez-az és sehol nem sérült még a fényezése sem, rozsdának nyoma sem volt. És Ausztriábóan voltam vele a hegyekben.
A hyundai-kia-honda-nál, ha csúnyában néztem rá már sérült a festés.
Csak a kontrasztokat látom. Amúgy mérhető a különbség réteg vastagságban.
Az ibizán sincs rozsda, az alján is csak a kipufogó dobon (2010-es)[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
parandroid
félisten
-
kisza25
félisten
válasz kisza25 #166253 üzenetére
2003 golf 4 alja (180ekm végig csillag garázs)
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
peterkeT: ez lenne a normális, de manapság már mindenen IS spórolnak.
Pl. 9 hónapos mazda , de ilyen a suzuki i, meg a duster, mondjuk az pont nem ázsiai.[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
bandus
veterán
Melyik webshopbol tudok bolti atvetellel cuccokat rendelni? Ramjott a barkacsolhatnek es kicsit utana nezve pollenazurot es legszurot siman en is kintudom cserelni az 1.6 crdi ceedben💪😊
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
-
molnarpeter
nagyúr
válasz kisza25 #166255 üzenetére
Ez amúgy valami Európa vs Ázsia különbség, az itteni autókon vastagabb a fényezés (200+ mikron), koreai és japán sokkal vékonyabb.
Golf nekünk is 2003, de már 300 feletti méter. Hátsó híd, kipufogó rendben rozsda szempontból - nagyon meg vagyok lepve, hogy ennyi év és km után egy dobot nem kellett cserélni, csak az egyik összekötő egyenes csövet ette meg a rozsda, talán a közép dob külső borítása fáradt meg, viszont belül jó, nem fúj ki. Ellenben a JE sárvédő és BE küszöb odaveszett a rozsda elleni küzdelemben és én ugye mostam is szorgalmasan a piszkot, de ott volt 10 év előtte Németországban, plusz a gyári rohasztó szivacsok a sárvédőkben (jobb első annak az áldozata). Kasztni alján van pár dugó, ha azok kiesnek, szintén meg tud indulni a veszedelem. Csomagtérajtó egész tűrhető, pár pötty van csak, semmi menthetetlen, bontott amúgy is 60-80k Viszont összességében még talán ez a generáció/időszak volt konszern szinten az egyik legjobb, ha a rozsdaállóságot nézzük. Haver B5-je is olyasmi, mint a tiétek alulról (az Svájcból jött talán), viszont az oldalablak díszléceknél valamiért van némi pörsenés.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz kisza25 #166253 üzenetére
Ellenpélda: nálunk a szintén 2004-es WagonR-en, amit apum gurított ki a szalonból, semennyi rozsda nincs. Pedig 2012 óta napi ingázós, sokat ácsorog a szabadban, meg az osztrák (és a mosonmagyaróvári ) sózást is kapja. Egyedül a Bosal vonóhorog rohad, de az utólagos cucc, nem gyári szerelésű.
Egyébként az imént mostuk le.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz kisza25 #166255 üzenetére
Ez a hajozos story jol hangzik de nem igaz. Behajozott acellal legyartottak az automat Japanban, majd onnan athajozott az oceanon at Amerikaba. Onnan athajozott a masik oceanon at Europaba. 0 azaz nulla rozsda van az aljan. Ha rendesen van kezelve az alja akkor nem rohad az azsiai auto sem.
Ugyanez el a Jazz-re is csak az nem tett kis Amcsi kiterot.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
tboldi
nagyúr
Az enyémmel sem érzem ilyen vészesnek a helyzetet. Az első 9 évét Németországban töltötte, ennek ellenére az alja teljesen jó volt megvételkor is, de azért állapotmegőrzés okán kapott alváz- és üregvédelmet. Egyedül a hátsó sárvédőíveket kellett javíttatnom, immár másodjára, de esélyes, hogy az első alkalommal csak tessék-lássék módon csinálták meg. Mert nem ez lenne az első eset abban a szervizben, a WagonR-en is elspóroltak már ezt-azt, mint utólag kiderült.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Kickass #166268 üzenetére
Végre haza tudom hozni a március 13. óta Grácban dekkoló bringaszállítómat! Parndorfba azért még megfontolandó lesz elindulni, a tömegbe.
Szerelős és / vagy logikai kérdés.
Még szeptember elején elromlott 1x a hátsó ablakmosó, az autó maga alá pisilt, de hátra nem jutott el a víz; szervizben visszatették a csövet. Utána egyszer még működött, aztán újra lejött a cső.
Ma végre rávettem magam és megcsináltam.A piros nyíllal jelölt cső csúszott le; a végéből levágtam pár milliméteren a kitágult részt, hogy jobban szoruljon a helyén. Minden OK. 👍
Azt mondja meg nekem valaki, hogy ennek mi értelme, hogy a cső visszakanyarodik magába (egy farkába harapó kígyó)???Szerk: Működik természetesen az első és a fényszórómosó is, és most már a hátsó is. Csak utóbbival volt gond a szétcsúszás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz molnarpeter #166271 üzenetére
Van és hibátlanul működött, működik.
Ez egy teljesen felesleges leágazás szvsz.
-
Magnum_
nagyúr
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Szüleim most vettek egy új Swiftet. Mivel nagyon sokáig terveznek vele, állagmegóvás céljából akarnak rajta alváz+üregvédelmet csináltatni. Ezt megtehetik most, garanciaidő alatt, vagy emiatt bukhat a gari?
-
veterán
válasz BigBlackDog #166276 üzenetére
Talán. Akár logikus is lehet.
Még arra tudtam gondolni, hogy egyszer elromlott a hátsó szivattyúja, és csak előre való volt a szervizben, azt tették fel, a felesleges leágazást (fényszóró) meg így kötötték le. Mondjuk kevéssé logikus, mint a Te teóriád.
-
veterán
válasz Magnum_ #166273 üzenetére
Remélem, a digókat nem engedik be máshová idén nyáron.
Július végére, ill. augusztus elejére is foglaltam Horvátországba, a necccesebbet majd lemondom. Jelenleg azon töprengek, hogy foglalok július elejére is, akkor még biztosan nem lesz tömeg, így strandolni is tudunk.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz molnarpeter #166271 üzenetére
Én így csináltam meg egyszer egy régi csap ledugózást, mert nem volt nálam vakdugó, de T idom és flexicső igen.
-
Qru
MODERÁTOR
Tescoban akcios volt a bogaroldo betaraztam belole es elmentem lemosni a kocsit. 600 Ft-bol, sotetben, messzirol egesz vallalhato lett.
Videken elmegy, a varosban meg senki sem nezi.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
bandus
veterán
válasz focvis #166279 üzenetére
ha még be is engedik őket, azért nem biztos, hogy sokan akarnak/tudnak majd nyaralni menni tőlük a horvátokhoz, én még a csúcsidőszakban is nagyon moderált mennyiségű turistára számítok arrafelé. most az a terv, ha meghonosodik a home office munkában, akkor egy 5-6 hétnyi melót végigtolnék az adriáról, messzebbre idén úgy sem jutunk el, és repülni nem is repülnék szívesen.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
CactuS
Arcképgyáros
Ez volt már? Ne nézz hátra, Gréta sír. Bár mostanában nem igazán kedveltem Pista munkásságát, ez tetszett (az autó félig, nekem a Charger jobban bejön). Illetve az amcsi repülőgéphordozós, űrhajós anyag is jó cucc lett.
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
-v-
addikt
Na végre rendes laptiming 10től
Laptiming: Játszósnak újat vagy régit? Mazda MX-5 Anniversary vs. Porsche Boxster S (ep.118) -
veterán
válasz molnarpeter #166286 üzenetére
Danke Sör!
Köszönöm a pm fotót is, meglepő megoldás. -
Qtya123
őstag
válasz máyköl #166283 üzenetére
Köszi és neked is Qru.
Nem gondoltam, hogy márkafüggő. Akkor szólok nekik, hogy kérjenek hivatalos választ.Mondjuk, ha nem engedélyezett az sem tragédia. 3 év gari van rá, ha utána lesz megcsinálva az sem egy vészes idő.
Kíváncsi vagyok amúgy milyen ez a mild hibrid 1.2 Dualjet motor, meg úgy maga az egész autó vezethetősége, minősége. Majd két hét múlva megyek hozzájuk kipróbálni.
Ezek egyébként kokszosodásra hajlamos motorok?
[ Szerkesztve ]
-
Doki16
addikt
válasz Qtya123 #166290 üzenetére
A Suzukira 12 év átrozsdásodás elleni garancia van. Annyi a feltétele, hogy évente egyszer meg kell jelenni és akkor kap egy pecsétet a kocsi, hogy rendben van.
Ezt én csak kamu hibridnek hívom Jó kis autó egy jó motorral. De nem igazi hibrid mert nem tud haladni egy métert sem elektromosan. Kicsit be tud segíteni a benzinmotornak. Lényegében egy ISG motor van benne ami egy szép nagyra nőtt indítómotor. Ezáltal a Stop-Start része jól és hatékonyan tud működni. Tesztek szerint olyan fél litert lehet vele megspórolni. Ami nem olyan rossz az amúgy is nagyon jól fogyasztó 1.2 mellé.
GLX verzióban egy szuper jó autó és hosszú távlatban is meg fogja állni a helyet, mert modern. Szerintem a Yaris Hybrid után a legjobb kisautó a piacon. Csak hát a Toyota felárából 10 évig tankolod a Swiftet
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Qtya123
őstag
válasz Doki16 #166292 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy önerőből nem megy. Arra vagyok kíváncsi, hogy pl a start-stop esetén tényleg olyan észrevétlenül indít-e az ISG, mint ahogy írják, illetve magára a dualjet moci karakterére leszek kíváncsi. Mondjuk apám csodát lát majd a fogyasztásban az biztos. Eddig sosem volt olyan autója, ami 9-10 alatti átlagot tudott volna.
A szüleim nagyon ritkán cserélnek autót, ezt is kb 15 évig tervezik használni, vagy még tovább, ha akkor még megbízható marad és megéri fenntartani. Ezért is szeretnének alvázvédelmet. Akkor ennek utána kell járni, hogy akár most, 3 év, vagy 12 év múlva lehet alvázvédőzni garivesztés nélkül.
Mondjuk gyanítom ez a 12 év átrozsdásodás ahogy a nevében benne van nem arra vonatkozik, hogy mondjuk a 9. évben megjelenik az alján egy felületi rozsda, akkor azt gariban kijavítják. Gondolom akkor garis, ha mélyen átrozsdásodik.Amúgy néztek 2-3 éves Swiftet is, de árban majdnem mint az új. Kb 2-300ezer Ft-al olcsóbbak csak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
[link]
Ebbe most mi az újdonság amúgy? Már sok-sok éve ilyen matricák vannak a gumikon, gördülési zajjal, nedves tapadással és gördülési ellenállással. -
kisza25
félisten
válasz #89309696 #166295 üzenetére
Nem tudom én is azt néztem
Megvan, csak a légyeget hagyták ki a cikkből"címkéknek a későbbiekben a kilométerben kifejezett maximális élettartamra, a kopásra, az újrafutózott abroncsra és a havon és jégen mért tapadásra vonatkozó adatokat is tartalmazniuk kell. A kilométerben kifejezett élettartammal és a kopásállással kapcsolatos információ feltüntetése akkor válik majd kötelezővé, ha megjelennek a megfelelő tesztelési módszerek. "
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz kisza25 #166297 üzenetére
Itt a cikk, már nem tudtam szerkeszteni
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- HONEYWELL HR92EE rádió frekvenciás radiátor termosztát 3db
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- DXRACER Prince Series L kék fekete gamer szék
- Eladó PIE631FB1E BOSCH Beépíthető főzőlap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest