Új hozzászólás Aktív témák

  • bbubby00

    őstag

    válasz Qtya123 #117899 üzenetére

    Én 27éves vagyok. Ugye 7.osztály végén már jön a fejtörés, hogy 8. év elején hova is adja be a gyerek a jelentkezését. Akkoriban jó átlagom volt, (főtantárgyakból) és ugye gimnáziumba vagy "elitebb" szakközépbe kéne jelentkezni. Kik mentek autószerelőnek, kőművesnek, tehát kétkezi munkásnak szakmunkásba? Hát a hülyék. Tehát olyan osztálytársam ment kőművesnek, vagy asztalosnak, akik nem tudtak még számológépen SEM összeadni 2számot. Teltek az évek, ők kitanultak egy szakmát, majd beálltak termelni. Beálltak volna, csak akkoriban itthon nem volt hol, ezért javarészt külföldre távoztak. Az "okosabbja" ugye továbbtanult stb.
    Most azok az ismerőseim, akik gyengébben teljesítettek még általánosban, jobb körülményeket tudnak biztosítani maguknak, vagy már családjuknak, mint akik stréber módjára mindig az élmezőnyben voltak. Persze kell egy kis talpraesettség is emellett, de egy tizen pár éves gyermeknek fingja nincs arról, hogy mit szeretne csinálni, csak a szülő terelgeti.
    Persze nem látunk előre 4-6-8 évvel, így nem tudjuk, hogy mi vár ránk. Nekem kötelező volt továbbtanulni gimnázium után, mert a szülők azt verték belém, h különben nem lesz belőled semmi, nem jutsz egyről a kettőre, XY-ból sem lesz senki, mert rossz tanuló. És nézd, XY ma már elért valamit.
    Tehát előre nem lehet kiszámítani sztem a dolgokat. Ma egy jó autószerelő többet ér, mint egy hatszázharmincnégyezredik irodista.
    (Itt senkit nem szeretnék leszólni, lealacsonyítani, ez csak személyes véleményem, biztosan mindenki jó abban amit csinál)

    Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5

Új hozzászólás Aktív témák