Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz totron #18618 üzenetére

    Pedig simán életszerű, és léteznek ilyen emberek, lásd páran mi itt a topikban, meg YouTube-on is figyelemmel kísérhetsz ilyen embereket, akik ilyen minimalista linuxos megoldásokat mutatnak be, amit nap mint nap használnak, kizárólagosan. A csak Linuxot használók pl. eleve az OS-ükhöz is vesznek hardvert, meg igyekeznek nem használni semmi zárt kódú, meg DRM-mel terhelt szutykot. Egyfajta más filozófia mentén használják a gépet. Fapados környezet dettó. Teljesen kivitelezhető. Csak tanulni kell hozzá, mert ez a fajta használat nem adja magát alapból egy hagyományos, GUI-s, windowsos/maces használat után.

    Amíg nem vagy benne ebben a témában, addig valóban kényelmetlennek és életszerűtlennek tűnik. Idejétmúltnak, túl konzervatívnak. Aztán mikor benne van, meg megtanultad, akkor meg azt fogod sajnálni, hogy nem hamarabb váltottál. Ahogy anno én Windows után is sajnáltam, hogy nem sokkal előbb váltottam Linuxra, és vártam vele egészen 2014-ig, hogy kizárólagos fő rendszerem legyen.

    Hidd el, teljesen meg lehet lenni Windows nélkül. Sőt, GUI nélkül is meg lehetne, ha böngészésnél mesterségesen nem lennénk rákényszerítve a GUI-s megoldásokra, meg a framebuffer kezelné a vsyncet és hardveres gyorsítást. Ennek hiányában viszont kell a X.org + kompozitor vagy egy Wayland-protokollt használó kompozitor.

Új hozzászólás Aktív témák