Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
iceQ!
addikt
válasz galervin93 #89201 üzenetére
Mennék a helyre és a kocsiba lenne zsákban a friss lucerna... Mekkora képet kapna egy-két tó gazda
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
PpenoO
őstag
válasz galervin93 #89198 üzenetére
Én ezt az algás verziót akarom kipróbálni.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Elgondolkodtam a bojlis felszerelés mellé method feeder botokat is vennék pontyozni.
Mi a véleményetek a by Döme botokról? Egész pontosan 2 fajtát néztem ki, nem tudom van-e valakinek tapasztalata ezekről.
1. By Döme Royal Carp feeder 360 (35-80g)
2. By Döme Pro Method feeder 360 medium light (25-70g)
380 medium heavy (30-90g) -
AndrewTdi
addikt
-
sasa311
veterán
Jön a busman végre normálisan. Kis széltől eltekintve fain idő is van
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Alg
veterán
Hal nem volt, szel egyaltalan nem gaz, tok jot kirandultam, bejon ez a minimal peca, hatha meg fogok is majd neha valamit
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
-
jjohn
aktív tag
Ma megtört a "jég", a szél valóban kissé kellemetlen volt, néha voltak heves kitörések, etetővödröt be is vitte a vízbe, még jó, hogy 4 m-es merítőm volt sikerült kifogni .
Egy rövid 9-től délig tartó dunai peca, azért nem volt rossz. Nagy felhozatal nem volt, de ez is kisebb siker, 2 nullázás óta (gébek nem számítanak).Bevetésen a Big Water 30-40 m-en, 150 gr-os kosár, eredménye 1 csecsemő balin.
Másik bot 15 m-en 80-120 gr 390, 120 gr-os energo kosárral.Etetőanyag Timar River Plus, és tettem hozzá még CZ folyékony aromát csípős fűszerest.
Az alagút kosarakba még pluszban csonti is került.
Előke 80 cm 0,16-os fluorocarbon, horog GAMAKATSU A1-Hard LS-2263 - 10-es (füles), illetve próbára tettem Gamakatsu A1 Team Feeder Circle Power Horog 10-es, de nem volt rá érdeklődő, így teszt 0.
Tíz óra ötvenig kellett várni a koncérra, és majd 30 percet a dévérre. Azután már nagy csend lett, én meg éhes, így ahogy a kínaiak mondják tip lee haza.
Nem volt olyan rossz, kicsit kint lenni a parton.[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
válasz lumpy92 #89214 üzenetére
Igen, fenéken nyomtam ma, akkora volt a szél meg sem próbáltam az úszót.
Visegrádi öbölben voltam. Pilismarót durván teltházas a sok celeb videó miatt, rendesen nem szeretek már oda menni a tömeg miatt. Vicc egy ekkora öbölben, hogy úgy kell ülni mint egy kocka tavon. Ráadásul ha a környéken hülyék ülnek akik beetetikna fél öblöt még fogni is nehéz..b
-
lumpy92
aktív tag
válasz sasa311 #89216 üzenetére
Végül én 1 fenekezőt, 1 úszóst próbáltam. Sajnos busa nem jelentkezett, a fenekezős készség midi technopufijára és 6-os busázó horgára viszont volt több jelentkező is, gyönyörű keszegek jöttek és egy pontyocska is
Ma kellemes volt a Pilismaróti-öböl, csend volt és alig voltak. Pénteken volt kocsedó, a nyugati oldalon üvöltött a cigányzene és valaki már 5órakor totál matton volt, óbégatott, kurjongatott.
Az etetésemen mehetett el a dolog, mert a csúzlim vidéken maradt, így ~20-25 méterre pecáztam csak és az etetést kézzel próbáltam rádobni, úgyhogy az meg nagyon szórt. Legközelebb mire kijutok, szerintem összeáll a technika, lesz csúzli is.
Az Újpesti-öbölbe is beáll a busa? Főhészes területit vettem és az oda is jó, sokkal közelebb lenne."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
BlackmMmDog
aktív tag
Régvoltam erre.
Rövid beszámoló következik.
Tegnap. Füzes tó(Lajosmizse). 34 ponty, legnagyobb elérte a 8kg-ot. -
horcsog
tag
válasz lumpy92 #89217 üzenetére
Nem értek a busázáshoz de hozzászólók. Érdemes lenne vsz megpróbálnod ha fenekezel csak kosárral bejuttatni a kaját és lehetőleg lent bontson . Mert ha fenékre pecázol és dobálsz kaját ami esetleg vízközt már bont könnyen lehet ott lesz a busa de a mondjuk 5 méteres vízben 2 méteren és akkor fenekezhetsz. Lehet ezért nem fogtál pl ez csak egy lehetőség .
Ha busázásra vetemednék én azt csinálnám bordás kosár jó nagy méret amibe fér kaja , akkora gombócot rá amit még a bottal lehet dobni, és olyan kajával ami lehetőleg lent fog bontani . Nem értek ezekhez a gyári busa kajákhoz de szerintem ha egy sima finomra darált kukoricacsíra pellethez adsz tejport vagy valami olcsóbb tejsavóport, vagy mi a búbánat amit takarmányboltokban adnak tejporpótlékként . Ki kell kísérletezni mi a nyerő arány "tejporból" hülyére fognád vele magad egy jó helyen.
Ha keszeget vagy pontyot akarsz hungarocellel ott viszont nem felhőző kaja kell hanem olyan ami a kosárból nehezen oldódik és lehető legrövidebb előke. Drabális cuccokkal is komoly mennyiséget lehet fogni fehérhalból ilyen faék módon. Főleg a mostaninál melegebb víznél mondjuk nyáron kora ősszel.
Na nem is busázok de osztom észt hogyan kellene. : )
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Abból gondolom ez jól működne mert amikor még a busát kikerülni akarták akkor olyan takarmánybolti nevelőtápokkal etettek amiben nem volt tejpor. Vagy tejporhelyettesítő akármi . Mert tejport nem nagyon raktak akkoriban sem ezekbe a nevelőtápokba szerintem, csak valami olcsóbb tejsavóport. Emberi élelmiszernek hívott ipari hulladékba is valószínű rakják ezeket.
Szóval amikor még ezekkel a nevelőtápokkal mentek a dunai pecások, akkor oda kellett arra figyelni ne legyen benne "tejpor" mert akkor kisebb esély volt odajön a busa és szétveri az etetést. Minden halat elver az etetésről ha odajön . Ha keszeget és pontyot fogtál nem volt ott busa az etetésen. Ha lett volna "normális hal " oda nem megy nagy böszme busák közé. Ez nem öblökben volt hanem az élő Dunán ment így etetéseken. Azóta csak több busa van. Látom öblökben nyomatjátok, hát az élő folyón olyan helyeken ahol pontyozni szoktak .
[ Szerkesztve ]
-
Sungoo
addikt
válasz BlackmMmDog #89218 üzenetére
Nemhiába volt kedvencem az a víz.
-
sasa311
veterán
Maroton busara bőven elég az első törés vonalat horgászni. Vízállás függő de még ilyen magas vízben is bőven 25 méteren belül van, nyáron 15
A pontos etetés fontos, ha nem megy inkább dobalj be kosárral gombócot. Ha fenekezel ez amúgy is jobb, mert ha vízközt old a gombócos felhúzod a halat a fenekéről. Én fenekén max nagyon keményre gyúrt gomboccal alapozok de inkább azt sem, csak 15 perces dobás az elején amíg oda állnak a halak.Ha keszeget vagy pontyot fogsz akkor 100%, hogy nem voltak ott a busak.
-
freelanced
addikt
Üdv,
Tudtok ajánlani pár jó horgászhelyet Budapest vonzáskörzetében, mondjuk olyanokat ahova el lehet jutni autóval 1 órán belül? Nyilván ha közelebb van, az sem gond.
Annyi, hogy nem lenne rossz ha olyan a hely ahol van azért sikerélménye is az embernek, de persze ez sok mindentől függ azért.
Megköszönöm ha esetleg tudtok vegyesen ajánlani többet is, részben olyat ami dedikált horgásztó, részben pedig tavat, folyót, patakot stb. ami nem feltétlenül valaki által üzemeltetett, ám jól megközelithető, viszonylag egyszerűen le lehet ülni (nem kell bozótot vágni stb ). Eddig főleg horgásztavon voltunk de nem volt annyira rugalmas se érkezésben, se távozásban, szóval lehet, hogy kipróbálnánk mást is.________________________________________
Plusz esetleg valamilyen orsón tudnátok ajánlani a budget kategóriában, ami már használható? Hatalmas elvárások nincsenek igy kezdőként, method módszerrel használnám.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
andrew911
tag
válasz freelanced #89224 üzenetére
Garantált sikerélmény a Benta-tavak Százhalombattán, ráadásul hétvégén is van hely akár nyitás után is. Most voltunk 15-én, és ott azért nehéz betlizni. Mondjuk a szomszédnak sikerült, de ehhez az kellett, hogy reggel bedobjon gumikukoricával és este húzza csak ki, közben meg sörözzön folyamatosan. (Állítólag tokra horgászott gumikukoricával.).
Másik kedvencem a csepeli Katalin-tó, de oda mondjuk érdemes nyitásra menni. -
Steady74
Topikgazda
válasz freelanced #89224 üzenetére
ami közel van de sikerélmény az garantáltan nem garantál a Dunakeszi bányató és a Dunakeszi tőzagtavak
Ordas tavak, oda tervezzük tavasszal a fórumpecát, ott a Jakabka tó, Tereskei horgásztó, Nőtincsi tározó (csak, hogy észak felé induljunk el), délen ott van Majosliget meg az összes kavicsbányató. Mondjuk egyen voltunk ott nem fogtunk sokat
RSD-t hermányi Mester és PpeneoO kolléga vallatja, valamint FireFox, arról ők tudnak többet, de majd jönnek a többiek is.
-
PpenoO
őstag
válasz Steady74 #89226 üzenetére
Én már nem vallatom, éves területit sem váltottam. Beveheti az rdhsz meg az egész bagázs a csepeli szennyvíztisztítóval és a 30 éve minden kormány ezen a földrajzi területen tevékenykedő tisztségviselőjével együtt a végét. RSD felső része egy merő iszap, seggtörlő és kotongumi. Ha van benne hal, az max 3 nyarasnak hazudott miniponty és az is max a telepítés után 1-2 hétig elérhető. Ha valakinek ez megfelel az most menjen, nemrég volt telepítés.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz PpenoO #89227 üzenetére
Valami amúgy nagyon nincs rendben a magyar horgászkultúrával meg a vizeink kezelésével úgy általában...
Bő 10-15 év nekem kimaradt, évente max. 1-2 alkalommal mentem el öcsémmel egy napra, inkább beszélgetni mint halat fogni, de most hogy jobban utánanéztem megint a dolgoknak elég elkeserítő a helyzet
Nagy erőkkel próbálunk pontyos halastavat csinálni az összes vizünkből - A Nagykunságiba tavaly a telepített pontyokat gyakorlatilag 100%-ban visszafogták éven belül.Télen leeresztett víznél az emberek szakmányban viszik el a csukát, közben persze panaszkodnak hogy 1-2 kilósnál nincs nagyobb. Igen, gyerekkoromban mi is vittünk haza mindent is ami picit is nagyobb volt - kicsit szégyellem is magam érte, főleg a szép sügerekért amiből anno elég sok volt... De ugye mindenkitől ezt láttuk, ezt tanultuk, már akkor is hülyének néztek ha "nincs kedvem/időm most halat pucolni" kifogással engedtünk vissza valami tepsiméretű jószágot.
Közben már ott tartunk, hogy lassan a dévérkeszegre is tilalmi idő meg méretkorlátozás kell, egy vízalatti sivatag lett a legtöbb vizünk mert mindent kizabál a ponty/amur, és nagyítóval kell keresni az olyan vizeket, ahol nem csak a halak hanem a természeti környezet is emlékeztet valamennyire a természetes állapotokra.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
jansky1
senior tag
Horgászkártya megújításakor vettem észre, hogy van valami telekomos mohosz flotta. 1-2 régebbinek tűnő anyagot találtam róla a gugliban. Van valakinek esetleg friss tájékoztatója arról, hogy mit kínálnak és mennyiért?
-
jansky1
senior tag
Köszi, telekomost keresek, de meg fogom nézni mindenképp
-
horcsog
tag
válasz lumpy92 #89223 üzenetére
Erre gondoltam tejpor helyettesítő ez a permeátumpor csak nem jutott eszembe tegnap a neve. Takarmányboltban olcsóbb, ugyanolyan illata van és úgy viselkedik mint a tejpor csak még a tejsavó is ki van lúgozva. Beltartalma nem nagyon van de felhőzik rendesen. Jó ez a busának szerintem ha embernek jó.
Ezekbe a gyári busa kajákba is valami ilyesmit kutyulászhatnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
galervin93
őstag
Idei első kifejezetten pontyos peca. Hosszú előkés feeder, kaja minimális, fél kiló, cserébe toltam a magot, egészen pontosan kendert és csemegét. Meg is lett az eredménye, jöttek a kismalacok.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
mdav88
aktív tag
válasz galervin93 #89240 üzenetére
Szép, szép! Milyen távon pecáztál?
Hétvégén voltunk Vecsésen egy kis magán tavon, de kb két/háromnyaras pontyokon kívül nemigen jött más. Kínomban átszereltem 50cm előkére meg csontia, és a levélkeszegeket aprítottamMás, megjött a 360as AsterX, majd tesztelés után írok róla bővebben, kézbe véve megnyerő, bár nem tűnik annyira kolbásznak mint a Nevis Method Carp. Szép kivitelezés, egyenes gyűrűsor, leszámítva egy kancsal spiccet.
[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
válasz mdav88 #89243 üzenetére
Ennyi: [link]
Mikor nyitott meg? Van benne elméletileg nagyobb hal is bár 2ha-on nem nagyon tud elbújni egy hal sem
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
mdav88
aktív tag
Kb 6-8 fő horgászhatott, nekünk kb két aktív óra volt, utána eltávoztak a halak a tó másik felére
A bekarikázott részről jöttek, máshonanan nem, X a többi horgászt jelöli. Mellettünk a hölgy sem volt túl aktív. Délután meg a másik parton volt több siker. (még a bokor alól sikerült kipiszkálni egy szatyros jószágot. Zöld betainnal, édes/gyümölcsös aqua-val(ez volt a legsikeresebb), fokhagymás-májas felütéssel sem sikerült nagyot alkotni. Bácsi kedves volt, és segítőkész, 3500ft a sportjegy.Szerintem nem túl rég nyithatott, de hogy hivatalosan, vagy sem, azt nem tudom. (Bácsi a fiára bízta aki nem üzemeltette, és most kezdett vele a kisöreg foglalkozni.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest