Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eisento
addikt
válasz BlackmMmDog #88396 üzenetére
Gratula. Milyen csalira jottek?
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
mdav88
aktív tag
Én ma pisztrángra mentem feederrel... Vagyis mentem volna nagyobb vadra, de azok nem voltak ott
Kipróbáltam a hungarocelles lebegtetést, arra is pisztráng jött. MEg egy két beeső keszeg Jó peca volt. Methodra egy tokot sikerült elcsábítani. -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz eisento #88402 üzenetére
és Zoli bácsi
Köszönöm!SBS C1 és Bait Bait Ébredő Erőt használtam.
Tüzes barackot ki se próbáltam, kell a Szabadidőbe -
horcsog
tag
válasz BlackmMmDog #88395 üzenetére
Több ötletem nincs így messziről mi lehetett a gond. Nem az, hogy akkora spíler vagyok fenekező pontyozásban de egy időben sokat horgásztam így. Nagyjából a téli , kora tavaszi fenekező pontyozás lényege vsz az adott vízen hol van a pontycsapat. Minél nagyobb és változatosabb az adott víz annál könnyebb teljesen haltalan helyen próbálkozni . Ha ezt a részét sikerül megoldani akkor már a neheze megvan. Ehhez sokszor nagyot kell dobni ilyen hideg víznél. Ahová én járok ott nagyjából be tudom lőni mindenféle keresgélés nélkül melyik részen kellene most leülni. De érdemes figyelni a forgásokat mert ha nem is ugrik ezek a telepített pontyok hajnalban vagy estefelé még télen mikor jég van egy részén a víznek mutatják magukat.
Már csak meg kell tanulni dobni, és olyan cuccot összerakni amivel dobni is lehet. Még egy két apróságot se árt tudni a fenekező horgászatról, azon belül is a pontyozásról, sokat horgászni stb. De egy sima ólommal etetőanyag nélkül is lesznek kapások ha ott telepített ponty bandák mászkálnak.
Etetőanyagot kosárba érdemes használni , de sokkal kevésbé számít mint melegebb víznél egy nagyobb etetésre horgászva. Eleve az kosárnyi kaja olyan nagy csalogató hatást nem tud ilyen hideg vízben leadni. Persze ezzel is el lehet rontani néhány dolgot amikor jobb lenne ha inkább sima ólommal dobna be . Az etetőanyag összetételénél az aromázottsága jobban számíthat ilyenkor vsz. Persze lehet olyan etető is ami nem ilyen hideg vízre való és nem is csalogat semmit vagy esetleg riasztja . De ha hely klappol kukoricadara leforrázva a kosárba minden nélkül is rengeteg pontyot lehet fogni.
Csali : sima hungarocellel is fogsz ha minden más klappol egyszerűen felszívja azt is és már nem tudja kiköpni a horgot. Bedobsz egy ilyen pontycsapatba nem kell sokat várni sima hungarocellt elvigye, azért merem mondani mert csináltam már ilyet. Mondjuk ott akkor egy akkora csapat telepített ponty volt előttem kihívás lett volna olyan csalit rakni amit nem vesz 1-1 db legalább.
Nekem ezek kb a tapasztalataim az ügyben.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz Sungoo #88399 üzenetére
Kiváló keszegcsali. Ma is jó meleg víznél egy szák keszegfélére , 30-as főzsinórral 30 éves spirálkosárral és kukoricadarával a kosárban akár. A horog se kell túl kicsi legyen az előke legyen 25-ös a "finom" cucc kedvéért. Úgy két botot kár bedobni annyi a kapás rá. Ehhez is persze a jó helyen jó időben mert különben nem lesz ennyire ütős. Elég vszínű közben ponty is fog jönni rá ilyen helyeken.
Jó horgászfilmet lehetne erről forgatni milyen halakat és mekkora mennyiségben lehet fehér hungarocellel fogni. De ilyen nem lesz szerintem nem biznisz ilyeneket mutogatni .
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
őstag
válasz mdav88 #88404 üzenetére
Megint telepakolták Gyált? Mindenre is jön. Bár kétségtelen, hogy finom szerkóval élvezetes a fárasztásuk, jó sporthal. (Egy a sok ottani peca közül. )
---
Én holnapra tervezek egy hosszú előkés pecát, évadnyitó fonott zsinóros finom keszegezés.
Jött csájnából egy kisebb csomag, 0.05-ös fonott is volt benne, és bár alapvetően pergetni akarok majd vele, de most feltöltöttem vele a finom feeder orsóját, és elkezdem nyúzni - ha ezt jól viseli, akkor valszeg a pergetést is bírni fogja. És ha így lesz, akkor megpróbálok még majd szerezni belőle, bár most éppen nem elérhető sehol ez a típus. Pár wobbi is jött...
...meg néhány kanalacska, rendre 3.5, 5 és 7 grammosak.
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
horcsog
tag
válasz andrew911 #88410 üzenetére
Csak fehéret használok és nem horgászboltit. Egy haverom melózott valahol használtak ilyet nem is tudom már mire és hozott különböző méretekből bezsacskózva sok sok éve még kitart a készlet. Vannak ezek a technopufik annyi van benne, hogy nem győznéd venni ha ezzel horgásznál. A horgászládámban egy rendes nylonzsacskónyi mennyiség van kéznél legyen ha kell. Egy ilyen keszegezésnél amit írok nem tudom mennyi technopufi fogyna el, nagyon jó biznisz lehet ha ezt el tudják adni .
Szerintem ez a vakító hófehér a legjobb egyébként. Lent a meder színétől és mélyben sötét van és ott ez a kis fehér cucc elüt mindentől és olyan pici, hogy érdekli mi a fene lehet az . Lehet csak véletlen szívja be mindig de túl sok rá a kapás ahhoz.
[ Szerkesztve ]
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz horcsog #88407 üzenetére
Nagyjából a téli , kora tavaszi fenekező pontyozás lényege vsz az adott vízen hol van a pontycsapat.
Szerintem emiatt néha könnyebb sok halat fogni, mint nyáron.
Minél nagyobb és változatosabb az adott víz annál könnyebb teljesen haltalan helyen próbálkozni .37ha a vízterület, könnyen bele lehet futni olyan részbe itt. De a 34-35 helyekre ülünk le mind ketten.
Hal mennyiség se sok a vízben (Húshorgász társadalom uralkodik), tavaly nyáron bement 15 mázsa ponty, novemberben meg 10 mázsa ponty és 10 mázsa keszeg (egy darab se jött neki, pedig volt előtte is rengeteg a vízben).
Ha ezt a részét sikerül megoldani akkor már a neheze megvan. Ehhez sokszor nagyot kell dobni ilyen hideg víznél.2 hete előttem csak 5m² volt kiolvadva és még is fogtam (Szabadidőben fogott legnagyobb pontyomat döntöttem meg, 15,8 kg-mal)
Nyáron kell itt nappal messzire pecázni, kajakosok és pár horgász átverik a túloldalra.
Etetőanyagot kosárba érdemes használni , de sokkal kevésbé számít mint melegebb víznél egy nagyobb etetésre horgászva.Ezzel nem értek egyet. Friss telepités is válogat már 1 hónap után, de a régi állomány nagyon itt. Decemberben egymásról húztok le a halakat.
Elhivatott Szabadidőben horgászoknál Haldorádó Ördögűzőt látok, persze mást is próbálgatok azért. -
mdav88
aktív tag
válasz galervin93 #88411 üzenetére
Ott voltak azok mindig is, de ilyenkor marha aktívak
(nem tettek bele, bezzeg mikor pergetnék rájuk nincs lótúró se )Concourse-szal nyomatam, teljesen jókat birkóztak, húztak.
-
horcsog
tag
válasz BlackmMmDog #88413 üzenetére
"Szerintem emiatt néha könnyebb sok halat fogni, mint nyáron."
Ez sok mindentől függ: mennyi ponty van a vízben, abból mennyi az őszi telepítés , mekkora víz, mennyi változatos a víz medre, helyismeret, szélcsend van e (könnyebb észrevenni hol járnak a pontyok szélcsendes napos időben télen minden helyismeret nélkül is ) Ha sikerül megtalálni a pontycsapatot és meg is tudja horgászni azt a távot akkor rengeteget lehet fogni. Ha csak annyi hiba van 100 méterre kellene dobni de a felét tudja meghorgászni akkor maximum este vagy nagyon kora hajnalban esetleg fog valamit de inkább semmit.
"2 hete előttem csak 5m² volt kiolvadva és még is fogtam (Szabadidőben fogott legnagyobb pontyomat döntöttem meg, 15,8 kg-mal)
Nyáron kell itt nappal messzire pecázni, kajakosok és pár horgász átverik a túloldalra."Amikor valahol kiolvad akkor ha még nagy vízen is 37 hektárnál sokkal nagyobb vízen is mennek oda halak (főleg ha van frissen telepített ponty a vízben) mert ott melegebb is lehet valamivel oxigéndúsabb is lehet , ez sok mindentől függ. Pl ahol én horgászom ott télen igazi téli időjárás mellett amikor majdnem befagy már nagy dobások nélkül szinte nem lehet pontyot fogni. Mert messze a parttól vannak nagy mélységek olyan területek ahol egybefüggő több hektáros részen 7-8-9 méteres vizek vannak. Ugyanezen a helyen mondjuk 50 méterre a parttól még nem ilyen mély. Ha valaki ezt nem tudja megdobni akkor maximum jó levegőn van , de ponttyokkal nem tud találkozni.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Két hsz-re bontottam már brutális méret lett .
"Ezzel nem értek egyet. Friss telepités is válogat már 1 hónap után, de a régi állomány nagyon itt."
Nyilván az ember próbál sok mindent még jobb kaját, a csodacsalit keresi stb. Sokat kísérleteztem én is mikor még sokat fenekeztem pontyra. Azért merem mondani neked csodaetetők nélkül is télen sokat lehet fogni mert voltak olyan pecák annyira bent volt a hal csak ólommal tudtam megdobni azt a távot. Kosárral megtömve kajával nem dobsz akkorát mint csak az ólom. Ha meg tudtam dobni a szükséges távot sima ólommal 1 horog azon csali is fogtam pontyokat. Persze biztos több jött volna ott kosárral kajával mert azért annak a maroknyi mennyiségnek is van csalogató hatása, ez egyértelmű. Az, hogy te most a kosárba tímár, maros, sensas , haldorádó vagy leforrázott kukoricadarát raksz mindegyikkel fogni fogsz ha a jó helyre tudtad dobni a pontybandába. Lehet persze ezt finomítani , de 2 horgász azonos horgásztudással egymás mellé dobálva pontycsapat ott van teljesen eltérő kajákkal csalival hasonlóan kellene fogjon. Lehet az egyik fog 10-et a másik csak 7-et. De, hogy az egyik 10-et a másik 1-et vagy 0-át ott valami nagy árulás kell legyen. Nagyon régen történt velem olyan valaki leül mellém és nézem hogyan fogja a pontyokat és nálam semmi vagy szinte semmi ilyen kora tavaszi, téli pecákon. Szerintem tizenéveket kellene visszamenni amikor ilyen történt velem és el kellett gondolkodnom mi a búbánat történik itt. Pedig sose szoktam kérdezgetni mivel csalizik vagy mit rak a kosárba , kivéve ha valami jó ismerősöm és beszélgetünk. Sok esetben meg nem is látnám értelmét kérdezgetni elég ránézni mit csinál az illető.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
3-4 éve nem is tudom már volt olyan szitu kimentem tavasszal egy ismerősöm ült a közelben. Fogott 2 pontyot nálam semmi ezalatt . Mondja ilyen pellet amolyan etető egyebek. Nyugtáztam a dolgot, nem változtattam semmin. Horgásztam ugyanúgy tovább. Aztán fogtam 2 pontyot én is . A horgászat végére szerintem kb azonosan fogtunk. 1 délután alatt mondjuk.
Közelemben horgászott az annyit jelentett a két végszerelék között volt vagy 100 méter távolság a vízben. Csak néhány hellyel arrébb ült az ott viszonylag közel mert hasonló jellegű ott a pálya.Szóval én nem szoktam ilyeneket csinálni ennél fajta pecánál , hogy most ez a banános világító pellet kell a halnak mert valaki fogott vele már pontyot és akkor aggódom, hogy nem jön arra amit ráraktam a horogra. Aggódnék esetleg ha valaki mellettem szénné alázna pontyfogásban és nem érteném a csalin kívül mi lehetett az oka. Ilyen nem igazán fordult elő velem régóta, igaz mostanában sokkal kevesebbet pontyozom mint régen.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz 4Grider #88418 üzenetére
Amit én mondok az téli , vagy hideg vizes kora tavaszi pecákra pontyra . MInél jobban melegszik a víz lesz mindenhol ponty bár akkor is lesz olyan rész ahol sokkal több. Minél melegebb a víz annál jobban dolgozik a kaja is a vízben nagyobb etetéseket lehet csinálni ami jobban behúzza a halat.
Teljesen más példa de volt már olyan süllőzésnél tanácsot kértek tőlem. Gumihalazás télen , mutatom srácnak ezzel a sárga manns grubbal fogtam legutóbb ilyen olyan süllőt. Volt a dobozomban ami még nem volt megszúrva próbáld meg . Erre mondja, hogy de akkor te miért nem ezzel dobálsz most ha legutóbb ez volt a nyerő? Csak annyi volt az oka más vízmélység volt és az szín nem volt szerelve kisebb fejjel. Nem akarta elhinni azt hitte át akarom verni ott a ládámban a nyerő csali és én mással dobálok . Ezt azért csináltam így mert süllőt is ha megtalálod télen a bandát kb amit ott húzol arra lesz kapás. Ha az sárga vagy zöld vagy akármi kisebb nagyobb kisebb jelentősége lesz mint a bandát megtalálni. Téli pontyozásnál valami hasonló van mert, hogy én a kosárba más kaját teszek és máshogy lebegtetem meg a horgot mint aki mellettem ül a lényegen nem fog változtatni ha előttünk van több mázsa ponty egy bandában. Persze ezzel nem azt akarom mondani mindegy mit és hogyan raksz rá, és mit raksz a kosárba és főleg hogyan van a kaja bekeverve. Csak azt 100 féleképpen lehet ott fogni , ha ott van a hal. Persze lehet úgy is horgászni ott van a ponty tömegesen és még így se legyen kapás, nehéz de azért össze lehet hozni.
[ Szerkesztve ]
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz horcsog #88416 üzenetére
December elején ki húztam 40métere (tavon állítottam be szinte centiként), mindig 34-es helyre ülök le és a fehér y fát dobom. Mindig enyém a hely (kivéve 2 hete amikor befagyot, híd mellet voltam közvetlenül), korán kellek érte, ha megkérdezik meg mutatom és azt is elmondom mikor szabad a hely(állást részletesen ismerem már, Döme is itt pecázott ).
Próbálgatom a kajákat 3 féle mindig van nálam, ha olyan kerül fel nem kell nekik, legtöbb esetben már etetőanyag cserére (csali végig Tüzes barack) 5 percen belül kapás van. Az is próbáltam januárban, jött a hal (leginkább keszeg féle) 2 percen belül, mást raktam a kosárban mozdítás se rá, vissza került a kosárba 10 perc múlva kapás és visszatértek a 2 perces kapásra.Tavasztól őszig a Dovit Base Method Mix Mangó/Fokhagymát használom, télen is adja, de nem olyan intenzíven.
-
horcsog
tag
válasz BlackmMmDog #88420 üzenetére
Mióta sokat harcsázom leggyakrabban bodorkás kajákat használok fenekező pontyozáshoz télen, tavasszal . 2 előnye van általában marad ősszel bontott csomag ami kéznél van , és hideg víznél nagyon jól dolgozik. Ebbe én sensas carpix aromaport rakok. Csak ezt az aromát szoktam pontyra használni. Ha a pontyok ott vannak azon a területen nem létezik erre ne jöjjön . Bodorkás kajából ha úgy veszem általában sensast szoktam venni , kivéve ha valamit ki akarok próbálni.
De ha csak kukoricamálét rakhatnék a kosárba annyi engedménnyel mehet bele sensas carpix, és én főzhetem meg, és frissen darálhatom hozzá a kukoricát , már semmi kétségem abban jó etetőm van pontyra. Teljes nyugalommal pontyoznék vele bármilyen vízen télen , kora tavasszal etetőkosárral.
Csalikészletem az még ennél is szerényebb, simán kimegyek úgy van nálam 1 doboz konzervkukorica amit ki se bontok sokszor, és egy zacskóban gyöngykukorica és a ládában van hungarocell is. De ha semmi más nincs nálam egy téli , kora tavaszi pontyozásnál csak gyöngykukorica semmi gondot nem okoz, legalábbis én teljesen nyugodt vagyok vele. Amiket írsz csalit etetőt nem is próbáltam , sőt nem is hallottam még ezekről.
Látod sokféleképpen lehet pontyot fogni.
[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
válasz Zoli bácsi #88422 üzenetére
Ez az igen. Full szénhidrátos bojli az eredeti. A baitbait waftereket én már próbáltam de az egyetlen csalim amivel még soha kapasom sem volt
A carpzoom azért vélhetően nagyon más beltartalommal bír..
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
4Grider
nagyúr
válasz Zoli bácsi #88422 üzenetére
Ha method, akkor látatlanban szerintem ezt a verzióját használják csaliként:
https://baitbait.hu/tuzes-barack-method-dumbel-t352
Mondjuk az ébredő erőben (így hideg vízben) jobban bízom, de idén halat még nem fogtam velük, csak aqua wafterrel.[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
igeen..pont oda, ugye sporttársak?
-
dik
őstag
Nem csalódtam a Walterlandban. Rendeltem pár dolgott tizen pár ezerért hamár akció volt. Errefel hívnak napok után ez sincs meg az sincs. Akkor mondom miért írja az oldal raktáron? Erre fel nagy csend lett... Szóval elmehet a Tomika főpecás a pi.sába az egész kocerájjal. Nem az első eset ez... Sokminden van, de közbe semmi... Ráadásul a saját terméke volt az egyik....
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
diablo1984
veterán
mondjuk a Browning cuccokkal a minapi akcióban is elég sokan besz0phattuk, hogy nem is érhető el. Igaz a snecitől is rendeltem bwowning cuccot, ők is hívtak, hogy nem tudják már beszerezni, holott készleten mutatta a rendszerük. Kikopik a browning, nincs harag, erről nem ők tehetnek, nem is nehesztelek rájuk, bár a 420as bot jó lett volna.....
-
4Grider
nagyúr
Raktáron náluk akkor van, ha egy db van belőle valamelyik telephelyükön. Ha az egy db-ot eladják, akkor logikusan a második megrendelőnek már nem jut. És azért ilyenkor páran szoktak náluk vásárolni.
Az más kérdés, hogy ilyenkor kötelesek a rendelésedet teljesíteni az eredeti árakkal még akkor is, ha közben drágább lett a termék. -
sasa311
veterán
Lsd az én esetem decemberben, dettó ugyan ez csak nem is online történt ..
4Grider
Frászt. Amikor engem xopattak decemberben még 3 hétig készleten rendelhetőként mutatta a terméket mire levették... Valami nagyon hulladék it rendszerük lehet.[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
mdav88
aktív tag
válasz diablo1984 #88437 üzenetére
24ért ott a 390es, nekem speciel jobban elfér, mint a 420, akkorát dobnom sem kell, hogy indokolt legyen, de kétségtelen, hogy 21ért 80e helyett megoldottam volna
Én belapátoltam innen a 390esből, meg a kétrészes 330ból, majd jelzem, hogy megérte-e
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! A topicban van aki Komárom-Esztergom megyéből van? Ellopták a teljes pergető felszerelésem (orsók, wobblerek, gumihalak, fejlámpák + minden kiegészítő), botok megmaradtak, mert máshol tároltam. Daiwa Lexa, Shimano Nasci és Ryobi Zauber orsó + egy csomó Rapala, Megabass, Illex, Salmo és egyéb wobblerek. Ha esetleg találkoztok olyannal, aki fű alatt árulja, légyszi írjatok rám.
Sikerült a horgászkártyám, az engedélyt és a fogási naplót is elvinni. Ilyen esetben kell a MOHOSZ-t értesíteni? Előre is köszönöm a segítséget -
dik
őstag
Értem én minden értek, de tőlük azért többet vártam. De mivel nem az első eset volt így be kell látnom koklerek...
Tominak meg üzenem van hova fejlődni még..."A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Steady74
Topikgazda
válasz sasa311 #88440 üzenetére
Írtam korábban, hogy a browning (sajnos) egy megszűnőben lévő márka, emiatt már késztermék alig van készleten. Kár értük, kiváló ügynökök voltak.
Jackal79: az okmányok miatt szerintem kell bejelentést tegyél az egyesületnél is, jó ha megvan a rendőrségi jkv, az alapján kapsz újat. Amúgy rohadjon le az összes lógó testrésze és szerve annak aki pecacuccot lop el. Engem is kirámoltak egyszer, és annak ellenére, hogy akkor egyedi rakósbotom volt egyedi sorszámmal, nem lett meg.
szerk:
dik: nézd meg a WL webshopot. Belépsz a user/pw kombóval, bepakolod a kosárba a cuccokat amik kellenek. Lépj ki, lépj vissza, üres lesz a kosarad. Mivan??? 2024-ben? Több üzletes webshopról van szó, de ha kell 2 csomag horog, fogalmam sincs hol van készleten... telefonáljunk. Az én rendelésem rendben meglett, átvettem személyesen, nekem pozitív élményeim vannak a dunakeszis csapattal. A pénztáros hölgy nem volt ott, így a pulzusom nem szaladt fel a fizetéskor[ Szerkesztve ]
-
jackal79
aktív tag
válasz Steady74 #88445 üzenetére
Tök igazad van! Engem is szétbasz az ideg, volt olyan wobbler, amit hónapokig kerestem és a világ másik végéről rendeltem meg. Volt egy csomó japán wobblerem is több 100e Ft értékben. Az idegesít fel, hogy tudom, hogy jó része már nem szerezhető be.
Már az is megfordult a fejemben, h abbahagyom a pecát... -
Steady74
Topikgazda
válasz sasa311 #88447 üzenetére
Dömés botom nekem is van, igaz dobni nem tudok vele elég nagyot Browning jó cuccokat csinált, Bob Nudd az arcuk hatalmas pecás. Talán a Preston tulajdonosai vették meg és, hogy ne legyen házon belül konkurencia, beszántják a márkát.
Jackal79: nekem 2012 ben akkori új áron számolva közel 2MFt értékben vittek el mindenemet társasház tárolójából (tuti a takarító csapat tagja vagy tagjai voltak), csak az apróságokat tartalmazó dobozokat hagyták meg, meg az orsós dobozokat, mert azokra liszt meg cukor volt írva. Írtam Walternek, Papp Józsinak, Dömének (akkor még megvolt a telefonszáma is), hogy mi történt, csatoltam a rendőrségi jkv. másolatát, és leírtam, hogy szeretnék vásárolni nagy tételben botot merítőket, minden szart, amit elloptak, és kértem kedvezményt a kialakult helyzet miatt. Walter nem válaszolt, Papp Józsi annyit írt, hogy a webshop árait tudja adni, Döme írt vissza, hogy 25% (ha jól emlékszem) kedvezmény ad egyedi rendelésemre. Akkor jöttek a Topmix match botok, meg onnan vásárolva indultam újra gyakorlatilag. DG akkor nagyot segített és gyakorlatilag semmibe nem került neki. Pecát meg ne hagyd abba.
-
Steady74
Topikgazda
Hermanyinak dedikált nagyponty aromája is van Gábortól. Szerintem akkor és utoljára akkor vett HD terméket halason nekem meg a rakómat törte majdnem el, a kisfia meg ücsörgött a ládámon és nézegette a kütyüket (pellet pumpa, guminő, ésatöbbi) és apukát kérdezte mi-micsoda. Aztán kaptunk egy-egy jó hideg kólát tőle, mondjuk megérdemeltük, más hülye nem volt rajtunk kívül a 40 fokban pecázni akkor
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest