Új hozzászólás Aktív témák

  • joe979

    aktív tag

    válasz Steady74 #28787 üzenetére

    Közlemény az Aqua Garant termékek sorsáról!
    Többen írtátok, hogy bizonyos magyar csaligyártó honlapján feltűnt a termék és kiskereskedelmi forgalmazásba került.
    Természetesen tudok róla, hetek óta számítottam erre a lépésre, amit vállalkozóként maximálisan meg is értek. Az egyetlen sérelmem az idáig vezető út mikéntjében rejlik. (röviden kifejtem miért)
    Korábban nem rendelkeztem tapasztalatokkal a haltakarmány piacon. Az Aqua megismerésével, a horgászatok során a termékkel elért sikereken felbuzdulva kezdtem el a témával foglalkozni. Négy hetet dolgoztam azért, hogy megtaláljam ennek az osztrák terméknek a kiskereskedelmi értékesítési lehetőségeit. Ez alatt energiát és időt nem sajnálva kezdtem reklámozni, hogy ne csak a határ közeliek tudjanak arról, hogy egy ilyen magas beltartalmú és relatíve alacsony áru termékkel is lehet horgászni.
    Négy hét elteltével többször is tárgyaltam a nagykereskedelmi forgalmazóval, aki támogatott a terveimbe mind az utóbbi napokig. A termék kiskereskedelmi forgalmazása az európai szabadkereskedelmi elvek szerint és a hatályos jogszabályok szerint zöld utat kapott.
    A következő, egyben az utolsó tárgyalásunk alkalmával a nagykereskedés jelezte, hogy a fentebb említett csaligyártóval szerződést kötöttek és a jövőben ő illetve ŐK IS forgalmazók lesznek. Ennek az egyetlen oka, hogy a cég amúgy is óriási mennyiséget rendel évente, tehát a saját etetőanyagai egyik alapanyagát is képezi.
    Nem mondom, hogy nem lepődtem meg ezen döntés által, de teljes mértékig elfogadtam. Szabadkereskedelmi elven működünk és amúgy is volt már több forgalmazó is.
    Ami sokkal inkább zavart, az egy üzenet, amit egy magánszemélytől kaptam, amiben figyelmeztetett (burkoltan megfenyegetett), hogy lépjek vissza a termék forgalmazásától, mert több ember néz rám rossz szemmel.
    Nos, szeretném mindenkinek jelezni, hogy visszalépek a forgalmazástól. Nem azért, mert bárki rossz szemmel néz rám, hanem azért mert a nagyker nem köt velem szerződést. Természetesen a helyzet közel se sakk-matt, mert a jogot nem a horgászpiacon írják, de ettől függetlenül visszalépek, mert nem azért kezdtem el egy éve horgászni, hogy háborúzzak.
    Nagyon sajnálom, hogy így alakult, mert csak egy terméket szerettem volna megismertetni a magyar emberekkel, de forgalmazás híján legalább megismertem ezáltal pár embert a hazai horgásztársadalomban, akiktől tudom, hogy a jövőben mire számíthatok.

    Szissz

Új hozzászólás Aktív témák