Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShiTmano
aktív tag
Többen írták itt a fórumon is, hogy zsibbad a tenyerük egyenes kormánytól. Az egyik rokonom kb két hete vett egy Cube montit Ő is panaszkodott a zsibbadásra.
Majd letesztelem a hajlítottat és beszámolok.
Egyébként ráadásul még olcsó is volt.
[link]"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ShiTmano #86587 üzenetére
A nyereg dőlésszöge és a kormányszarv nagyon valószínűtlenné teszi az egészet. ...amolyan Timburtonos.😂
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ShiTmano
aktív tag
válasz joysefke #86598 üzenetére
Ez.Fatty trail
(#86599) zoli03 Volt már pár bicóm, sajnos mindegyik egyenes kormánnyal. Próbálkoztam különféle emelésűekkel, hátrahajlásúakkal variáltam a stucnikat mindhiába. A csukló enyhén kicsavarodott állapotban van. Elhiszem, hogy van akinek jó, Nekem kényelmetlen, és úgy látszik nem vagyok egyedül.
(#86600) Runner_fxr Az irányítás majd kiderül, eddig jobbnak érzem mint a régi montit. Az eleje maradt agilis, a hátulja meg már nem pattog.
"Én inkább vettem volna valami használt, olcsóbb fully vázat, vagy építek egy rendes fatbike-ot." Egy fully a többszörösébe kerül. Pl. a váz 89Font volt kb 32.000Ft. Mutass ennyiért fully vázat. +bele tag. Fully az nem a csórók játékszere. Ha lesz pénzem, lehet az eleje is Fat lesz, de lehet beválik. Még egyszer hangsúlyozom: nem vagyok versenyző, nem érdekel az idő. Saját kis tempómban közlekedek. Csak a komfort és stabilitás számított.[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
Runner_fxr
Ármester
válasz joysefke #86598 üzenetére
Nekem inkább a hétvégék jók. Esetleg most hétfő is jó lehet.
Akciókamerában van valami jó tippetek? Olyan kéne aminek rendes stabilizátora van, gopro 5 lesz valószínűleg, de esetleg meghallgatnék valami értelmes, minőségi alternatívát. Arra is gondoltam, hogy a 3-as gopro-hoz veszek egy gimbal-t.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz ShiTmano #86601 üzenetére
Haverom bicikliszervizes, voltak már olyan emberek, akik egy kis állítás után egész máshogy vélekedtek az addig kényelmetlen kormányukról, markolat csere után meg gyökeres változás történt a véleményükben.
Szóval ha valaki zsibbadásra panaszkodik, én ott elsősorban az emberre gyanakodok, nem a kormányra.
-
ShiTmano
aktív tag
válasz Hasaggymeg #86602 üzenetére
A szerencsétlen genetikám miatt van. Extra hosszú láb, extra rövid felsőtest.
(#86605) zoli03 A kollégámnak volt egy fatbikeja, Ő is panaszkodott. Nem tudta kényelmesre beállítani akárhogy próbálkozott.
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
geotigris9
tag
válasz rétisün #86583 üzenetére
Napokban nekem is volt e-féle kalandom csak néhány km távra mentem és kapucnis felsőben és a kapucnija fogta meg, szerencsére csak ijedség lett részemről meg a züm-züm részéről is. Nem gyilkoltuk szét egymást.
A másik szép dolog amikor a napszencsinek megy neki és csak úgy koppan ... ilyenkor mindig arra gondolok ez most kemény lett volna ha szemen b. volna ...
Sisakra visszatérve nem árt, ha van egy jó bogárháló is benne ,mert van az amikor az is véd ám. És megúszol egy fejen szúrást ijedséget.
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
zoli03
őstag
válasz Runner_fxr #86604 üzenetére
Korában említettem neked a GitUp Git2-t. Ha már annyi pénzt szánsz rá, mint GoPro Hero5, utánanéznék más alternatívának is, lehet sokkal olcsóbban is találsz az igényeidnek megfelelőt. Gondolom a Hero 3 se volt olcsó, mégse tetszik annyira.
-
zack
nagyúr
Ez szinte vízszint ahhoz képest, amibe belefutottam. Az szinte függőlegesen volt meredek, és nagy kövek voltak. Ezen amit linkeltél, szerintem simán lemegyek.
A sorompónál befordultam, de ott koppig egyenesen a korlátig mentem, ahol van ez a szakadékos rész. Amit te mondasz, ott a sorompó után balost kellett volna dobnom.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
ShiTmano
aktív tag
Így igaz. Enyhén kicsavarja a csuklót. Viszont meredek lefeléken jobban ki lehet támasztani rajta.
Aki évtizedek óta olyat használ gondolom hozzáidomultak az ízületei/csontozata, azért nem kényelmetlen.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
Mégis elég sok MTB-t szerelnek egyenes kormánnyal, és sokan nem panaszkodnak. Amúgy is, az egyenes kormánynak is van visszahajlása, sokat lehet vele játszani, hogy kényelmes legyen. De ha sehogy sem tudja kényelmesre beállítani az illető egyenes kormányt, még mindig ott van a hajlított is, nem feltétlenül kell kos meg ilyen-oly túrakormány. En is és az ismerőseim is gond nélkül lenyomjuk a 100 km-es túrákat hajlított kormánnyal (de mondom, mentem már hajlított MTB kormánnyal 200 km-t is, és nem volt kényelmetlen).
-
Runner_fxr
Ármester
válasz zoli03 #86609 üzenetére
Tudom, emlékszem rá, hogy ajánlottad, de azért a Hero 5 minősége jobb. Persze tény, hogy drágább, de a gopro engem nagyon meggyőzött minőségben.
Amikor a Hero 3-at vettem, még nem volt elterjedt a stabilizátor az akciókamerákban, és azt leszámítva meg is lennék vele elégedve, mert nagyon szép képe van, csak az a rázkódás már nagyon zavar, pláne amióta látom, hogy milyen felvételek készülnek a stabilizátoros kamerákkal.
Ezért is gondoltam rá, hogy lehet egy gimbal is elég lenne a 3-as hoz, és a gimbal azért komolyabb mint bármilyen beépített stabilizátor.[ Szerkesztve ]
-
geotigris9
tag
válasz Runner_fxr #86604 üzenetére
Ezeket nézegettem múltkorában.
[link]
(Szerintem annyira nem jó a Go pro mint amennyire promózva van "csak jó időben kezdték tolni" és ide jutott.)Amúgy meg Dunát lehet rekeszteni az ilyen toplistákkal is. pl.
[ Szerkesztve ]
-
WP14
őstag
-
Runner_fxr
Ármester
válasz geotigris9 #86614 üzenetére
Nyilván a márkát is megfizeted, de azért általában a minősége is rendben van. A Lamax X10 nem rossz, de a másik kettő nem győzött meg.
-
zoli03
őstag
válasz Runner_fxr #86613 üzenetére
Hát nem tudom, lassan minden hír arról szól, hogy mennyire veszteséges a GoPro, hány embert küldenek el, milyen baklövéseket követnek el. Bele szoktam olvasni a kommentekbe is, a kamerákat se dicsérik annyira. Akkor már ott van a Yi 2 4K is, ha sokat szánsz rá. Nem azt mondom, hogy ne vedd meg a Hero 5-öt, de kétszer is meggondolnám, mert a kínai gyártók nagyon feljöttek akciókamerákban.
Plusz én inkább azon a véleményen vagyok, hogy inkább vennék feleannyiért kamerát, mint a Hero 5, már annyiért is jó minőséget adnak, főleg ha értesz az utómunkához. Aztán bármi történik vele, veszel egy újat, még akkor is csak ott vagy, mint a Hero 5 ára, vagy ha nem töröd szét, pár év múlva eladod, veszel egyet hasonló árkategóriában, az meg lassan Hero 5 szintű lesz (ez csak az én személyes véleményem).
Persze, van gimbal, de azoknak fizikai kiterjedése is van, ami biciklin nemigazán előnyös minden helyzetben.
-
geotigris9
tag
válasz Runner_fxr #86616 üzenetére
Nem mondom, hogy vegyél ilyet csak ebbe futottam bele múlt-kor mint egy érdekes kis összevetés ami csak a képminőségre fókuszál. Amit nagyon szem előtt tartanék az az üzemidő menyit képes felvenni egy huzamba a sok szempont mellet. Persze nem mondom ne vegyél G.P. mert foglalkoztatottságban übereli az összeset meg el lehet könnyebben adni is mert ez van a köztudatban. De szerintem rahedli más gyártó is van ami csinál megbízható jó cuccot csak a promóra már nincsen zsé. pl.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Runner_fxr #86616 üzenetére
Amikor anno en vettem a pro4 et meg a sony akciokamerakat ajanlottak. Alapbol picivel szebb szinnel dolgozott kb azonos bitrataju videokat keszitve.
Ezrt is csalos ez amit pl geotigris linkelt, mert azon nem latszik a nyers tiszta anyag amibol dolgozol. Gondolom a video minosege is nagyon szamit neked is. Na ezert kerul a gopro annyiba amennyibe.
[ Szerkesztve ]
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
fpeter07
veterán
Egyik rossz hír jön a másik után. Tegnap sajnos a kerékpározáshoz használt szélálló felsőm cipzárja felmondta a szolgálatot. Pedig 6-7 éve használtam csak. Holnaptól az utódja (szintén aldis) fogja átvenni a szerepét.
Elkezdtem készülni hosszútávra, 5-10 órás tekerések. Sajnos csak aszfalton tudok menni.
-
zack
nagyúr
válasz Runner_fxr #86600 üzenetére
Syntace Vectornak érdekes, egyedi geometriája van, de jóval kényelmesebb, mint a Ritchey egyenes volt. Bevallom őszintén, ott nekem is volt zsibbadás, Vectorral nincs.
Akkor itt meg is válaszoltam azt, minek költök annyit a minőségre. Mert jobb. Sokkal jobb. A nyereg is, és a kormány is, nem mellékesen a használt piaci értékét is növeltem legalább 100k-val.
Tervben van karbon nyeregcső és stucni is.
Váltókkal, fékekkel maximálisan elégedett vagyok, ezeket csak akkor cserélem, ha kell.Nyeregcsőnek hogy tudom meg az átmérőjét a nélkül, hogy kiszedem? KTM Score 3.0, nem találok oldalt ami közölné.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
ivana
Ármester
válasz zoli03 #86612 üzenetére
Alapvetően MTB-re nincs bajom vele, de minden másra elég fura. A merev villa rezgései egyenes kormánnyal a csuklódon kötnek ki ami minden csak nem kényelmes, egy teljesen hajlott kormánynál a könyököd nyeli el ezeket (ha jól fogod és méreted a bringa, ez igaz kosra is, csak az meg más szempontból kényelmetlen legalábbis kezdőknek). Szerintem a mai kormánydivat következménye a sok rugós telós fos trekking.
MTB-n ahol a kormányzás pontosabb és erősebb kell legyen, illetve szokott lenni teló ott érthető, de városi gépre nem illik. -
geotigris9
tag
válasz SSJmeszes #86619 üzenetére
Ha úgy nézzük semmi sem releváns pl. a toplistáknál sem ki van mögötte és amit linkeltem ott is sok kamara előtt a G.P. végzett az élen. .. De azért, mert annyival jobb a versenytársaknál az adott toplistán vagy, mert ők adták legtöbb támogatást a toplistás videóhoz .. [?]
És ott van tényleg egy adott teszt menyire van összhangban a valósággal vajon valóban x gép képe látható, nincs-e módosítva kicsit a képe stb ....
Ez is mint akár bringáknál saját magadnak kellene kipróbálni az összeset és utána dönteni az elenne teljesen releváns. Persze ez gyakorlatilag lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
Ezt most tényleg nem kötekedésből írom, de nem növelted a használt piaci értékét 100k-val. Inkább tartsd meg a régi alkatrészeket, aztán eladás előtt szereld vissza, mert a drága, exkluzív alkatrészeket nem fogják megfizetni a használt piacon, nagyot buknál rajta.
Mondok egy példát: ha van egy Kashima Coatos F32-vel szerelt bicód, az nem fog annyival többet érni használtan, mint egy új alap F32 és a Kashimas F32 közötti különbség.
Nem értem, hogy miért kéne kivenni a nyeregcsövet ahhoz, hogy megmérd az átmérőjét. Ha a gyári van benne, és mondjuk nem raktam bele persellyel más méretűt, mint amit a váz fogad, akkor fogsz egy tolómérőt, aztán megméred vele, vagy akár egy szabócentivel is meg tudod mérni. Amúgy a nyeregcső átmérőjét könnyebb megmérni, mint a nyeregvázcsőét.
-
Strezi
őstag
válasz Runner_fxr #86554 üzenetére
Bocs, nem gimbalos.
Ez csak a session 5 szoftveres stabilizálása, mellpánton van a kamera. Sokat dob rajta a 60fps is, sokkal somább a kép mit harminccal.Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
válasz zoli03 #86546 üzenetére
Köszi! Dolgozom a kamera beállításon, nagyon sajnálom hogy ez a felvétel nem lett tökéletes.
Nagyon szép volt az erdő, sajnos a felvétel nem adja teljesen vissza. Remélem sikerül még csiszolninrajta...Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
geotigris9
tag
Én végigolvastam az egész cikket nekem az jön le, hogy DH -i törvényes keretek között nem lehet Pestnél. De ez a cikk 2009 dátumú szóval az óta a környéken lett építve/kijelölve DH pálya szakasz?
Vagy még mindig megy az illegális bringázgatás DH téren?(#86629) Strezi Nincs az a felvétel ami bármit is vissza tud adni teljese vagy közel teljes mértékben.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz zoli03 #86625 üzenetére
Helyesbítek. Ha olyan vevő jön, akkor lehet bukó is, mert neki nem kellenek az extrák. Van olyan akinek kell, és áldoz is rá, mi több jobb neki így, mert már be van szerelve. Természetesen, van akinek kellene, de azt mondja, neki nem ér többet ettől, és arra spekulál, hogy rajta hagyom, de ilyenkor jól jönnek a kiszerelt alkatrészek, hogy akkor lehet vinni azzal.
Az a másik, attól még nő a bringa értéke, ha jobb alkatrészek kerülnek rá, akkor is, ha nem akarod eladni. Az más kérdés, hogy eladáskor ki tudod e venni a plusz pénzt. Ha nem adod el, attól még értéknövelő tényező a minőségi alkatrész.Szabócenti van, akkor megmérem, csak nem tudtam, hogy ez ennyire egyszerű.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Runner_fxr
Ármester
válasz zoli03 #86617 üzenetére
Nem feltétlenül akarok sok pénzt kiadni kamerára, de anno is az volt, amikor a gopro 3-at vettem, hogy ami jóval olcsóbb volt az nem is annyira tetszett képminőségben, ami elérte minőségben, az meg sokkal nem volt olcsóbb.
Persze azóta változhatott sok minden, de most ahogy néztem Strezi videóit, engem nagyon meggyőzött az 5-ös session, elsőre azt hittem gimbal-on van a kamera.
Egyébként a gimbal-al szemben nekem is ez a fenntartásom, hogy plusz kiterjedése van. Illetve az is a gopro 5-ös mellett szól, hogy tok nélkül is vízálló, és így jobb hangot is vesz fel, mintha tokba raknád.
Utómunkálatokhoz nem nagyon értek, a vegas-al szoktam vágni, de csak alap szinten értek hozzá.geotigris9: Engem most leginkább a stabilizátor része érdekel, ezért is akarom lecserélni a gopro 3-at, képminőségben amúgy elég lenne, és ezt a szintet ma már elég sok olcsó kamera is hozza.
Az üzemidő annyira nem gond, mert mindenképp kell 2 akku, ha egész napos bringázásra megy az ember. 1 akkuval nagyon spórolós, sokszor kell ki be kapcsolni, hogy kihúzza végéig.
SSJmeszes: A sony-t én is nézegettem régebben, a képe még jobban is tetszett, csak ott a kamera formája nem praktikus ha mellpántra akarod tenni, úgy emlékszem nem is volt ott ilyen lehetőség.
zack: Montira én csak a hajlított kormányokat szeretem, de számít a jó markolat is.
Megméred tolómérővel a nyeregcsövet.
Strezi: Köszi, közben megtaláltam már a videód leírásában. 60fps-t a 3-as is tud, de a rázkódás az ami nagyon sokat ront az összképen: [link]
De az is lehet, hogy a mellpánton nem volt rendesen meghúzva a pánt. -
zack
nagyúr
válasz Runner_fxr #86632 üzenetére
Úgy döntöttem, megyek szépen sorban. Karbonozás előtt, nyomatékkulcs. Rendeltem egy 18 részest (1-25Nm). Ez úgyis elengedhetetlen, inkább megveszem az elején.
-
törölt tag
Sziasztok!
Fitness kerékpár vásárlásában megrekedtem, és segítségeteket kérem!
Amit szeretnék 58 cm vázmérettel, nincs szükségem teleszkópra és nem
ragaszkodok a tárcsa fékhez 200k~ összeget szánok rá, lehet használt is.
De ahogy nézetem a méretet, nem találtam jó áron a futottak kategóriában! -
geotigris9
tag
válasz Pttypang #86634 üzenetére
Lehet venni átalakítót is, de gyakorlatban nem hiszem, hogy jól működne alapvetően más egy normális patent cipő átalakítása főleg merevségre megerősített talprészre gondolok. De ilyen is van. [link]
Alapvetően egy patent cipőnek a talpa nem igen hajlik meg merev az egész egy utcai cipő járásra van optimalizálva hajlékony a talprész stb. Persze lehet kapni olyant patentosba ami utcai is gyárilag, de szerintem nem állja meg a helyét eggyik oldalt sem igazán. Volt, hogy vettem egyszer használtan is SPD cipőt néhány ezer Ft volt valami három rongy ha minden igaz és volt rajta stopli is ami még használható is volt egy ideig. Azt akarom mondani nem kell feltétlen több tízezreket kidobni, hogy ki tudd próbálni milyen is tekerni így, tíz rugó alatt is meg lehet oldani pedállal együtt. Ha nem jön be nem nagy befektetés, ha meg fekszik a dolog akkor lehet elgondolkodni egy drágább cipőben, miegymásban. De hibrid cipőkben nem hiszek az biztos idő előtt szétmegy, persze igénybevétel függvénye is nagyon meg menyire minőségi eleve a cipő.
Az lényeges viszont, hogy teljesen passzoljon a lábadra,(inkább egy kicsit lehet kisebb mint nagyobb, de a pont jó a pont jó) mert ha lötyög lábad benne nem lehet úgy tekerni vele rendesen és a cipő belső részét is kikoptatod idő előtt és belülről fog szétmenni a cipő. Én azt ajánlom legyen bringázni külön cipő ne abban akarj mindent csinálni. Ha meg nagyon rákapsz nem igen fog feküdni a taposós pedál az biztos. + 1 más izmokat is megtudsz jobban mozgatni, ha így tekersz.
Az biztos nem tudod mit hagysz ki amíg igazán ki nem próbálod, az eséseken kívül.
-
zack
nagyúr
válasz geotigris9 #86637 üzenetére
A kilépést is célszerű könnyebbre tekerni. Esés így is lesz, de talán kevesebb.
-
betyarr
veterán
erről a bicajról kérhetek véleményt?megér ennyit,ha tényleg jó az állapota?melyik magellán lehet ez? [link]
-
betyarr
veterán
válasz betyarr #86639 üzenetére
hiába keresem,de nem találok infót agyváltós magellánról.ennyire régi lenne?vagy ez valami "külföldi" magellán lenne és csak a név egyezik?
ha esetleg valami régebbi bringa (bár képen nem tűnik túl ósdinak),akkor milyen esély van arra hogy az agyváltó tropa?ha megnézem élőben a bringát és esetleg nincs rendben az agyváltó,akkor miket produkál,mit figyeljek rajta? -
ivana
Ármester
válasz betyarr #86639 üzenetére
Ez régebbi bringa, az agyváltó sachs spectro 7, ami a jó konstrukciók közé tartozik, nem hinném, hogy bármi baja lenne, de végig kell váltani és tekerni ha mindet veszi akkor jó. Ha megveszed utána érdemes csinálni egy újra zsírzást (vigyázz kontárnak ne add, de otthon is csinálhatod annyira nem nehéz). Ennyiért szvsz megéri, az az agyváltó ha működik akkor sokat ér.
-
jjeahh
nagyúr
Boldog húsvétot, már akinek jól telik! Én halok meg ilyenkor, az összes haver alszik vagy filmeket néz egész nap és kalácsot zabál, senki nem akar kijönni tekerni . Mondjuk mostanában minden nap olyan mintha húsvét lenne, egyre dögebbek a haverok...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
bunddog
tag
(#86586) nismoka, (#86633) zodo köszi
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest