Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Runner_fxr
Ármester
Az átdobónak párhuzamosnak kéne lennie a lánctányérral. Néha előfordul, hogy kicsit el kell tolni az optimális váltás érdekében, de ez csak nagyon alap gépeken fordul elő. Nem tudom milyen fokozatban ér bele a lánc, de azért azt vedd figyelembe, hogy nem illik teljesen keresztbe váltani. Nem véletlen van elöl-hátul váltód. Használni kell. Lehetőleg egyenes legyen a láncvonal, különben bele fog érni a lánc az első váltóba, ha meg gebedsz akkor is.
-
O$zkł
aktív tag
válasz Runner_fxr #60901 üzenetére
Igen én is ezt gondolnám hogy párhuzamosnak kéne lennie egyébként egy konzolos DA 7400-ról van szó, elképzelhető, hogy a vázon lévő konzol van kissé elferdülve, keresztbe váltásra figyelek, ha szűkebbre veszem az első átdobót akkor hátul a legkisebb fogaskeréken ér bele amit ugye szintén nem lenne szabad, szóval a párhuzamosítást kéne valahogy megoldanom.
"Be the change you want to see in the world"
-
veterán
válasz gergo5991 #60897 üzenetére
En csak lefele szoktam vinni a kezemben a biciklit, akkor siman megfogom a felsocsovet es a kezemet alateve a vallamra veszem vagy csak odaemelem a derekamhoz, mikor mennyire van kedvem. Felfele lift vagy a vallamra kapom es felszaladok a harmadikra..
Nem olyan veszes egyik se, mondjuk egy kemeny kor utan nem sok eletkedvem van, ha latom, hogy varnak sokan a liftre de felkapom es lepcsozok inkabb.[Egy ember fer be rajtam es a bringan kivul a liftbe, parszor szorakoztam mar ezzel, hogy akkor ha egy ember var, akkor szolok, hogy alljon be a jobb hatso sarokba de sajnos nem mindig sikerul kitalalni, hogy melyik is a jobb keze, de az ijedt arcok, mikor lenduletbol keresztbe beallitom kerekpart.. kene egy gopro ehhez.. ]
Everybody lies.
-
kacsyx
aktív tag
Én a felsőcsövet szoktam a vállamra tenni és úgy viszem fel a bringát lépcsőn, vagy pl. vasúti felüljárókon. Gyors, kényelmes, egyszerű. Ha meg vigyázni kell a ruhára, akkor a felsőcsővet fogom a bringa súlypontjánál egy kézzel és úgy viszem. Nyilván ha elektromos lenne, akkor nehezebb lenne, de így egy férfinek illik elbírnia ~12 kilót.
Február 5. óta 453 km-t tekertem, simán jó idő van már hozzá szerintem. Egyedül az eső zavarhat be, az bizony mostanában minden nap esik. De ma is csak Pécs belvárosában és a Tettyén 27 km-t tekeregtem. Fel sem tűnik, csak pörögnek a km-ek. Igaz, egyre több a miniszoknyás egyetemista...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pttypang #60903 üzenetére
Akkor senki sem viszi úgy mint én.Átnyúlok a felső cső fölött,megfogom túloldalt a felső holtponton álló hajtókaron a pedált,másik kezemmel a stucnit és mintegy beveszem a hónom alá a bringát.Persze így tulajdonképp nem a hónaljadhoz kerül a felső cső,de lent,a csípőlapátod fölötti lágy részbe jól befexik. Így ha kell még a stucnit is elengedheted és félkézzel viheted a bringát a lépcsőn fel és le.
(#60851) rétisün ...mielőtt elkezdenénk sajnálni mennyire nehezen veszed rá magad,mond csak meg itt mindenkinek mennyit is tekertél összesen a tavaly?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
veterán
válasz Hasaggymeg #60906 üzenetére
Ha en a vallamra veszem a bringat, akkor eleg magasan van hozza, hogy kettesevel tudjak lepni a lepcsokon, altalaban ugy szoktam, nem tudok egyesevel poroszkalni, ezert nekem jo, hogy magasabban van az elso kerek es nem er le sehogy
Everybody lies.
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #60906 üzenetére
tavaly ~12k (audis 'segítséggel' ), idén eddig ~1100....
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
veterán
válasz Because #60910 üzenetére
Lepcsozoverseny, fel tudom ajanlani a lepcsohazat nalunk, van lift is, ha valaki nem birna tovabb es feladna, 10 emeletes, ha nagyon akarjatok, szerzek kulcsot a tetokijarathoz es az igazan kemenyek megnezhetik, kirugozza-e a bicojuk a 10 emeletet
(#60912) 6030D
En hazug santa ember vagyok, szoval nekem tobbszorosen hatranyos a helyzetem, kerek segelyt, mondjuk nekem ne kelljen vinnem a bringat[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
nagyúr
-
veterán
válasz Napfénysüti #60914 üzenetére
Ez karrier, rogton jonnek a 26 versenyt nyertek, aztan az amator eletvitelszeruen lepcsot maszoknak meg egy falat kenyer se marad.. kegyetlen vilag ez, na
Everybody lies.
-
haarmaan
tag
Sziasztok, szeretnék egy aránylag gondozás mentes kerékpárt összedobni szíj hajtással és rohloff agyváltóval. A kerékpárt hosszabb túrákon használnám. Eddig ezt a két kerékpárt néztem ki, amit idővel átalakítanák a lehetőségeimtől függően.
Első lehetőség:
[link]Egy 29-es Cube Acid Mountain Bike 17”-os méretben, ami első körben kapna egy jóval keskenyebb külső köpenyt. Majd 2-3 év után mikor már komolyabban kellene költeni a bringára (lánc csere, hajtás, váltó stb.) kapna egy szíj hajtást és egy rohloff agyváltót. Ami gond, hogy ennél a megoldásnál bonthatóvá kellene tenni a vázat a szíj hajtás miatt.
Második lehetőség:
[link]Vennék egy Cube Hyde Race 2016-os kerékpárt, ami már alapból szíj hajtással készül és a váz bontás és a szíj feszítése is megoldott, és jövőre kapna egy rohloff agyváltót, és esetleg még egy komolyabb teleszkópot.
Egy aggályom van ezzel a megoldással kapcsolatban, hogy nem tudom, hogy menyire lenne kényelmes ez a vázgeometria hosszabb túrákon. Mivel ez nem egy klasszikus trekking bringa, hanem úgynevezett városi kerékpár. Ettől függetlenül, ahogy néztem a vázgeometriája milliméterre pontosan megegyezik a Cube Travel SL kerékpárral, amit már sportosabb túrákra ajánlanak:[link]Tudom, hogy most sokan felhördülnek, hogy miért 29-es Montit nézek túrára, de az az igazság hogy volt alkalmam kipróbálni egy 29-es Cube Aim-ot 17”-os méretben vékony gumikkal és azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon kényelmes volt, sokkal jobban éreztem magam, rajta mint egy trekking bringán.
Mit gondoltok erről a két lehetőségről, melyik a járhatóbb út? Nézegettem az az eleve rohloff agyváltval szerelt kerékpárokat az is egy lehetséges megoldás, de én csak jóval drágább kerékpárokat találtam.
-
veterán
válasz haarmaan #60916 üzenetére
Mit tekintesz hosszabb turanak?
Sok cuccal, sok napra, sok tavval vagy egy napos, 100-200 km-es tura csak a szukseges eszkozokkel?Vedd hozza, hogy 6 ezer km-nel nagyjabol a felso hatar van, ahol mar altalaban tenyleg lancot es sort kell cserelni, egyszeruen elhasznalodik, ha 2-3 ev alatt teszel bele ennyit, rendben, de rovidebb szerviz ciklusokban gondolkodj, ha ennel tobbet mennel.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
haarmaan
tag
válasz Pttypang #60917 üzenetére
Sok cuccal, sok napra, sok tavval vagy egy napos, 100-200 km-es túra csak a szukseges eszkozökkel?
Nagyjából mindkettő: Évente 2-3 két hetes túra kb 1000-1500km. ezenkívül sok egy-két napos túra, de ezekre inkább jelenleg a montimat használom, és ez valószínűleg a jövőben is így maradna.
-
kovacs.adam9
tag
Sziasztok. Ha valakit esetleg érdekel, most bontottam el a biciklimet. Egy általam épített Kona Stuff. Hírdetéseim között van minden ami eladó.
LG KP500 -> Sony Xperia X8 -> Huawei Ascend G300 -> Huawei Ascend P6 -> LG G2 -> LG G3 -> LG G4 -> Motorola Defy + Volkswagen Passat 2.0 benzin
-
parkr
őstag
válasz kovacs.adam9 #60920 üzenetére
egyrészt semmit nem találni a hardveraprón a nevedre keresve, másrészt meg ide nyugodtan linkelheted ne nekünk kelljen keresgélni
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
veterán
16.A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni.
[link]
Az, hogy nem szankcionaljak, "elnézik", nem jelenti azt, hogy szabad, nem az a baj, hogy beirta, hanem az, hogy te azt irtad neki, hogy linkelje be.
Nem zavar, csak ha valaki jelenti vagy random erre jaro moderator eszreveszi, akkor szankcionalhatja.(#60924) kovacs.adam9
LoLEverybody lies.
-
Integrale
veterán
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz kovacs.adam9 #60924 üzenetére
Szerintem minden drága egy kicsit, de arányaiban jó. Nehéz az ilyen holmikat eladni, olcsón kell adni.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Integrale #60928 üzenetére
Atyaég! Mi ez a szakadék? 240 ezer??? 300 ezrébe volt? Még szerencse hogy mi egy kicsit kevesebb bekerüléssel tudunk biciklit építeni, így már be kellett volna zárni régen.
Azon gondolkodtam minek írta oda több helyre hogy "ideiglenes", aztán megkaptam a választ, sajnos:
"Ahol a zárójeles ideiglenes szó szerepel azt úgy értem, hogy csak ideiglenesen lett vásárolva, hogy lehessen használni a bringát. Ha felkeltette érdeklődését esetleg kérdése van írjon nyugodtan e-mailben válaszolok minden kérdésre, kérésre még + képet is tudok küldeni."Azt hittem azok helyett majd ad jobb alkatrészt, ha mondjuk elkopott stb
[ Szerkesztve ]
-
kovacs.adam9
tag
válasz ---Lasali--- #60929 üzenetére
Esetleg egy olyan árazást tudsz nekem írni amivel el is tudom adni?
LG KP500 -> Sony Xperia X8 -> Huawei Ascend G300 -> Huawei Ascend P6 -> LG G2 -> LG G3 -> LG G4 -> Motorola Defy + Volkswagen Passat 2.0 benzin
-
veterán
Ha mindenki elkezdi belinkelgetni a hirdeteseit, akkor rogton megvaltozna a velemenyed..
(#60929) ---Lasali---
Csoki-sör kategoria.Akihez "szoktam vinni" a bicot szervizre, szaki, kerdeztem tole, hogy valtokar ugyben mit tud mondani hirtelen, mondta, hogy a vitrinben van egy par shimano valtokar, egy otosert ide tudja adni, nem neztem meg kozelebbrol, de 7*3 sebihez valo par, ha szerelessel egyutt 5k, akkor elhozom, ha nem, akkor gondolkodok meg rajta, de kapcsolatepites szempontjabol valoszinuleg a tovabbiakban jobban jarnek, ha elfogadnam, egesz jo ar erte, csak meg kene nezni, hogy pontosan milyen shimano valtokarok azok, annyira tele volt a bolt bicokkal, hogy nem volt lehetosegem megnezni kozelebbrol..
[Eddig egyszer kapott nagyobb szervizt meg tavaly, azota nem is volt vele komolyabb gondom, megy rendesen. ]
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Integrale
veterán
válasz ---Lasali--- #60931 üzenetére
Tegnap még 260-ért volt fent. FB-s adok-veszek csoport ezen röhög egy hete.
Az már magában kész vicc, hogy annyiért akarja eladni, amennyiért vette alkatrészenként."Bad reklám is reklám too"
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz kovacs.adam9 #60932 üzenetére
A giga váltót meglepődnék ha el lehetne adni, botrányosan néz ki a kép alapján, meg az a szét tágulsz szétcseszett fül az még dob rajta. 1000-1500 ft nál többet nem mernék érte kérni. Zsír új shimano tz50 et lehet venni a neten 3490 ért.
A monte grappa nyeregből megint nem sok látszik, nem adja el magát a képpel, hogy ez szinte új, újonnan 4500 ft, esélytelen 4 ért eladni, ha meg akarnék tőle szabadulni felraknám 2500 ba max.
A kormány meg a váltókar. A váltókarnak hiányzik a kijelzője? Így már a felét sem éri ha csak a balost nézzük, kormányt lehet venni 1500 ért a merevítő nem dob rajta. 3*7 es altus párt lehet kapni 10 ezerért, de vannak olcsóbbak is 7-8 ezerért, zsír újban. Ergo azoknál számolod a felét, 4-5 ezer, plusz sérült, úgy már csak 3-4 ezer, meg a kormány ér egy ezrest, 5 ért max elmegy.
Kép, leírás, szintén nem adja el.Első kerékből nem látunk semmit csak hogy mocskos mint az állat, meg se nézik. Nem tudom milyen shimano agy, hogy fut, be van -e rágódva, nem látszik a felni mennyire van elfékezve, tulajdonképpen fogalmunk nincs mi ez. Rozsdamentes-e a küllő? Ha leganyézva, kicsit megpolírozva az agyat lenne róla pár jó kép, akkor ennyiért el lehetne adni, sőt ha jó a felni meg a gumi, akkor lehet még 4500 ért is, de így nem tudom mi fog rá írni.
Hátsó kerék ugyan ez a téma, nem látszik mennyire kopott a sor stb. Alapvetően ha tényleg hibátlan az is többet ér egy kicsivel.
Shimano fék annyiért oké, kár hogy oxidáltak a csavarok, rozsdás.
Ballistic teló.. na az jó kérdés, 15 ért veszel új 26 os 1 1/8 ados villát. Ha meg akarnék tőle szabadulni 4500-5500 al többért nem próbálkoznék.
A vázat is le kéne takarítani, jobb kép, stb. Ezzel lehetne ennyiért próbálkozni.
5500 ért csodás szép új stucnikat lehet kapni, ráadásul ez hegesztett, nehéz is, anodizációt is megsütötte a nap. 2 ezret max mernék érte kérni, de lehet annyit sem.
Na hát kb ezekkel lehet számolni, ha a neten beírja a keresőbe és netán talán kiadja, csak akkor fogja megvenni ha jó vételnek néz ki, szépen néznek ki a termékek, és jóval olcsóbb mint a boltban, megéri neki a fáradtság hogy írjon, szórakozzon az átvétellel, csomag, posta stb, minthogy bemenne a boltba és számlával kézhez kapná az új garanciális cuccot.
Mi kb ennyiért tudjuk a használt cuccokat a szervizben kiárusítani, de azokat is úgy, hogy alkatrész mosóban ki van mosva, ki van suvickolva, be van állítva, fel van újítva az agy, megígéred neki hogy nem fog szétesni stb... és ha szétesne vagy bármi történne, akkor jön az egyezkedés, és általában akkor bukóba ingyen megcsinálom neki, tehát ott megint elbukhatod az egészt sztorit.[ Szerkesztve ]
-
parkr
őstag
válasz Pttypang #60933 üzenetére
hát az lehet
más:
ez a Kask Protone sisak annyira bejön nekem... kár hogy nem nyertem még a lottón, vagy nem 3x annyi a fizetésemna, mindegy asszem' beérem egy Giro Foray-jel ha mást nem találok, az még viszonylag baráti
-
törölt tag
Sziasztok!
Érdeklődnék milyen kerékpárt vegyek keresek?
Kisebb túrákra 100-200km~ erdő-aszfalt
50-50%.
190cm magas és 110kg vagyok, egy-két nyolcason
túl vagyok, ezért valami jobb biciklire gondoltam!
Azt sem tudom milyen ár-tol kezdődnek azok amik
egy túra után csak a tisztítást igénylik. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz rétisün #60911 üzenetére
Erről beszélek.Nyújtsa a kezét akinek volt a tavaly,vagy bármelyik évben 12e km és az idén 1100-nál tart.Számolom
Parkr...nem sok szellőző van rajta.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Eagle16
addikt
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Ez a váltókar: [link] csakis országúti első /hátsó váltókkal működik együtt ugye?
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
törölt tag
válasz Pttypang #60939 üzenetére
Igényesség!
Ne legyen nyolcas a kerékbe, és első lánckerékbe, a fék ne fogjon
ha nem húzom a fék kart, a váz ülés ne nyikorogjon, a csapágyak
miatt ne keljen lefelé is tekerni, a teleszkópokon gondolkodom
valószínű élvezném és a sulyom sem terhelné annyira a kerekeket.
Milyet? -
Eagle16
addikt
Na az nagyon jó akkor. A terv az, hogy erre nekem koskormány kell, ezekkel a váltókkal amit linkeltem, országúti fékkarokkal.
Na most azt tudom, hogy az outis fékkar nem megy az alap V-fékekkel, de azt olvastam hogy a mini V-fékkel kompatibilis, tehát ha cserélem a fékeket, akkor nincs akadálya a kormány cserének ugye? Nem tudom lenne-e valami buktató amit nem látok. A kormányfej is maradhatna, szerintem 25,4 lesz az átmérő, olyan középátmérőjű koskormányt meg lehetne venni.
Ez így kivitelezhető? Nem tudom, ez csak én így elterveztem, valamennyire utánaolvastam, de nem vagyok profi szerelő.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Eagle16
addikt
A vázméret az 58-as, a hosszát nem tudom, még nem érkezett meg Szóval még csak a fejemben létezik minden.
Azért néztem ezt a váltót, mert mégiscsak jobban kézre esik, mint az alsócsöves, na nem mintha nagyon sokat kéne váltogatnom majd itt az Alföld közepén.
Jó lenne ha meg lehetne csinálni, kb. 15k-ból ki is jönne, és utána még el tudom adni a fékváltókarokat meg az egyenes kormányt, meg a fékeket is.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
rétisün
veterán
válasz Eagle16 #60947 üzenetére
sztem ez így működhet, ahogy leírtad. ami tényleg gond lehet, hogy koskormánnyal már túl hosszú lesz a bicaj, túl elől kell fognod.
mivel a-head-es a stucni, könnyen találsz hozzá rövidebbet, akár használtat is.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Eagle16
addikt
válasz rétisün #60948 üzenetére
Akkor úgy látszik jól kigondoltam
Én is pont erre gondoltam, mikor írtátok hogy túl hosszúra nyúlhat így. Csak berakok egy rövidebb stucnit és kész. A héten még szerintem nem lesz meg a bicaj csak jövőhéten, addig meg szétnézek hogy miből mit kéne venni pontosan.
Because: Mert az csúnya Meg a kossal tudom kényelmesen fogni a kormányt, úgy hogy a fékkar is jó pozícióban van. Tény hogy ez drágább megoldás, de ha el tudom adni a gyári alkatrészeket lényegében újként, akkor nem kerül majd sokba szerintem.
Amúgy részletkérdés még, hogy a mini V-fékek alá befér-e majd valamilyen sárvédő...de ezen majd később aggódok.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest