Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• haarmaan

tag

Sziasztok, szeretnék egy aránylag gondozás mentes kerékpárt összedobni szíj hajtással és rohloff agyváltóval. A kerékpárt hosszabb túrákon használnám. Eddig ezt a két kerékpárt néztem ki, amit idővel átalakítanák a lehetőségeimtől függően.

Első lehetőség:
    [link]

Egy 29-es Cube Acid Mountain Bike 17”-os méretben, ami első körben kapna egy jóval keskenyebb külső köpenyt. Majd 2-3 év után mikor már komolyabban kellene költeni a bringára (lánc csere, hajtás, váltó stb.) kapna egy szíj hajtást és egy rohloff agyváltót. Ami gond, hogy ennél a megoldásnál bonthatóvá kellene tenni a vázat a szíj hajtás miatt.

Második lehetőség:
    [link]

Vennék egy Cube Hyde Race 2016-os kerékpárt, ami már alapból szíj hajtással készül és a váz bontás és a szíj feszítése is megoldott, és jövőre kapna egy rohloff agyváltót, és esetleg még egy komolyabb teleszkópot.
    Egy aggályom van ezzel a megoldással kapcsolatban, hogy nem tudom, hogy menyire lenne kényelmes ez a vázgeometria hosszabb túrákon. Mivel ez nem egy klasszikus trekking bringa, hanem úgynevezett városi kerékpár. Ettől függetlenül, ahogy néztem a vázgeometriája milliméterre pontosan megegyezik a Cube Travel SL kerékpárral, amit már sportosabb túrákra ajánlanak:[link]

Tudom, hogy most sokan felhördülnek, hogy miért 29-es Montit nézek túrára, de az az igazság hogy volt alkalmam kipróbálni egy 29-es Cube Aim-ot 17”-os méretben vékony gumikkal és azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon kényelmes volt, sokkal jobban éreztem magam, rajta mint egy trekking bringán.

Mit gondoltok erről a két lehetőségről, melyik a járhatóbb út? Nézegettem az az eleve rohloff agyváltval szerelt kerékpárokat az is egy lehetséges megoldás, de én csak jóval drágább kerékpárokat találtam.

Új hozzászólás Aktív témák