Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Maximum1 #39998 üzenetére

    Bár nem vagyok cukor / szénhidrát ellenes, de ha nesquik-el eszed a zabot, ennyi erővel ehetnél "sima" cukrozott müzlit is. Nesqiuk kakaópor majdnem 80%-a cukor. Akkor már inkább valami ízesített fehérjeport érdemes belekeverni, cukor is kevesebb, fehérje meg jóval több (amiből az emberek jó része kevesebbet visz be, mint kéne).

    Szóval szerintem ha valaki müzlit akar enni, akkor nyugodtan lehet bármilyet, ami nem gyerekeknek készül (tehát nem a tipikus színesfigurás nagy kartondobozos cuccok), mivel azokban viszont töménytelen mennyiségű cukor van.

    Viszont ha valaki azért szeretne müzlit enni, mert az milyen egészséges, akkor ne tegye :) Nagyon sok benne a szénhidrát (ami önmagában nem baj, csak kalkulálni kell vele, egy kolbászos szendvics lehet jobb tápanyag eloszlás terén), tejet pedig jóval kevesebb ember tudja rendesen megemészteni, mint amennyi tud róla, hogy laktóz intoleranciája van.

    LonGleY:
    A müzli (értsd: gabona alapú, nem a fent említett gyerekeknek készített formázott / préselt / stb cucc) pont nem finomított szénhidrát :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák