Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsebestyen
addikt
Novembertől bringával fogok melóba járni, napi 2*15 perc. Régen hasonló időre nem vittem váltógatyát, de ettől a 15 perctől is simán elkopik a nadrágok ülepe. Szóval inkább vennék egyet kifejezetten csak a bringázáshoz, így az sem baj ha koszos lesz. Ez szerintetek? Cicanadrágot nem akarok felvenni, mert ilyen rövid ingázáshoz túlzásnak érzem, ha pedig beugrok még valahova útközben ez kulturáltabb.
Jöhet más ötlet is ha van aki hasonlóan járkál városban. -
Ringman
nagyúr
válasz lsebestyen #312452 üzenetére
mango olcsó skinny farmerjei szerintem erre pont jók, van bennük elasztán, ugyan fast fashion, de van hogy 2000 ft alatt van darabja, pl: [link]
approved, ezekben (betétes alsóban) tudok 1-2 órát is tekerni
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
cool13
őstag
válasz MC Pite #312412 üzenetére
Nekem egy régi MTB on volt és fura vele tekerni. De mégis mintha könnyebb lett volna.
Nem vészes ár miatt bepróbálnám a helyedben. De itt egy cikk hogy régen bukó volt a dolog. -
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #312443 üzenetére
Mi szamit hosszunak?
-
parandroid
félisten
Én s.oliver farmert vettem munkaruhának, amikor akciósan féláras (60 helyett 30 eur), olyankor veszek kettőt, azzal kihúzom egy évet. Meg ugye mosva is sokkal
intenzívebben van, mint egy rendes gatya. Nem az a kimondott farmer anyag, kicsit elasztikus, tök kényelmes egész napra is, és mozogni is tudok benne. De amúgy kb bármi jó. Betétes alsó is aláfér, ha ez szempont.Látom, Ringman kolléga is ebbe az irányba indult el.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
lsebestyen
addikt
válasz parandroid #312457 üzenetére
+ Ringman, köszi! Skinny farmer nem is hülyeség, azok nem lobognak a bokámnál.
-
addikt
Szépen felveszed a rendes bringásgatyát, és mész 2*2 órát minimum
Télen csak egy ilyenben szerintem meg fogsz fagyni, még 15 perc alatt is.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
mauimagic
aktív tag
válasz MC Pite #312423 üzenetére
Én próbáltam mindent: 30T, Oval, rövidebb hajtókar.
30T abszolút jó, én szeretek pörgetni 20% körüli emelkedőkön is, ezért van fennt most is az. Biztos hogy meghálálja a térded.
Úgy rémlik te is tendeltetésszerűen használod a montid, nem az Alföldön vagy aszfalton, mert arra a 30/10 elég karcsú.Alis foskínaiból bármi jó, ugyanott készül nagy eséllyel. Deckas meg Snail van/volt nekem.
Ovális szerintem k. nagy placebo, semmi értelme, legalábbis az alisnak. Biopace tényleg "működik", volt egy országútim azzal, hosszú tekeréseknél éreztem hogy szar
Rövidebb hajtókar szintén fasza, de én a helyedben csak akkor variálnék, ha térdfájás van, azon nekem segített, bár végül kiderült, hogy rossz bike fit okozta.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
+1 a sztreccs farmerre annyi változtatással, hogy én nem skinny-t vennék hanem valami straight, nem teljesen feszülőst, hogy elférjen alatta akár még egy feszülős réteg is ha nagyon muszáj mert éppen nem hajtasz úgy mint sportolós köreiden.
mauimagic...kérdés, hogy együtt már próbáltad a 30téóválisrövidet?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #312461 üzenetére
télire a síeléshez való térd alá érő aláöltözőkre érdemes lehet ránézni farmer alá
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nagyúr
Ma el tudtam ugrani egy körre legalább teszteltem az új órámat bringázással is.
Azért már kellett a hosszú nadrág, bringás kabát kombó.
Hazafelé sikerült 143-as pedálfordulatot kipréselnem magamból.
Més que un club!
-
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Dark Archon #312465 üzenetére
Rendben, most akkor felírjuk a Garminxarok & co. listára a Castellit is. ...kár, hogy a Wahoo nem gyárt nadrágot is.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
cool13
őstag
Megjött a cipő. Valamit nagyon elrontottam a nagy nézelődésben és válogatásban. Mert én SPD-t szerettem volna és emlékeim szerint azt is választottam. Most így majd lesz alkalmam a két rendszer közti különbséget kitapasztalni. Csak most vehetek egy pedált is. :D
Esetleg nincs valakinek még használható spd sl pedál jóárasítva?
-
zsola32
senior tag
válasz fulton #312455 üzenetére
Jester01 - fulton:
köszi az infókat.
Sokat filóztam a pedál kérdésen, eredetileg egy R8000-es pedál volt a kiszemelt, de sajnáltam rá a lóvét. A Speederen is SPD van, így a Scultura is SPD-s lett.
Viszont ez az Es600-as pedál minden szempontból jó, ár/súly arányban is komoly, és nem kell elfelejtenem az SPD rendszert.Kb. 25 éve nem tekertem országúti pedállal, és úgy tűnik mostanában nem is fogok...
-
Csápájev
őstag
Ma elkezdte azt csinálni a bringám,hogy ugrik egyet a lánc,kb.mintha váltana,de nem lesz nehezebb a tekerés.
Még nem volt energiám megvizsgálni,de hazafelé a liftben ezt láttam a tányéron, ez lehet a baj? -
dom1n0
senior tag
Nagyon jo fasza bringas ido volt ma delutan is, ahogy hazaertem meg kitudtunk menni egy bo orara a fiammal, rovid gatya eleg volt egy hosszuujju alaoltozo + hosszumez, szelkabat komboval. Remelem meg ez az ido sokaig kitart, mondjuk marciusig
Azert ma raultem a gorgore is este, ne csak bohockodas legyen a szabadban, legyen sporterteke is a napnak -
Csápájev
őstag
válasz Hasaggymeg #312471 üzenetére
Akkor emiatt ne is aggódjak? Vagy azért a tányér cserés?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz dom1n0 #312470 üzenetére
Szóval akkor már tetejére is állt a világ és a "hagyományos" szabad ég alatt folytatott kerékpározás lett a bohóckodás a gorgőzéssel szemben?
de most megfogadtam mostantol a kolok megy elol majd...vagy leveszed a ventilátort egyesre.[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
válasz Hasaggymeg #312474 üzenetére
Áhhá,nem is tudtam,hogy ilyen van.
Akkor nincs ötleted,hogy mi lehet ez az ugrás? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Csápájev #312477 üzenetére
Vaktában azt mondanám, hogy bele-belekap a lánc az eggyel nagyobb lánckerékbe hátul és csak picit lazítani kell a váltóbowdenen...vagy le akar ugrani és akkor feszíteni. Gondolom nem annyira kopott, hogy átugorjon a lánc a fogak hegyén, és esetleg a racsnid sem hagy ki. Első körben húzz a váltóbowdenen a finomállítóval, ha nem javul tekerd vissza ugyanannyit, ha meg esetleg romlik az első állítástól akkor 2x annyit másik irányba, hátha. Csak óvatosan, főleg ha nem értesz hozzá mert nagyon elállíthatod, negyedet tekerj és jegyezd meg merre...nem atomfizika, meg lehet tanulni.
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #312476 üzenetére
Hat viccen kivul szerintem sokkal durvabb a gorgo mint a kinti tekeres. De persze kinek mi
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #312478 üzenetére
Gyakorlatilag tényleg az, olyan mint a futópad, egy teljesen monoton terhelést ad, ha jól csinálod, pillanatnyi pihenés, kigurulás, tehelésváltás nélkül. Elég kemény igénybevétel tud lenni. Abba gondolj bele, hogy egy, vagy akártöbb órán keresztül tekersz folyamatosan, pihenés, megállás, gurulás nélkül ha lassul a pedálfordulat, vagy esik a watt célérték, akkor azonnal korrigálsz. Ez nem csak az izomzatot viseli meg, de az idegrendszert is.
Kint ilyen nincs, ott ehhez képest többnyire csak lazázás van. Egyszerűen ott nincs is meg a lehetòség, hogy folyamatosan tarts bármilyen stabil értéket. A terhelésváltás, meg a sűrű megállások miatti új óli elindulások, felgyorsítások megint más jellegű terhelés, de mivel kevésbé monoton, ezért szélsőseges esetektől eltekintve nem is olyan megterhelő.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
dom1n0
senior tag
válasz Csokicsibesz #312480 üzenetére
Sokat szerintem, de a baleset miatt azert eleg csaloka a dolog, ott tenyleg majd 0-rol kellett ujrakezdeni, de asszem 151 korul kezdtem a tavaly oszt, tavasz volt 165, most nyaron garmin szerint 255 volt a csucs, de az ilyen 20p inkabb oszinten. Most azert erzesre sajna ez nincs meg, de kezd jonni az ero. Elkezdtem heti 1x kettlebellezni osszel melle, meg probalok minden heten kimenni egy hosszu, minimum 2 oras korre
Nalad(nalatok) hogy alakult a szezon?
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz parandroid #312481 üzenetére
Na meg itt nincs koztes regeneracio. 0. Engem ez visel meg jobban.
-
parandroid
félisten
válasz dom1n0 #312483 üzenetére
Igen, pont erről beszélek. Addig tart a terhelés, amíg az edzés, és az teljesen folyamatos. Nem egészen olyan, mint a futópad, ahol ha nem futsz, akkor ledob, de majdnem.
p
-
dom1n0
senior tag
válasz parandroid #312484 üzenetére
jaja. ERG-be ugye itt is “buntet” a rendszer, de nyilvan eleg lelki buntetes az ha nem birja az ember, minden gorgozes utan ugy szallok le, hogy egy gyenge szar vagyok
-
Csápájev
őstag
válasz Hasaggymeg #312478 üzenetére
-
Csokicsibesz
tag
válasz dom1n0 #312482 üzenetére
20 percesen 60 watt fejlődés az szép.
Szerintem úgy érdemes bringázni, hogy élvezd. Ha élvezed és jól megy a gép akkor van értelme csinálni.Néha vissza szoktam keresni stravan egy-egy tevékenységet az előző évből és össze vetni azt egy mostanival. Az szerintem sokat elárul arról, hogy most hol tartasz.
Amíg ilyen szép idő van én tuti nem darálnám magamat görgőn, örülök is neki, hogy lehet kint menni. Ha ott a wattmérő előtted akkor látod, mikor lazsálsz. Kint is ugyanúgy tudsz menni teljesítmény zónában mint a görgőn.
-
dom1n0
senior tag
válasz Csokicsibesz #312487 üzenetére
Koszi!
persze, elvezem, plane hogyba fiam is nyomja, es megy a versenges koztunk igy extra motivacio is van mindkettonknek
A gorgozest meg kevesbe elvezem, de tudom hogy ahogy jonnek a hidegek meg korai sotetetedesek a kinti tekeresek azert lassan ritkasagszamba fognak menni sajnos, az oraszamban pedig szeretnem tartani a terveket, es a tavasznak heti 12 oraval nekimenni, addig legalabb szokja a test es az elme a monotonitast a gorgon -
MC Pite
veterán
válasz cool13 #312454 üzenetére
Köszi, igen, elvileg a mostaniak célja ez, meredek texhnikás mászásnál egy kis plusz....simítás.
mauimagic: Köszi
A 30T azért foglalkoztat, mert a korábbival ritkán használtam a mókust (27,5", 22*36) de akkor pont kellett.
Most a nagy kerék és bő egy fokozattal kisebbbáttétel nem mindig esik jól, meredek mászásnál a plusz 200-250g/kerék érezhető.
Meg E távon van egy negyed órás(?) szakasz ami mókusban ment, ez a mostani setuppal sanszosan görcs esélyesSzal a kínai ovál nem hoz az utolsó 2 fokozatos mászásnál egy kis kiegyenlítést, nem érdemes szerinted kipróbálni; maradjak a kerek 30nál?
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
cool13
őstag
Itt vannak érdekes dolgok lánc kenés ügyben.
-
mauimagic
aktív tag
válasz MC Pite #312490 üzenetére
Szal a kínai ovál nem hoz az utolsó 2 fokozatos mászásnál egy kis kiegyenlítést, nem érdemes szerinted kipróbálni; maradjak a kerek 30nál?
Én nem éreztem különbséget, furcsa tekerni, de ennyi. A hatalmas könnyítés a holtponton nem igazán jött át.
Egyébként szívesen adnék egyet kipróbálásra, de csak GX-hez van, az XT-vel már nem kísérletezgettem.
-
INTELligent
senior tag
válasz Csokicsibesz #312450 üzenetére
Praktikusan hogyan érdemes beleerősödni a nagyobb tányérba? Én az offseason elején (kb mostantól) szoktam alacsony rpmes intervallumokat csinálni,plusz van súlyzós edzés, de még attól is messze vagyok, hogy sík terepen az 50/34-et kihasználják. Főleg hogy szeretek pörgetni (90+rpm).
Van, amit máshogy lenne érdemes csinálnom?
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
MC Pite
veterán
Intenzitás növelés
A szezonom ill utolsó 42 nap ilyen, most egy direkt lightos kört mentem hétvégén. Nálam a 180 a max pulzus.
Így is mindig azt mondja a Garmin, hogy kevés az alacsony intenzitású edzés.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Lajmund
őstag
Megjött tegnap az uj nyereg és cső. Egész prima mindkettő. Az ülés bizonyos pontjain különböző keménységű. Ma lesz a teszt délután.
[ Szerkesztve ]
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
mauimagic
aktív tag
válasz MC Pite #312497 üzenetére
Ez milyen app?
SkyNet szerint egyébként:
For endurance cyclists, Zone 2 training typically makes up a significant portion of their overall training volume. Experts recommend that 60-80% of total training time should be spent in Zone 2
Z3 meg már
junk miles
elvileg, ne majd kijavít valami expert ha mégse...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Biliárdasztal / étkezőasztal - Garlando Miami 7' Wenge
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest