Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Lacerta #311349 üzenetére
Nem elég, hogy xarul szerel a rétisün, de még zenével a fülében is kerékpározik ráadásul?!🧐
...amúgy nekem egyszer úgy leesett minden előjel nélkül, hogy koppant az aszfalton a Moszkva téren. ...igaz az octalink volt. Úgy szaladtam az elgurult rögzítőcsavar után. (Annak is csak 1 van mint a 4szögtengelyesnek)[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Fall-N
veterán
válasz mauimagic #311350 üzenetére
Ezt nem írom alá, mert dolgoztam kőműves mellett is (apósom) és ugyanúgy lejártam, de rengeteg embert ismerek aki fizikai munkát végez. De ahogy írtam én sem irodában ülök, mégis össze tudom egyeztetni a kettőt.
Ez a jobban értesz duma nem unalmas még? Egyrészt a saját véleményem írtam le, mivel több, mint 24 éve járok le/mozgok ilyen körben, de te valószínűleg jobban tudod, aki csak lenézi az egészet. Másrészt Facebookon divat odaírni a testépítők profiljára, hogy a fizikai munka jobb, úgysem bírja, egyéb marhaság. Szokásos kötözködés. Erre reagáltam:
"pedig ingyen is elérhető lenne, csak el kell menni segédmunkásnak:"
Persze azért néz ki az összes segédmunkás úgy, mint egy görög szobor, ja nem, inkább mint egy kocsmatöltelék. Véletlenül sincs benne rengeteg munka, valószínűleg a futásban több van...
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz stickermajom #311351 üzenetére
Na akkor simán lehet fasza lesz a Core-on is neki, ezt jó tudni
-
mauimagic
aktív tag
válasz Fall-N #311353 üzenetére
Ezt nem írom alá, mert dolgoztam kőműves mellett is (apósom) és ugyanúgy lejártam, de rengeteg embert ismerek aki fizikai munkát végez
...Persze azért néz ki az összes segédmunkás úgy, mint egy görög szobor, ja nem, inkább mint egy kocsmatöltelék.
Na így kell egy HSZ-en belül ellentmondani önmagadnak
Vagy esetleg TE is úgy nézel ki, mint egy kocsmatöltelék?
Ne fáradj a válasszal[ Szerkesztve ]
-
őstag
Jujjj... Zasszony görgőzött végre egyet Mywhoossal..... tetszett neki, de majdnem sírtam váltásokkor...
Izomból taposva, durr bele leváltok.... elől kis tányér, majd le kónuszig, ahol már hozzáér az első átdobóhoz, de mint ha nem is hallaná, nekem kellett szólni, hogy az úgy nem az igazi....
vagy nagy/nagy felállásban ugyan ez....
Lehet átszerelem elől egytányérosra................IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #311352 üzenetére
Nagyon merges voltam ma az egyik bringasra. Kerékparuton flangalt oda vissza, ment középen.. alig mertem elmenni mellette. Csengettem kiabáltam..semmi. hat a f*fej gyökér mindkét fülében füles. Szivem szerint fejen *tam volna h kiessen a retek fulese. Nagyon elítélem aki így közlekedik. Legalább az egyiket venné ki. Nem elegh szélvan..még fülesezik is.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #311352 üzenetére
"de még zenével a fülében is kerékpározik ráadásul?!"
10-12 éve, de lehet még több, hogy leszoktam erről. minden máshová zenével a fülemben megyek, de bringán soha nem hallgatok zenét
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz rétisün #311362 üzenetére
Én meg nyitott fülessel hallgatok zenét. A bringa nyekergését is hallom közben, szóval ha a héten rosszbb lesz az idő, akkor megbróbálok húzni a középcsapágyon, hátha az nyekereg. Kár, hogy ehhez le kell szedni a hajtóművet
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz rétisün #311362 üzenetére
HeJes...korábban, vagy 10 éve én is úgy nyomtam az unalmas aszfalton leginkább ugyanazokat a szakaszokat (kerékpárút és alacsony forgalmú mellékutcák), sőt, mikor térdem mozaikosra törtem akkor is a fülemben ment a zene. Amit észrevettem az az erőbeosztás megzavarása volt, vagyis a zene ami fülembe szólt befolyásolta erőleadásomat (ugye nem chillout hits-et, vagy a Bécsi Filharmonikusokat vittem magammal) és gyakran idő előtt kihajtottam magam úgy meg a végére rotty lett...na meg mikor már kezdtem kimerülni le kellett kapcsoljam mert zavart. Szerintem a figyelmet is elvonja valamennyire, akármennyire hozzászoktatod magad a zenehallgatáshoz.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #311365 üzenetére
Tuti van benne valami, neha futashoz beraktam 1x-1x, akaratlanul is magasabb tempo lett, aztan jott a kalapacsosember
-
ZavaBalazs
őstag
-
Tin
veterán
Elegem van a fékből... Most már kb negyedszer állítom be. Tű pontosan középen van a nyereg, a betétek is jók, nem ütnek, mégis ha elindulok és pár nagyobbat fékezek, elkezd rázni a villa. Mi a rákot csinálok rosszul?
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz 6030D #311292 üzenetére
Utólag is köszönjük a szervezést, segítséget, kitartást az illetékeseknek Börzsöny Ringért
Hja, 1-2 helyen az úton ment a tömeg; én inkább kerülgettem a villanykarókat a bringaúton, jobb a békesség alapon.
Szar a bringaút, istenem, hát az útvonal fele amúgy is durva burkolat; de már 5 embernek se lenne egyszerű elmagyarázni vagy rávenni, nem hogy ezretPilis Ringen az 5k is telejesen korrekt volt, itt meg még több cucc és ingyen, azért dupla pacsi jár!
Előző nap ugyanott a Pilisben az MTB verseny 15K, kevesebb szolgáltatással. Nem azt mondom hogy ezen keresnek sokat, tuti van egy csomó költség, de így nem könnyű berántanibaz embereket, haverok tekintetében is látom ennél a pontnál, hogy esélytelen hogy jöjjenek (nem is mentem csak Diósjenőre én is).Off:
Ha következőleg rájövök, az alsóadrág hogy ne csináljon egy 3-4 centis sebet a combhajlatnál, még szórakoztatóbb lesz
Erre tippeket megköszönök, és fura mód 98%ban a jobb lábamnál. Nem a sima kidörzsölés, hanem anyag begyűrődés szerintem.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
nagyúr
-
MC Pite
veterán
Pontosítsunk: a villa 'ráz', azaz mozog a bringa hossztengelyén centiket?
Az nem a fék hibája.
Hátsó kerékre állítva ha megpörgeted a kereket és befogod a féket, mennyire remeg a villa?Ha lüktet, cincog, stb, az fék.
A betét nem tudom szivathat e, nedves gyantás betét vagy ha valami dzsuva van rajta csinálhat hasonlót, de az relatív hamar le is jön (vagy csiszoló vászonnal meghúzom párszor sík felületen).Napfénysüti:
Bringásnacit hordok (rendes tapadós bzinacit, vagy részfit, vagy ahogy nevezik), bár alsóval (technikai boxer meg fecske is van, ez épp utóbbi volt).
Higiéniai szempontból furának tűnik alsó nélkül hordani a bringásnacit[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
fulton
addikt
válasz Napfénysüti #311370 üzenetére
És jó méret. Fontos
-
fulton
addikt
Csak pár tipp: Nem feltetlen a kulcs hogy petak közepen legyen. Lassan kezdj rafogni, es nézd meg nem e nyomja el valamelyik iranyba a tarcsat. Ugy állitsd be hogy mind a ket fekbetét egyszerre érje el a tárcsát.
Takaritsd meg a tarcsakat.
Ellenorizd h nincs e deformálodva.
Ennyi jutott eszembe -
Tin
veterán
válasz MC Pite #311371 üzenetére
A villa ráz előre-hátra, vagyis az alja mozog. Látni szemmel is.
Fékezésnél, ha minden rendben, akkor a villa hátramozdul kicsit, de marad ott, amíg a lassulás tart. De ez mozog oda-vissza, ráadásul a remegés gyakorisága sebességfüggő, tehát a fékhatás a tárcsán nem egyenletes.
A tárcsa viszont nincs megégve, ahogy a betét sem. Amúgy is lecsiszoltam már többször. A tárcsa minimálisan hullámos, de annyira bármelyik tárcsa az, és ha nincs behúzva a fék, akkor nem ér hozzá a betéthez a tárcsa, tehát valóban alig van benne hullámzás. Ja, amúgy 2 tárcsával és 2 szett betéttel próbáltam, szóval még csak ezt se mondanám.
Ez alapján a videó alapján [link] a nyereg lehet ferdén lehúzva, de ott a kép az előző hsz-ben, hogy tudom ennél egyenesebben lehúzni? Vagy a nyereg felfogási pontok nem jók, de az fura lenne.
-
-
Hi!King
őstag
Sziasztok!
Az ilyet lehet-e valahogy javítani?
Tehát az ülés szárának a tokjánál repedt meg az acél váz. Nem tört még le, de már mozog kicsit előre-hátra. Van ahol meg tudnak ilyet javítani?,,,, -
mauimagic
aktív tag
Mikor kezdődött a probléma? Mindig ilyen volt, vagy pl új kerékszett, tárcsa, betét óta?
Ha a bringa újkora óta jelen van, akkor lehet hogy a felfogatás nem egyenes, ezt csak komolyabb bringaszervizben tudják megoldani (disc mount facing)
Én ott kezdeném, hogy scotch brite-al megcsiszolnám a tárcsát (nem tudom mivel csiszoltad, de a fékfelület tele kell hogy legyen utána karcokkal, ne a fékbetét nyomai látszódjanak)
Ha a féknyerget simán kilazítod és behúzott féknél meghúzod, lehet jobb lesz, mintha szemre állítgatod, még akkor is ha nem 100%-ig lesz középen így.
-
Fall-N
veterán
Banálisnak tűnik a kérdés, de van sárvédő is a villához fogatva, nem az rezeg be? Elég ha lelazul a csavar valahol a felfogatásnál. Ezért utálom az összeset, mert annyira merev egyik sem tud lenni, mert ahhoz kábé ólomból kéne lennie szinte. A másik, amire kicsi esélyt látok, hogy repedés van a villán, az szokott így jelentkezni először.
Ha hullámos is a tárcsa egy kicsit, ennyire nem remegne be tőle a villa, inkább csak a karistolást hallani, hogy belefér a fékbetétbe.
Próbáld ki egy körre, úgy hogy leszeded a sárvédőt.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MC Pite #311371 üzenetére
Nem mindegy milyen alsót hordasz. [(Mivel én sem tudtam megszokni, hogy alsó nélkül hordjam a betétest (évekig betétes nélkül nyomtam és most is csak azért vannak betétes gatyáim is mert az Alin nem ajánlott senki olyan futónadrágot mely bizonyítottan jó, kerékpáros nadrág meg tulajdonképp nincs is betét nélkül), nekem is herótom van a vastag betét csupasz, izzadt ágyékomhoz tapadásának gondolatától is, és hiába olvasom, hallom mindenhol mi a higiénikus, nekem is csak a saját alsóm az a valagamon. )] Én csak fecskét hordok és van néhány nejlon Decas amit praktikusnak gondoltam 1-3 óra tekerésre, de....nem az, mert felsérti a varrása ágyékomat. Vagyis én csak gyapot fecskébe (betétessel, vagy anélkül) tudok kényelmesen, hosszú órákig nyeregben ülni.
-
Ringman
nagyúr
dpd-nek mennyire jó a trackingje? múlthét szerda este óta Raunheimban dekkol a csomagom a honlap szerint.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ha a fenti résben a betéteket látjuk akkor ez így töklletesen egyenes, így valószínű, hogy a tárcsa van megszennyezve, ha szakaszosan és nem egyenletesen tapad a betét hozzá...milyen betétet használsz? Fura módon én is azt tapasztaltam, hogy egyes betétek bizonyos tárcsával olyan fura jelenségeket produkálnak mintha hullámos lenne a tárcsa, vagy éppen srégen lenne felrögzítve a féktest és a videóban látottakhoz hasonlóan a betét valamelyik széle érné el hamarabb a tárcsát, majd pattogna annak kivágásain, rezegtetné, rángatná az egész elejét a kerékpárnak. Aztán vásárolsz egy "jó" fékbetétet és láss csodát, minden faxa lesz egyből.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #311383 üzenetére
Én amúgy ezt nem értem, világosítsatok fel. Miért higiénikusabb az alsó, mint a bringás naci? Ráadásul az egy plusz réteg, ergo még jobban izzadsz, még több a baci, így én azt gondolnám kevésbé higiénikus. Én sosem agyaltam ezt túl, de ha már belegondolnék, akkor a leghigiénikusabb megoldás szerintem:
1. a lehető legjobban szellőző (picit felsőbb kategóriás) bringás nadrág, amibe kevésbé izzadsz bele
2. aki hajlamos ezt túlagyalni, vegyen antibakteriális bringás nacit. Nem, nem ritka, sőt! Elég gyakori, hogy antibakteriális kezelést kapnak, vagy akár természetes anyagokból is gyártanak betétet
3. Alsót el kell felejteni, mert plusz egy réteg, amibe beleizzadsz és tele van bacival, ráadásul bármilyen plusz réteg rontja a szellőzést, ergo még jobban izzadsz odalent
4. minden tekerés után mosni kell a bringás nadrágot, ez alap
5. a sportmosószer legfőbb előnye, hogy a technikai ruházatokból kirtja a bacikat! Aki extra higiénikus akar lenni, használjon mellé fertőtlenítő mosószeradalékot is
6. segíthet gondolom a bringázás előtt zuhanyzásTudom, ez mind "macera", mert agyalást, egy kis odafigyelést igényel és könnyebb felhúzni az alsót, abban bízva, hogy talán úgy higiénikusabb lesz. De hát ez a fórum egyik lényege, kivesézzük a dolgokat . Engem nem érdekel annyira ez a téma, de ha már van, sportmosószert és fertőtlenítőt használok és szvsz tényleg meglepő, hogy mennyivel kevésbé büdösödnek a cuccok. De! Csak azokra a ruháimra érvényes, amiket korábban nem b*xtam el öblítővel.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
dom1n0
senior tag
-
Tin
veterán
válasz mauimagic #311380 üzenetére
A probléma a régi keréken (gyárilag) is fennált valamekkora mértékben, de amikor tavasszal felraktam a DT Swiss kerekeket és az új tárcsát, akkor beállítottam, és feltűnően jobb lett a helyzet, és ha meg is volt a probléma, akkor sem tűnt fel. Akkor kezdődött újra, amikor augusztus végén a küllőtörés után visszaraktam a régi kereket, azon ugye a régi tárcsa van. Az a végére már elviselhetetlenül rázott. Aztán most visszaraktam a DT Swiss kereket a RT70 tárcsával, és ez érzésre jobb, de ez is ráz. 3x állítottam már be, a második két alkalommal a képen látható módon, tehát nyereghez, és nem betéthez.
Csiszolás megvolt a régi tárcsán, rendesen. Betétek felülete többször csiszolva.
Ha a féknyerget simán kilazítod és behúzott féknél meghúzod, lehet jobb lesz, mintha szemre állítgatod, még akkor is ha nem 100%-ig lesz középen így.
Ezt gyanítom én is, bár így volt beállítva, és eléggé "keresztbe" volt a nyereg, de akkor is rázott, ezért állítottam be utána szemre.
Most rendelek új tárcsát és betétet, mert már nem lehetek biztos benne, hogy nem valamelyik okozza, annyit állítgattam őket.
-
Tin
veterán
válasz Fall-N #311382 üzenetére
Nem ez a gond, mert a sárvédőt csak most raktam fel, a rázás meg már augusztus óta szembetűnő, akkor nem volt fent sárvédő. Amúgy nincs lelazulva, mert az egyik oldalt konkrétan ki kell csavaroznom és félre kell tennem ahhoz, hogy rendesen hozzáférjek a nyereghez, és utána mindig meghúzom rendesen.
Villán szerintem se nagyon van repedés, de most addig fogom állítgatni, amíg jó nem lesz, és ha sehogy sem lesz jó, akkor úgyis kérek garis ügyintézést.
Ahhoz, hogy a tárcsa rázza a villát, eléggé hullámosnak kell lennie. Na most az enyém meg se nyikkan, amikor forgatom körbe a kereket. Semmi nem ér bele sehol semmibe.
-
addikt
válasz Hasaggymeg #311383 üzenetére
Ha korábban valaki azt mondja, hogy a wax után eljutunk még a gyapot alsógatyáig, képen röhögtem volna... de itt már semmi sem lehetetlen
Egyébként tekertem már én is úgy, de technikai (futós) boxerben, illetve hosszított fajtában is. Viszont kizárólag a kényes szervem fagyvédelme miatt.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Tin
veterán
válasz Hasaggymeg #311387 üzenetére
A netes tanácsok, videók alapvetőek 3 lehetséges dolgot mondanak a jelenségre, ami egyértelműen abból fakad, hogy a betét a tárcsát annak különböző pontjain különböző intenzitással szorítja, vagyis a fékhatás nem egyenletes a tárcsa teljes felületén. Így olyan lesz, mintha a fék befogna-kiengedne nagyon gyorsan, és ez a húzás-eresztés az, ami előre-hátra remegteti a villát.
Lehetséges okok:
1. A tárcsa felületének egy része megégett, itt a betét nem tud ugyanolyan erővel fogni. Oka a rossz bejáratás (befékez), megoldás kisebb probléma esetén a féktárcsa letisztítása, megcsiszolása, esetleg konkrétan lángpisztollyal megégetése. Gyorsabb-egyszerűbb megoldás a komplett tárcsa+betétcsere.2. A nyereg ferdén van felcsavarozva, és a betét üt, illetve fogásnál nem egyenletesen szorítja le a tárcsát, hanem kicsit "félrenyomja" (ld videó). Ez megoldható egy gondos tisztítás utáni lelazítós-kihézagolós-leszorítós művelettel.
3. A villa féknyereg felfogatási pontjai nem síkok, vagy nem merőlegesek a menetre. Ezen csak szerviz tud segíteni, a menetbe csavar késsel, amivel lesíkolják a felfogatási pontot. De mivel ez volt már jó is, vagy legalábbis egész nyáron úgy használtam, hogy nem tűnt fel, hogy rossz lenne, ezért ezt kizárnám.
+1. Nagyon hullámos tárcsa esetén is fennállhat ez, de azt elég könnyű kizárni, hiszen akkor komolyan beleér a betétbe, és eleve fékeződik.
-
addikt
Egyébként, elméletek és rendelés helyett már rég megcserélhetted volna a két tárcsát, és közelebb jutsz a megoldáshoz Illetve CL vagy 6 furatos a tárcsa? Mert a 6 furatost még fordítva is fel lehet szerelni.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Tin
veterán
válasz Dark Archon #311397 üzenetére
Linkeltem a tárcsát már, center lockos, 160mm, belső ricnis. És azt is leírtam, hogy ez a második tárcsa és a második betétszett a második kerékszetten, ami ráz. Épp ezért a tárcsát/betétet mint problémát én kizárnám, a nyereg körül lesz a probléma.
Ettől függetlenül rendelek egy zsír új tárcsát és betétet, egyszer majd úgyis fog kelleni, így legalább kipróbálom a fémes betétet is.
-
arcitec
addikt
válasz Dark Archon #311397 üzenetére
No meg nem kicsit baromság az, hogy : 1.) Kötelező alsónaci nélkül. 2.) Bacis.
Ekkora marhaságokat. A hétköznapi viseletben is meg lehet izzadni. Na meg honnan a baci? Véleményem szerint alsóval higiénikusabb mint alsó nélkül. Az a szivacs beszív minden k@art, nem de bár.
#311387Hasaggymeg : +1, bár nálam pamut az alsó, de egyébként is kinek mi a kényelmes. Na de hogy alsó naci nélkül kötelező(mindenkinek), hatalmas böszmeség.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Tin
veterán
Amúgy részben a tegnapi, Ft/km téma, de szerintem sokan magukra fognak ismerni
Volt a "rendelni kell majd" listámon egy váltótartó fül, mivel nyáron linkelte valaki a videót a srácról, aki Horvátországba akart menni bringával, de elesett valahol Fehérvár környékén, és elhajlott (majd eltört) a spéci váltótartó füle. Na akkor kerestem le a Cube-ost, és írtam fel, hogy majd a következő rendelésnél kell.
Most jött ez a fék probléma, mondom úgyis akarok másik kereket majd, fog kelleni tárcsa, szóval rendelek egy tárcsát és betétet, mert ha nagyon elfogy az ötlet, ez a "szűz" szett még mindig jó lehet utolsó próbálkozásra. Ez az RT70+L05A kombó amúgy bejött nekem, ha fog, akkor már érezhetően komolyat fog, és mivel ez volt fent egész nyáron, és nem is kopott olyan nagyon a betét, megfelelő.
Na de a bike-discount feldobott egy Radonos féktárcsa egyengetőt, ami egyben betét visszanyomó is, hát mondom rendelek egyet, mert ilyen állítható fogót használok az egyengetésre, és gumileszedőt a dugattyú visszanyomásra, de ez mégis elegánsabb, meg csak 17€. Viszont az meg feldobott egy féknyereg beállító közölőt, szintén utánanéztem, hát mondom sokkal egyszerűbb, mint a plasztikkártyák vagy névjegyek használata, meg csak 16€.
Berakodom a kosárba: 84€. Hát, viszont ingyenes a szállítás 99€ felett, úgyhogy keresek még valamit. Gondoltam, dobok be még valami olcsó fékbetétet, kísérletezni, de abból is van két szett a másik tárcsához, a kulacsok épp kifogytak, más ötletem nincs: legyen egy fémes betét, úgyis ki akartam próbálni.
Végösszeg: 102€
Úgy, hogy mindegyik elfogy majd valamikor, mindegyik hasznos, vagy jó lesz tartalékba, de valójában kurvára nincs szükségem egyikre sem. Na így romlik el a Ft/km arány
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest