Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5
- PlayStation 1 / 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- EAFC 25
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Cyberpunk 2077
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #304951 üzenetére
Én azt sem bánnám, ha az aliról törölnék az összes noname olcsó kacatot, azoknak temu-shein áruházakban a "helye", meg a foswish-en. Nagyon ritkán rendelek már aliról ilyesmit, pl. a legutóbbi rendelésem:
- Vendull mez (talán már márkásnak mondható?)
- márkás Andoer állvány fej, itthon is kapható
- márkás bringás zokni
- LNGXO (márkás?) esőkabát
- 3 Xiaomi Dr. Bei fogkefe, évek óta bevált, jobb minőségű minden másnál
- QCY HT07 ANC bluetooth füles, itthon is kapható
- XIAOMI MIJIA HN1, nemírom le mi az , a márkanév garancia a minőségre, asszem itthon is kaphatóKétlem, hogy ezekből bármelyik megbukna egy ellenőrzésen, talán az esőkabát, de nem hiszem. De amúgy tudjuk ezt már évek óta, haverom kapott nemrég alitól figyelmeztető üzenetet, hogy a noname kütyüje rákkeltő és hagyja abba a használatát. Temun meg szinte kizárólag csak ilyen szemetek vannak.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fulton
addikt
-
Speedy007
őstag
Sikerült be építeni az új telót a Lidl-s cső vágó viszont nem élte túl.
Első blikkre a 75mm-s rugó úttal rendelkező teleszkóp esetén az vettem észre hogy keményebb a rugozás. Tehát a 63mm-s esetében be bírtam úgy állítani a rugozást első fék behúzzom és rá nehezedek a kormányra és szinte koppanásig tudtam teleszkópot össze nyomni. Itt nem..
Másik hogy nincsen rejtet csavarozás a sárvédőnek és az első prizmának. De viszont pozitívum hogy a Fék csövet nem elől hanem hátul lehet elvezetni ahogy kijön a féknyeregből.
Geometriai nem változott.
Egy kis baki becsúszott cél szerszámom ugyebár nincsen emiatt kissé ferdén ment be a csillag anya emiatt a kupakon a csavart nem lehet teljesen be hajtani de így is tart és nem lötyög a villa. Jövő héten úgy is megyek a szervízbe pár apróságért majd akkor meg csináltatom addig meg ki bírja
-
balintbaba
tag
válasz jjeahh #304953 üzenetére
Kamu, hamisított cuccok maradhatnak? Fétisem ilyeneket rendelni. Tegnap óta van Rafa, Giro zoknim, ja meg egy POC Devour szemüvegem.
Amúgy egyik barátom pár éve kicsiben, de viszonteladásra rendelt valami Panda shopból fufu cuccokat. Egy Adidas lépőt megfogtak nála a vámon. Végig kellett mennie egy tök hosszú eljáráson, és még a megsemmisítés díját is kifizetették vele.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Speedy007 #304958 üzenetére
Nem voltál elég türelmes, nagy volt az előtolás....a villanyak puha fém, alumínium, amit simán vág az ilyen görgős csővágó, még akkor is ha gagyi parkszájdos görgőkés van benne
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
Ez, mérettáblázat szerint rendeltem, choice day-en 4$ körül volt kuponnal. Nagyobb kellett belőle, mint általában. Eddigi esőkabátos tapasztalataim:
- Btwin: megvéd, de belerohadsz
- olcsó Quechua: picire hajtogatható, nyári estékre elmegy egy plusz rétegnek, esőkabátként semmit nem ér
- drágább Csecsua: megvéd, fasza, túráztam órákig benne esőben, de vastagabb, összehajtogatva sok helyet foglal és nyáron meleg
- Volcom: tavasz-ősz-télre való, mindentől megóv és minőségi, de ez sem az a picire hajtogatható és nyáron meleg
- alis LNGXO: összehajtogatva pici, vékony, meglepődtem, amikor csap alá tartva lepörgött róla a víz. Eddig két rövid esős túrát kibírt, bokrok sem szakították ki és nem rohadtam bele, de az ujja egy picit rövid. Az egyetlen komolyabb negatívum eddig, hogy nem hiszem sokáig fog tartani rajta ez a vízlepergető valami, mert szerintem csak bevonat lehet. Nyári túrákra vésztartalék plusz rétegnek, esőkabátnak vettem, arra eddig jó.Amúgy ha hosszú távra akarsz megbízható minőségi esőkabátot, ami nem csak egy műanyag zsák, hanem szellőzik is és a méret nem számít, akkor azt ajánlom, hogy membrános kabátokat keress. [link]
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Dark Archon #304966 üzenetére
Szerintem nem is az a nagyobb baj hanem az, hogy ha rosszul van kialakítva elnyírja a rajta átfűzött vezetékeket, vagy éppen atomjaira hull egy olyan esésnél ahol az ütköző állítja meg a kifordulni akaró kormányt. Ugyanakkor 100%, hogy ezt is meg lehet rendesen is oldani viszont csakúgy mint pl. a hajtóműcsapágy fészeknél, még nem mindig sikerül.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
parandroid
félisten
válasz balintbaba #304961 üzenetére
Pár éve nagyobbik lányomnak volt ugg mániája, akkor rendelt a kínaiaktól valami utánzatot. Egyzser csak kapok egy levelet a vámhivataltól, be kellett mennem, együtt ki kellett nyitnunk, csinálatk rá egy értékbecslést (elfogadták a számlán szereplő összeget), fizetnem kellett rá német áfát, meg valami minmál vámot, és kezelési díjat, illetve kaptam egy hivatalos figyelmeztetést a vámtiszttől, hogy hamisított áru, csak saját használatra használhatom, értékesíteni bűncselekmény. Szerencsére márkajelzés nem volt rajta, csak valahogy a terméknévben volt benne. Mondjuk így is feleannyiba sem került, mint egy valódi ugg. Ráadásul egészen elfogadható minőség, nejem a mai napig használja kutyasétáltatáshoz (meg egy eredeti uggot is), szerencsére egy méret a nagylánnyal, mert természetesen neki egy év alatt elmúlt az ugg-mániája.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Speedy007
őstag
válasz Hasaggymeg #304964 üzenetére
Inkább túl erőltettem minden egyes fordulat után húztam rajta egyet.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Speedy007 #304969 üzenetére
Azt hívja a szakzsargon előtolásnak, vagyis mennyit tolod (állítod be, hogy tolja a fúró,maró, vágógép automatikusan stb.) a kést, fúrót stb. egy forgás alatt, Ha egy ilyen görgőnél nem picinként tolod előre a kést folyamatosan forgatva a szerszámot minden előtolás után többször is a csövön akkor nemcsak, hogy kúpos, befelé erősen sorjás lesz a vágás, ami csökkenti ugye a belső átmérőt a vágás mentén, hanem el is törheted a kést, ahogyan azt te tetted.
#304968parandroid...megnéztem mi az az Ugg, és hát...ezek a mai fiatalok! ...ebben, a csinosnőhülyénöltozik mániában nálam talán ez a nadrág a csúcs.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz Hasaggymeg #304970 üzenetére
értem az hittem hogy ez úgy működik vagy hasonlóan mint a konzervnyitó. Köszönöm
-
ZolkoW
őstag
válasz (ex)Cat #304963 üzenetére
inkább írok privit, van amúgy kerekem, amin ilyen a szabadonfutó..
Ha nincs berohadva/megtépve az a speckó csavar, akkor egy nyomtatott szerszám elég lehet, főleg ha pár alkalomra kell. Körmös leszedőt csináltam már SRAM középcsapágyhoz, amíg nem volt rendes szerszámom, működött. Aztán elnyalódott, de nem is a körmök, hanem a 1/2"-os kulcs csatlakozásál.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Speedy007 #304971 üzenetére
Gyakorlat teszi a mestert, a kemény diók azok mikor pl. ilyen 32-es vékonyfalú csőszifonból kell levágni egy vastagabb jegygyűrűnyit. ...ott aztán van mit játszani az előtolással, a kés meg folyton koncentrikusan fut minden körnél egy másik vágást készítve..
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #304972 üzenetére
A nyomtatottal csak az lenne a baj, hogy nem tudod olyan keményre készíteni, a szerszámokat (gondolom) edzik.
-
Speedy007
őstag
válasz Hasaggymeg #304973 üzenetére
Elvileg lehet cseélni benne a pengét ilyet lehet egyáltalán kapni?
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #304974 üzenetére
fogd meg a söröm - mondta a nagypofájú, de amúgy fém tüskékkel raknám össze, full műanyagból nem is működne tényleg.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Speedy007 #304975 üzenetére
Hogyne, veszel bele egy rendes kést és máris jó...de amire neked kell jó ez is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #304976 üzenetére
Azok után ahogy Shimi célszerszámmal is sikerült elnyalni minap a bebikázott hajtóműcsapágy apró nútjait, már még szkeptikusabb vagyok az ilyen készített szerszámokkal...szereléssel is foglalkozó kollégámtól kaptam anno eredeti shimi szabadonfutó bontót és hát ezzel is mókás volt megbontani.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz Hasaggymeg #304977 üzenetére
nagyon köszönöm
-
Kro
tag
válasz Hasaggymeg #304973 üzenetére
Jól mondod. Ismerős probléma, kb. 20 éve dolgozgatok épületgépészetben én is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Akkor talán azt is átérzed mikor 3-4 PVC csőfűrészelés és hüvelykujjal sorjázás után megszokásból lesorjáztam egy ilyen szifoncső görgővel vágott élét is...szintén hüvelykujjal.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #304978 üzenetére
Szerintem a Shimano neve még mindíg nem garancia a minőségre
-
jjeahh
nagyúr
-
dom1n0
senior tag
válasz fulton #304982 üzenetére
En iden (is) nagyreszt Nduranzt rendeltem, ezt eleg jol birja mar a hasam, ar-ertek aranyban talan a legjobb. Tavaly osszel probaltam a SIS-t, de az izuk nagyon nem jott be.
Most Gatoradet vettem ISO-nak, de ha hasonlora probalom keverni eleg ihatatlan ize van mar… 750ml / 90g szenhidrat ami bevallt amugy nalam. -
fulton
addikt
válasz dom1n0 #304985 üzenetére
Rego rapid is próbáltad? mert az szerintem q finom (after cucc). Vanília és az eper amit eddig néztem (többet nem is fogok).
Ez a narancsos Go nem tudom milyen lesz remélem azért iható 1.6kg...
Abban bízom ez a kis "rátöltés" jót fog tenni hosszú >3 órás utakon , főleg ilyen nyári melegben[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz dom1n0 #304987 üzenetére
szerintem kicsit túl van tudományoskodva ez, megint belinkelem:
11:30 Why eating isn’t cheating
12:49 Fasted training can make you more prone to illness
17:51 Sugar is not the enemy + understanding insulin resistance
20:36 Are some sugars better than others?
21:44 Want to eat sugary treats? Do it after exercise!
22:25 How much food you should eat while riding
23:26 Skinner doesn’t equal faster
28:13 You don’t need expensive sports nutrition
32:36 Cramping and the big salt myth
37:12 The link between salt & digestion issues while riding
37:57 The ‘best diet for weight loss’ isn’t what you think
49:20 Food knowledge is the key to a healthy diet
51:46 Everything a world tour pro eats in a day
58:12 Will’s strategy for the EF team
59:47 Are pro riders allowed to drink alcohol?
01:00:19 Will a few glasses of wine ‘ruin’ my training?
01:02:11 Caffeine chewing gum?!
01:03:19 Do THIS to stop sugar damaging your teeth
01:04:51 Gels and bars vs candy and sweets
01:06:34 Don’t like sugary snacks? Try this
01:07:58 ‘Help! Why am I bonking on rides?’
---
porból még a menetelőpor lehet javasolt, azt porciózni is lehet, sőt egyből kérheted útrakészen isEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dom1n0
senior tag
válasz MPowerPH #304988 üzenetére
Feherjet tolok minden nap este, a csokis feherjepuding a kedvencem, ha nincs itthon rafanyalodok a shakere
@Ringman igazabol ezt erzesre szoktam, orankent 60g ch magatol lemegy mar , bar mostanaban sajnos igazi hosszu-hosszu 3+ oras tekeres nem volt, ebben a dog melegben egyszeruen nem ment
Most Zakopaneban megyek egy hosszut ha minden jol alakul, aztan remelem kicsit csokken a homerseklet itthon is… -
sepyi
aktív tag
Vas Blanka szakaszgyőztes a női Tour de France-on.
Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #304970 üzenetére
Ja, már kár volt megnézned, már nem divat, ez már nagyon 2018 manapság.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Rollerféket bármilyen vázra fel lehet tenni, vagy annak is kell előkészítés? Illetve hátsó agyváltó is csak olyan lehet, ami kompatibilis vele?
Még mindig a jó öreg Cyco, nem vagyok kibékülve a kontrás fékkel. A héten is vészfékezni kellett egy gyökér rolleres miatt, éppen sikerült kikerülni. Ennél a Gepida v fékje sokkal hatékonyabb. De v-féknek nincs rajta hely hátul, az biztos. Tárcsaféknek kell fül ha jól tudom, de az sincs a vázon. Ennyire nincs upgrade lehetőség ezen a bicajon? Pedig nem szívesen cserélném le, mert városba, 30km-re nagyon kényelmes.[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Kro
tag
válasz Hasaggymeg #304981 üzenetére
Ijjjj, abszolút!
Pont a hasonló sérülések miatt szoktam rá a vékony szerelő kesztyű használatára.
Nah meg a sorjázást is inkább fűrészlappal/szikével csinálom már. Illetve ez egy PP csőnél már nem is annyira megy simán hüvelykujjal.Én általában csempével burkolt fal vésése után, a falban történő szerelés közben vágom szét a kezem (akár kesztyűben is)a törött csempe élével. Úgy vág kb mint a törött üveg.
De visszatérve a villanyakra, én nem vágtam volna görgőssel. Inkább keretes fűrész.
Azon a szűkületen amit csinál, utána élmény lehet átütni a csillaganyát. Aztán lehet semmi jelentősége... -
Ringman
nagyúr
válasz Victoryus #304993 üzenetére
Kell egy konzol a villara, a hatso rollerfek ugy rogzitendo emlekeim szerint, mint a kontras, de oda is kell egy cable stop, meg az elsore is.
szerintem nezd met a shimano szerelos kezikonyvet es latszani fog
kulon rollerfekes agy kell hozza szerintem.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
balintbaba
tag
válasz MPowerPH #304988 üzenetére
Monohidráttal mi a baj? BCAA-nál pedig a sima fehérje olcsóbb és ugyanúgy megvannak benne ugyanazok az esszenciális aminosavak. Ezek a recovery shake-ek is elég erősen marketing szagúak - ha a napi tápanyagbevitel jó, akkor nincs szükség plusz aminosav bevitelre, és az edzés utáni katabilozmusnak sem kellene nagyon jelen lennie.
Persze lehetnek a BCAA-nak, leucinnak, EAA-nak jótékony hatásai, de ezeknek az árából szerintem jobban jár az ember, ha felkeres egy normális sportdietetikust.
Ringman:
Fasted training can make you more prone to illness
Hát remélem is, hogy van valamilyen jótékony hatása, ma 18 óra böjt után majdnem lefordultam a bicóról a ride végén. -
MC Pite
veterán
válasz balintbaba #304929 üzenetére
Az integrált kábelezés áldozatokkal jár, jah.
Most idén a montival 33 óránál járok, kb 2 évente van olajcsere tagban és telóban, és egyben viszem a bringát. Nyilván egy órával többet molyolnak vele, az AXS-ből meg illene 30° felett és 5° alatt kivenni az akkut, azaz az év felében.De 2 évente nem mindegy hogy 25 vagy 75k a sor pl... Főleg hogy nem sok dologt írtatok az XD előnyei mellé (gondolom NW az).
Tothgera30: Minek az embernek ellenség ha ilyen topiklakók vannak
Nyilván nejem bringájával megyek boltba is, negyedik gépet nem tartok már fenn. Csomi is megy vissza rá(olyan a gyerekülés), ha jön a kistesóXC, XCO, DH...
Épp ma dobta fel a yt az idei magyar DH bajnokságot. Nekem úgy tűnik a végén van két meredekebb rész, de asszem lemennék rajta. Anno Gyenesen indultam is marathon géppel.
A XC vb meg olimpiai pályán? Hááát... Szerintem nem menne végig nyeregben
Esetleg valami 1x rendszerrel meg magyobb kerékkel géppel megpróbálnám, mert a 40T párszor leérne ahogy elnéztem. Tardos bányahegynél már simán lemegyek, nem dropper meg ereszteni, köveset is szeretem, de ezeken a pályákon van 3-4 karcos rész..a DH pályán még az ugratók is szolidabbak és kerülhetőek voltak.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Ringman
nagyúr
válasz balintbaba #304996 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
válasz Ringman #304995 üzenetére
köszi!
Igen, írja milyen agyakkal kompatibilis. Tehát le kéne cserélni az agyváltót is hozzá. Hááát, 50e-ért vettem cakk-pakk, és belekerülne legalább 90e-be.
Tényleg olcsóbb lecserélni a bicajt. Lehet el kéne adni az Alboint is, és úgy már kijönne belőle valami tárcsafékes, agyváltós city/trekking.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
MC Pite
veterán
Tour: Ahhoz képest hogy úgy rémlik Blanka támogató szerepben van, nem semmi (+szerencse) hogy szakszgyőzelmet szerzett!
Bcaa, after kaja: jól esik edzés után egy fehérje ital (kis zabtejjel), meg előtte egy tk bcaa-t tolok.
A leszaromtól az összes ajáblott szeánszig próbáltam, ez nekem kb optimális. Bcaa nélkül gyorsabban fárad kicsit a lábam, fehérje nélkül passz, mert akkor húsból viszem be. De protein szeletek/italok/joghurtok meg ilyeneket nem tolok, nagy felárral alig van bennük fehérje. A sima porból meg olyan ételt vagy italt készítek amilyet épp szeretnék (íz, jelleg, felszívódási sebesség).Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest