Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Hasaggymeg #301401 üzenetére
...remélem még mindig jó áruk van, elég rég rendeltem már utoljára.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
attiss66
senior tag
válasz Hasaggymeg #301401 üzenetére
oké, köszi
-
Maximum1
őstag
Erdőben sokkal élhetőbb ez a történet, a vége aszfalt volt tűző napon, na az fájt a többi nem annyira, kivéve a Nagy-szénást, az is beteg hely ilyenkor.
Mai lábas -
semmiho
tag
Gratulálok mindenkinek, aki eljött a Salzkammergut Trophy-ra, különösen az A-táv teljesítőinek!
Jómagam a megfelelő edzések és felkészülés hiányában, valamint a plusz kilókra való tekintettel a C-re neveztem csak. Az edzőbringával indultam, gondoltam úgyis gravel az egész - hát, a kifékezett, rázós aprókavicsos kanyarokban hiányzott a jó öreg SID!
Viszont 11. hely összetettben, valószínűleg az egészen jó. [link]B-re kevés lettem volna idén bőven, egy 3. A-ra viszont lehet, visszajövök 1x még, most sokkal gyorsabb az A táv és könnyebb is, mint 2014 és 2016-ban volt.
-
emilll
tag
válasz nepszter1 #301389 üzenetére
A Lidl-ben néztem a sisakokat és teljesen jól néztek ki. Korábban itt is voltak akik ajánlották/vették. Ráadásul bogárháló is van benne, amit valamiért a drágább sisakokból kispórolnak. Nem értem miért. Marhára nem örülnék ha egy méh/darázs berepülne az egyik lyukon (megtörtént).
Aki tudja miért nincs a drágább sisakokon bogárháló, ossza már meg velem.A már említett Decathlonban van mindenféle az olcsótól a több tízezer forintosig. A nagy márkák se biztonságosabbak, csak a nevet meg a dizájnt (már amelyik legalább dizájnban különbözik az olcsóbbaktól, de a legtöbb még abban sem) kell megfizetni.
-
zsocy
őstag
válasz emilll #301411 üzenetére
Igaz is és nem is.
A Lidl sisak tényleg jó, azt én is mondhattam volna, ez igaz.
De a nagy márkáknál nem csak a designt fizeted meg, hanem azt a sok innovációt, űrtechnikás anyagot, a sok mérnököt akik ezeket kidolgozzák.
Tényleg a Vitara meg a Q8 esete, mindkettő autó, csak nagyon máshogy.De ahogy a Vitara is jó autó már, így nyugodtan vehettek Decás meg Lidlis sisakot, csak legyen rajtatok valami. Ha valaki azzal jön hogy milyen meleg van benne akkor elárulom hogy a kórházban sincs légkondi, és a kötés is k*rva meleg lesz a fejeden
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zsocy #301414 üzenetére
Az érdekes az, hogy tűző napon a sisak védelmében ráadásul jobb is mint hajdonfönt, még dús hajjal is a kobakon, nemhogy kopaszon.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
attiss66
senior tag
válasz arcitec #301404 üzenetére
Kerestem , nekem a google haverom amúgy ,de nem találtam olcsóbban [link] [link] A második link , amit eddig használtam. Az első linken/amit te linkeltél be azok között az hasonlít legjobban, ahhoz amit eddig használtam/ ugyanolyan van, mint a második linken?
[ Szerkesztve ]
-
emilll
tag
válasz zsocy #301414 üzenetére
Azért a Suzuki - Audi összehasonlítás eléggé sántít. Mintha a Suzuki nem fejlesztene, ne lennének mérnökei, stb.. Nem ebben különbözik a kettő, hanem pl. felszereltségben, motorban meg egy rakás másban. Ha már hasonlítunk, akkor almát almával, biztonságot biztonsággal: a Vitara 2015-ben kevésbé volt biztonságos, mint egy Q7? Nem. Mindkettő 5 csillagot kapott, mindkettő ugyanolyan biztonságos volt a vezetőnek és az utasnak is (aki nem hiszi, járjon utána: Vitara 89 és 85%, Q7 94 és 88%).
Milyen űrtechnikás anyag van pl. egy Troy Lee Designs A3 MIPS sisakban amiért az 100ezer Ft-ot ér? A MIPS-et nem az ő mérnökeik fejlesztették. EPP, EPS az anyaga más sisakoknak is. Miért kerül 4-5-ször annyiba, mint más MIPS-es sisak? Pl. a Specialized Camber, ami max. csillagot kapott a Virginia Tech teszten és még 10%-kal könnyebb is.
Egy 100ezer Ft-os sisak se nem biztonságosabb, se nem jobb mint egy fele/harmadába kerülő, csak a dizájnt meg a marketinget kell megfizetni.
-
Ixion77
addikt
Ma kaptam tőlük marketing emailt, amiben ez volt:
A rendeléseket beérkezési sorrendben dolgozzuk fel.
Az ajánlat 2024.07.14 éjfélig tart.
Előleg számla
Rendelésedről előleg számlát készítünk, amely a kerékpár árának 20%-a lesz, ennek elutalását követően tudjuk a kerékpárt rendelését biztosítani.Pont ahogy szeretted volna.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz nepszter1 #301389 üzenetére
Rendeltem én onnan már rengetegféle bringás dolgot, de fejvédőt, na azt soha nem vennék onnan. Egy időben nem tartottam ezt ördögtől való gondolatnak, de aztán láttam egy youtube videót, amelyben márkás és kínai fejvédőkre tapostak rá. A kínaiak többsége úgy tört szilánkokra hogy még nézni is fájt, as márkásak többségének meg semmi baja nem lett.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
arcitec
addikt
válasz attiss66 #301416 üzenetére
Az adatait nézve, igen ugyan az. Ha fontos az ár, veheted azt is, szerintem.
Bár a szállítási költség(ha lesz) akkor az jól megdobja + 2300ft.
Bár én a piros/kék flakonost használom és a WD-40 oldalán is csak az van.
Talán a piros az újabb kiszerelés, de a tartalma ugyan az...
A marketing mindig kavarja az állóvizet ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
attiss66
senior tag
válasz arcitec #301421 üzenetére
Egy ilyet is kipróbálnék persze a teflonos spray mellé, összehasonlításul. TF2 Ultra Dry Wax lánc kenőolaj 100 ml [link] . Azt írja teljesen tiszta láncon alkalmazható. Leveszem a láncot és benzinnel csutkára ki tudom mosni.
Mi a véleményed erről a wax-ról?
Azt írja két tisztítás között lehet tekerni vele 350 mérföldet...khhh...párdon , hát az jó is vóna -
zsocy
őstag
válasz emilll #301417 üzenetére
Tényleg nem akarok vitatkozni, tedd ami boldoggá tesz, de abban talán egyetértünk hogy bár a Suzuki és a Q7 (én Q8-at mondtam, de most mindegy) mindkettő 5 csillagos, inkább az Audiban ülnék egy balesetnél, de még a hétköznapokon is - ha tehetném
Vegyél nyugodtan márkás sisakot, vegyél nyugodtan olcsó sisakot, csak vegyél sisakot.
-
emilll
tag
válasz zsocy #301423 üzenetére
Én nem vitatkozom, egyszerűen leírom a véleményemet, ahogyan te is.
Nyilvánvaló, hogy mindenki egy 2-3-szor (fogalmam sincs mennyivel kerül többe a Q8) drágább autóban szeretne ülni inkább.
Balesetnél nekem tökmindegy lenne, hogy Vitara vagy Q7 (azért Q7, mert a 2015-ös Vitaráról találtam NCAP értékelést és akkor Q7 volt), mivel mindkettő ugyanolyan biztonságos volt.
A milliós hangrendszer, az argentin marhából készült bőr ülés vagy a 28 zónás klíma nem tesz egy autót biztonságosabbá, ahogyan egy sisakot se egy mágneses pánt rögzítés vagy egy beépített napszemüveg. Se az, hogy az egyiket kevesebbet és olcsóbb helyeken hirdetik, alacsonyabb profittal árulják, míg a másikat meg többet, drágábban és magasabb profittal adják. -
stickermajom
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz attiss66 #301416 üzenetére
A korábbi forrásom látszólag befejezte a forgalmazását, olcsóbban mint te találtál most én sem látok, ez így jó ár.
-
Ringman
nagyúr
válasz Ixion77 #301420 üzenetére
2,6 kiló (vágatlan) villával együtt. (kb 400g-mal nehezebb, mint egy átlagos alu gravel váz karbon villával - persze abból is van könnyebb)
acél, triple butted, felső kategóriás váz elismert gyártótól, ez ennyiért megy.
1000€-ért simán megvenném, karbon ellenében is (mert arra jobban kell vigyázni, itt az alföldön a súly meg nem annyira számít)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mauimagic
senior tag
válasz emilll #301426 üzenetére
Balesetnél nekem tökmindegy lenne, hogy Vitara vagy Q7
A plusz védelmet, légzsákokat, stb. az ódinál hagyjuk figyelmen kívül, mert nyilván az is placebo...De a fizikával hogy állsz?
Vitara súlya ≈1300kg
Q7≈2100kgLehet kötni az ebet a karóhoz, csak egy idő után szvsz kínos
[ Szerkesztve ]
-
emilll
tag
válasz mauimagic #301431 üzenetére
Nem kínos semmi. Nem én találtam ki, hogy ugyanolyan biztonságos a kettő, hanem szakemberek tesztjei. Ha te velük nem értesz egyet, az a te dolgod.
De ez nem autós, hanem kerékpáros topik, szóval tökmindegy, hogy melyik autó vagy busz vagy motor biztonságosabb. Eleve butaság volt egy kerékpáros sisakot autóhoz hasonlítani. -
attiss66
senior tag
válasz emilll #301428 üzenetére
köszi a linket
Van még egy lehetőség, amit nagyon jónak látok. Nem olyan kényes a kezelése/amit a linkelt leírásban olvastam/ szerintem, mint a wax. Ez a WD-40 Bike száraz kenőolaj 100 ml [link] brutál drága 4599 Ft 100ml. De voltaképpen én ezt kerestem a WD-40 PTFE spray helyett.
Na már csak el kell dönteni, hogy mi legyen.
Úgy vagyok vele, mint a bringaülésekkel.
15-20e-ek közt keresgéltem, és végül egy 50e-est vettem. ezt, Selle SMP Well Gel S nyereg [link] és nem keresgélek tovább, max elégedett vagyok vele. -
arcitec
addikt
válasz Hasaggymeg #301429 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy kifuttatják. A WD40.com-on nincs is, csak a .hu-n.
Érdemes többet beszerezni....Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz emilll #301436 üzenetére
Köszi, de nem arról van itennek szó ám ...
#301437Hasaggymeg : Zavarosak ezek a weboldalak, máshol is van, hogy eltérő adatokat
tartalmaznak eltérő régiók. Maradjon továbbra is, én is használom és eddig bevált, igaz én
Muc-Off -ot is használok, lánc mosás után WD-40, majd Muc-Off. Közel 3ekm és minden elem tökéletes.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz arcitec #301438 üzenetére
Nekem az, hogy nem forgatok, főzök, csöpizek, leveszek, felteszek, tisztítok, áztatok stb stb megér minden pénzt. Felteszem és fújok, törlök, vagy csak törlök, és végül kukázok....legalábbis már egy jó ideje.
-
mauimagic
senior tag
válasz Hasaggymeg #301439 üzenetére
-
Speedy007
őstag
válasz vlevi #301440 üzenetére
Nálunk csak egy volt 3 színben (pedig nyitásra mentem szinte) fehér volt a kisebbik fekete volt a középső és grafit szürke volt a legnagyobb méretű . De ha jól emlékszem akkor városit vettünk mi is igaz mi sem városban mozgunk igazán 😅 de a semminél jobb szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz vlevi #301444 üzenetére
Szín stimmel de forma nem 😅. Nálunk a Lidl nagyon elcseszett, voltunk Kisterenye - Hatvan - Kisterenye túrán rövid strandolást be iktatva (itt derült ki hogy az utánfutó maximum 30km-s túrára alkalmas csak szegény fiam rendszeresen elvolt macskásodva mikor Lőrincibe értünk), lényeg az hogy a Hatvani Lidl-ben jóval nagyobb és szélesebb a kínálat a Lidl-s tartós fogyasztási cikkekből mint nálunk Kisterenyén vagy 10-15km-rel arrébb Salgótarjánban kb. egy hónapra vissza menőleg meglehetet ott találni mindent.
Ott szobroztam az pult előtt ahol ezek voltak ki pakolva de csak méretek szerint voltak. Még ez is határ eset nekem ez a méret Mert 62cm-s a buksim így vehettem volna az L-s méretet legalább télen a sapka befért volna alá utólag már okosabb az ember . Belsőt is akartam venni de csak 47-622-s gumihoz volt nekem meg a páromnak 40-42/622-s van
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz attiss66 #301448 üzenetére
Hassagymeg-en kívül a topikban nem sokan olajaznak már gondolom, árulkodó jel az is, hogy az egyetlen láncolaj, ami néha szóbakerül még, az a WD40, ami pont a topikgazdánk kedvence . Nincs ezzel semmi baj, mert akinek annyira ápolt és patyolattiszta a lánca, mint neki, annak valszeg teljesen mindegy, hogy olajazik-e vagy waxol, hisz a wax legnagyobb előnye pont az, hogy nem vonzza a port, ezért tisztább és tovább tart a lánc. Nálam valszeg forró waxolással is mocskosabb a hajtás, mint nála olajjal .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mini 2 Fly More Combo drón (újszerű)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest