Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
(ex)Cat
senior tag
válasz Dark Archon #300396 üzenetére
Köszi!
+1 kérdés. Mivel le kellett szednem a régi szalagot és persze k.ra nincs itthon másik. Ideiglenesen ha húzok a felnire 1-2 csík szigetelőszalagot, annak van értelme? Persze belsős rendszerrel. -
zsamiatt
őstag
Segitsetek kerlek komoly dilemaval kuzdok. A gyari ktm kerekkel elmentem kb 7e km mikor eltortek kulok. Ujra kuloztek oket allitolag erosebbre. Na most azota 3-400kmkent eltorik megint kulo. Mar negyedszer kellene visszavinnem emiatt de mar nem akarom. Nem hiszem el hogy ez normalis. Mit csinaljak? Keresek mast szervizt, vegyek uj hatso kereket vagy mi a megoldasa ennek? Koszonom
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
-
zsamiatt
őstag
válasz Hasaggymeg #300403 üzenetére
nem tudom sajnos
Ez írja a hátsóra a gyártó:
WHEEL R KTM Line - Shimano Alivio FH-M4050 CL 32H 135 QR / KTM 28" Casual 32H / Richman 2.0 INOX blackhátha segít és ti jobban értitek. 44-622-s gumi volt rajta gyárilag.
@Valizare: Igen a hátsó. Egyszer csak elpattan menet közben a végeinél kb.
Kitámasztóval normálisan a teraszon. De ez az egész nagyjából az elmúlt 1,5-2 hónap kálváriája. Hogy mitől törik? Lövésem sincs. Mint írtam előtte pl a gyárival elmentem 7e km ~1,5 év alatt probléma nélkül.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz zsamiatt #300405 üzenetére
nincs esetleg kampón lógatva, vagy betolva rendszeresen valami jó kis küllőtörő tartóba, amitől sérülhet?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Ringman
nagyúr
na 2/2 fail a túrabicikli felnijének tubelessítése (21-es szalaggal is), de legalább a múltkori próbálkozás után berozsdált majd az összes küllőanya
gondolom megrekedt a folyadék a duplafalban (valamint nem porszárazon raktam vissza a külsőt) ahogy a küllőknél szivárgott, furatolva meg nincsen a felni "csapadékvíz" ellen[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
chubby2o6
senior tag
válasz (ex)Cat #300395 üzenetére
Türelemmel .
Én Gorilla után estem bele, kb. egy órám ráment ( egy db felni ).
Isopropyl alkohol, rongy, mosószeres víz+körömkefe, körömvágó készletből valami laposvégű cucc ( asszem a körömágynál a bőrt szokták vele visszanyomkodni, egész jól lehet vele kapirgálni, de kíméletesebb, mint egy lapos csavarhúzó ), aztán megint alkohol, és már kész is volt . -
Ringman
nagyúr
válasz Ringman #300409 üzenetére
ugyanitt:
létezik 28"-as felnifékes 36 küllős (! hogy az agyak megmaradjanak) túra/gravel felni nem aranyáron? vagy vegyek gravel szettnek is campa calimát? (papíron az sem tl, meg a 18 radiálisan fűzött küllő nem tudom mennyit bír)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nagyúr
válasz -=RelakS=- #300408 üzenetére
biztosan nem jó, nem véletlenül mérik, de messze nem értek hozzá annyira, hogy így vakon tanácsot adjak. sry.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
-=RelakS=-
veterán
No, urak, Z2, vagy túlságosan elóvatoskodtam?
Kicsit hepe-hupás a környék sajna, nehéz tartani a pulzust :/[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
dom1n0
senior tag
válasz -=RelakS=- #300413 üzenetére
Tokeletes
En is ma Godollo majd onnan Isaszeg fele mentem tekerni.
Jo volt, gyakorlatilag kb mindenhol PR-t mentem
Teny ez mar nagyon hataron volt z2-z3 hataran pont. -
balintbaba
tag
Há de ennek még a fele se Z2, a power grafikonon egy egyenes csíkot kéne látni.
Mai térdes Z1-Z4. 210-es NP 2,5 órára, a frissítés egy zselé vót.
-
dom1n0
senior tag
válasz balintbaba #300415 üzenetére
nekem is 210np volt a mai Igaz csak 1.5orara kb.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz balintbaba #300415 üzenetére
Miért is? Attól függően, hogy mennyi tartalék van a pulzusomban, meg mennyire lejt a pálya, fel-le jár a teljesítmény. Jellemzően 200W körülre próbálom belőni, de jól látszik, hogy az emelkedőknél kicsit megijedtem, hogy túllövök rajta
-
addikt
válasz Hasaggymeg #300403 üzenetére
Bármennyire is nem nagy eresztés a gyári, azért 400 km-kénti küllőtörés nem normális. Vagy az agy, vagy a felni gyári hibás, ha a kollega nem 120 kiló.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
zsamiatt
őstag
válasz Dark Archon #300418 üzenetére
A kollega nem 120 kg csak 115
De azt nem ertem hogy a normal kulovel kb 10kgval nehezebben is siman lementem a mar emlitett mennyiseget. Ez meg meg erositett is es akor 400kmkent torik? Egyebkent a bringa 132kgra van tervezve. Gondolom van benne puffer is meg nem is ugralok rajta.
De nem problema ha cserelni kell, csak tudjam erdemes e kuzdeni vele vagy engedjem el.[ Szerkesztve ]
-
balintbaba
tag
válasz -=RelakS=- #300417 üzenetére
Miért is?
Hát én nem tudom, én csak ide följárok trollkodni. Azt sem értem, hogy a teljesítményhez, hogy jön a pulzus, most akkor watt vagy pulzus alapján mész? Egyiknél sem adja ki a zékettő.
Amúgy, ha már az ilyen rövid boltbajárós, alacsony intenzitású tekerések edzésmunkának számítanak, akkor lassan ott tartunk, hogy szegény alkoholista Józsi bácsi napi rutinja is az. Mutatom!
Első intervall: Libakergetőn eljutás a helyi kocsmába, persze Z2 zónában, hiszen még friss a szervezet, illetve ekkor még megvan a kellő elhivatottság és motiváció is.
Szünet: helyszín a Jolly presszó. Megfelelő mennyiségű szénhidrát pótlása gyomorkeserűvel, fröccsel és sörrel. Közben szocializálódás a sorstársakkal.
Második intervall: Cél az épségben való hazajutás. Z1-es zóna.
És mindez az év majdnem összes napján, a következetesség elvitathatlan!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz zsamiatt #300419 üzenetére
Most így hirtelen ajánlottam volna, hogy vegyél DT Swiss X 1900 kerekeket, de ott is az ajánlott teljes tömeg (bringás + bringa + kiegészítők) 110 kg. A DT Swiss H 1x00 széria enged meg 150 kg-t. Szóval ja, neked kvázi speciális kerekek kellenek akkor. De biztos van olcsóbb is, ami ilyen strapabíró túrakerék.
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz balintbaba #300421 üzenetére
Remeljuk az o szervezete okosabb mint a tied es tudja, hogy nem 1-2utes szamit…
Amugy tenyleg kicsit uncsi mar a trollkodasod, kereshetnel mas hobbit ha unatkozol nagyon otthon. -
balintbaba
tag
válasz dom1n0 #300423 üzenetére
Hajjaj, mi lesz itt! Fulton-Dark Archon összefeszülésének reinkarnációja köztünk? A személyeskedés már elkezdődött!
Megnézted amúgy a Strava logot? Csak azért kérdezem, mert sehogy nem adja ki a zékettőt a 40-40% Z1-Z2, plusz a maradék a többiben. Szerinted, ha valaki lenyom 30-30 percet Z1-Z2-ben mennyit fejleszt az állóképességén? Amúgy a válasz nem is annyira fontos, ahogy itt valaki már korábban leírta, úgysem lesz konszenzus egy kérdésben sem.
[ Szerkesztve ]
-
(ex)Cat
senior tag
-
dom1n0
senior tag
válasz balintbaba #300424 üzenetére
Megneztem igen.
132bpm a z2 alja neki, o tekert 130 atlagot.
Kezdetnek szerintem teljesen jo. Nyilvan gyakorlassal meg jobb is lesz, meg tobbet lesz a zonaban.
En semmilyen osszefeszulest nem csinalok senkivel, de mar tenyleg unalmas hogy a tobbseg segitseget adni es kapni jar ide, es van a maradek par onjelolt joember, aki valos teljesitmenyt nem produkal, ertelmes segito szandeka minimalis, de azert unalmaba trollkodik.
Es sajnos egy ideje Te is ilyen lettel igen -
stickermajom
addikt
Jó, de Józsi bácsi felrakja Stravara? Nem? Na ugye.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Dark Archon #300418 üzenetére
Azért ajánlottam vegyen mást.
stickermajom...ééés amint tudjuk ami nincs ott az meg sem történt, vagyis csakis a szonda tévedhet mert ő nem is járt a kocsmában.
Zékettő...ne már srácok, nem kell magunkat túl komolyan venni, néha elmegy kis (akár trollkodásnak tűnő) viccelődés, másképp belehülyülnénk a waxolásba, zékettőzésbe és hasonló erőteljesen túltolt témákba.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Tin
veterán
Nézd csak, Karoo-n van ilyen, az alsó két mezőt nézd.
A felső hogy mennyi a pulzus és melyik zónában vagy, az alsó pedig, hogy az eddigi úton melyik zónában mennyi időt töltöttél százalékosan. Értelemszerűen a Z2 90% felett jelenti a valódi Z2-zést.
Próbálgasd hogy felül hogy tudod megfogni emelkedőn a pulzust, hogy ne szaladjon fel Z3-ba, de azt is, hogyan tudod alul is Z2-ben tartani pl lejtőn. És szerintem síkon ne a Z2 tetejét lődd be, hanem inkább a közepét.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Pulzust és teljesítményt is. .. próbálom nézni
Pulzus: arra építem a zónát
Watt: ezzel próbálom kordában (nem a Gyuri) tartani magamItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
zsamiatt
őstag
válasz Hasaggymeg #300428 üzenetére
tudnál ajánlani, hogy milyen? Vagy mire kell figyelni felni vásárlásnál?
-
mauimagic
senior tag
Powemeterrel mész? A PM hasznos, ha emelkedőkön nehéz tartani a zónát, mert előbb látod, ha el fog szállni a pulzus.
Szerintem nagyobb pedálfordulat jót tenne, vagy kisebb áttétel akár, ha ez országúti.
Tin szerintem jól leírta, síkon a zóna teteje, emelkedőkön meg a közepe, addig, amíg hamarabb elszáll a pulzusod.
Lakott területen/terepen szerintem érdemes elengedni lejtőkön a dolgot, mert gyorsabb lesz a tempó, mint az őrangyalodHa most kezdted a zékettőzést, amit hívhatunk alapozásnak is (talán akkor kevésbé triggereli a trollokat), akkor kell pár hét-1 hónap, hogy megszokja a szervezet és tudj értelmezhető tempót/szintet menni.
Viszont minimum fél óra "tiszta" z2 kell egyben, hogy érjen valamit a dolog ezért szoktak hosszúkat menni ha ez a cél.[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
válasz Hasaggymeg #300428 üzenetére
ez pl jó lehet?
Ez 28"-s és ha jól értem tudja a 11-s váltó rendszert. Bár az enyémen meg 10 van hátul. Ilyenkor mi van vajon?@Dark sajnos nem jó mert nincs belőle 28" méret.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz mauimagic #300433 üzenetére
Power meter.
Eddig csak teremben z2-ztem, értelemszerűen ott egyszerűen tarható.
A gyors tempó alatt mit értesz? Z2 nélkül általában még izomból bele is tekerek a lejtőkön. Fully monti amúgy.
Pörgetés nálam kizárt, ha 80 körüli pf-et elérem, onnan már jön a fáradás meg a pulzus. Amúgy is, a lassú izomrostokat kell használni, azok égetik a zsírt.Bringásokat utolérni mindenesetre utálok. Ha tartom a tempójukat, akkor lefelé, ha meg előzök, akkor felfelé esek ki a ritmusból.
Amúgy tök fura, hogy a nehezebb fokozatokat jobban használom, ha nem pörgetek.
-
addikt
válasz balintbaba #300424 üzenetére
Azt se bírom, ha egy mondatba raknak vele!
-
itouchfan
senior tag
válasz -=RelakS=- #300435 üzenetére
"Amúgy is, a lassú izomrostokat kell használni, azok égetik a zsírt."
Ezt hol olvastad? Csak mert teljes őrültség, ilyen nincsen
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
addikt
válasz zsamiatt #300434 üzenetére
Már hogyne volna, a 700C az. Illetve, úgy látszik te is kevered a gumi külső méretét, meg a felni méretet. 622 mm-es felni kell neked, aztán arra olyan külsőt raksz, amilyet akarsz, és úgy lesz idézőjelben 28" vagy 29".
-
Weareus
addikt
válasz MC Pite #300376 üzenetére
Vitrinbringát akarsz építeni vagy jót? Ezt jó tudni, aszerint okosabbak leszünk mi is.
Hát ez tökéletesen jogos. Nem vitrinbringa lesz. Nem értek én itt annyira a dolgokhoz, ezért is kérdezek. Valóban, 26"-os méretben elég szűkös a kínálat országúti gumiból, de amit te ajánlottál, azzal csak az a baj, hogy tubeless. Nálam az nem játszik. A 26"-os felni viszont már megvan (előre). Kénytelen leszek találni valami könnyű, használható belsős rendszert...
Mondjuk, ha egy tubelesst lehetne használni tej nélkül, akkor még jó is lehetne, feltételezem azonban. hogy tej nélkül csacsiság, ill. nem használja senki, mert az hozzá tartozik.
Egyelőre nézelődök tovább...[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
zsamiatt
őstag
válasz Dark Archon #300438 üzenetére
Lehet, nem ertek hozza. A weblap irta jogy 29"s megy ra. Megnezem, koszonom
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zsamiatt #300440 üzenetére
Én kész kereket vennék, ha meg látnám milyen kerékpárba kell akkor talán tudnánk mit érdemes abba.🤔
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Dark Archon #300436 üzenetére
Garmin, SKS, Z2, Watt, wax...
itouchfan...üdítő mikor végre hozzászól valaki aki ért is hozzá...vagy ugye már bizonyított távolságban és szintben, esetleg versenyen,teljesítménytúrán.
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
Kis update az Elite-wheels karbonfelni - GP5000 gumi - Latex belsokrol.
kb 600km-t mentem veluk, tobbsegeben hegyes kornyezetben, de vittem direkt sikra is.
Eddig csak pozitivan tudok beszamolni az egesz csererol, sulyra ugye ha nem is sokkal, de konnyebb lett a bringa 250g-al, jo minosegu utakon hatarozottan jobban gurul, szerintem gyorsabb is,illetve maszasoknal es kigyorsitasoknal is erezni hogy merevebb, feszesebb a bringa, ami kulonosen rovid es kozepes emelkedokon erzodik ki, amikor tenyleg komoly eroket probal az ember leadni.
Megerte az arat eddigiek alapjan? - Teljesen
Ujra megvennem? - Ha ennyi a keret igen, ha nagyobb a keret (x3) akkor mar lehet egy Drive verziot vennek, az lenyegesen konyebb meg ennel is.
Osszesegeben: Fasza -
dom1n0
senior tag
válasz Mezga Aladár #300447 üzenetére
Direkt írtam az eddigi kifejezést, ez azt jelöli, hogy az eddig ezek a tapasztalatok, semmi sem garantálja, hogy nem esik szét a hétvégén , ahogy az sem hogy nem megy el egy csapágycserével 6000-et majd.
Ringman: Igen mondhatni, kátyúkat jobban érezni szerintem vele.
-
kenguru99
senior tag
-
-=RelakS=-
veterán
válasz itouchfan #300437 üzenetére
Mármint mi nincsen?
Lassú izomrost, vagy hogy a főként oxigént használó nehezen fáradó rostokat használod a hosszú, lassú tekeréskor, amikor kitartásra, és nem sebességre gyúrsz?Sajna kb esélyét nem látom, hogy megtaláljam a videót. Már azt sem tudnám megmondani, hogy a Z2, vagy az izomrostok volt a téma. Egy napot simán el tudnék pattintani az összes ilyen témájú videó újranézésével.
Igen, ha annyit bringáznék, mint amennyi időt a youtube-on töltök, akkor fel tudnám zoliwrc-vel venni a versenyt (zoliwrc meg inkább teker, mint fórumozik? 300eze előtt írt utoljára )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest