Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
Kérdeznék keréknyomással kapcsolatban. A bringámat nevezzük monti-fitnesznek (Cube Hyde), a gumik 55-622-esek, és tömlősek. Általában 3.1 elöl és 3.4 hátul, amit használok, ez elég kemény a 100 kilómmal, tehát komfort nem nagyon van, ha rámegyek egy úthibára, azt érzem én is, meg a váz is. A gumi amúgy Schwalbe Big Apple, tehát csak vízelvezető minták vannak rajta, és az ajánlott nyomás 2-4 bar közötti.
De akármilyen kalkulátort nézek, sokkal alacsonyabb nyomást ajánl, ilyen 2 bar körülit, van, ami még kevesebbet. Próbáltam egyszer ilyen 2.7/2.5-öt, és bár elég komfortos volt, féltem tőle, hogy a padkákon így defektet kapok.
Nem akarok átmenni tubelessre meg semmi, de ezzel a ballonos gumival, belsővel és súllyal szerintetek meddig mehetek le nyomásban úgy, hogy az még biztonságos legyen, és persze effektív is? Az útjaim 99%-a aszfalt, beton vagy térkő/macskakő, gravel csak ott, ahol nincs más út, de az ritka.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nem tudom 100 kg alatt mennyire lapul, de szerintem azért akárhol 2 bár fölött elég nehéz lehet felütni egy padkán egy 55-ös gumit, hacsak nem borotvaéles a padka és te is telibe nyomod szemből.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
dom1n0
senior tag
válasz Mezga Aladár #268399 üzenetére
Ez a kalibrálás hogy néz ki? Mi a folyamat?
-
-
ZavaBalazs
őstag
válasz ZavaBalazs #267193 üzenetére
korábban kérdeztem az oldalfal repedezésével kapcsolatban, akkor azt a választ kaptam, hogy nem gond.
de azóta van fejlemény 1, 2
nyúzzam még nyugodtan, vagy ez így viszont már kuka?szekrényben ott pihen egy pár gp5000, csak nem bírtam ki, de azt csak tavasszal terveztem feltenni.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
addikt
-
dom1n0
senior tag
válasz Mezga Aladár #268406 üzenetére
Köszi, ez még elviselhető minden tekerés előtt.
-
orbano
félisten
sok múlik azon is, hogy milyen széls a felni és mennyire ballonos rajta az abroncs, illetve a felnin és a küllőkön, és magán az abroncson is. Illetve a villán is, ami ha jól emlékszem a Hyde-on alu és nem karbon.
Nekem is pattogós 3 baron a Giant Toughroad, de nem kellemetlen (Vittoria Mezcal 57mm).
2 baron elég h*lyének kell lenni szerintem, hogy odaverd valaminek, próbáld ki úgy. Kényelmesebb lesz, de lassabb is. Tartalék belsőt meg hordj magaddal, és akkor kedvedre kísérletezhetszA vér nem válik VAZZE!™
-
Tin
veterán
válasz Hasaggymeg #268404 üzenetére
Az első alig, a hátsó mondjuk fél-1 centit oldalra, tehát nem túlzottan. A pumpa mérője is lehet valamennyire pontatlan, szóval 1-2 tized barral lehet, hogy magasabb a tényleges nyomás. A felütéstől csak azért féltem, mert fogalmam sincs, mit kell ezeknek kibírnia, de ha szerinted ezen a nyomáson meg nem lehet gond, akkor megpróbálhatom. Max nem egy 30-as lezúgással megyek fel a járdára
-
6030D
Ármester
válasz ZavaBalazs #268409 üzenetére
Legalább előre rakd fel a Contit. Hátsó defektet meg lehet fogni.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Tin
veterán
válasz Ringman #268407 üzenetére
De nem cserélek, a Hyde így marad. Múltkor amikor azt írtam, hogy ehhez képest síkon egy országútival 4-5 km/h sebességgel gyorsabban tudnék menni, le lettem ugatva, hogy biztosan nem, pedig nem átlagra gondoltam (abban talán a felét hozná). De nem fogok nekiállni pimpelni, fékben is szeretnék kicsit jobbat, hajtásban 2x11 körülit, és gumiból sincs szükségem ennyire szélesre, a karbon villa viszont kellene. Szóval ha majd jövőre is tolni fogom, és hosszútávú lesz a hobbi, akkor veszek egy komplett új bringát. Vagy emellé egy országútit.
#268408 6030D: hát mint látod, nagyjából én is. De ha betétes gatya nélkül megyek, ez már kicsit masszív, és ma is szembejött egy videó, miszerint egy ésszerű nyomáscsökkentés jelentősen növeli a komfortot, mégsem leszel tőle lényegesen lassabb. Nyilván nem 2 barról beszélek.
#268410 Dark Archon: jó, majd lesz tubeless a következő bringámon. Az 55-re tényleg nincs szükségem, én is 38-40 körüliben gondolkozom. És nyilván tudom, hogy nem csak a külső, hanem ezer minden más miatt is "lassú" ez a bringa, de felerősödni meg jó.
#268412 orbano: a felni pereme asszem 24mm széles. A villa pedig igen, alumínium, és szeretnék majd felfelé váltani olyanra, aminek már karbon a villája. Ha ennyien mondjátok, hogy 2 barig nem szabad, hogy problémát okozzon, akkor majd kipróbálom úgy is. Ez a 3.4-es hátsó aszfaltra teljesen jó, de mostanában már mászkálok vacakabb utakon is, és ott azért soknak érzem. Pattog is, meg eléggé rázkódom, és ez fáraszt. Ehhez képest a 2 bar nyilván lassabb, de talán egy 2.5 jó balansz lehet.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Tuti nem mennék már ezzel sehová.
-
Ringman
nagyúr
válasz orbano #268412 üzenetére
ezek nagyon nagy nyomások, a 32c-s gp5000-essel elvagyok 3 baron.
picit ereszt a tubeless, elfelejtettem fújni, múltkor kb másfél baron már azért koppant a felni a padkán (látszott, hol folyt ki picit a folyadék, de nem lett felütve a perem), belsős rendszerben ez tuti defekt lett volna. (hátizsákkal mondjuk 74-75kg+bicikli lehetett a súly)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
ZolkoW
őstag
csatlakozom, én engednék akár 2.5 barig, sokkal az alá már nem. én 1-2x ütöttem fel gumit, éles kő, bőven 2 bar alatti nyomás, 80+ kiló kellett hozzá, ja, és vékony külső - a Big Apple jó vastag, ahogy emlékszem.
Majd kitapasztalod, van-e olyan sweet spot, ahol még jól gurul, de már kényelmes.ja: olyan élményem volt már harmincvalahányas gumival, hogy felfújtam vagy 4 barra, majd meg is fogdtam, hogy ennek sok értelme nincs, ha nagy a nyomás, akkor minek a relatíve széles külső? a mostaniból bőven engedhetsz, harminckettesből majd nem annyira.
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #268419 üzenetére
lassabb gurulásnál jóval zavaróbb szerintem a lomha kormányzás és az, hogy "elakad" a bringa az útegyenetlenségekben, kb minden repedés megvezeti az első kereket
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
parandroid
félisten
Én az XC-n az 50-es Race Kingeket 2,5 bar fölé még sose fújtam, az is már bőven elég nekem aszfalton - azzal együtt, hogy ez a gumi nagyon nem való aszfaltra. De annak a 14 kilós MTB-nek kb mindegy is, az egész gép nem arra való. Nem is szeretem használni, azt úgy kéne, hogy rögtön földúton vagy vele, aztán ott is maradsz, ráadásul lehetőleg nem vízszintesen, mert egyenesen haladni vele, ahhoz nagyon otromba jószág. Jó, az is igaz, hogy 20-25 kilóval kisebb vagyok nálad, az azért nagyon nem kevés, de a 3,5 bar az 55-ös szélességhez szerintem akkor is sok.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Ringman
nagyúr
ja hogy a maxpulzusos studyk szórása így néz ki, az évszámos csodaképlet tényleg majdnem használhatatlan, nem csoda, hogy a topikban is nagyok az eltérések: [link]
Medicine #FooledbyRandomness DuJour:
The heuristic 220 minus age for max heart rate is UNUSABLE. One of those stochastic measures deemed deterministic. It explains <20% of the variations!+
-
Ringman
nagyúr
válasz parandroid #268421 üzenetére
a sram kalkulátora szerint még a 3 bar is sok "országútra"
-
Tin
veterán
válasz ZolkoW #268419 üzenetére
Én úgy voltam vele, hogy minél keményebb, annál jobban megy. Alapvetően ez a 3.1/3.4-es első/hátsó teljesen jó, de vacak úton azért már fárasztó. 2.5 körülit egyszer próbáltam, mintha lufikon mentem volna, de aztán vissza is fújtam 3 fölé. Ez a Big Apple ilyen öszvér gumi lehet.
Amúgy igazad van, egy 55-ös gumiban rengeteg levegő van, felesleges attól paráznom, hogy odaverem felniig. Ráadásul minden menet előtt ellenőrzöm a nyomást, szóval még az se fordulhat elő, hogy véletlenül leengedett gumikkal megyek. Más meg simán elmászkál 1.5 baron megnézés nélkül
#268421 parandroid: úgy voltam vele, hogy a magasabb nyomás gondot biztosan nem okoz, maximum kicsit kényelmetlenebb, de azt meg kibírom. Amíg többségében oda-vissza mentem a hátsó úton, ez nem volt gond, mert azt már ismertem az összes úthibával együtt, de most már mindenféle úton megyek, és azt veszem észre, hogy az is fáraszt (igénybe vesz?), hogy rázkódom, és minden úthibát érzek.
#268423 Ringman: nekem a hozzászólásom előtt az SRAM és a Silca kalkulátora is nagyon hasonlóan a 2 baros végét mondta optimális nyomásnak, de az nekem nagyon kevésnek tűnik.
#268422 Ringman: így pedig az ahhoz igazított HR zónák is máshol vannak! Nekem 187 volt a mért maximum melegben egy mászásnál, és nem dőltem el, pedig életkor alapján bő 10-el kevesebbnek kellene lennie...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Lacerta #268414 üzenetére
Ha fázós a kezed akkor szerintem a sima egyszerű softshell, polár kesztyűket el lehet felejteni. Ugyanakkor azt vettem észre, hogy nagyon számít, hogy a karjaid mennyire vannak átmelegedve, én amióta téli aláöltözőket használok, azóta a kezeim sem fáznak annyira. Ha a karod védve van a hidegtől, gondolom jó meleg vérecske áramlik a kezeidbe . Hosszú lejtőkre vagy 0 fok alá én valami ilyesmiket néznék most: [link] [link] , esetleg a decathlonban lesd meg a drágább téli kesztyűket, pl. a Van Rysel 900, 920 nem lehet rossz. A lényeg, hogy a csukló része legyen jó hosszú és a kezed hátán legyen valamilyen plusz szélálló réteg. A Coolchange kesztyűmön ezt "elegánsan" megoldották, ahol a menetszél éri, ott egyszerűen ráhúztak egy műanyag zacsit, arra meg egy hálószerű valamit, hogy mutatósabb legyen .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
addikt
válasz jjeahh #268425 üzenetére
én 'alákesztyűt' használok, dekás selyem cucc, nagyon vékony
jól működik a vastag téli kesztyűkkel együtt, az extra légrés a kettő között pluszban szigetel“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
melyik a leghelytakarékosabb kerékpár állvány? Valószínűleg valami álló megoldás lenne a legjobb.
Sajnos ami a mélygarázsban van kerékpártároló nem zárható, így a lakásban kellene tárolnom.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
jjeahh
nagyúr
válasz f4lcon #268426 üzenetére
Volt nekem is alákesztyű, merino és selyem is. Nagyon ritkán, ha -5 fokban kell hosszút lejtőznöm, viszem magammal, de rendszeres használatra nekem nem váltak be, inkább kerestem melegebb kesztyűt. Persze ettől másnak megfelelhetnek, de nálam sajnos egy offszezont sem bírtak ki, nagyon vékony az anyaguk és brutál hamar szétmállnak. Ahhoz meg sajnos túl fillérb*szó vagyok, hogy minden télen két párt elhasználjak .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #268428 üzenetére
igen, a dekás selyem alákesztyű önmagában elég gyorsan kopik.
télire meg marad továbbra is ez: [kép]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Dark Archon #268410 üzenetére
esetleg ha gyorskötözővel ráerősítenék, persze ahhoz kéne egy kis utat vágni nekik a külsőbe, hogy ne döccenjen nagyot...
6030D, lsebestyen: köszi, kukáztam. egyelőre felkerült az előző 23-as gumi, aztán szerintem lövök még egy ilyen lithiont tavaszig.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
nagyúr
Mentem ma egy kört délelőtt ebben a "remek", csípős, szeles időben.
Egy dolgot én is észrevettem: a kesztyű nekem se jó dolog. Korábban hsználva nálam is volt tenyérzsibbadás, ma kesztyű nélkül mentem és nem volt semmi bajom.Jó ha 10 bringással találkoztam a Velencei tó körül.
Més que un club!
-
addikt
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dark Archon #268432 üzenetére
Ez a Giyo egyszerű softshellnek tűnik . De a Pearl Izumi nem lehet rossz, asszem tesztekben is dicsérik, valami rémlik róla.
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #268434 üzenetére
mindenképp, csak ha így folytatódik akkor spd-s szandálban fogok télen is tekerni x réteg zokniban és kamásliban!
-
nagyúr
ezt konkrétan visszavinném. az hogy bereped az uv miatt, az még oké, de itt már kilóg a bele ez ilyen túltárolt gumi, vagy mikori gyártás?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
semmiho
tag
Szerintem cseréld le minél előbb!
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #268437 üzenetére
igen, azzal nincs baj, de jobban szeretek spd-vel tekerni, városban is.
ezzel teszek majd próbát, csak egyrészt nagyon drága, másrészt meg min. 2 méretet kéne belőle rendelni :/
165-ös hajtókarral meg 95 körüli pf a kényelmes, azt taposóval azért nem biztos, hogy tudnám tartani
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
Hali,
MTB, 3x8-as váltás.
Ha az első 3 sebességes Shimano SL-M310 váltókart lecserélem egy Shimano SL-M6000 váltókarra, akkor abból lehet kompatibilitási probléma? A mostani M310-es ugyebár 3x8-as, az M6000 pedig elvileg 3x10-es rendszerhez van. Attól félek, hogy hiába hogy 3 sebességes, a bowdenhúzás mértéke nem lesz azonos.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Fall-N
veterán
válasz flash- #268383 üzenetére
Igen fontos lenne. Nekem az edzés előbb volt, mint a biciklizés és nagy előny az erős törzsizmok. Ezért sem annyira kényes a testem a különböző beállításokra.
Ma kicseréltem a KLS kormányt (720 mm /15 mm emelkedés) a Funn Full Onra, ami 785 mm széles, meg egy picivel alacsonyabb lett tőle a cockpit, de semmi gondom nem volt belőle. Mondjuk nekem sokkal szélesebb a vállam, mint egy átlag ridernek, így nem okoz gondot a széles kormány.
-
Fall-N
veterán
Én irigylem a többieket. Nekem a 100 kilóm alá legalább 3 bar kell, mert olyan úszós érzés menni ha alatta van. 3,5-4 barra szoktam fújni az 1,95"/50 mm széles gumit. Egyszer próbáltam 2 baron, ott már féltem, hogy snakebite lesz a vége.
TomMusic: konkrétan nem működnek majd. Cserélj együtt váltót és kart. Mi a cél? 2x10, 1x10? 3x10 szerintem fölösleges.
Ha 2x10 akkor Deore M4100 széria, ha 1x10/12 akkor Deore 5100 váltó + 4100 kar.
[ Szerkesztve ]
-
-
TomMusic
őstag
válasz Fall-N #268442 üzenetére
Hát igazából nem a váltócsere a lényeg eredendően, hanem a fékkar csere..
[Előzmény].
Szóval a váltóhoz abszolút nem akarok nyúlni, csak a jelenlegi (lásd előző hsz.) váltókart nagy valószínűséggel le kell cserélni az új fék (csak elsőt cserélek) miatt.
Szóval bármilyen váltókar jó, ami kompatibilis a mostani 3x8-as rendszeremmel, és elfér mellette az [új fék].Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
orbano
félisten
-
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz TomMusic #268440 üzenetére
Szerintem működik.
#268446orbano...van egyáltalán olyan merev karbon villa mely csillapít úgy mint a leggagyibb még mozgó rugós villa? Kétlem.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- Addiesdive AD2101 automata karóra
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest