Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsocy
őstag
válasz -=RelakS=- #258299 üzenetére
Szerintem ha hivatalosan akarod kidobni a gumit akkor hulladékudvarban leadható. Legalábbis autógumi tuti leadható ott napi 4 db, évi max 8, gondolom a bringáét is beveszik.
-
chubby2o6
senior tag
válasz kutga #258242 üzenetére
Én ugyanazt a hajtóművet [link] használtam egy régi ( 2006-os?) Giant Iguana vázban, egy újabb ( 2018-as ) alis aluvázban, meg a mostani ( alis, tavaly vettem ) karbonvázban, mindhárom 135 mm-es QR. Első kettőben 3x9, a mostaniban 1x11. Soha nem volt gond a váltás minőségével. Elvileg a hajtásoldalon a középcsapágy alá két távtartó kell ( jár a csapágyhoz ), a másik oldalra egy. Ezzel tudsz esetleg játszani, ha jól emlékszem, a Giant vázban a hajtásoldara is csak egyet tettem, nem kellett a kettő.
-
nmate91
tag
válasz -=RelakS=- #258299 üzenetére
https://www.felvarrom.hu/hasznalt-bicikli-gumi-leadas-53
Nem tudom játszik-e?
-
flash-
veterán
válasz andrisbandi #258291 üzenetére
köszönöm,hazaerek megprobalom
ezt a videot en is lattam,ez alapján nekem az jott le hogy a 3ik csavar a bovdenfeszesseg es hogy az inkabb a kozepso reszen valo valtasert felel🤔
de asszem teljesen be van csavarva"Akkor kapcsold be a feliratot, van hozzá rendes nem is automata."
hu hallod en ezt a felirat dolgot kezdem elengedni...
neha annyira ertelmetlenné valik a szoveg hogy sokszor pont a lenyeget nem ertem meg de azért nekikezdek az eredetinek, legalább gyakorlom az angolt ,parktool vidiket csipazom egyebkent is[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
válasz Hasaggymeg #258297 üzenetére
Ja, én voltam. Kva nagy szopás volt leszedni a ragacsot .
Visszakaptam a frissen fűzött első kereket, mindjárt állok neki szalagozni/gumizni, legalább kipróbálom a boostert is.
Lemértem előtte-utána, csupaszon, csak a felni-agy-küllők-anyák. A régi aggyal 0.81, az újjal 0.79. Nyertem 2 grammot, mostmár tuti meglesz a harmincas átlag . -
lsebestyen
addikt
válasz lsebestyen #258167 üzenetére
Na valahogy éreztem. Szerintem ez a 9 kili elég is lesz neki, hogy bedarálja a szökevényeket.
szerk. Ja benéztem kicsit, azt hittem ma is hegyi befutó van.
[ Szerkesztve ]
-
Csokicsibesz
tag
válasz lsebestyen #258309 üzenetére
Ez a sport ilyen, bemondta a csapatrádióba, hogy meghalt. Jumbo pedig, ahogy kell beviszi a kegyelemdöfést és eldönti a versenyt
Mondjuk legalább az első 2 hét az jó szoros volt.
-
lsebestyen
addikt
válasz Csokicsibesz #258310 üzenetére
Közben azt is benéztem, hogy 6 perc lemaradással néztem a közvetítést, ilyen ha közben dolgozni kell (ráadásul irodában csak hang nélkül tudom nézni).
-
lsebestyen
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz chubby2o6 #258306 üzenetére
Miért, eddig 29,99 volt?
Zoliwrc...már várom menjünk egy közöset ahol te pumpálsz és mi csóváljuk a fejünket mormogva "Ez szopás, ez már nem lesz jó".
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
dom1n0
senior tag
Sajnalom Pogit, de nem birta egyszeruen a menest, es szerintem a tegnapi dolog bizony bekoltozott az agyaba, es azt nem lesz konnyu kiuzni neki.
Tegnap is es ma is teljesen bealazta Jonas es a csapat.[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
válasz lsebestyen #258312 üzenetére
27,5-es átlag? Fulton megenné reggelire.
-
lsebestyen
addikt
-
chubby2o6
senior tag
válasz Hasaggymeg #258313 üzenetére
Csak felfelé.
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #258316 üzenetére
Igen szerintem is itt az egynaposak + a torese miatt ez nehez volt, de az elso ket hetben egesz jonak tunt minden, de addig Jonas nem igazan ment mostmar latszik azert egyre vilagosabban szerintem…
-
nagyúr
-
Alg
veterán
Köszi a spoilereket
Mondjuk a tegnapi után amúgyis Pogi fejreállást vártam, de na...
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz stickermajom #258315 üzenetére
fulton megenné Csepelire.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Maximum1
őstag
válasz lsebestyen #258312 üzenetére
Jó a térdes fotója is! , bevesszük!
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #258319 üzenetére
Az a brutal, hogy Jonas osszetett gyozelmere 1.01 bet365-on a matek
-
Fifaisshit
őstag
válasz Napfénysüti #258320 üzenetére
Dopping sajnos
Mindent összevetve nagyon megérdemelt neki annak ellenére hogy Tadej is szimpatikus figura -
nagyúr
válasz Fifaisshit #258326 üzenetére
Én is bírom mindkettőjüket.
Legalább kiderült hogy Pogi se egy verhetetlen ufó.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
addikt
válasz tacto #258019 üzenetére
muster = minta
a Shimano a gyártóknak kiadott nem használható mintáit jól látható "Non Rideable Sample" gravírozással látja el, ha ilyen nincs rajta, akkor elképzelhető, hogy egy gyártó készletéről van, aki mondjuk minta biciklit akart csinálni, az OEM termékeknek jellemzően nincs csomagolása“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
.LnB
titán
“I'm Gone. I'm Dead.” - Tadej Pogacar
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
chubby2o6
senior tag
Na most b*sz szét az ideg . Se a gyári boosterrel, se a tűzoltópalackossal nem pattan fe a gumi. Ugyanúgy két kör Gorilla, mint legutóbb, szelep alá tej, gumi/felni szélére szappanos víz, de meg se mozdul . Illetve kicsit mozdul az elején, aztán semmi. De lesz@rom, holnap viszem a kereket, tejet melóba, majd a nagy kompresszorral adok neki. A k...anyját fogja szopatni a kötsög gumi.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #258297 üzenetére
Igen a felső réteg szélesebb, túllóg az alsón. Ez nem gorilla tape, hasonló, de vékonyabb. A tej meg ammóniamentes, de a gumi pereme a felnire ugyanúgy odaragadt, csak a rászáradt tejet sokkal könnyebb volt leszedni.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #258331 üzenetére
Van egy leszedett RC Contim, de arról így ránézésre is leszedhetetlen a Stan's...meg se próbáltam.
-
Ringman
nagyúr
válasz Dark Archon #258300 üzenetére
Lake mx201 43, xeroshoes denver 42.5, shimano sh-xc502 wide 42
lake vs shimano - kb ugyanolyan hosszú, de keskenyebb a shimano, ugyanúgy összezsúfolja a lábujjakatlake vs xeroshoes - nagyon hasonló felület, 1 helyen szélesebb a lake 1-2 mm-rel
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
válasz 6030D #258239 üzenetére
Szerintem meddő vita. Én is azon a véleményen vagyok, hogy sajnos az élsportban más úton már nem lehet tartani a lépést a többiekkel, ha nem cuccol az ember. Viszont a cucc édes kevés, kell mellé a sportoló is, a team aki az edzést összerakja, sportorvos, táplálkozási szakértők stb, ezért nem is ítélem el őket ezért. Ami nem tetszik az a testépítés ami lett, nem is követem már régóta.
-
andrisbandi
őstag
válasz chubby2o6 #258330 üzenetére
Befújt vs kiszökő levegő mennyiség.
- Ha a külső peremeit közelíteni tudod a felni peremeibe, simán felmegy műhelypumpával is.Volt aki gumileszedővel behúzta 3/4-ig mindkét oldalon a helyére a külsőt, és pumpálás közben csak a kimaradó részt kellett oldalról megcsívpve, vagy a futófelületről megnyomva igazítani. Ha kell egyáltalán.
Egyszer én is szenvedtem, nem volt rendesen lesimogatva (mint utólag kiderült) ilyenkor csúszik középre a vályúba a gumi. Nekem az vált be, h nem az ajánlott hirtelenkedve, hanem amennyire tudtam folyamatosan fújtam. Próbáltam a kiszökő levegőtől többet benyomni. Közben kifelé húzogattam a külső premeit, és tenyérrel kicsit lenyomtam a futófelületet. Értelem szerűen, a szelepnél kell először a helyére mennie, utána már gyorsan megy, szinte magától, ha rájön az ember.
---
#258334 Ringman
Ez nagyon hasznos, szuper vagy!
Ha vissza mernék menni spd-re, a Lake-et látatlanban megvenném. Ránézésre is kényelmes széles talpra.[ Szerkesztve ]
Dell 5580 - i7 - akku 5ó _ https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
válasz andrisbandi #258337 üzenetére
azért látszik, hogy a shimano wide az gyak. nem széles, ugyanúgy hegyes orrú cipő. van akinek bírja a lába a zsúfolást, nekem nem.
a lake esetében a mesh vsz. enged még valamennyit.
a cx201 még jobb lenne, de nem kell az spd-sl, azért az elegánsabban néz ki, ez nagyon robusztus, nem véletlen, hogy a lake "enduro outsole" talpát kapta.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz andrisbandi #258340 üzenetére
nekem ebből kb a "mountain" forma lábam van, a shimano picit keskeny, így azért van a lábujjaim előtt, de a szandál talpa is szűköl, ha hasonló lenne a forma a lake-hez, akkor rövidebb cipő is elég lenne.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz velizare #258343 üzenetére
majd a lake-ből próbálok kisebbet is, de eddig a szandál a befutó, meg veszek fűthető zoknit
[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
válasz andrisbandi #258337 üzenetére
Áá, köszi, de ezeken túl vagyok. Azt nem tudom, hogy gumileszedővel hogy tudnám a helyére húzni, pedig láttam erről videót. Kézzel húzgáltam, de ha az egyik oldalon érzésre a helyére is került, mikor a másik oldalát húztam, emez megint kijött . Próbáltam lassan fújni meg hirtelen is, szelepmaggal, anélkül, de most a gumi győzött, feladtam. Majd holnap kap egy löketet kompresszorral, legutóbb is azzal csináltam, úgy simán felpattant.
Lehet az is baj, hogy a gyári meg a diy boostert is csak a lidl-ös pumpámmal tudtam feltölteni, az meg kb. 6 bar környékéig bírta. Próbáltam csak úgy kifújni mindkettőből ( nem tettem rá a pumpafejet a szelepre ), nem volt valami meggyőző, ahogy "kiáramlott" belőlük a levegő. Asszem, vennem kell egy nem-lidl-ös pumpát . -
Fall-N
veterán
válasz chubby2o6 #258345 üzenetére
Kompresszorral sikerülni fog. Túl kell fújni max értéknél 1-2 barral a helyére pattan, majd leereszteni az kívánt nyomásra. Ez nem csak tubeless esetén van, rengetegen szívnak belsős rendszernél is, hogy nehezen megy fel körben a külső, főleg a drótperemes nagyon merev, utalálok is gumit szerelni.
-
andrisbandi
őstag
Majd egyszer próbáld ki; a szalagozás után lesimítod a szokásosan, és először belsővel rakod össze, robbantod föl, fújod kicsit túl.
- Mióta így beavatom, második körben tubeless-ként könnyedén felmegy műhelypumpával. A szalagot pedig kézzel nem lehet ennyire lesimítani.--
#258347 Jester01
Van magyar videó is válóállítós. Annyira szájbarágós, lehetetlennek hittem, h azt valaki nem érti.[ Szerkesztve ]
Dell 5580 - i7 - akku 5ó _ https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
addikt
válasz Ringman #258333 üzenetére
Szuper, köszi szépen!
S az MX 201-nek mennyire kemény a cipőtalpa? Mert azt írják, egész napos járásra is való. Vajon nem menne a pedálozás rovására? Na, nem mintha az én lábfejemmel is ez nagyon szempont lenne, örülnék már bárminek, ami nem gyilkolja szét a lábam.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
addikt
Most akkor adtál a sz*rnak egy pofont a gyári boosterrel? Azt hittem, pumpás kombót veszel. Topeak JowBlow-t melegen ajánlom, nagyon jó. A feje is olyan, hogy a Presta szelepházát fogja, tehát szelepmag nélkül is használható. Csak kétféle verzió van, figyelj oda, hogy a nagynyomásút (Max HP / Roadie EX) vedd.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest