Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrisbandi
őstag
válasz Zoliwrc #256899 üzenetére
Sok embernek nem logikus, h a sportcsukát sarok felé szorítva kellene megkötni.
Belebújás után a sarkamat szoktam 45 fokban a padlónak kocogtatni, úgy kötöm meg kicsit szorosra.Van hogy még montin is meg kell állnom újrakötni, mert véletlenül az utcai kényelmesre kötöm meg, úgy jobban is szellőzik. Sétáláskor nem zavar ha néha picit előre hátra csúszok a cipőben.
Bringán viszont nagyon zavaró tud lenni, kocogni meg nem is bírok így, idegesít.Dell 5580 - i7 - akku 5ó _ https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
6030D
Ármester
válasz Rodzser Mór #256889 üzenetére
Klipsz szíj lesz, amit keresel. [link]
Milyen tartó ez? Azért a gyári megoldás a tuti a fogazott műanyaggal, az biztos nem nyílik ki. Ha csak alkalmi használatra kell, én inkább gyorskötözőzném és mindig levágnám. Ha a spanifer elenged, azt nem fogod észre venni, esetleg ha csapkodja a kocsi tetejét a csat...[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
valeno
tag
Sziasztok!
Kicsit off kérdés, de tudnátok ajánlani kerékpár kölcsönzőt Budapesten, Kelenföld lenne a legjobb?
Szeretnénk kitekerni Etyekre de a bringám nem a legjobb így bérelnék.
Nem igazán találtam eddig, vagy amit igen az húzós egy napra (36 euro/24ora) -
ZolkoW
őstag
én jó nagy oldható gyorskötözöt vennék, az erős, akár kettővel is megfogathatod, és akkor az első kereket sem himbálja a szél.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZavaBalazs
őstag
-
peugeotmate
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #256905 üzenetére
Pedig a spanifer, vagy a tépőzáras jobb lehet, a gyorskötöző (ha erről beszélünk) az egy helyen fog és egyből enged el, vagy szakad el.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #256908 üzenetére
Csak átröccen a következő fogba. Kamionos spanifert nem raksz be kerékhez, az ujjal lenyomós két pálcás meg igyanúgy engedhet. Én a tépőzárban bíznék a legkevésbé. Ha elkezd lobogni a vége, akkoor szépen kinyitja magát.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz 6030D #256903 üzenetére
+ZolkoW, +Hasaggymeg
Egy egyszerű régebbi tetőre szerelhető tartó. Csak a fém "vályú" fut alul, nincs hozzá papucs (ami a bringakeréknek ütközik), mint a komolyabbaknak, amin át lehetne bújtatni a szíjat.
Jaja, a gyári műanyag beakasztós lenne a legjobb, olyat keresek tulajdonképpen.
A klipsz jó ötlet. Talán van is ilyen klipsz szíjam. Fel kell túrnom az alkatrészes szekrényt, ami komoly feladat, főleg, ha rosszul emlékszem és mégsincs
Gyorskötözősre én is gondoltam, van abból oldható is. De nekem széles kéne (kb mint a gyári szíj, olyan 20-30mm), olyat meg nem találtam az interneten.
-
szuszinho
őstag
Használ valaki olyan rudat, amivel a gyerek bicóját a sajátra lehet csatlakoztatni? Mennyire jó/rossz? Ha mennénk kicsit hosszabbat, tudnám magam után húzni
-
Ringman
nagyúr
válasz szuszinho #256911 üzenetére
peruzzo trail angel van húgoméknak (kb 2 éve használták), szerintem nem rossz, de mellé már hátsó gyerekülést nem tudsz felrakni, mert kanyarodásnál az útban lesz. a fiuk élvezte, hogy ő is meg tudja hajtani a szülő biciklijét.
mivel a tartókon minden önzáró anyás, így az első összerakás azért eltart egy darabig, ha kézzel csinálod (saját tapasztalat)
ha rendelsz plusz konzolt, akkor lehet cserélgetni a bringákon.bike24-ről lett rendelve, emlékeim szerint van a youtubeon videó erről.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
6030D
Ármester
válasz Rodzser Mór #256913 üzenetére
Max összebassza a felnit 20e Ft használtan egy Thule tartó.
-
addikt
Nos, elkészült a remekmű:
A recept és a buktatók:
6kg töltőtömegű poroltó (beszerzés 1800Ft-ért: Kovács Ferenc / +36 30 964 0938)
csatlakozó a poroltó feje és a tömlő közé (légtechnikai boltok, pl. X. ker. Jászberényi út 15. - volt McDonalds)
tömlő, pumpafej (bringaboltok, stb.)
tubeless autószelep (ha nincs szerencséd a szelepes poroltó fejjel, mint nekem; olcsón aliról lehet beszerezni)
PTFE tömítőszalagA poroltó beszerzése könnyen ment, az úr árban el is hozta, illetve megbeszéltük, hogy ki is üríti nekem. Ez utóbbi el lett felejtve, de mondom, majd megoldom én egy szemetes zsákkal. Ez hiba volt, a nyomás széjjelvitte az egészet, meg is csapta a karomat. Végül egy használaton kívüli kútba tudtam kifújni a port, ami persze nincs mindenkinél, szóval érdemes kiüríttetni, és ragaszkodni hozzá.
A poroltó szétszedése szintén nem okozott gondot, ki kellett mosni, kiszárítani. A probléma a feltöltéssel kezdődött. A fejen levő szelep valamiért nagyon szűk. Próbáltam a szelepmagot is cserélni, nem az a gond. Minderre akkor jöttem rá, amikor az autós vészkompresszorral fújtam fel a tartályt, majd egyszercsak leállt. A készülék túlmelegedett, kicsapta a kocsiban a 15A-es biztosítékot (ezt megtalálni és kicserélni egy Vitarában szintén megérne egy leírást, mert @gyf@szt kaptam tőle).
Amúgy műhelypumpával fújni meg olyan érzés volt, mint egy matracot megtört pumpacsővel. Szóval csak ki kellett fúrnom, és beletenni egy szelepet, ahogy EBBEN a videóban is van. Csak mivel nem akartam öngólt, nem Presta, hanem autósat tettem bele. Az autós kompresszorral 5,5 bart sikerült belevarázsolni, ami elég 1-2 külsőt felpattintani, de új külsővel még nem próbáltam.
Akkor irány a kút, hiszen a palack 14 báron volt üzemi nyomáson, annyit simán kibír! Ja, a palack igen, de a kompresszor a kúton 6 barnál többet nem akart adni. Az én SKS 8.0-s pumpámmal ennél tovább képtelenség fújni, illetve eddig sem, ha nulláról kezdi az ember kompresszor segítsége nélkül. De, mint írtam, 1-2 külsőre így is elég.
Tehát, 6-7-8 ezer ft-t el lehet rá költeni simán. Hogy megéri-e? Ha szeretsz barkácsolni, esetleg. Ugyanakkor kellene hozzá egy nagynyomású műhelypumpa, amit meg már jobban jár az ember, ha boosterrel vesz. Ha nincs autós kompresszorod, meg csak sima pumpád, lehet, kár is belefogni, mert iszonyat kemény meló 4-5 bárra is felfújni. A pumpára írt 8-at el sem hiszem, vagy talán Fekete Laci fénykorában meg tudta volna csinálni. Ha meg a kútra kell hordani a palackot, azt akár a kerekekkel is meg lehet csinálni.
szuszinho: nekem van Trail Gator. Egy próbakört mentünk, működik. Szerelése azonban a lehető legelb@szott@bb sajnos, legalábbis, ha gyakran szeretnéd le/fel szerelni. A gyerekkerékpáron is macerás felszerelni a konzolt a hosszú csavarok miatt. A felnőttén meg ki kell venni a nyerget(!), csak úgy tudod átbújtatni a konzolt. Értem én, hogy így 100%, hogy nem fogod elhagyni a gyereket, de basszus. Szóval, a Peruzzós talán jobb lehet egy fokkal, de az meg még nehezebb. Mé' nem lehet ezt is alu ötvözetből csinálni, nem tudom.
Érzésre meg egyébként ugyanaz, mint hátsó üléssel. Szinte semmit nem segít, hogy a gyerekkerékpárt és a gyereket a talaj tartja nagyrészt, a magas rögzítési pont odab@sz az egésznek. Más opció viszont nem igazán van hosszabb utakra.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Gaben92
őstag
válasz szimpláncsak #256874 üzenetére
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Ringman
nagyúr
bikeinnél ahogy látom 3-4 hét a visszaküldés
Return sent
Expected delivery time: 3 to 4 weeksEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Rodzser Mór
senior tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #256909 üzenetére
Gyakran tapasztaltam a reteszelő kitörését, vagy sima szakadást azoknál a sprőd műanyagból készült gyorszáraknál (ezreket használtunk pl. padlófűtés letekerésénél, vagy csőhéj rögzítésére)...az amolyan 10-15 centin tapadó, 3-5 cm széles tépőzárak brutálisan erősek tudnak lenni, feltépni lehet, de hosszirányba egy elefántot megbírnak.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz stickermajom #256920 üzenetére
gls-ponton kellett feladni.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
stickermajom
addikt
válasz Hasaggymeg #256919 üzenetére
Amilyen gyorsan megy a Skodálatossal, szerintem 2-3 elefánt nyomása nehezedne a tépőzárra.
-
Zoliwrc
aktív tag
Thule 2db-ot én is elhagytam valahol, vagy itthon eltettem és nem találom.
OBI vagy Bauhaus-ba kapsz a rögzítőhevedereknél, én is onnan pótoltam.
1ezres kb. darabjaVagy itt:
[link][ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz andrisbandi #256793 üzenetére
A válaszod első részével részben egyetértek, viszont a második felével meg is válaszoltad a lényeget. Tehát teljes setup (pedál, kiskacsa, úszógumi, bőrtanga) 12,5kg. Ebből tervezek faragni fél kg-ot, (persze 11kg lenne a tuti, de az más cipő), pusztán cipelés céljából (heti kettő-három alkalommal viszem a második, harmadik és negyedik emeletre).
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #256908 üzenetére
én egyszer vettem oldhatóból egy 100-as csomagot, nem tudom, mennyibe került, de abban kb 8mm x 300 mm-esek vannak, abból ha kettőt ráakasztasz egy kerékre, úgy 200-al is mehetsz
mindenfélére használom, már alig van belőle. (többek között arra is, hogy az egyszerűbbik tartóm ne zörögjön, így odarögzítem atámasztó részét a fixhez, amikor nincs rajta bicikli)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
válasz Dark Archon #256915 üzenetére
nekem is beépített szelepes volt a palack, de valamiért a szelepmag fészke nem volt az igazi, nem nyitott ki bent a szelep, csak úgy félig-meddig. A túloldaláról a mérőórát leszerelve meg tudtam fúrni, hogy elférjen, utána már jó lett. A 4-5 bar szerintem elég kéne, hogy legyen, nagyobb palack meg csak több pumpálás
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Friczy
senior tag
válasz mauimagic #256884 üzenetére
Nem volt valami hirtelen légnyomásváltozás időjárás miatt? Az meg tudja kavarni, mert barometrikus a magasságmérés, amit időről-időre szinkronizál a GPS-alapúhoz.
Én rendszeresen szoktam mosolyogni azon, amikor körpálya útvonal, vagy a kiindulóhelyre érkezem vissza, és az emelkedés/süllyedés értéke kb. 10 méterrel eltér.Ugyanúgy ismert pontok magassága rendre egy-két méteres eltéréssel jön ki, akár napon belül is. De igaza van, a Velencei tó körüli teljesítménytúrán is egyértelmű, hogy a sukorói 'fal' a nap végére meredekebb, ez csak amiatt lehet, mert feljebb került a dombtető.
-
mauimagic
aktív tag
Remélem én vagyok qrvabéna...a Garmin Edge 530/Connect kezeli valahogy automatikusan, ha több bringád van?
Road és MTB Profile-t beállítottam, de ott nem tudok "gear"-t megadni az edge menüben.
Frankón egyesével át kell állítani a Connectben a bringát, ha nem a default-al megyek?
Nemár...
BTW Garmin Support FB csoport az valami vicc?[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Lehet, hogy kár agyalnom a bringaszállításról, amikor így is lehet szállítani:
https://www.youtube.com/watch?v=bUBBA1vsTxY[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Rodzser Mór #256930 üzenetére
Ha kiveszi az első kereket, befér hátra ledöntött ülésekkel, nem? Nem próbáltam, de szerintem illene.
-
-=RelakS=-
veterán
2002-es Skoda Fabia Sedanban szerintem úgy szállítottam bringát, hogy mindkét kerekét kivettem. Az elsőt biztosan. Döntött ülésekker persze.
Arra meg még emlékeztek, mikor falun ladával/wartburggal vitték a tanyabringát és az első kerék kilógott a csomagtartóból?
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
addikt
válasz ZolkoW #256927 üzenetére
Hát, ezt jó lett volna korábban tudni. Bár én megpróbáltam szelepmag nélkül is, és úgy sem volt jó. Ezek szerint az öntvény hibás? Mindegy, már így marad, eleget szórakoztam vele. Ja, a 4-5 bar egyébként elég kell legyen, de ezt csak a legközelebbi külső cserekor tudom igazolni
De azért rendeltem egy normális állópumpát, mert elegem lett az SKS-ből és a gyatra pumpafejből.
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz Dark Archon #256934 üzenetére
Lidl-ös műhelypumpával 8 barig tudtam fújni a gyári boostert.
Elvileg mindkettő 11 baros.Dell 5580 - i7 - akku 5ó _ https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Dark Archon #256934 üzenetére
Miért nem lábpumpát? Az állópumpával sokkal nehezebb pumpálni.
-
chubby2o6
senior tag
válasz Dark Archon #256915 üzenetére
He-he, a szemeteszsák nem volt jó ötlet Én kukászsákba fújtam, de csak nagyon óvatosan szabad, mert azt is szétviszi a g...be Szerencsére a nagy részét már kifújtam, mikor véletlenül jobban megnyomtam a kart, már szakította is szét. De így legalább kitakaríthattam a szemétledobó helyiséget .
Ugyan elég lassan, de én fel tudtam tölteni a gyári szelepen keresztül a melóhelyen kompresszorral, de annyira nem, mint amennyire gyárilag volt, szerintem olyan 8 bart sikerült beleerőltetnem. Most megnéztem, eresztett azóta, szal megint fújhatok bele. Kedden viszem az első kereket fűzetni, elvileg péntekre visszakapom, majd akkor élesben is kipróbálom. Remélem, egy kereket azért kibír . -
addikt
válasz chubby2o6 #256938 üzenetére
Ja, tényleg, a te ötleted volt a zsák... ezúton is köszi, hülye ötlet volt
Kukászsákot használtam én is, de, mint írtam, szétrobbant a pi...ba. Ezt a részt elfelejtetted megírni Bár nyilván tudtam, hogy van benne erő, és csak picit nyomtam meg, de máris robbant, azt se tudtam, mi történt.
Itt jegyezném meg, hogy nyomás alatt, főleg napon tárolni sem feltétlenül jó ötlet a palackot barkácsolt szeleppel. Legjobb használat előtt felpumpálni.
Rodzser Mór: a lábam erősödik a bringázással, ketrecfocival. A pumpálással legalább a karom is erősödik
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Tothgera30 #256924 üzenetére
Minden emeleten egy-egy barátnő?!
stickermajom...szakmai ártalom, versenyző.
[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
válasz Gaben92 #256916 üzenetére
Köszi! Mással együtt mindig jobb szenvedni
Fall-N: Mivel a bikeinn leírása a szokásos és semmi pontos méret nincs megadva így inkább megrendeltem a csodabike-tól. Itteni bringaboltban 0,5mm-el lett volna magasabb, ennek meg pont ugyanakkora a mérete meg típusa (MR019), mint ami eddig benne volt.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Hasaggymeg #256940 üzenetére
Legalább van hol lezuhanyozni. Komolyra fordítva a szót, munkahely, otthon, barátok kört nyáron inkább ezzel abszorválom mint autóval.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
chubby2o6
senior tag
válasz Dark Archon #256939 üzenetére
Ááá, nem akartam elspoilerezni, akkor hol marad az izgalom?
Egyébként ezt a zsákos dolgot én is olvastam valahol, de az is lehet, hogy a palackos ember javasolta, már nemtom. A videóban talán párnahuzatba (?) fújja a csávó, szerintem zárt helyen az se valami hűdejó megoldás. De ha van kutad, mért szuttyogsz zsákkal?
De működik a zsákkal is, csak tényleg nagyon óvatosan szabad nyomni, nekem csak a legvégén szakította szét.[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz peugeotmate #256907 üzenetére
Illetve 42-635-ös külső gumi mérethez szerintetek jó lehet ez a belső? [link]
meg
-
patyil
tag
válasz peugeotmate #256945 üzenetére
"mérete: 18-25X622-630"
szerintem ez nem jó a te külsődhöz, országútira való.
valami vastagabbat nézz, bár érdekes ez a 635 számozás. A 28x1 1/2 az nem a 42/622?
pl: link[ Szerkesztve ]
-
szuszinho
őstag
Ez a zsákos sztori made my day Én direkt üreset szerváltam anno.
-
szimpláncsak
tag
Kicserélték az elsőbbség adás kötelező táblákat ott, ahol pár hete ütöttek el egy szabályosan közlekedő kerékpárost. Ennyire érdekli az autósok nagy részét a változás.
-
lsebestyen
addikt
válasz szimpláncsak #256948 üzenetére
Ideje lenne kötelezővé tenni az autósoknak a jogosítvány megszerzését!!!
/s -
Csokicsibesz
tag
válasz szimpláncsak #256948 üzenetére
Ez az Árpád híd Budai hétfőjénél lévő kerékpáros/gyalogos átkelő?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Facebook és Messenger
- Politika
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest