Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
fgabor87
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy Ghost bicóhoz csak annyi van írva, hogy kormánycsapágy 16012, akkor ha cserélni szeretném, milyet kéne venni bele?
Azt hittem, ha így rákeresek, találok ilyen alkatrészt bicajos boltban, de nem. Viszont ilyen számú csapágyat meg kapni, de nem bicajos boltban. Kicsit összezavarodtam. -
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz xy.zsolt #135250 üzenetére
Ha összeakasztod egy kampóval,hogy körülötte pár szem még laza legyen,akkor finoman mozgatni,tűrögetni kell 2oldali irányba és úgy tolni egymás felé a szemeket,meglátod szétjön.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
StLui
veterán
válasz bringasisti #135243 üzenetére
Értem, így több oldalról fogja körbe az anyát
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz trialboj #135249 üzenetére
Hát lefelé egyértelműen előnyben voltam, ahogy láttam másokat. Megy, mint a nyíl, mert a kisebb árkokba nem fér be, a tehetetlenségi nyomaték is segítség, a lendület meg a nagyobb keréknyomokból simán kivisz, ha elfordítod a kormányt . És amíg nem nagyon ragad tele sárral, felfelé is tovább jutsz, mert hát tapadásból van bőven, viszont neki kell feküdni, mert ez a bringa szárazon 15 kg (nem grammvadászkodtam vele sosem), így sárral lehetett vagy 30 .
-
6030D
Ármester
válasz Wombath #135245 üzenetére
ZolkoW volt a kacsás.
Ahogy Runner is írta, ilyenkor minden szétborul ellenőrzésre, villán kis szerviz, csapágyakat megnézzük menthetők-e zsírral. Lánc nem volt fényes állapotban reggelre, sötétben verettem le, sár is maradt a hajtáson (meg fű, meg levél). De a 0,75 nem esik bele, mondjuk a görgőn sem csusszan le a mérő.A bringa nagyon jól működött, többször eszembe jutott, hogy ilyen dzsuvában mit sz*pnék az elős váltóval, mert az tuti nem menne. Az X01 hátul trutyival körülvéve mindig pontosan rakta a láncot, nem volt gondolkodás, nagyon jó. Megéri az árát, ami nem kevés! A Mitas gumik jól szuperáltak, bár ez a verseny nem a gumikról szólt, itt tök mindegy mi volt fent, a 10 cm sárban meg 5 cm agyagban minden csúszik. Defekt nem lett, belső cseréseket láttam út közben... A mintázat szerintem mindegy, sőt, az apróbb minta talán nem szedte fel annyira a sarat. Ment keresztbe sokszor a gép, de kicsatolásokkal vissza lehetett lökni. Esni nem estem. Egyszer majdnem, megörültem, hogy végre flow trail van , aztán ment a döntögetés, de valamin elment az eleje, de utána a gumi megfogta. Így végül is jól teljesített.
ZolkoW, a szopókavédős kulacsot felejtsd el versenyre, örülsz, ha tudsz inni (le tudsz nyúlni, elengedni a kormányt) ha még azt is nyitogatni kell (amit a fogaddal fogsz, ugyanúgy), az csak plusz meló. Foggal kihúzod a végét (vagy be se nyomod), belespriccelsz a szádba, azt visszaköpöd kis sugárban a szopókára, és voilá, tiszta! A gumibogyó szörpösnél ezt nem csináltam, azt lemosattam, azon a frissítőn, amit kétszer érintettünk.
Wombath: középtáv? Örülök, hogy rajtam kívül is vannak nem normálisak a topikban.
A gratulációkat köszönöm, kb fele annyian voltunk, mint szokás, így helyén kell kezelni ezt a helyezést. Mindenesetre a végén az elszámolásnál ugyanannyit ér, mintha 100-an lettünk volna.
Sram PC-X1 lánca van valakinek most készleten? Vagy egyéb 1x11-hez való.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Jakab66[hun]
senior tag
Sziasztok! Ez a KTM mtb használható kategória? Csak hobby, semmi versenyzés.
Gipsz Jakab
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz 6030D #135260 üzenetére
Középtáv, igen. Ismerősök, akik mondták, hogy majd helyszínen neveznek, jórészt inkább a rövidre mentek. De a közép jobb volt, sár és szopás a 22 km-en is lett volna, akkor meg már legyen ez, csak több .
A bicikli előtt én is megemelem a kalapom, nekem 2x10-es a hajtás, zokszó nélkül váltott, még elöl is, ahol nem számítottam erre. Egyedül az agyak csapágyai aggasztanak, kellemetlen lenne most hirtelen az összeset cserélni, főleg, hogy a racsniban két hete cseréltem őket. De ez egy ilyen sport.
Én nem kulacsot, hanem ivótasakot használok, áldottam azt, aki sár elleni védőkupakot tervezett hozzá .
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #135237 üzenetére
Csak egy kulacstartót lehet rakni a bringámra
Toobee: A nobby nic meg a smart sam gumikkal elégedett voltam sárban és kanyarban is, sőt télen hóban is azokkal tekertem, nem sodródtak úgy, mint a Rekon. Csak hát a nobby nic aszfalton mint egy traktor, a smart sam meg tökéletes lenne, de kőnehéz . Utóbbinak eszméletlen mennyire eltalálták a mintázatát, nagy kár, hogy annyi a súlya, mint a szegecses ice spiker-nek . Nem tudom mi a francot rakhattak bele, de brutális.
(#135241) Toobee: Tépőzáram már van, ezeket azért nem szeretem, mert a belsőt minden sz*r éri, egy terepezés után full por meg sár és mivel egy normálisabb gumival én nagyon ritkán kapok defektet (ha kapok... és most tubelessel még annyit sem fogok), fél év-egy év után már használni sem merném azt a belsőt, mert annyit kapott a bringára tépőzárazva, hogy tuti lenne vagy ezer lyuk rajta.
xy.zsolt: Squirt és soha többé nem kell kefélned
Ákkk: Abba az egyéb cuccok miatt a belső már nem fér bele. Lehet megpróbálok merevíteni valahogy ezen a Topeak táskán.
Más, spd téma: Ezen a saras versenyen sokszor le kellett tegyétek a lábatokat ugy-e? . Nem volt esés az spd miatt? Ma kimentem a közeli mezőre és úgy egy úrát próbálgattam, ezúttal nem estem el, mert nagyon vigyáztam, de egyszer így is majdnem és most is azt éreztem, hogy vannak olyan helyzetek, amikor a tyúkszaros életben nem tudnám kicsatolni. Pl. hirtelen fékezés, felfelé hátsó kerék elkaparás stb. Szal még mindíg depis vagyok miatta, mert nem látom a fényt az alagút végén, úgy érzem sosem szokom meg, másrészt viszont amikor videókon látom, hogy olyan természetesen csatolják ki, mintha platformpedál lenne, meg amikor azt is látom, hogy az mtb-sek 99.99%-a spd-t használ felénk, köztük olyanok is, akik messze nem nyomják úgy mint én, max havonta 2x mennek ki enyhe sík terepre, akkor mindíg elgondolkozok, hogy pont nekem miért ne menne? . Kicsit gáz, hogy nem merek vele rövideket sem tekerni, gyakorlatilag a mezőn visszaraktam a platformot és úgy mertem hazatekerni, pedig hazáig úgy 1km a távolság . Nem tudom így mennyi esélyem van hozzászokni, hogy mindíg visszarakom a platformot, de meglátjuk... az a goind, hogy spd-vel nem merek tekerni, normális terepezések nélkül meg képtelen vagyok élni
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ZolkoW
őstag
válasz IMIIKE1998 #135264 üzenetére
17 fokos, de csak 80-as, jelenleg ennél hosszabb nem volt otthon, ami OS (próbálgatom, 65-össel kezdtem, de lehet hogy az tényleg rövid. Ez még csak nem régóta van fent).
a legtöbb mountainbike-os a tegnapi versenyen, amikor eszébe jut, hogy mennyi kár keletkezik a bicóban:
Ezzel párhuzamosan hétfőn megszaporodnak az "alighasznált" sor, lánc, váltó,stb hirdetések.. A legtöbbet keresett kifejezés pedig a "29er mud tyre"[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
robee19
tag
Valakinek van bármi tapasztalata a Specialized Sirrus Sport Disc 2016 bringával? Szívesen kipróbálnék valami inkább aszfaltosabb bringát, de nem tudom érdemes e az ilyen "fittnes" bringákkal foglalkozni, vagy ha aszfalt akkor inkább outi? Esetleg ezt a későbbiekben lehetne (érdemes e) koskormánnyal variálni?
-
IMIIKE1998
őstag
válasz ZolkoW #135265 üzenetére
És milyen? :D
Ha nekem most 100mm, - 7 fok, akkor érdemes lenne kipróbálni?robee19: Ha bírod a sportosabb testtartást, akkor az outi mindenképpen gyorsabb lesz. A pozíció adja a sebességet, a többi csak minimálisan befolyásol. Zoli03-nak ebben tényleg igaza van, a hosszabb kormányszár óta az mtb-m is más világ sebesség szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz bringasisti #135268 üzenetére
??? ezt így nem biztos, hogy értem....ha fent van a lánc akkor horizontális irányba?
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Jakab66[hun] #135261 üzenetére
Abszolút használható, nem durva terepen, és túra jelleggel. Ez a hobbi felhasználás tág fogalom, a bringások 99%-a hobbiból használja a kerékpárját, de a felhasználás jellege ettől még nagyon vegyes, a light túrától a durva DH/Enduro-ig kb minden.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz jjeahh #135263 üzenetére
SPD:
Én úgy 1993 óta használok SPD-t, az első pár napot leszámítva alig volt gondom a ki- vagy belépéssel. Ez inkább csak apró köves agyagban vagy télen szokott para lenni, akkor is főleg belépni nehéz. A mostani versenyen egyszer sem estem vagy volt gond a ki/belépéssel. Kilépés az már teljesen ösztönös, még az utcai cipőt is oldalirányba rúgom le . Nekem előtte az a valódi "klipszes" megoldás volt, ahol a szíjat ráhúzod a cipőre, és lelépésnél kézzel kioldod. Ehhez képest az SPD ég és föld volt szabadságban.
Ettől függetlenül ha valamelyik irányban nagyon lenne leesni, mert van 5 méter sziklahasadék egy szűk technikás lejtő mellett, akkor ott nem feltétlenül csatolom be, viszont rengetegszer előfordult már, hogy az SPD-vel tudtam csak a bringán maradni, mert utolsó pillanatban adott annyi pluszt, hogy vagy vissza tudtam húzni a hátsó kereket valamelyik irányból, nem dobott le egy benézett bucka, vagy még át tudtam mászás közben emelni/pörgetni valamin.
Az viszont tény, hogy a kerékpárkezelési technikádat tönkreteszi. Tavaly nyáron külföldön bérelt bringával mentem egy elég köves ösvényen, taposóval. Izzadt a homlokom rendesen, hogy hogy kapjam fel a hátsó kereket.
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz Runner_fxr #135270 üzenetére
Igen igaz, rosszul fogalmaztam. Sima könnyebb túrákra, extrémebb terep nélkül, kis egykerekezés, bohóckodás, nagyjából erre lenne befogva.
Gipsz Jakab
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Jakab66[hun] #135261 üzenetére
Nem tudom ez első bringa-e neked de ha igen legalább eddig,vagy eddig nyújtsd még azt a takarót,nem bánod meg.
(#135267) IMIIKE1998 ...[link]
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #135274 üzenetére
Lehet, h tévedek, de szerintem kétszer linkelted ugyanazt a bringát.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
-
Jakab66[hun]
senior tag
Első komolyabb igen. Eddig a legdrágább 40k körül volt.
A 27,5” ajánlottab mint a 29”?
[ Szerkesztve ]
Gipsz Jakab
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Jakab66[hun] #135278 üzenetére
Nem,főleg kezdő terepezőnek a 29 talán kissé "megbocsájtóbb". Szerk:most látom,hogy a Canyon a kisebb vázakat 27,5-el,nagyobbakat 29-el adja.
(#135275) bulikavagyok ...észrevettem,javítottam. (azért ennyire még én sem vagyok kjúb rajongó )
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz IMIIKE1998 #135267 üzenetére
én azt nem tudhatom, hogy neked jó/jobb lenne-e, még a magam esetében sem mindig tudom, inkább sok próbálgatás/használat után merek valamit nyilatkozni. Tegnap figyelgettem erre is, az elején, amikor még volt agyi kapacitás . El tudtam volna képzelni, hogy előbbre kelljen nyúlni még 20mm-t (az volna a -17 fok, 100-as hossz), és mivel fájt az alsó derék részem, azon gondolkodtam, hogy a törzsizomzatom gyenge (erre biztos, hogy igen a válasz), vagy túl rövid a stucni még mindig, vagy inkább hosszú, vagy mély... De ezt tényleg nem egy-két út fogja megmondani, adok időt neki, közben a gravel vázzal érkezik egy 100-as, azt is ki tudom próbálni.. (itt kanyarodnék vissza a tárcsás outi témához: még csak az kéne, hogy a kerekeimet ne tudjam cserélgetni a két váz között, vagy a kormányszárakat mtb és outi között Nekem tetszik ez az átjárhatóság, és így kvázi tartalékom is van ebből-abból)
ja, és az ember is változik, ahogy alakul, lehet hogy mélyebbre tud hajolni, vagy pont fordítva.. nem hiszem, hogy ezek kőbe vannak vésve. ami ma épp jó, 2 év múlva már lehet, hogy nem ideális.[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz Hasaggymeg #135280 üzenetére
Annyit még talán hozzátennék, hogy az általam linkelt KTM-et most kb 150k-ért megkapom, és nagyjából eddig is ér a takaróm jelenleg.
Gipsz Jakab
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Jakab66[hun] #135278 üzenetére
A KTM-ben elég alap villa van, ami viszonylag hamar cserés lesz, ha kicsit sportosabban szeretnéd majd használni a kerékpárt. Ezért ajánlotta Hasaggymeg fórumtárs a jobban felszerelt modelleket.
Ebben a kategóriában a 29" ajánlottabb, amúgy meg felhasználás függő. Általában a durvább terepre szánt bicókban mint DH/Enduro, sokan szeretik inkább a kisebbet, de már ott sem egyértelmű, mert nagyon sok 29"-es gép van az extrémebb felhasználásra szánt bringák között is. Inkább ízlés, bringázási stílus függvénye.
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #135280 üzenetére
Még nem jött át, h Cuba rajongó vagy.
Más: Szeretnék venni egy akciókamerát, főként erdei túrázáshoz. Elvileg elég jó képstabilizátora van, de nem tudom eldönteni, h mellpánttal vagy sisak rögzítővel rendeljem-e? Valakinek tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz Runner_fxr #135283 üzenetére
Az a baj, magam sem ismerem még a stílust. 185 magas vagyok, gondoltam ehhez jó a 29” os kerék. Szétnézek még az üzletben ahol kedvezményem van, és ha találok valami köztes utat, ami jobbnak tűnik, és még a keretbe is bele tudom szorítani, akkor bedobom ide, hogy megfelelő-e. (csak KTM-re van kedvezményem)
Gipsz Jakab
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Jakab66[hun] #135282 üzenetére
Az már számottevő árkülönbség az általam javasoltakhoz viszonyítva. Vásárolj egy olyan kátéemmet mely kedvezménnyel lesz 230 körül,az biztos jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz Hasaggymeg #135286 üzenetére
€600ig tudok elmenni. plusz páromnak is ugyan ennyiért
Gipsz Jakab
-
bringasisti
őstag
válasz Jakab66[hun] #135287 üzenetére
Asszonynak olcsóbb is jó lesz. Egy csomó pénzt megspórolsz
BENEFON DELTA--------N8
-
6030D
Ármester
Első dagonya képek, akit érdekel: [link]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
IMIIKE1998
őstag
Köszi, ez elég hasznos. :R
Zolkow: Én is gondolkodom, hogy teszek a montira egy hasonlót. Mivel aszfalton és földúton is rendszeresen megyek, számít az aerodinamika.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Jakab66[hun] #135285 üzenetére
170 centitől már nincs gond a 29"-el, van kis vázzal is. Tehát ez nem annyira magasság függvénye.
Az mondjuk tény, hogy S-es vázzal kicsit bután tud kinézni egy 29", ezért nem szeretik sokan akik alacsonyak.
A te eseteben L-es váz kell úgy is, tehát ez optikailag is rendben lesz.
Én mindenképp a 29"-et ajánlanám, mert ezekkel a gépekkel úgy sem lehet olyan technikásan bicajozni, ahol esetleg számítana a kisebb kerék játékossága, viszont a 29" kényelmesebb, biztonságosabb használatot tesz lehetővé ebben a kategóriában amiben nézelődsz.KTM-et én nem annyira kedvelem a kicsit furcsa, néha elavult geometriái miatt, van egy felára is, amit nem értek, hogy mire fel, de ha van kedvezményed rá, akkor végül is nem lesz az rossz neked. 150-200 ezer körül kb mindenki hasonlót ad.
bulikavagyok: Szerintem a mellpánt a legjobb megoldás, én így szoktam használni.
[ Szerkesztve ]
-
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #135292 üzenetére
A nénire gondolsz aki battyog át az úton? Én 3-at találtam valóban!
A végén egyre több fatty volt[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
itouchfan
senior tag
válasz Runner_fxr #135234 üzenetére
+Hasaggymeg: köszi szépen!
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #135292 üzenetére
Jaja, voltak onnan is (én kettőt ismerek, Szilveszterkor fent voltak NHH-n).
De feltűnik a képek között a merev villás Speci is, amit le KOM-huszároztál... és a dobogó tetején állt. Meg kb egész szezonban ott fog.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #135296 üzenetére
Meg van...elég tarka társaság gyűl össze ott is,pl. ez a kormányszélesség sem kutya.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #135297 üzenetére
Ja, ha esik én is csak azt sajnálom mindíg, hogy lemossa a drága szakáll balzsamot
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Facebook és Messenger
- Hálózati / IP kamera
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- LEGO klub
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest