Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- World of Tanks - MMO
- Assetto Corsa Competizione
- Battlefield 4
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- Battlefield 2042
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #132933 üzenetére
Ha találsz valami jót jó árban megmutathatod majd, én is szeretnék nyerget, mert elégedetlen vagyok a WTB Volt Comp-al és pont az ilyen lapos minimálokat szeretem amilyeneket te mutogattál eddig.
TIstvan4: Már linkelték az én esetemet, de most is azt mondom szedd ki a középcsapit, állítsd fejre és áztasd wd40-el jó sokáig. Ha van satud és befogtad a nyeregcsövet, akkor is fújj bele a vázba alulról, amikor próbálod feszegetni, mert ha picit is mozdul, olyan helyekre folyhat be a wd40, ahová addig nem sikerült neki. Ha nincs kéznél wd40, szerintem bármi jó, ami nem bántja a festéket és képes beszivárogni a váz és a nyeregcső közé, majd feloldani ott a trutyit.
szerk: ha nincs középcsapágy leszedőd, ne ijedj meg, nagyon olcsón be lehet szerezni.bringasisti: Ütögetéssel sajnos nekem sem jött ki és amennyire bele volt rohadva, meg amennyit kínoztam teljes erőből nekifeküdve, nem is csodálom...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #132942 üzenetére
Hirtelen arra gondoltam,hogyan fog az bemenni gumistól...aztán rájöttem hogyan is gondolod. ...nem is rossz!
(#132946) trialboj...köszi neked is.
(#132947) TIstvan4...hőlégfúvóval a nyeregcsővázon még próbálkozhatsz,mielőtt adsz neki egyet fentről a kalapáccsal.Megtágul kicsit a váz,és talán megindul lefele a cső benne.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
cooi11
senior tag
válasz TIstvan4 #132938 üzenetére
Szia!
Én egy új fűrészlapot dugtam bele és elvágtam az egyik oldalt
majd szembe a másik oldalt is, ezek után megütöttem és akkor mozdult csak meg,
így szedtem ki külön külön mind a kettőt. (nagy türelem és sok idő kellett hozzá!)
Előtte próbáltam: gázolaj; féktisztító; wd40; műszerolaj, meg amit találtam azt a vázcső
és a nyeregcső közé juttatni legalább két héten keresztül, de csak letört és szakadt a nyeregcső
a vázcsőig.
Amikor kiszedtem, át volt itatódva az oxid réteg de az oxidáció meg is fogta. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz cooi11 #132953 üzenetére
Az is jó,csak véletlenül se vágj a vázba is egy hornyot,meggyengítve azt.
(#132951) jjeahh...hülye az ember,mert noha teljesen meg voltam elégedve ezzel,most mégis másfelé kacsingatok. Tény,hogy csak 1-2 helyen és elég hosszú átfutással tudnám beszerezni a BBB-t,és drágább is mint ez a pro,na meg tetszik is ez az új design.Még várok,hátha mond valaki valamit ezekről a nyergekről,mert az elégedettségi mutatóik nem rosszak. A Turnix a másik versenyző.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #132941 üzenetére
Ezzel is van nekem is egy kevés "tapasztalatom", a gyári nyeregcsövem gyakran recsegett és nagyon rá kellett húzzam a bilincset, hogy ne csúszkáljon befele. A berohadt nyeregcső mizéria után vettem egy újat (lehet neked már gyárilag ilyen ) és azóta nem recseg, nem csúszkál, tökéletes. Szal ha recseg, nem biztos a bilincs a ludas, én előbb gondolnék a nyeregcsőre, meg a nyeregpálcákat amivel meghúzod, arra a bizb*szra, nem tom mi a neve
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
bringasisti
őstag
válasz jjeahh #132951 üzenetére
Én nem is azt mondtam hogy ütögetni kell Egy ember a vázat kézbe fogja hogy ne érjen semmihez, és egy másik fickó a cső végét hosszirányba 1 kilós kalapács segítségével teljes erőből megüti. Ha 1 centit becsúszott a cső akkor már gyerekjáték kihúzni. Ennek az a magyarázata amit mindenütt kihasználnak hogy használat közben a megmunkálási ríszek mint a menet egymásba kapaszkodnak. Ha ez megszakad akkor nyert ügyünk van.
BENEFON DELTA--------N8
-
cooi11
senior tag
válasz Hasaggymeg #132954 üzenetére
Miután kiszedtem a fél fél nyergescöveket szépen kitisztítottam,
még én is büszke voltam magamra hogy nem sérült meg a váz.
Folyamatosan nézegettem lámpával hogy egyenletes mélységbe vágom-e
a nyeregcsövet. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #132955 üzenetére
Nekem olyan van,elég minőségi csőnek tűnik.A pálcák meg biztos nem reccsennek,azt biztosan tudom,hogy a nyeregcső a ludas...
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
Berohadt nyeregcső: na igen ezért kéne zsírozni a nyeregcsövet, ami gyárilag szinte mindig kimarad.
Ha acél - alu akkor szívás van, a acél- acél eset a legkönnyebb. Ami nagyon fontos, hogy feszegetni nem szabad, csakis ütni. Acél-alu esetén az utolsó menedék a sósav
-
FireKeeper
nagyúr
-
TIstvan4
tag
Egyre érdekesebb szorikat irtok.
Jaja.való igaz ,hogy elég "csak"az egyik oldalt bevágni.Na majd én is ezt fogom tenni.Mindent bele magam.[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz FireKeeper #132962 üzenetére
Én azt úgy oldottam meg, hogy kalapáccsal rávertem egy rohadt nagyon a tengelyre, a műanyag csésze ripityára tört, utána szépen ki lehetett kapni.
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #132952 üzenetére
Most viccelődhetnék a koroddal, a memóriáddal, meg a hosszúkásra gumit húzással , de inkább kerestem egy képet a Magneto-ról, amin szemléltetve van a végeredmény.
Nyereg, nekem a CC jön be, de az SL van kékben is. Elvileg semmi Merida felirat nincs rajtuk, csak a típus, meg a szín. Az Expert 227 g, az annyira nem lehet agyontömve szivaccsal.
ivana: karbon-karbon sem rohad össze!
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #132965 üzenetére
Ez a puncimágnes kerékpárja? ...keskeny az a nyereg,140-es ülőcsont távolsággal kellene vagy 160-as nyereg,akkora meg nincs is sportosban...de 138 nagyon keskeny.Itt az első lenne jó,de a kő nehéz. Versenyezni jó 2 nyeregpálca is,de sétabringázás is van,ott meg nem mindegy min ülsz 3-4-5 óra városnézés alatt.Amúgy szerintem neked is széles a csípőd,az a magassággal szélesedik,ezért néhány gyártó vázméret szerint szereli kerékpárjaira a nyereg szélességet is.
Amúgy érdekes mennyire nem elterjedt ez a pro nyereg,profi versenyeken gyakran látom a nagyok alatt.(#132961) ivana...legjobb ezt kiszedni,ha beleszakad a fali korongba a menete. Azt aztán fűrészelheted egy vékony lappal 5mm-enként mozgatva előre-hátra amíg átvágod vastag falát.Három,de legalább 2 teljes vágás után tudod összetörni,hogy kibányászd falvésés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #132966 üzenetére
A bringa volt a mágnes, Te!
-
gabro0
őstag
válasz Hasaggymeg #132936 üzenetére
Pro Turnix nyergem van, jó cucc. 154 gramm 142-es méretben
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz gabro0 #132968 üzenetére
Milyen magas vagy?
Más...dzsíró di Unghériá.
-
ivana
Ármester
A kamara erdei tesznapra érdemes SPD cipővel menni? Milyen pedálok szoktak lenni a bringákon?
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #132971 üzenetére
Pedált nem kell ilyenkor vinni?
Mert oké, Shimano SPD meg SPD-SL pedállal tuti készülnek de mondjuk Speedplay / Time / Look nem biztos hogy lenne.Més que un club!
-
StLui
veterán
válasz Napfénysüti #132972 üzenetére
vihetsz saját pedált is
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
trialboj
őstag
válasz trialboj #132813 üzenetére
fontos kérdés, mivel lehet kiütni azokat a pressfites csapágyakat? Azzal a virág szerű csővel, amivel a fejcsőből a perselyt ütik megoldható?
Egy havernak van olyan, de nem tudja, hogy passzol-e a méret a középcsapágyhoz is, vagy az csak fejcsőre jó.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
nagyúr
pc360 fórumtársat véglegesen felfüggesztették?
Més que un club!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Napfénysüti #132977 üzenetére
ettől nem lennék teljesen lesokkolva van egy stílusa..
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
ny.janos
tag
válasz RaiZka #132975 üzenetére
Aki járt már mozgásvilág tesztnapon, az talán tudja:
Országúti kerékpárok teszteléséhez sincs egy hagyományos pedál a kerékpárokon, amivel ki lehet őket próbálni? (Azzal valószínűleg nem mászik senki 15%-os emelkedőt a tesztnapon.)
Csak mert SPD-t - mint az a korábbi hozzászólásaimból kiderült - nem használtam eddig. A borulásveszély miatt pedig - mivel addig nem igazán fogok biztonsággal hozzászokni a még meg sem vásárolt rendszerhez - sokkal jobb lenne számomra egy hagyományos pedállal kipróbálni a kerékpárokat. (Ákkk - köszönöm az intelmet.) Vagy szerezzek be az SPD-vel egyidejűleg egy pár ezer Ft-os hagyományos pedált, amit viszek magammal?[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz ny.janos #132979 üzenetére
100%, hogy bemutató darabokon sima pedál van, nem kattintós. Amúgy meg ahogy néztem, szeretik őket pedál nélkül árulni, gondolom, pont ezért, hogy olyat veszel rá, amilyet akarsz.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Hasaggymeg #132932 üzenetére
Basszus. Szerencsére nem lett akkor komoly bajod. :/
-
Dr. Romano
veterán
Nemrég vettem egy új (Csepel Landrider) bringát, de a lánc picit súrlódik tekerés közben az első váltonak a külső széléhez, ha az első fogaskerék a legnagyobbon van a hátsó meg a legkisebben (tehát a leggyorsabb fokozatban).
Nem vagyok szaki, ezt lehet valahogy állítani itthon?Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
pikszel
addikt
válasz Dr. Romano #132982 üzenetére
A határoló csavaron kell kicsit engedned. Leginkább így kell kinéznie a dolognak. Itt van egy videó.
[ Szerkesztve ]
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
Dr. Romano
veterán
válasz pikszel #132983 üzenetére
Köszi. Wow, hát nekem inkább a külsőhöz áll közelebb nem a belsőhöz. Ráadásul nem jár a lánc nyílegyenesen vagy egy minimális oldalirányú mozgása a láncnak tekeréskor.
Jól be lett állítva akkor gyárilag....Látok ott két kis csavart azokat kell tekergessem?
Tehát a váltókar elején lévő csavart lazítsam meg?
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
pikszel
addikt
válasz bringasisti #132984 üzenetére
Szerintem, ha a külső széléhez súrlódik, akkor vagy megnyúlt egy kicsit a bowden, vagy a határolócsavar nem engedi tovább. Nyúlás esetén persze a váltókaron is tudja állítani.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ny.janos #132979 üzenetére
Én kizárólag azzal mászok minden meredekségű lejtőn.
Napfénysüti...ha fel is függesztették,szerintem nem itteni kihágásért volt.
DrRomano...nézz pár videót,értsd meg a váltók működési elvét mert ezt tudni kell minden bringásnak,pénzt,időt és bosszankodást spórolsz majd vele.
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
válasz IMIIKE1998 #132987 üzenetére
[link] Na ez jónak tűnik.
-
Dr. Romano
veterán
válasz Hasaggymeg #132989 üzenetére
Oké, az lesz. Ilyen apróságokat szeretnék rajta itthon megoldani. Többieknek köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
ny.janos
tag
Decathlon kínálatából országúti hobbi kerékpározáshoz van olyan sisak, amelyik elfogadható / ajánlott?
-
pikszel
addikt
válasz Dr. Romano #132991 üzenetére
Azt elfelejtettem persze, hogy könnyen rövidre zárhatod a dolgot azzal, hogy a nyeregvázcsőnél megfeszíted ujjal a váltóbowdent. Ha a váltó megmozdul, akkor a váltókaron lévő csavarral is állíthatsz rajta. Ha nem, akkor a váltón lévő határolócsavaron kell engedned.
-
6030D
Ármester
válasz IMIIKE1998 #132987 üzenetére
Nem, de menj be valami Meridát árusító boltba és nézz körül.
-
Massmurderer
őstag
Norco Atomik VPS DH váz mennyiért megy??95ért tudnák egy vázat most.Megérné?
-
Peterhappy
őstag
válasz Hasaggymeg #132969 üzenetére
Ez szerintem óriási dolog.
Mármint nem Gabro magassága, hanem hogy Budapesten rajtolhat a három legnagyobb körverseny egyike. -
gabro0
őstag
válasz Hasaggymeg #132969 üzenetére
178cm.
vighpeter: Köszi
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Peterhappy #132998 üzenetére
Szerintem is. Még ha az egész körversenynek sem hely,sem a lebonyolításhoz szükséges tudás nincs meg sok kisebb országban,,összeurópaibbá,, tehetnék a nagy hármast egy-egy szakasz itt-ott megrendezésében.Népszerűsítené a sportot és változatosabbá tenné a szakaszokat is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ukrajnai háború
- BMW topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iOS alkalmazások
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...