Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc360
addikt
válasz G@ben #132448 üzenetére
A trükk az a sík falas letámasztásnál, hogy a kormányt a fal felé fordítod, és épp annyira döntöd meg a gépet, hogy az első kerék, a kormány és a nyereg is érje a felületet. Ez akkora súrlódást jelent üvegen is, hogy magától nem soha mászik el.
Ha a kormányszélesség / nyeregmagasság miatt nem összehozható a dolog, akkor pedig a hátsó keréknek és a nyeregnek kell érnie a falat, ennyi. Abban az esetben tudom elképzelni, hogy elmászik a gép, ha valaki a nyereg és a kormány érintésével próbálja kiegyensúlyozni a dolgot. Az a rossz megoldás.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
G@ben
addikt
válasz xy.zsolt #132449 üzenetére
3x évvel ezelőtt volt olyanom. Szerintem kinőttem.
pc360:
igen, csak ha ilyenkor meglöki valaki és nem sík felületű a fal, hanem kicsit rücskös, akkor a markolat végét, meg a nyerget nyúzza le. Tényleg maradok a kitámasztónál.[ Szerkesztve ]
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
-
flash-
veterán
üdv,
melyik brytont vegyem?310T,330T vagy 410T?
nekem a legalapabb dolgok miatt kell(pluzus, fordulatszám, sebesség )viszont mégis egy normális jól használható computert keresek,nyilván minéll jobb a senzor annál jobb..
a 410ben van galileo,glonass..ezek nagyban növelik a pontosságot? vagy csak emiatt nem érdemes a 410?
és a 310 330közötti különbség?
esetleg a legjobban úgy járnék (pontosság,stb) ha garmin edge-t vennék és hozzá kinából senzorokat?
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz Runner_fxr #132455 üzenetére
szerintem sincs, feleségemén is van, néha föl is borul neki nekem meg nincs a trekkingen sem, pedig évekig hiányzott, de lusta voltam venni
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
zoli03
őstag
válasz IMIIKE1998 #132392 üzenetére
De mindegyik országútin ott lesz a koskormány. Valamelyiken kevésbé, valamelyiken jobban áramvonalas a pozíciód, de mindegyiken egész más alsó fogásban, mint egy fitnessen. De egy fitnessen nem lesz áramvonalasabb, mintegy normális XC montin.
Ha valakinek az endurance országúti is kényelmetlen, és fiatal, mint te, annak valami egészségügyi problémája van. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #132420 üzenetére
8tó 12ig 60/1600 combos lesz.
Zolkow...ő egy apró,de vasmarkú székely.
pc360...gyönyörű bringás fórum lehet ahol a gazda egy éve dobta le a küllőprizmákat.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
-
pc360
addikt
válasz #68686080 #132469 üzenetére
És ha támasztóstul lökik fel, akkor nem? Vagy mi ebben a logika? Ezért csüngjön a gépen egy fölösleges fémalkatrész, szóval így ez egy komoly indok mellette?
Nem kell olyan helyre rakni, ahol lökdösik, és problem solved. Hihetetlen, hogy erre egyesek nem jönnek rá. Vagy ennyi erővel miért nem elektromos fémtüskéket aktiváltok? Az legalább hatékony lenne a lökdösés ellen. De mást nem tudtok felhozni, csak ragaszkodtok a megszokott hülyeségekhez.
szkink: Áh, már 2 is..
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz StLui #132446 üzenetére
Én a tárcsfékbarát kerékpártartókat várom...de hiába.
pc360...hagyjátok srácok,parttalan a vita,mindenki csak erősködik igaza mellett,de meggyőzni látszólag úgysem lehet senkit.Ha valaki megszokta,nehezen képzeli el nélküle az életet,akinek meg nem volt az hülyét kapna ha kötelezővé tennék.Ilyen ez az élet minden terén,vallás,politika,világnézet stb.Ha túl messzire megy,mindig csak személyeskedés és harag lesz a vége.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
trialboj
őstag
Nem hiszek a magasabb erőben, mag karmában, és hasonló dolgokban.
Akartam tekerni egy olyan kört ahol végig ha nem is nyélen, de haladok, már rég mentem ilyet. Azért 1 rövidke szinte egyenes szakaszt beiktattam amit nem ismerek egyáltalán, ennek az eleje össze volt "traktorozva" ami lezúzta az addig remek átlagom, és főleg lendületem, majd következett egy szakasz ahol a rossz úthoz társult még 1 millió szederinda letaposva az úttestre.
Mikor már ötödjére szállok, le és emelem fel a bringát hogy egyáltalán át tudjak vergődni, nagyon ideges lettem, és ki ordítottam a stresszt a semmi közepén, megemlítve a jómunkásember családját aki szétbarmolta az utat, és rátapost a tüskés csapdákat.
Ez olyan hatásos volt a kirohanásom, hogy köv bringa emelésnél, sikerült 1-1ben a térdhajlatomba rántani a jóféle HT tüskéket.Meglehet hogy az idegeskedés miatt már nem voltam figyelmes, de az is lehet hogy valami így akarta jelezni, hogy lazuljak le kicsit, és örüljek hogy péntek délben módomban áll bringázni a szabadban, semmi értelme egy pár 100 méteres szakasz miatt kivetkőzni önmagamból.
A lecke amúgy elég hatásos volt, mert itt a bőr állandóan mozgásban van, tehát nagyon nehezen alvadt meg, amíg a por nem lepte be az izzadság miatt csípett, és mikor néha kiálltam újra felszakadt, és megint kezdődött elölről.Mellesleg azután 2x eltévedtem, és 1x megálltam fotózni, szóval teljesen értelmetlen volt az egész
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
szkink
aktív tag
válasz Runner_fxr #132455 üzenetére
+1 De most hogy vissza gondolok az elmúlt gyermekkoromra a bolt és kocsmák előtt sem láttam soha még a tanya bájkokon sem kitámasztót,ami nem a bringa tartóban volt az vagy a földön hevert vagy a falnak volt támasztva amúgy részemről akinek hasznos az használja.
(#132472) Hasaggymeg"Én a tárcsfékbarát kerékpártartókat várom...de hiába." felénk van olyan ahová még a 2.2-es gumit is alig tudom betolni na az tfék barát
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Runner_fxr #132425 üzenetére
Régen 0.50 alatt lehetett, akkor tényleg fenyegetett a lefordulásveszély, de hátul 1, elöl 0.75 bar-on ennek semmi esélyét nem látom, nagyon stabil. Ha nagyon-nagyon akarnám fel tudnám ütni, de én általában vigyázok, szal tuti ilyen nyomáson sosem kapnék felütétses defektet.
ZolkoW, ha felfelé 1.5 bar zavar, az nekem nagyon fura, ha a mérő szerint ilyen nyomásra pumpálom, én már mászni sem igazán tudok, mert elkapar meg pattog.
Ákkk: a Maxxis-okon minimum 2.5 bar-t ír, ami r*hadt soknak tűnik . Amikor a mérő annyit mutat az már nagyon kemény.
Mindenki: Mentem közben egy tesztelgetős kört, felpumpáltam a mérő szerint 1.5 bar-ra, nagyon soknak éreztem, nekem kb ez az aszfalton tekerős nyomás, így eszembe jutott, hogy a kis kedvenc Kate Courtney hátul 1.2, elöl 1.1 nyomáson használja kb., ezért gondoltam kipróbálom én is . Jobb, a felütésveszély nulla, direkt nekihajtottam a legdurvább gyökereknek és hazafelé egy magas járdaszegélynek is, nem tudtam felütni és ezt már bármennyire erőlködök esélyem sincs benyomni a felniig. Cserébe felfedeztem, hogy zörög a fékkartól a bovdenekig minden, a kormányt rázós terepen szedi ki a kezemből, a pedálról néha ledobja a lábamat, 17%-os emelkedőn kétszer is elkapart, egyszer annyira, hogy eldőltem és terepen síkon szinte sosem lehet a nyeregben ülve tekerni, mert dobál. No meg lejtőn nem merek annyira csapatni, mert jobban csúszik. Talán meg tudnám szokni így, mert legalább a felütések ellen 150% túl vagyok biztosítva, de az ilyen 1.5 meg 2 bar-okat nagyon erős túlzásnak érzem. Lehet, hogy a nyomásmérő sz*r? Ha tudnám, hogy igen, akkor az megnyugtatna, de ha nem, akkor nem tudom mit gondoljak . Ma megint végig a tubelessre váltás járt a fejemben, azzal legalább csak arra kéne vigyázni, hogy ne tegyem tönkre a felnit, ami (a mérő szerint) hátul 1, elöl 0.75 bar-on az én felhasználásom mellett esélytelen.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Runner_fxr
Ármester
válasz szkink #132474 üzenetére
A kitámasztó akkor gáz ha sportosan szeretnél kerékpározni, akár aszfalton, akár terepen, ha csak mint egy közlekedési eszköznek kell a kerékpár, akkor még inkább hasznos is a kitámasztó.
Terepen is akkor gázos ha komolyabb terepre mész, kilazulhat, meg beakadhat bárhova a durva felhasználás mellett, meg persze elég bután tud kinézni egy ilyen sportosabb bringán.
De aki kényelmesen túrázgat, jó minőségű földutakon és van egy minőségi, masszív kitámasztó a bringán, annak nyugodtan ajánlható akár a kitámasztó.jjeahh: Szinte hihetetlen amit írsz, én 1,3 bar-on is felütöttem már a mostani felnim, pedig ez egy jóval szélesebb gumi mint a tiéd. Neked emlékeim szerint egy normál szélességű, 2,25 körüli mtb külsőd van, ha megnézed az oldalát a guminak, ott lesz rajta, hogy minimum 1,6-1,7bar, max meg olyan 3.5 körül. Gyakorlatilag az ajánlott guminyomásod kevesebb mint felén használod, ezt elég nagy hülyeségnek gondolom. De mindenki úgy biciklizik ahogy gondolja. Viszont azzal számolj, hogy ezzel károsíthatod a felnid és a gumid is, illetve baleset veszélyes is, mert simán lefordulhat a felniről. Meg eleve már a kanyarodás is furcsa ilyen lapos gumival, nyúlik, tekeredik, csúszik. Szerintem ennek semmi értelme nincs, de te tudod.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz jjeahh #132475 üzenetére
azt még akartam írni, hogy nekem sincs kalibrált műszerem, de érzésre mind a 4-5 műszer, amivel biciklis pályafutásom alatt valaha mértem keréknyomást, kb hasonlót mutatott. tehát mindegyikkel a 2 bar az olyan "már elég jó kemény". Aszfalton 3-ra is felfújtam a Nobbykat, suhantam, mint a....traktor
Gépészek! találjatok ki egy otthon végezhető kalibrálási módszert!Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #132477 üzenetére
Erre a műszerre írnak jót-rosszat vegyesen neten.
Runner_fxr: De hát most írtam egyel visszább egy rakás negatívumot a magasabb nyomásról, amiket ma tapasztaltam. És a mérő szerint ez még mindíg brutál alacsony nyomás , én azzal, hogy még keményebbre fújom fölöslegesen nem akarom sz*patni magamat . Jó lenne kipróbálni egy másik nyomásmérőt is, de sajnos nincs egy haveromnak sem és ezért én nem fogok még egyet rendelni .
szerk: amikor ez a mérő 1.5 bar-t mutat, már pumpálni sem könnyű a Lezyne minipumpával, 2 bar-ra fújni már felér egy bicepsz edzéssel...[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
szkink
aktív tag
válasz Runner_fxr #132476 üzenetére
Én valahogy pont így írtam volna le
(#132479) jjeahh: Szerintem jobban jártál volna egy mérős műhely pumpával
-
ZolkoW
őstag
válasz ZolkoW #132477 üzenetére
update: megnyomogattam a monti kerekeit, hát ha megfeszülök,se tudom oldalról fél-fél centinél jobban benyomni egy kézzel ez legfeljebb kevéssel van afölött, vagy pont annyi,amivel menni szoktam.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Runner_fxr
Ármester
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz szkink #132480 üzenetére
Lehet az lesz, csak egy újabb pumpának nem igazán veszem hasznát már. Van 3 minipumpám és egy kompresszor a műhelyben, szal fölöslegesnek érzem.
Runner_fxr: Én is erre gyanakszok, vagyis inkább remélem, hogy a mérő sz*r, mert ha nem, akkor öngyi hajlamaim lesznek . Ha valami csoda folytán jól mér, akkor én nem tudok mit kezdeni az ajánlott értékekkel, túl keménynek érzem.
Hasaggymeg: Az vajon pontos? A kompresszoron is van elvileg, a műhelyben ahol matatni szoktam a bringán, csak hétfőig nem tudok hozzáférni, hétvégén zárva van. Meg nem valami komoly cucc, szal lehet, hogy az sem pontos.
[ Szerkesztve ]
-
rushty
őstag
válasz IMIIKE1998 #132465 üzenetére
Nekem meg az a bajom a kantarjaval, hogy szoros.
Revolut meghívó pü-ben
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Hasaggymeg #132483 üzenetére
0,75-0,5-öt a fatbike-os cimboráim fújnak a 4.8-as traktor kerékbe. Ezen a nyomáson egy 2,25-ös gumi összelapul ha ráülsz.
jjeahh: Ott valami nem gömbölyű, nem tudnád azt használni ilyen alacsony nyomáson.
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz Runner_fxr #132476 üzenetére
Köszönöm az összefoglalást, maximálisan egyetértek vele!
Most is van kitámasztó a bringámon, a súlya soha nem zavart, illetve az én felhasználásomnál nem volt veszélyes, nem zörgött, viszont nagyon hasznosnak találtam.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz Napfénysüti #132489 üzenetére
De most még arra is megint költsek minimum mennyit, 30 eurót, amikor már 3 pumpám és egy nyomásmérőm van? És ha kiderül, hogy jó a jelenlegi nyomásmérőm is? Akkor a 30+ eurós műhelypumpám ott fog porosodni a műhelyben kihasználatlanul, mert ott a kompresszorral egyszerűbb felfújni a gumikat, terepre meg nem a műhelypumpát viszem, hanem a minit.
Runner_fxr: Amúgy szerintem nagyon súlyfüggő is a dolog, mert pl. a 90+ kilós haverom alatt minden kilapul, az is, ami alattam még kőkeménynek számít.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
válasz jjeahh #132484 üzenetére
Ekkora ellenség arrafelé a bringa szerviz? Miért nem tolod be oda, és kéred meg őket h pattintsák rá a saját pumpájukat? Hamar rövidre zárná a problémádat.
Viszont most kimentem és leteszteltem hogy mekkora nyomásnál tudom benyomni felniig a 2.4es xkinget, és kb annyira puha volt már, hogy az analóg mérőm nem is tudta kimutatni. 0.5 nél én már semmilyen módon nem tudtam felniig tolni a futófelületet. Viszont ahogy engedtem lefele 1.8ról, láttam hogy deformálódik a gumi, kevésbé lett széles, pontosabban veszített a lapos futófelületből, és kicsit kerek lett helyette.
Készítsd pár csapatós videót, ahol lefele mész gyökeres részeken, és ha a saját szemünkkel látjuk, hogy leérve nem lapos a gumid, akkor ott valami mágia van a levegőben. Mondjuk azt továbbra sem értem, hátul egy HT -el hogy tudsz annyira vigyázni, még az orrát elhiszem hogy pakolgatod, de hátul súlypontot helyezni, minden egyes tereptárgynál nehogy felüsd óriási meló, kb csak a versenyzők tudják ezt hozni hosszú távon.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #132484 üzenetére
Nem biztos pontos,de ha legalább kettőt kipróbálsz jó eséllyel megtudod tied jól mutat-e.Amúgy meg ne méregess,a tapasztalat felülír minden okoskodást,ha neked jó,azzal nem lehet vitatkozni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz trialboj #132492 üzenetére
Lehet ez lesz, hogy lövök egy ilyen videót, bár nem tudom elérek-e valamit vele . Ilyen helyen annyira mondjuk nem csapatom, de ezt már írtam. Bár vigyázni sem vigyázok ennyire, most kemény 1.2/1.1 bar-ra pumpált gumikkal kellett igazán vigyázzak, hogy ne pattogjak el a gyökereken és ne sodródjak el a köveken.
Hasaggymeg: Lehet azt kéne tennem, hogy tojok rá magasról, amióta tekerek, ennél sokkal alacsonyabb nyomással nem volt gondom, csak azóta van mindenféle bajom, amióta elkezdtem ezen filózni
-
trialboj
őstag
Mentem a héten egymás után a régi, és az új pedálommal is párat. A régin ilyen tüskék vannak.
Az új HT-n meg ilyenek.A HT-t már fél élve használom megszoktam, visszapattanva a másikra, mintha szteppcipőben kacsáztam volna olyan érzés volt a pedálozás. A HT hosszú vékony tüskéi, annyira megfogják a talpam, hogy leírhatatlan mennyivel stabilabbnak érződik, főleg pörgetésnél. Az egyetlen dolog ami nem jó benne, hogy hirtelen elindulva, nehezen lehet pedálozás közben helyezni a talpat, mert beleragadsz de ha megvan a megfelelő pozíció, olyan érzés lehet mint a patent pedál. Legalább is a régebbi pedáljaimhoz képest, itt lazán húzhatom felfele is a lábam, és nem fog lecsúszni.
Szóval aki viszonylag"olcsó" pedált akar, ami tapad és még strapabíró is annak lazán tudom ajánlani a HT műanyag pedálját.
Persze el kell fogadni, hogy bűn ronda, ormótlanul nagy, bután néz ki egy szép xc-n, és a tüskék csavarjai hamar berozsdállnak, pl a hótól, na meg ha egyszer hozzáér a lábadhoz ott vér folyik, viszont cserébe harmad annyi mint az összes említésre méltó szép pedál, ami ugyan ezt tudja, valószínűleg pici nehezebb, viszont kérdéses hogy melyik mennyire tartós."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
jjeahh
nagyúr
válasz trialboj #132495 üzenetére
Arra kíváncsi leszek, hogy nálad meddig tart, az enyém valahogy nem akar tönkremenni, ugyanúgy tapad mint újan és még mindíg nem kotyog egy picit sem. Szépnek tényleg nem szép, mert nagy és szögletes, de legalább lapos, nem mint egyes BBB, XLC pedálok, vagy a Shimano Saint. Szal nekem tipikusan olyan terméknek tűnik, amit csak használsz és használsz, szerviz sem kell neki, elnyűhetetlen.
szerk: egyszer nekem is belekóstolt a lábszáramba, azóta is látszik a nyoma[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
üdv
a bryton a pulzust pontosan méri?
330T-t vennék és fontos a pulzus, fordulatszámmérés.. -
6030D
Ármester
válasz flash- #132497 üzenetére
A 310 és 330 között a navi meg a wifi a különbség, ha jól tudom. A navi nem ér semmit, a wifi viszont jó dolog, én imádom. Kérdés, hogy neked megér-e ennyit?
Az új 410-et nem ismerem, de azon legalább van térkép, így talán jobb a navi is.
Nem tudom, most mennyivel drágábbak a szenzoros csomagok, de nekem az 5000 Ft-os Magene pulzusmérő tökéletesen működik, és másoknak is innen a fórumról. A pedál és fordulatszenzor pedig talán még 4-4000 Ft.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
cobranco
csendes tag
„Kerékpárral átvágni a fél adriai tengeren már önmagában is kihívás,hajóval meg pláne…vagy fordítva?
Túrázóink nehéz döntés előtt állnak,hogy jól választanak-e,az kiderül…vagy mégse?
Na,mindegy,következik egy kicsit más,de remélem,azért élvezetes lesz…”Horvát tengerpart 5.rész: "Viharjárat a Zadari szigetvilágban" 2018. FullHD 1080p
Útvonal:
Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Losinj-Nerezine-OsorKépes túrabeszámoló:
[link]Fotoalbum:
[link]Térkép:
[link]Jó szórakozást!
Túráim,videók itt: http://cobranco.hu/
-
IMIIKE1998
őstag
RC500
Ha másból nem is, de ebből biztosan best buy a decás bringa. Egyik más gyártó sem ad ennyiért gravel(féle?) gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- Addiesdive AD2101 automata karóra
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest