Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- World of Tanks - MMO
- Assetto Corsa Competizione
- Battlefield 4
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- Battlefield 2042
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
StLui
veterán
válasz Massmurderer #132701 üzenetére
olvasd el még egyszer légyszi, hogy mi a 70 körüli
igen hogy egy olcsóbb, ott a legolcsóbb set is csak 20-30 euroval olcsóbb, akkor már az slx 1x11 inkább
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz haiiro_o #132704 üzenetére
ugyanazokból van szerintem, elvileg szettben olcsóbbnak kéne lenni, de ezek szerint Rose most olcsóbb még alkatrészenként is, nézd meg itt mennyibe vannak az alkatrészek egyenként ha van kedved
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
6030D
Ármester
válasz IMIIKE1998 #132683 üzenetére
Montiban szorul a csapágy a kerékben. Ha minden más azonos.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
IMIIKE1998
őstag
válasz 6030D #132706 üzenetére
Én arra gyanakszom, hogy az acél bringán 600mm-es, keskenyebb kormány van, na meg hiába hasonló a pozíció, ha a teleszkóp miatt az mtb eleje magasabban van. De valahogy azt érzem, hogy az mtb-n jóval rosszabb az aerodinamika.(Holott a merev villás egy all terrain bike, a SixTeam.)
-
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek első outi-nak, hogy kipróbáljam a stílust egy Lapierre Audacio 100 CP mennyire lenne megfelelő?
Találtam egyet a környéken használtban, elvileg nagyon keveset futott. Kb mennyi lehet az az összeg amit megérne?Köszi a segítséget!
Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
parkr
őstag
veszem a sisakot, viszem ki a bringát, erre el kezd szakadni az eső..
-
IMIIKE1998
őstag
Valaki amúgy akár téli bringának, akár CX-nek alakított már át retro országútit? Elvileg sok van közülük, amibe belemegy a 35-ös gumi is. A gond az, hogy én csak olyat találok, amibe még a 23-as is alig megy bele.
-
TomMusic
őstag
-
Massmurderer
őstag
42-34-24 kiosztással van nekem az első.Nagyot szinte nem is használom.Felesleges lenne ezért 3as elöre nem?
-
deny330
aktív tag
Megjött a nyomásmérő meg a sok apróság amit rendeltem. Ennek örömére le is mostam a bicót, nekem most marhára tetszik.
A nyomásmérő kicsit érdekes. Autószelepnél marhára nem mindegy, hogy hogyan rakom rá a szelepre, kicsit szórakozni kell vele. Egyébként 2.2 bar van az elsőben, hátsóban 3.3 (a sok lépcső miatt ). Kíváncsiságból eresztettem a nyomásból, most 1.8 van az elsőben, 2.6 a hátsóban. Pont kiakartam menni tekerni, erre elkezdett szakadni az eső. Pedig kíváncsi lettem volna, hogy 1.8-on mit tud a 3C Minion.
Kép[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #132712 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni de a retro outikba szerintem pont nem fog belemenni a szélesebb gumi, mivel akkoriban még 23-asnál szélesebbet nem is ismertek. Nem tudom honnan jött az hogy a régi országútik fogadnak ilyent.
Més que un club!
-
ZolkoW
őstag
válasz Napfénysüti #132717 üzenetére
biztos a mégretróbbakra gondolt valaki, nekem fogalmam sincs, de épp minap láttam valami ősgépet, arról szólt a cikk,hogy hogyan csináljunk gravelt a régi vasakból, és ott figyelt abban is valami 32-es gumma. akkor még nem találták fel az aerót :)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
nagyúr
válasz ZolkoW #132718 üzenetére
Én eddig akárhány retro outit néztem azokba még a 25 is necces let volna. Nem lehet hogy amit te néztél az CX volt?
Akadhat persze olyan amibe belemegy de ha belegondol az ember régen ilyen 19-23-as gumikkal mentek még hírből se ismertek szélesebbet akkor miért tervezték volna úgy a vázakat?Més que un club!
-
Toobee
veterán
válasz #68216320 #132678 üzenetére
Ezt ajánlom: Sigma Buster 2000.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Napfénysüti #132719 üzenetére
[link] Ez is valami régi vas és legalább 30-as gumi virít benne.
-
TomMusic
őstag
válasz deny330 #132722 üzenetére
Bennem valamiért az a téves tudat volt, hogy a DH magas embereknek nem ajánlott, de akkor erre rácáfoltál (én kb. 184cm vagyok). Bár lehet késő lenne 28 évesen elkezdeni Mondjuk azt mondják sose késő..
Illetve a mostani bicóm 29-es, és bár könnyen veszi az akadályokat, nehéz irányítani. Mondjuk nem is DH bringa, mezei MTB. Viszont cserébe kényelmesen lehet menni vele akár a városban is. Egy DH bringa meg gondolom inkább "csak" lejtőzésre jó.
Na ez csak amolyan eszmefuttatás volt.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
etrop01
tag
Sziasztok!
Az alábbi bringatartóval van valakinek tapasztalata vele, ér ez ennyit? 2016 óta akciós, kicsit fura nekem.
Ja meg egy hétvégi Mátrás kép:
[ Szerkesztve ]
Az egyszerűség a kifinomultság csúcsa.
-
-
HEAHEA
aktív tag
-
deny330
aktív tag
válasz TomMusic #132724 üzenetére
Ez hülyeség. Maximum azt tudom elképzelni, hogy a rövidebb vázat könnyebb bele tenni a kanyarokba. Egy volt fórum társnak XL es méretű rombolója volt, azt hiszem Canyon Spectral. Ha neki nincsen baja a váz mérettel, szerintem neked se lenne.
DH az tényleg csak lefele jó, ami nekem van, az viszont Enduro. Egy év tapasztalat után azt mondanám, hogy edzettség kérdése meg e tudod tekerni ezeket. Az enyém alu, ráadásul nem is a legkönnyebb kerekekkel, sorral, de úgy gondolom nem olyan vészes tekerni. -
StLui
veterán
válasz TomMusic #132724 üzenetére
"Bár lehet késő lenne 28 évesen elkezdeni"
Ha én 50 évesen elkezdtem montizni (előtte inkább trekkingezés volt), és főleg endurózni próbálnék, akkor talán 28 évesen még a DH-val is próbálkozhatsz
-
TomMusic
őstag
válasz deny330 #132729 üzenetére
Csak akkor van szívás, mikor lefele megyek, és le kell szállni a bicóról. Mint pl. tegnap. Elég sz*r passzban voltam (meg ideges is, hogy nem az igazi a bicó), és bevállaltam hogy lemegyek a libegő alatt. Pártíz méter után láttam egy emberkét kutyát sétáltatni, úgyhogy gondoltam megállok, leszállok és eltolom mellettük a bicót. Hát ez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy mivel nem tudtam átemelni a lábam a bicó felett, elestem vele
Egészen vicces látvány lehetett
Nyilván ha több eszem lett volna, még lejjebb állítom az ülést (gyorszáras). Ilyenkor mondjuk elég jó lenne egy kormányról vezérelhető nyeregcső bigyó (csak hát a bringa nem ér annyit ).
Egyszer kipróbálnék azért egy DH/FR/XC 27.5-ös bringát, hogy lássam a különbséget (sajna antiszoc vagyok, és mindig egyedül tekerek ). Csak azért nem olyat vettem, mert kanyarodáskor beleért a térdem a kormányba.(#132730) StLui : meggyőztél
[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TayRol
nagyúr
Üdv,
Jó minőségű, 20"-as, nem teleszkópos bringát vennék a fiamnak (6 éves múlt). Hol érdemes nézegetni, mert a klasszikus bringás aprókban nem nagyon találtam semmit. Gondolom ajánlott típus nincs belőle, nem ez a topik leggyakrabban előforduló kérdése.
-
TayRol
nagyúr
válasz Napfénysüti #132734 üzenetére
ennek nagyjából a felét szánnám rá (300 eur). de ez állati jó.
-
TayRol
nagyúr
válasz Napfénysüti #132736 üzenetére
igen, ennek a zöld verzióját néztem, 299 eur Grazban, az Intersportban. ha más nem, ilyen lesz.
-
ZolkoW
őstag
válasz Napfénysüti #132719 üzenetére
Megtaláltam a cikket: [link] ha belenézel, látszik, hogy ott még nem voltak kihegyezve a dolgok, tehát később csökkentek le a férőhelyek.
mondjuk ezek már nem az én stílusom, de ez még atommód tetszik, csak történetesen a 28-as max gumiméret tántorít el, habár lehet, hogy bejönne az a része is.. Mindenesetre én ragaszkodom a tárcsafékhez, ha már lúd, legyen techno... ezért bánom,hogy a pár oldallal korábban linkelt Neuzer, meg Csepel vasak patkófékesek, egyébként hajlanék a hazaira.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
TayRol
nagyúr
válasz Napfénysüti #132738 üzenetére
ezek szerint akkor a 100e ft nagyjából a vállalható kategória kezdete. hm, nemsemmi, de sejtettem.
szerk: a Ghost jól is néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
JackFeryll
őstag
válasz TomMusic #132731 üzenetére
Alpinbike szokott rövid köröket szervezni ahol tudsz bérelni tőlük tesztbringát, de ha megbeszéled velük szerintem külön is megoldható mert a weblapon nem nagyon látok itthoni túrákat most.
Sajnos az izgalmasabb kategóriákból nincs tesztbringájuk (honlap szerint) xc/trail-t ki tudod próbálni.[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Napfénysüti #132742 üzenetére
Tegnap egy rövidet mentem főleg aszfalton (másoknak rövid, én azért éreztem a hátsómon az új nyerget a betét nélküli gatyában, 32km), és csak vigyorogtam a 40-es Little Big Beneken . Ilyen téren nem tartom magam nyafogósnak, lehet hogy tökre bejönne egy 28-as is, de biztonsági ember vagyok, inkább olyat akarok, amibe belemegy a nagyobb, aztán lefelé lehet menni.. ezekkel a 40-esekkel a legtöbb montis utamon lejövök, még ha lassabban is
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ivana
Ármester
válasz IMIIKE1998 #132723 üzenetére
CST cultivator az 32-es CX gumi. Egy ilyen váz amúgy heroin árba megy nálunk. Itthon jóval drágábbak a régi acél gépek.
De alapvetően a legtöbb közepes benyúlású fékkel szerelt acél gépbe bele kell mennie legalább ennek [link]. Gondolkodtam is rajta amíg az acél outim volt, de megláttam a wiliert
-
ny.janos
tag
Sziasztok!
Új komfort országúti kerékpár vásárlását tervezem, inkább a magasabb árkategóriában. A régi kerékpáromon klipszes pedált használtam normál cipővel, de úgy gondolom elérkezett az idő ahhoz, hogy SPD pedált használjak az új bringához.
Tudtok nekem javasolni típust / márkát, hogy mit érdemes kipróbálnom / vásárolnom, ha eddig még nem használtam ilyet, és nem szeretnék mellényúlni? -
ivana
Ármester
válasz ny.janos #132747 üzenetére
Nem tudom milyen kategóriában gondolkodsz, kb. mennyit szánsz erre? A belépő kategória (szerencsére az se szar, én például ilyeneket használok) kb. 25 ezer. Montis SPD-ről beszélve.
Először el kell dönteni, hogy montis fajta (sima SPD) vagy országútis (SPD-SL) pedált szeretnél. Hozzátéve, hogy országútin is sokan használják a montis rendszert.
A montis rendszerben gondolkodva:
- Pedálnak bőven elég a legolcsóbb az M520, nekem baromi sok kilóméter van benne (kb. 10 ezer km), semmi baja, pedig szétszedve soha nem volt. Decathlonban a legolcsóbb 8000 (vigyázz, ne a saját márkás cuccukat vedd, hanem a shimanot)
- Cipőből a decathlonosat ajánlom, ha olcsót szeretnél. A decathlonban lehet kapni shimanot is, annál sokkal jobb a sajátjuk, nekem XC 100-as van.Az életveszélyes klipsz után felüdülés lesz az SPD
-
Toobee
veterán
válasz Massmurderer #132721 üzenetére
Mert még nem próbáltad. A totál sötét erdei utakon jól meg kell gondolni, hogy mivel mész. Nekem 3 db közepesen komoly lámpám van, de ez olyan durva fényt ad, hogy ha 10-20 méterrel mögöttem jön a topiktárs, akkor is az ő fényével megyek. (2xConvoy S2+ és egy Osram FX70). Amúgy Rosebikeson 150 EUR.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ny.janos #132747 üzenetére
Ahogy ivana is írja kezdésnek vehetsz nyugodtan olcsóbb SPD-SL rendszerű pedált. Például Shimano PD-R550. Bőven jó már ez is (nekem R540 volt 4 évig). Aztán ha tetszik és bejön később vehetsz akár valami komolyabbat is.
A pedálról jut eszembe: a múltkori kokárdás körnél a legtöbben a pedálomra csodálkoztak rá, úgy néz ki még outisok közül se sokan ismerik a Speedplayt.
Més que un club!
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest