Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Agyas
aktív tag
Sziasztok,
Van egy bialetti moka espress kávéfőzőm és szeretnék rá egy olyan szelepet mint ami a brikka-n van. Ha jól tudom ennyi a különbség a két főző között, nem szeretnék még egy készüléket venni.
A kérdés hol kapok külön csak egy ilyen szelepet?[ Szerkesztve ]
-
jack B.
csendes tag
megmondom őszintén, én szkeptikus vagyok picit a Brasilia darálókkal, de van fent egy a jófogin egész korrekt árban.
hozzáértőbbek majd véleményezik.
-
-
zagloba
aktív tag
válasz Deadzone41 #69060 üzenetére
Üdvözlet mindenkinek a fórumon! Egy ideje olvasgatok itt köztetek! Kotyogósat brikkát akartam rendelni, de akkor a mokka a jobb?
-
gpbenedek
csendes tag
válasz SoundON #69032 üzenetére
Érdekes a felvetés, pont a napokban én is hasonlókat tapasztaltam a méréseimnél. Bár én szélsőségesebb vizsgáltam, a rozsdamentes GC-t mértem - végre. Azt láttam, hogy a fej/vízterítő hőmérséklete jelentősen befolyásolja a kifolyó víz hőmérsékletét, de ez önmagában nem új infó, csak a rozsdamentesnél sajnos a fej elég külön életet él, így ez nagyon szembetűnő. A kérdés (az alunál is), hogy hol van a rendszer nyugalmi pontja (ezek szerint a alunál sem biztosan 15-20 percnél), ahol a fej stabilan beáll, és hogy milyen pid / kazán /fejhő egyensúlyban adja azt a hőmérsékletű kifolyó vizet, amit szeretnénk. Ha lesz rá egy kis affinitásom, kimérem azt is.
Rozsdamentes gc: a fej és a bojler különállóságát az eddig tapasztaltak alapján valószínűleg csak a fej aktív fűtésével lehet megoldani. Azt hogy ezzel foglalkozom-e, azt még meglátom, mert bár nem büdös/ízes a víz (tehát a projekt jó irányban halad), még mindig egy fejkazános, egybojleres gép maradna akkor is, csak mégtöbb pénzért (:
Ami tök jó tapasztalat volt: Bár a szilóval kinyomott szondás szűrőbe építettem szűkítőt, nem volt elég a vízhozam csökkentésére. Úgyhogy átdobtam erre a pwm szabályzót, és tökéletesen be tudtam állítani, 30 sec / 45g vízhozamot. juhú!
Rush77: a pides gőzölés nem rossz megoldás, de sokkal egyszerűbb a gyári kapcsolós: amikor 135-140 fokot ír a pid, akkor nyisd meg a gőzcsapot. Ha ekkor kezded a gőzölést, nem fog lekapcsolni a termosztát, és végig megy a fűtés > tuti lesz.
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
válasz gpbenedek #69065 üzenetére
Nem lehet, hogy a réz vízterítő az oka ennek az emelkedő hőmérsékletnek?
Van egy sanda gyanúm, hogy jó okkal rak gyárilag a Gaggia alu vízterítőt a Classicba.
Nem hiszem hogy csak a spórolás vezette volna a mérnököket.Szerk.: Bocs, ezt SoundOn topictársnak szántam.
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
válasz gpbenedek #69065 üzenetére
Igen úgy szoktam és menet közben egy kb 10-15mp alatt felmegy 160-170 fok közé. Azért is gondoltam rá, hogy esetleg valahogy kordában lehet tartani a dolgot.
De mivel nagyon messze vagyok még attól, hogy hozzáértő legyek ezért nem tudom pontosan az összefüggéseket illetve, hogy mi lenne a normális tartománya ennek.De első körben majd gőzcsövet cserélek. Megnézem a v3 beépítésének lehetőségét is. Ezzel kapcsolatban hol tudnék venni szerintetek 1/8-3/8 szűkített közcsavart mert néztem online és mindenhol max 1/4-3/8-at találtam. Kérdezzek utána csavar/szerelvény/akármilyen boltban, hogy van e?
-
Agostino
addikt
válasz handrash #69031 üzenetére
valami ilyesmi lehetett a megoldás. a tegnap szétszedett szelepet citromsavas vizben megfürdettem egy kicsit, aztán vissza az egész a helyére. citromsav a tartályba aztán start. lement rajta másfél liter víz elég egyenletes. főztem most egy kávét is vele, az is lejött teljesen normálisan. valami eltömítődött vagy vízköves lett, utóbbi azért bosszantó, mert gyantapárna is volt a tartályba és nem is olyan régen vettem. szumma szummarum át kell tárnem arra, hogy veszek hozzá speckó vizet... norda vagy ilyesmi.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
senior tag
válasz Rush77 #69071 üzenetére
Sajnos itthon nem igazán fogsz találni. Én is néztem anno ezt az átalakítást, de lemondtam róla.
ebay-en van amúgy.
Vagy a linkelt oldalon van egy link, ahonnan komplett megrendelhető a gőzcső és minden ami kell hozzá, de 70 USD postával együt[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
mdav88
aktív tag
válasz sz.zs. #69074 üzenetére
Kérem ne beszéljünk butaságot.
Épp a hétvégén oldottam meg. Speciel a danettitől jött a közcsavar, mert az expolygonban épp elfogyott. Gőzkar kapható, tömítések szintén, rugóvezető és rugó is valószínűleg.
[link]
[link]
[link]
[link]UI: lehet hogy a közcsavart fel kell fúrni 12-13mm-re
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
-
Agostino
addikt
sziasztok
valakinek budapest belváros vonalon kálvin, deák stb részen nem volna egy fölös eladó gaggia kartömítése? persze még ez is bejátszik, ne legyen egyszerű semmi sem. exo, saeco nyitvatartása miatt esélytelen kiérnem meló után.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Rush77
aktív tag
válasz Csápájev #69078 üzenetére
Köszi.
Rémlett, hogy említve lett itt, csak nem kerestem vissza.
Amúgy tényleg nagyon korrektek.
Nekem is írták ma.
"korábban voltak problémáink a Colonna kapszulákkal, pont az, hogy nem működtek 100%-osan minden géppel. Éppen ezért most csak egy típust (biológiailag lebomló) tartunk, mert ez ami hibátlanul működik, így ezt bátram tudom is javasolni.
Várjuk a Colonnatól, hogy kijöjjenek az új csomagolású kapszuláikkal, mert akkor azonnal bővíteni fogjuk a választékunkat" -
soldier2
őstag
válasz mdav88 #69086 üzenetére
Nem azért. Azért mert meggondolta magát az eredeti tulaj és lefújta a tesztet, nem fogja árulni. Spicy és hasonló kávékkal meg egész jó eredményt ad, világos pörikhez kevés a hő. Talán ennyivel jobb a pideletlen bojlereseknél, hogy nem égeti meg a kávét (meg gyorsabban felfűt talán). Otthonra nem kéne, de melóban hármunkat kiszolgál.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Dorian
félisten
Sziasztok,
Irodába, kb. 20 fő kiszolgálására kellene egy kávégép, mert a régi döglődik (Nem értek hozzá, így nézzétek el, ha pongyolán fogalmazok valamit). Tehát amibe bele lehet önteni egy csomó szemes kávét, tartályba a (csap)vizet, és a dogozó csak gombot nyom, hogy eszpresszó vagy hosszú kávét akar, a gép pedig darál, présel, főz, lecsurgat. Nyilán az extrém minőség nem elsődleges szempont, az ár inkább.
Szóval mielőtt valaki tőlünk bemegy egy Media Markt-ba vagy hasonlóba és random kiválaszt valamit, gondoltam megkérdezlek titeket.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
soldier2
őstag
válasz Dorian #69090 üzenetére
Ha használt is szóba jön, akkor a pár hozzászólással feljebb lévő QuicMill Aquavivánál jobbat nem találsz. 120k körül árulja őket egy cég, ha garis kell. Újon 300000 fölött van az ára, de automaták közt elég jó eredményt ad, és strapabíró is.
20 fő azért már fogyaszt kávét, érdemes körülnézni, sok helyen már akár havi pár kg kávé vásárlástól kihelyezik a gépet, és nem kell foglalkozni szervizeléssel sem.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Dorian #69093 üzenetére
De igen, erre gondoltam, csak nem emlékeztem a cég nevére. A Minerva és Aquaviva (Mod 05000) közt ha jól tudom lényegi különbség nincs, de talán jön valaki és kijavít ha igen. Áruk is ugyanaz, de állapot és eladó függvényében nagy a szórás árban (mivel nem a klasszikus Saeco felépítés így ha az eladó vállal szervízelést az is plusz pénzt ér). Az enyém nem különösebben leharcolt, de újnak sem mondanám. 55000 ft-ért vettem, annyiért vihető (a pid-nek leginkább robusztás kávéknál van létjogosultsága, világosabb pörik így is két vállra fektetik. 35000-ért vagy alkalmi vétel, vagy csak alkatrésznek való gép kapható.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
Dorian
félisten
válasz fragola.6035 #69098 üzenetére
Te mit ajánlasz helyette?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- DIGI kábel TV
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
Állásajánlatok