-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sublett
tag
válasz Koczó93 #67252 üzenetére
reggel sikerült magam úgy felcsesznem a szemcseméreten (Zassenhaus Santiago), hogy elkezdtem keresgetni én is darálókat
azóta lehiggadtam kitakarítottam és bejelöltem az finomság állító csarat, hogy lássam darálás közben elmozdul-e, illetve, hogy finomhangolni tudjam.A nagy tapasztalatúaktól kérdem: jó gép és jó daráló birtokában hány dkg kávé ment a kukába/lefolyóba míg a második (!) tökéletes csésze meg nem született?
-
kk831228
addikt
válasz sublett #67256 üzenetére
Ha neked tea is kihívás akkor a kv elég sok bosszúságot fog okozni, nem lehet egylapon említeni, a kellékek árai is többszöröse, meg az elkészítése se egyszerű...
Egyedül a az alapanyag ára olcsóbb, a kávénál... Ha jól emlékszem a tea 20-30000 /kg , a kávé 10-15000/kg, ami már jó minőség...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Bazsee71
őstag
Pénteken életemben először eljutottam a Keletbe is, és egy filter kóstolót kértem. Casino Mocca volt mindkettő: Isaias Fernandez /Honduras/ és Hartmann /Panama/. Az előbbi is simán hozta a kötelezőt, de utóbbi nagyon magasra tette a lécet. Ahogy hűlt, úgy kezdett el domborítani egy - számomra - rumpuncsos ízjegy, nagyon betalált.
-
sublett
tag
válasz kk831228 #67259 üzenetére
Teában sok minden az érzékszervekre van bízva a gépek helyett, itt egy példa az egyik fajtához írt elkészítésről:
"Egy bátor csipetnyi teát helyezzen egy előzőleg forró vízzel átöblített kannába, fedje le, várjon egy pillanatig. Most emelje fel a fedőt és szagolja meg a felmelegedett teát. Ugye milyen fantasztikus? Most finoman, lassan öntse fel 90-95 Co-os vízzel. Nem fogjuk felébreszteni, elmosni, nem dobunk ki belőle semmit. Várjon 25 másodpercet, de igazából minden attól függ, hogy öntötte fel és az is számít, milyen sebesen önti le. Mostmár öntse le, de óvatosan. Ott az eredmény, gratulálunk. "
Ára kicsit markánsabbb, inkább 50-60 THUF/kg.A Ti segítségetekkel sztem menni fog a kávékészítés is, már eddig is nagyon sokat tanultam itt, pedig nagyrészt csak a korábbi hsz-eket olvastam.
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #67260 üzenetére
a hartmann nekem is nagyon bejött itthon, tényleg ilyen karácsonyi ízek kávéja. de nem is tipikus casmós, igaza volt fragolának, határozottan sötétebbre vették, mint szokták, és a citrusos ízvilág sem jellemző rá. kár, hogy nem két csomaggal vettem, hamar elfogyott. ja, és bírta simán zacsiban tartva egy hétig vidáman.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
freaghill
őstag
Ma kipróbáltam, hogy Brikka főzésnél előtte melegítettem tejet, raktam bele mézet, mikor lefőtt a Choco Madness akkor nagyon finom volt, ki is jött a csokinak az íze is.
2/3-ad kávéhoz 1/3-ad tej. -
bl4ze
veterán
Én most egy Mokasol "Gran Bar" nevű 80/20-as keveréket vallatok, 2017 12 havi pörkölés.
Negyed kilós, praktikus kiszerelés. Szép, matt szemek, egész egyenletes pörkölés.
A kávé nagyon szép lefolytást produkál, majdnem teljesen a csapolás végéig szép festék-szerű lefolyás.
Meglepően magas természetes édessége, a kakaós vonal mellett egy pici enyhén fanyarkás gyümölcs van mellette, és hőfoktól-lefolyástól függően mandula jön még. Jól áll neki a lassú, csöpögős csapolás is.Engem meggyőzött, innen szeretem be [link]
.:. bl4ze .:.
-
soldier2
őstag
válasz sublett #67256 üzenetére
Legelső alkalommal lazán elmegy akár 200g is. Szimpla szűrővel az elején főleg macerás inkább ne erőltesd. Ha már beállt az őrlő egy kávéra a váltás már gyorsabban megvan (3. próbára már ha nem is tökéletes, de bőven vállalható szokott lenni).
A darálót írtad már. A gép milyen?Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
leslie76
újonc
Sziasztok,
Eladó a képeken látható Ascaso i1 mini típusú örlőm. 2016 novemberében vásároltam újonnan, kb 5-6 kg kávé ment át rajta. Kifogástalan állapotban van műszakilag, esztétikailag. Réz örlőfejes, síktárcsás, fokozatmentesen állítható. Nagyon kicsi örlő, babtartállyal együtt mindössze 32cm a magassága.
Ára: 50.000.-Ft.
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/magyarlacy/ https://www.instagram.com/magyarlacyphoto/
-
freaghill
őstag
Brikkások!
Mit tudok az ellen csinálni, hogy ne sziszegjen a főzés közben a szelepnél?
Másik kérdés, hogy ki szokott folyni pár csepp a főzés felénél és odakozmál, jelenleg úgy oldom meg, hogy papírtörlővel feltörlöm, de ezt hogyan tudnám kiküszöbölni, gondolom összefügg a kettő.
Olvastam, hogy van aki étkezési szilikonzsírral keni be, de másnak nem jött be. Valami tuti tipp?[ Szerkesztve ]
-
sublett
tag
válasz soldier2 #67268 üzenetére
egy pidelt GC (2015 előtti), új boilerrel. A szűrők az eredetiek még benne.
Egyébként a tampert még várom, szóval még nem teljes a felszerelés és egy Vergnano Gran Aromával próbálgatom.
A legjobb amit elértem az az elvárt idő (kb 30 mp) alatt az elvárt mennyiség (30-40ml), de crema nincs még rajta. Van a GC-khez egy egy opcionális alkatrész, a "Perfect Crema Filter Kit", ez a köreitekben szitokszó?
(expolygon-on mitha láttam volna) -
von toth
tag
Graef cm702 félholt állapotban elvihető 10.000 hángörien forintsz.
-
Frogz
csendes tag
válasz Peti...(16v) #67274 üzenetére
Úgy tudom hogy GC-hez nem volt nyomifoki szűrő, hanem egy ilyen "pöcök" erre a célra, amit a kar kifolyó lyukába kellett tenni. Az a Perfect Crema Filter Pin.
-
soldier2
őstag
válasz sublett #67277 üzenetére
Várjuk meg amíg megjön a tamper is. Addig is nézz utána a wdt-nek, szerezz be valami friss kávét, és kiderül, hogy jó a daráló vagy nem (nagy valószínűséggel nem jó presszóhoz)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
sublett
tag
válasz soldier2 #67280 üzenetére
hogy a daráló jó/nem ez alatt leginkább azt érted, hogy egyenlegese szemcseméretet produkál-e? Ezt egyébként "mérni" lehet?
Az, hogy elég finomra tud-e őrülni az sztem nem kérdés.Mindenesetre nézegetek wdt tutorialokat.
Az, hogy a tamper lapos, vagy konvex az mindegy? (laposat rendeltem) -
korikmate
tag
Gaggia szerelésekhez (mondjuk új opv beépítés ilyesmi) ptfe csövet szerelvénnyel (menetes, anya) együtt hol lehet venni/csináltatni? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz sublett #67282 üzenetére
Igen, az egyenetlenség a kérdés. De friss alapanyaggal vsz lesz crema ezzel is. Rampernek a lapos a jó (most legalábbis ezt gondoljuk.
Brikka/szilikonzsír: próbáltam, nem jött be. A szivárgást megszünteti, de picit leragad tőle a szelep, és egyrészt lassabban jön le, másrészt később nyit, a nagyobb nyomáshoz nagyobb hőmérséklet társul. Van amelyik kávénak jól áll, de nem mindegyiknek. A pár csepp áteresztés nem gond, hidegvízzel felrakva, közepes lángon nem ég oda a kicsepegett pár ml sem.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
leslie76
újonc
válasz adriankoooo #67286 üzenetére
https://www.facebook.com/magyarlacy/ https://www.instagram.com/magyarlacyphoto/
-
zolnagy
őstag
válasz adriankoooo #67286 üzenetére
Az i2 a kúpos, az i1 síktárcsás.
-
Castor1204
újonc
Sziasztok!
Ismerősöm kitűnő állapotú Gaggia Classic gépe eladó. Megnézhető-átvehető megállapodás alapján ( Sopron-Veszprém-Budapest is). Érdeklődni privátban! -
von toth
tag
Ascaso basicről mi a vélemény?
-
And06
aktív tag
válasz Peti...(16v) #67287 üzenetére
ami nekem új ebből (mondjuk nagy filteres tapasztalatom nincs, de mostanság csinálgatok itthon is, ha van hozzávaló épp), az a második keverés az oldalfal mentén. az mi célt szolgál? -
And06
aktív tag
válasz Peti...(16v) #67295 üzenetére
tudja valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest