Új hozzászólás Aktív témák

  • zolnagy

    őstag

    Balf@szságom története.

    A most vásárolt Brasilia Lady kazánjába szerettem volna egy 3mm-es lyukat fúrni, hogy oda fúrok egy M4 menetet egy termosztátnak. Ebben a gépben ugyanis nem volt termosztát, kizárólag a pid vezérelt. Ez OK, de legalább a védelem miatt szerettem volna beépíteni a körbe egyet. A Fotek SSR-ek ugyanis szeretnek úgy tönkremenni, hogy rövidre zárják a váltóaramú csatlakozókat, így állandóan fűtene a végtelenségig...

    Szóval fúrtam a 3mm menetet, külön megörültem, hogy a bojlerben van egy merevítés, így a 4mm bojler fal megnövekedett kb. 10 mm-re. Fúrtam is szorgalmasan, mindig ellenőrizve milyen mély a furat. Arra persze nem gondoltam, hogy a mélységmérő szélesebb, mint 3 mm, így csak fúrtam-fúrtam, míg át nem fúrtam a bojlert... :((( Én barom nem vettem észre, hogy már milyen mély is ez a furat.

    Tehát vannak ötleteitek, hogyan lehetne megmenteni a bojlert? Gondolom, ha megcsinálom a menetet és a termosztát menetét bekenem menettömítővel, az még nem elég. Van itthon egy forrasztóceruzám, amivel próbáltam befolyatni oda egy kis ólommentes ónt, de ez a ceruza sz@rt sem ér... Megolvasztja z ónt, de annyira nem tudja, hogy belefolyjon a lyukba.

    A képek:

Új hozzászólás Aktív témák