-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz zolnagy #43204 üzenetére
Azt hiszem az Osztrak hatarnal volt egyszer olyan pofatlanul draga a kave, hogy jart hozza ez a csesze egyebkent eleg jo, meg jatszos fazis van, de mar most nagyon kellemes savai vannak a Paljoc fele Yirganak (fagyasztva jott velem). Picit hamar jon le, ezert jo vilagos a crema, de alakul. Hairo meg van taknyolva, valamelyik netes leiras alapjan, de igy is rengeteg oriasi szem akadt fent a szitan. Legalabb 17,5 gramm, mire peremig hozom a szurot, bar csak sotetebb porkolesekkel szoktam probalkozni. Ez az elso eset, hogy SO van a Brikkamban.
https://barbieripnk.hu/
-
vicces
addikt
az asszony reggel nézett a tvben valami műsort. egy kávészakértő látott el tanáccsal 3 egyetemistát az otthoni kávézási szokásaikkal kapcsolatban.
és mire hazaértem ő is a téma szakértőjévé vált:[ Szerkesztve ]
:)
-
paljoc
tag
Vegre ki tudtam probalni a Mantra kavejat...Budafokon a Savoya park parkolojaba telepultek ki a Charlie koncertre. :-) Ha valaki arra jar ihat toluk egy jo Gardelli kofit!
-
Erickborg
újonc
Sziasztok!
Cimbali Junior kávégéphez keresek tamper,tömörítőt...
Köszönöm..
Erick
apter244@gmail.com -
adp
őstag
Pacificnel melyik a legsavtalanabb SO? Marmint ami nem citromle
-
adp
őstag
válasz Deadzone41 #43212 üzenetére
mondjuk ez tök szubjektív, hogy kinek mi a citromlé. Nekem pl paljoc sidamoja is az volt. ami másnak meg nagyon ízlik..
-
-
-
levytee
csendes tag
válasz Deadzone41 #43212 üzenetére
Nálam pörizve lehetet elszúrva, mertmár gőzölt a fej.lehet amúgy akkor az east is jó, bár én nem rajongok a zsákbamacskáért.
levytee
-
Surda-
őstag
Valószínűleg minden világos pöri tud citromlé lenni, ha nincs jól elkészítve. Világos pörikkel nem egyszerű.
A Red Baggies Ethiopian Yirgacheffe Arichat egyetlen dolog miatt nem ajánlom senkinek, félek,hogy hamar elviszik. Nagyon finom kv! Aki a világos pöriket szereti, bátran ajánlom.
Basszus, mégis ajánlottam"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
HÁZIGAZDA
válasz jveres #43220 üzenetére
ne hülyéskedjetek már, végtelen számú olyan (világos pöri) kávé járt nálam, amit akárhogyan ütöttem-vertem, savanyú volt, mint az istennyila. simán alul lehet pörkölni egy kávét úgy, hogy aztán te bárhogy ugrálj rajta, savanyú végeredményt adjon.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #43224 üzenetére
hát én nem vagyok két danos kávémester, csak azt írtam le, amit tapasztaltam az elmúlt évek folyamán
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jveres
csendes tag
Pontosítok. Jól pörkölt kávénál, ha csak kimondottan nem citromos az ízvilága szerintem csak úgy lehet citromos kávét készíteni, ha rossz az elkészítés módja.
Én pl. most egy olyan BW kávét iszom, amiben van lime-os beütés és nagyon jól áll neki. És egyáltalán nem citromos a kávé -
-
HÁZIGAZDA
válasz jveres #43227 üzenetére
oké, de akkor meg igazából miről is beszélünk?
(persze, vannak fanyar kávék, citrusos kávék és jópár olyan kávé, amiből csak citromlevet lehet facsarni. nyilván nem a zöld tehet róla, hiszen ha például feketére húzod, füstös-égett-csokis lesz az is, bárhonnan is indult. de fordítva is igaz, egy alapvetően inkább csokis ízvilágú kávét is lehet annyira alulpörkölni, hogy citromlé legyen)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
szerintem én nem erre válaszoltam, hanem arra, hogy nincs citromlé ízű kávé..
de ha már itt tartunk: volt már citromos a paljoc sidamo is. általában nem az, szoktam is szeretni, rendre kérek belőle, de volt már, hogy kellemetlen volt a végeredmény, bármit csináltam vele. csomó mindenen múlik, leginkább a pörkölésen, de azon is, hogy mennyi idős a cucc stb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adp
őstag
Igen pont veled beszeltunk errol kb juni elejen.
Es mindent elkovettem akarhogy probaltam de a 250g-bol nekem mindig csak savanya valami lett.. Volt wdt, 0.00 merleg, 58.6os tamer aranyok (15-19g kozt),hofok fel le 10 fok,20-45mp kozti csapolasok....
Bar valahol olvastam, hogy ez lehet egy olcsobb daralo hiba is gcm702
Szoval ketlem, hogy en szurtam volna el.[ Szerkesztve ]
-
gubabela
senior tag
Így már jártam én is. Bármit csináltam, nem tudtam a citromos ízt megszüntetni. De mivel semmilyen formában nem tolerálom kávéban a citromot, ezért könnyen lehet, hogy az elkészült ital jó volt, csak nekem nem felelt meg. Attól még más az egekig dicsérheti, mert nem ugyan az az ízlésünk.
-
mgy
senior tag
A londiniumos csóka akkurátusan ráírta minden egyes blendjére, hány nap pihentetés után javasolt felnyitni. 10-20 nap közötti számok voltak, vegyesen.
-
pacuha69
csendes tag
Ha valaki, akkor én aztán küzdöttem a citrusosság ellen. A Majorból amit csak lehetett kihoztam a fordulatszám változtatásával. A sebesség csökkentésével csökkent a citrusosság is, és jöttek elő a gyümölcsös ízek. Persze a túl alacsony sebességnél meg eltűntek ízek. A joker állás 600 rpm környékén volt. Viszont amikor mellé raktam a Roburt, és csináltam egy A-B tesztet, a major még így is a citrus felé húzott. Szóval sajnos be kell látni, hogy bizonyos kávéknál a daráló lesz a ludas, és ha a fejed tetejére állsz, akkor sem lesz jobb vele a kávé.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
-
adp
őstag
Ez a fagyasztott kv egybol daralasa tenyleg jo dolog.
Ugyanolyan friss volt mint amikor eloszor bontottam ki,
Nulla rogosodes es szinte alig wdtztem inkabb a tetejet igazitottam el csak es 0 csatorna lett. A delelotti mar 1.5 hete megbontott la piazza meg ugy rogosodott meg csatornasodott mint az allat.Azt is megkockaztatom, hogy a rognelkuliseg miatt es az egyenletesebb orlemeny miatt finomabb is volt a fagyasztott mint anno frissen
[ Szerkesztve ]