Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zscz
tag
-
kaligula
tag
Brutál sokat lehet tanulni ezen a fórumon, még ha kissé parázs is néha a vita. De lassan már engem is zavar, mennyire elbeszél egymás mellett két láthatóan értő ember.
rovidkv.reblog.hu
-
Gravity1234
tag
Par kofit keszithetett mar
[link]Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
félisten
válasz Gravity1234 #43854 üzenetére
Remes munkanak tunik, 30 masodperc utan belem allt a fajas... Bar a Rolexbol itelve ove a hely
while (!sleep) sheep++;
-
Leica m 28
csendes tag
válasz fragola.6035 #43844 üzenetére
De miért rosszabb a Rossi mint az SJ? - oké a késméret valamivel kissebb, oké, nem folymatosan állítható, de pédául lassabban forog 1300 RPM ha jól tévedek. Ipari felépítés, komoly örlőház stb?
-
jolti
senior tag
válasz simi.esp.28 #43860 üzenetére
Semmi cicó, csak a kávé!
-
HÁZIGAZDA
válasz Leica m 28 #43859 üzenetére
mert össze-vissza lötyög rögzített fokozaton is, mert - legalábbis, ami nálam volt - annyira szar volt, hogy összeérő késekkel sem darált elég finomra és egyébként is marha nagyok voltak a fokozatai, a 40-ből kettőt tudtam használni és így maradt az, hogy 18 gramm helyett 16-ot tettem a szűrőbe stb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Leica m 28
csendes tag
oké. De ez a - veszek olcsón egy visszatekert órájú autót majd elmondom mindenkinek milyen szar a mercédesz mert folyton tönkremegy.
Nálam egy szinte új van, stabil mint az állat - és hangos, +4-5 fokozata van kb., 4-5-öt tudok presszófőzéshez használni - általában elég.
A hátrányát inkább ott tapasztalom, h sokat "elnyel" az örlőmű, így van h, 18-at teszek bele és 16 jön ki, de van h 20 - szóval karbaörlős verziónál méregeni kell, a napi 3 presszónál nem issue. A felhasznált anyagminőség abszolút ipari, de mivel nem vagyok profi szívesen meghallgatom, h mi az amire oda kell figyelni.Igen egy jó SJ v egy varió v k30 persze, de ez töredék áron megcsinálja a nagyon hasonlót szerintem.
-
adp
őstag
válasz adamssss #42191 üzenetére
Na ma teszteltük ezt az Ezüsthíd kávézót füreden. Balatonhoz képest tényleg jó, viszont az 500-ft os presszó árhoz képest közel nem. Tudom ez balatonon nem sok egy ilyenért mert máshol a 10mp-s decis presszó 300.
Sima egyszerű mokkás kakaoporos blend. Egy picit nekem híg volt, de az biztos, hogy a környéken nincs jobb -
HÁZIGAZDA
válasz Leica m 28 #43863 üzenetére
mondjuk maga a fokozat rögzítési mechanizmusa elég vacak. ám, ha a tiéd szinte új, akkor az szerintem már a 80 fokozatos verzió, ahol a műanyag állítótárcsán alul nem lyukak vannak, hanem rovátkák. megmagyarázná azt is, hogy miért tudsz 4-5 fokozatot használni. és végül: fogalmam sincs, hogy nálad mi van, azzal nyilván nincs tapasztalatom
-
soldier2
őstag
válasz Leica m 28 #43863 üzenetére
Azért 4-5 fokozat presszóra egy ipari gépnél elég karcsú. Még akkor is, ha nem a speciality volt a fő célközönség. Az kb az Imat szintje.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bajnokpityu
félisten
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #43868 üzenetére
könyörgöm, ne keverjünk most ide mindenféle darálót. fogalmam sincs, hogy a tiéd milyen. ha fokozatmentes, akkor nincs miről beszélni (de egyébként rendszeresen használom a teljes 4 ricnis tartományt a mazzeren, tehát ricnik között is), meg eleve egy konkrét darálóról, a rossiról volt szó.
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #43869 üzenetére
Hát nem tudom, nekem kevés vol az 5 fokozat a Luxont. Persze ha a "ricnik" között fél úton is meg lehet állni, akkor no problemo. A Hg-nál (bocsánat, hogy már megint azt hozpm fel) bár fokozatos, de az egyes kávék között 10 körüli a használt fokozatok száma, de így sem zavarna, ha fokozatmentes lenne (bár az meg más gondokat okozott az első generációnál).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz Leica m 28 #43871 üzenetére
csillió = 60e (mini) vagy 80e (super jolly). opció a használt, épp azért, mert masszív dögök. rossit én mégegyszer nem szeretnék
-
HÁZIGAZDA
válasz Leica m 28 #43874 üzenetére
oké, de még úgy is megéri, ha ki bírja gazdálkodni az ember, mert tényleg egy életre szól, sőt. egyébként 7000 ft/kg árú kofival és havi 1 kg fogyással számolva is évente megiszik az ember egy super jolly-t
-
bacskait
tag
válasz Leica m 28 #43874 üzenetére
Egy SM90 (30-40e max) és egy új SJ kés (10e alatt) is jó lehet.
-
Ábi
tag
válasz bajnokpityu #43877 üzenetére
-
Toobee
veterán
Mondjuk ez hany ricni dolog a menetemelkedestol fugg leginkabb (meg nyilvan a skalatol), aztan jon a kestarto meg a tengely utese. Egyaltalan van arrol info, hogy a Mazzer a kezdetek ota ezzel az emelkedessel dolgozik? Vajon tipusonkont eltero, vagy nem keszitenek erre kulon szerszamot, hanem mindbe ezt rakjak.
-
Leica m 28
csendes tag
Azt nem tudja valaki h a kicsi Compakot K+ miért húzzák le mindenhol? Ppedig cuki gépnek tűnik..
-
Leica m 28
csendes tag
válasz Leica m 28 #43883 üzenetére
Mármint Compak K3 nah..
-
paljoc
tag
válasz Leica m 28 #43884 üzenetére
Talan blaze tudja, neki volt egy rovid ideig de vmiert adagonkenti orlesre nem volt alkalmas..?!
-
Toobee
veterán
Vegul eladtam en is minden orlot. De meg mindig nem tudom, hogy mi legyen. Hetfon kezdek az uj munkahelyen, lehet oda is kene valami, mert kavefozo az mar keszul, az autom is elkelt ma. Annyi a valtozo, hogy donteni se tudok legszivesbben vennek egy Mazzer-t, meg egy Pharos-t is, de ennyit csak akkor rakok bele, ha az uj munkahelyre be lehet vinni egy szettet.
-
zolnagy
őstag
válasz Leica m 28 #43884 üzenetére
Én is szemeztem vele, de utánaolvasva többen is írtak olyat, amit ez a video mutat: [link]
Így letettem róla. -
adpeter
tag
Áááá......csak ezekhez a magasröptű csevegésekhez én nem nagyon
tudok hozzászólni. Máhogy értelmeset!Csak nézek ki a fejemből...te is hová jutottál!
Aranymíves melók helyet rezet hajlítasz!!! NAGYBAN![ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
Peti...(16v)
tag
Catleresek: ti hány grammot tesztek (tól-ig tartományra gondolok) a gyári dupla szűrőbe? Vagy ha nem gyárit, akkor milyen szűrőt használtok?
Valami nem stimmel, nem tetszenek a lefolyások, pedig elég régóta gyakorlok már vele. Van rdt, minihabverő, wdt, hústű, és kávétól független mindig táncol a lefolyás, kb a közepétől. Próbálom kizárni a hibalehetőségeket. A Miniben is már SJ kés van, mert gyanús volt, és kopott is volt a régi, de azért nem volt vészes. És mint kiderült, eddig is SJ kés volt benne, csak nem gyári.
A pogin egyébként nem látszik csatornásodás.Kéne egy feneketlen kar, de elmebeteg ára van...
-
Leica m 28
csendes tag
Egyébként van 2 őrlőm de folyamatosan keresem a nagy Ő-t.
Az igényeim : tartós, jó espressó minőség, alkatrészellátás, és egy feature - vagy legyen egy időkapcsoló mint a mazzer mini E-n vagy komolyabb kijelzős izé amin be tudom állítani mennyi ideig daráljon.
Van 5lete valakinek? És persze mondjuk használtan és 100k alatt..
-
HÁZIGAZDA
válasz Leica m 28 #43896 üzenetére
én eladom a mazzert, ha a fisifosi compak10 beválik, de ki fog lógni a megcélzott ártartományból sajnos
-
zscz
tag
válasz Leica m 28 #43896 üzenetére
Ha egyszer véletlenül találsz olyan darálót, mint amilyen a Cimbali alinox A volt, vagyis volt benne tárcsa és kúpos őrlő mű, akkor mennybe mentél.
https://www.kaffee-netz.de/threads/restauration-cimbali-alinox-a-hybridmahlwerk.45708/
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest