Új hozzászólás Aktív témák

  • meander

    tag

    PY-től kaptam brazil yellow bourbont, amivel szenvedtem egy kicsit (leszögezem kezdő vagyok). Az őrlő/hőfok PY Guatemalara volt beállítva, ezért innen indultam. Először nagyon jellegtelen, lapos íze volt, de a 40mp feletti lefolyásból gyanús volt, hogy nem itt lesz a vége :)
    Végül az őrleményt "sokkal" durvábbra állítottam és egy fokkal lementem a Guatemala alá és ma reggel 30mp alatt lefolyt az egyik legjobb kávé, amit eddig készítettem. Magamtól a klasszikus/újhullámos közti átmenetnek nevezném. Az udvarias klasszikus (enyhén csokis) ízt kiegészíti egy egészen finom sav, amit talán szőlőhöz hasonlítanék. És akkor itt visszacsatolnék @Kaligula korábbi kérdéséhez... a jó kávé (de egyébként bármi más) az, ami olyan harmóniát hoz (klasszik-sav), hogy nem marad utána semmilyen hiányérzet.

    ...viszont az ömlengésen túl hadd legyen egy kérdésem is. A fenti kv krémje elég szép sötét volt, illetve a pogácsa is mutatott sötét elszíneződést (ízben nem volt semmi keserű), ezért úgy gondoltam lemegyek egy fokkal hátha még tovább javul. Az eredmény ugyan finom volt de egyértelműen gyengébb, mint a reggeli próba. Van valakinek tapasztalata ezzel a babbal?

Új hozzászólás Aktív témák