Új hozzászólás Aktív témák

  • Bazsee71

    őstag

    válasz soldier2 #35609 üzenetére

    Hát én most megint vagy 40 percig hangoskodtam a gépekkel konyhában, de semmi jó nem sült ki belőle. Próbáltam 80 fokon is, úgy elég savanyú lett. Aztán vissza 86, 90, az sem volt jó. (Még cukorral és tejjel sem.)
    Aztán visszatértem PinUp-ra, az élvezhetőbb eredményt produkál, kis cukorral elkortyolom, de nem az én ízvilágom, abban is ott van az a kesernyés íz. Most böngészem megint a kávés oldalakat, keresem hol szúrhatom el. Az idő elvileg jó, 25s alatt jön le egy espresso. Gép rendesen bemelegítve, csapolások között 5-7 perc, hőfok stabil. A felsőszűrőt öblítem, és tisztítgatom is minden eresztés után. Gyantapatron miatt rossz a pH? Túl erősen tamperelek?

    Ne haragudjatok, hogy ezzel fárasztom itt a társaságot, de kissé tanácstalan vagyok. Az a helyzet, hogy nemrég szüleimnél egy Brikkával és egy Skertonnal ízre jobbat lőttem, csak egy kicsit citrusos savas utóíze volt, amit egy kis cukor szépen elvitt. Itt ez nem sikerül. Náluk Lidl Costa Rica Tarrazu-ból jött ez, még csak nem is egy premium kávé. Holnap lehet elhozok egy negyed kilót próbaképpen, és akkor talán kiderül, hogy nem az én ízvilágom amit most próbálgatok, vagy csak totál béna vagyok még. :)

    Ha netán van itt gyakorlottabb kaposvári fórumtárs, akkor próbára adnék az alapanyagból, az ő tapasztalata is egy fontos visszacsatolás lenne.

Új hozzászólás Aktív témák