-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
jött ma egy adag kapucziner kávé, például laos catemor, guatemala pacamara, honduras shb. a laosit rögtön csapra is vertem, tömény cremaként jött le az egész, szuperfriss. tulajdonképpen kedvelem jános pörköléseit, se nem túl óvilági, se nem túl újhullámos, pont középen, ami nekem jelenleg a legjobban bejön. aztán lehet, hogy idővel eldjboriskásodom (tm) én is.
ezzel együtt egy adag kagumoinival is újra nekiugrok a silvanónak, remélhetőleg nagyobb sikerekkel, mint a cajamarcánál. annál kávézókban (főleg a feketében) zseniálisakat kaptam, a cm hq-ban is (bár tök más volt), itthon viszont küzdeni kellett. ha a kagumoinival is így járok, akkor azt fogom tippelni, hogy az ennyire érzékeny kávékhoz nem elég jó társ a gépparkom
(a levetta még sokáig csak a földről nézi a silvanót... )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz lagoon79 #2499 üzenetére
apropó, pörkölő... mi a rajz? jöhet privátban is
másnak is mondom, hogy itt nem kell a "ment mail" típusú hsz, ha valakinek írni akarsz valamit privátban, ott a link a hozzászólásánál a nevétől jobbra. a bejövő privátjait meg mindenki a jobb hasáb tetején lévő linken találja.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
-
RBJ
addikt
Nem tudom de most csináltam egy kávét, lehet félreértettem a pálcás, hústűs dolgot de én tömörítés előtt átkavargattam a kávét egyenletesre a szűrőtartóban és a végén tömörítettem.
Eredmény csinos crema ami eddig nagyon habos, vizesnek tűnt eddigi próbálkozásaim alkalmával.
Igaz alig bírt lejönni azt hittem nem bírja átnyomni a saeco hd8423. Az eredménnyel meg vagyok elégedve ahhoz képest, hogy csövi késes darálóm van.
Legközelebb lövök képet.
A felső szűrőt mindig takarítom. Meg tudok veszni mikor a behajtás nyomából alig bírom kiszedni a kávét.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Toobee
veterán
Cascara: Bolívia, Caranavi környéke. Feldolgozó: Buena Vista kávémalom. 1500-1800 méteres magasságból, októberi szüretelés.
5 gramm, a víz 95 fokos volt a stratkor, 5 percig áztattam. Azt írják, hogy többször is lehet belőle teát készíteni, csak tovább kell majd áztatni. Ízében én legerősebben a fügét érzem, meg egy kis csipkebogyót áfonyával.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz tariattila #2523 üzenetére
Tartsd mar meg!!!!!4444444!!!!!!!NEGY! Inkabb a tobbit add el.
https://barbieripnk.hu/
-
paljoc
tag
válasz tariattila #2523 üzenetére
Ok, rez rud van, barmikor tudok csinalni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
SiD-
tag
válasz tariattila #2525 üzenetére
55-ért most azonnal megveszem.
-
tariattila
veterán
-
zolnagy
őstag
Még egy picit azért én is nyúznám a QM-et. Rendeltem bele tömítéseket a Kaffezentrale oldalról. Meg 1-es és 2-es szűrőt is, mert 20 EUR alatt nem lehetett rendelni.
De formára nagyon bejön a gép, igazi szépségAz alatt a rövid idő alatt mondjuk még nem jöttem rá a robusztás kávé készítésére vele, mindegyik megégett, de remélem hamarosan újra tudom folytatni (addig Brikka forever)
Illetve van egy kisssé fura mellékíze a kávéknak a Gaggiahoz viszonyítva. Tudom, hogy a háromjáratú a víztartályba köp, de ezt ideiglesen áthidaltam egy külön pohárral a tartályban, de mégis van valami más íze.A gőzét kipróbáltam, tényleg brutál a Gaggiahoz képest, ezért is szoknom kell, de meglesz az, úgy érzem.
-
SiD-
tag
válasz zolnagy #2532 üzenetére
öblítsd át hidegzsíroldós vízzel! a tartályban lévő vízhez keverj hozzá egy kevés hidegzsíroldót és azzal öblítsd át a gépet, majd cseréld ki tiszta vízre és azzal is nyomd át, majd gőzzel ugyanezt, így garantáltan tiszta és mellékízmentes lesz a gép.
robusztás kávékra az alábbi tippem van: ne az első felfűtés után készítsd a kávét, mert akkor nagyon túllövi még a fűtést. várd meg a második vagy harmadik felfűtési ciklust és onnan szörfözz lefelé a hőfokkal némi fejöblítéssel!
-
zolnagy
őstag
Köszi szépen. Ezt a hidegzsíroldót Parci is mondta, meg is teszem holnap (ehhez nem kell kartömítés)
Az a kicsi kb. mennyi? Pl. egy fél tartályhoz egy fél deci OK?
A robusztás tippet meg majd kipróbálom. Az ugye nem tilos, ha a második felfűtést fejöblítéssel érem el?
Mert alapból lemértem. Míg az első felfűtés 2 perc alatt megvan, ezután a másodikig 11 percet kellett várnom fejöblítés nélkül. -
hifis50
csendes tag
Ami miatt belevágtam, az az ötlet, hogy a gyűrűt forgassuk, ne a kúpot. Ettől elegáns lesz a dolog, mert nem nyúlik ki semmi tengely a garatból, mint a HG One-nál és a Versalabnál. Hogy ez hogy sül el, még nem tudom, de éppen az alacsony fordulat miatt (a kézi darálás fordulatszámára van belőve), ez remélem, nem okozhat problémát.
-
hifis50
csendes tag
Ez még akkor tűnt ennyinek, amikor túl nagy motort akartam a gépbe rakni. Egy Conrados kisebb verzióval ez már más kategória. Sokat számít az alkatrész gyártatás. Ha van valakinek ilyen irányú kapcsolata, és ezt spórolósan abszolválja, szerintem kihozható jó áron. A keráruk végösszegét, ha már tudom, megadom, de ez nem lesz több nettó 80 90 ezer Ft-nál.
Ha a végeredmény sikeres, vagyis korrekten működik a cucc, a doksit felrakom az internetre. -
ronin s8
senior tag
http://kotty.hu/
"Egy jó kávéfőző egy rossz minőségű kávéból is kiváló kávét főz, míg egy rossz gép a legkiválóbb arabica-robusta keveréket is ihatatlanná teszi."Azta! Hát ha eztet korábban tudom....!
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Az USA nem akarja visszafogni Kína növekedését
- Hagyományos és extrém roller, kickbike, Boardy topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- Háztartási gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Synology NAS
- Okos Otthon / Smart Home
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- További aktív témák...