-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smith Ügynök
tag
válasz ronin s8 #2089 üzenetére
Megmondom őszintén nagyon elegem van az égetett kávéból. Nem kóstoltam még Brikkás kávét, de a nyomásfokozó szelep ellenére az is gondolom égeti, mint a Szarvasi....
Amíg nem jön össze egy normális szettre a pénz, addig egy Saeco 8423 + POD-os kávé kombó esetleg? Alacsonyak az igényeim, de az égett savanyú, keserű ízből elegem van.
-
BlacKSouL
addikt
Érdekes ezt látni, hogy olcsó karos eszpresszós kezdőként 10-ből 9 ember valami Saeco-t néz ki..
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
vadászcsiga
félisten
válasz -HajTömeg- #2103 üzenetére
És mindenkinek rémlik valami kapocs az olasz gépekkel, hozzáteszem tévesen.
-
BlacKSouL
addikt
válasz -HajTömeg- #2103 üzenetére
Oké, én pl. egy DeLonghi EC155-t vettem, 29k-ért, (ráadásul 1 hónapot vártam rá) pedig megnéztem 4 féle Saeco-t, sőt, boltban (sima Euronics, meg társai) csak a Saeco-kat ajánlották, de kicsit úgy érzem, mintha semmi más nem lenne, csak a Phil termékei. Pedig vannak...
Számomra a Saeco-k csillogó, fényes felületű, ujjlenyomatgyűjtő fancy készülékeknek tűntek, ilyen szempontból jobban tetszett a puritánabb DL.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Smith Ügynök
tag
válasz BlacKSouL #2105 üzenetére
És mi a tapasztalatod, ajánlod esetleg ezt a DeLonghi-t?
Nem ragaszkodok én a Saecohoz, csak valami pici pénzért szeretnék legalább valami alap szinten elfogadhatót.
Kezdésnek daráló nélkül egyébként a POD-ról mit gondoltok?Illetve ezen árkategóriában még egy Solac CE 4410-es gépet találtam, erről valami vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Én a múlt héten vettem a vaterán hd8423 t 15e ért. Még tesztelési fázisban vagyok. kávédaráló projekt következik majd.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
BlacKSouL
addikt
válasz Smith Ügynök #2106 üzenetére
Mivel összehasonlítási alapom nincs, pontosabban nem kategórián belül, ezért úgy kell értékelni.
A korábban kóstolt kotyogós/szarvasi/stb. kávékhoz képest más kategória. Azoknak is volt egyféle romantikus hangulata, de nyilván csak addig, míg jobbat nem kóstoltam.
Miután megtanultam a tejhabosító használatát (40-50 próba után), így már azt mondom, hogy jó kávéból egy átlag kávézó számára kitűnő cappuccinot tudok vele csinálni. A kávé is értékelhető, de rengeteg tényező befolyásolja, és az olcsósága, kis hőstabilitása, más működési elve miatt nem veszi fel a versenyt egy 100-500k-s géppel készült kávéval. Ugyanakkor kísérletezéssel el lehet érni azt a szintet, ami miatt az ember továbblép. Már érzem a különbséget a frissen őrölt, a frissen bontott előre őrölt, a régen bontott őrölt, a podos, a kapszulás, a szarvasis és a kotyogós kávé között.
A gép maga meghálálja a törődést. Ki kell ismerni, mikor mit csinál, de ha jól bánnak vele, akkor szerintem tökéletesen kielégíti ezeket a kezdő igényeket. Én szöszölök vele. Temp-surfing, előáztatás, meg effélék, amit a nagyok tudnak, de attól még nyomásfokozós karral, kis teljesítményű géppel dolgozom. Ha nem várok el tőle többet, mint amit tud, akkor képes még meglepni is. És 100-150 főzés után lehet játszani a kávéval, és minden paraméterrel.A tejhabosítót szokni kell, a vízkőmentesítés szükség esetén nagyon fontos, de ha ezek OK, akkor szerintem egy hálás kis gép. Rajta nem múlik egy jó (nem kiváló, de jó) kávé. Friss őrlés, megfelelő méret, megfelelő mennyiség, (megfelelő tampering a nyomásfokozótól függetlenül), megfelelő víz, megfelelő idők, és szerintem megéri a pénzt.
Solac-ot én hanyagolnám, nem az a márka, amihez minimális szinten kötnék kávézást, inkább csak 'ócsó'.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz Smith Ügynök #2106 üzenetére
Ja, ez a Solac csak POD-os. Így összehasonlítani a karos géppel nem tudom.
POD-ot eddig egyszer próbáltam, de az nem ér, mert spanyol üzleti úton kimutyizott nyaralás alatt volt, akkor meg még a sz.r is édes voltAláírás (nem kötelező megadni)
-
And06
aktív tag
válasz Smith Ügynök #2106 üzenetére
PODot PODos géppel érdemes használni. előnye, hogy viszonylag olcsón be lehet szállni, kényelmes, hátránya, hogy kicsit drágább a kávé, és nincs akkora választék mint szemesből.
minőségre a gaggia-val jóval jobb kávét készitek. a PODos is az espresso alsó kategóriája inkább, de legalább espresso.
ha később egy hosszú távon használható szettet akarsz, akkor a podos gép nem jó, mivel el kell adjad majd.nekem az irodában van a podos, jobban jövök ki vele mintha a kantinban innék mosogatólé minőségü kávét jó drágán.
-
Pé
senior tag
válasz Smith Ügynök #2101 üzenetére
Nem égeti meg. Tényleg nem. Próbáld ki. Egy különbséget vettem észre az espressogéphez képest, kevesebb a crema. De ízre majdnem ugyanolyan jó.
-
-HajTömeg-
őstag
Már másodszor fordul elő velem,hogy ugyanaz a kávé,ugyanolyan méretűre őrölve,jól betömörítve nehezen akar elindulni,de mikor elindul,akkor átzúdul
Máskor meg szépen lassan folyik le.
Mit rontok el?
Túlságosan betömörítem, a gép csak növeli,növeli a nyomást, végül 15bárral "átlövi"?
OPV-m nincs sajnos.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
vadászcsiga
félisten
válasz -HajTömeg- #2115 üzenetére
Csatornásodás, nem egyforma szemcseméretek stb. Sok minden lehet
-
Toobee
veterán
válasz -HajTömeg- #2115 üzenetére
Gondolom csinalt maganak par csatornat a viz, aztan gyorsan atzubogott azokon. Nem volt kotyogos ize?
https://barbieripnk.hu/
-
-HajTömeg-
őstag
válasz vadászcsiga #2116 üzenetére
Akkor erősebben tömörítsem? Elvileg ez a megoldás?
Toobee Gondolhatod,hogy ízre milyen volt
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
Toobee
veterán
válasz -HajTömeg- #2118 üzenetére
Az őrlemény finomságával kellene játszani, de ez nem kivitelezhető -még-, ha jól emlékszem.
Ezek a Paljoc kávék, az eszem megáll. Erre kell belépnek a konyhába:
https://barbieripnk.hu/
-
vadászcsiga
félisten
válasz -HajTömeg- #2118 üzenetére
Szerintem nincs ra pontos recept, talán a többieknek van. Elvileg ha jó az örlemény, a tamper súlya szinte majdnem elég, egy kis rasegitessel. Nem kell beton keménységűre tömni, az sem jó
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
-
-HajTömeg-
őstag
válasz vadászcsiga #2120 üzenetére
Paljoc őrölte nekem, megbeszéltük,hogy ebből kiindulva a múltkori kicsit túl finom lett a gépemhez.
Ez azonban úgy néz ki túl nagy szemcsés,mert megint sikerült átzubognia
Nembaj,egyszer csak eltaláljuk
A kérdés,hogy most mit kezdjek ezzel,hogy mentsem a maradékot[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
silentkiller
senior tag
Egész jó ár! La Cimbali Junior
∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™
-
And06
aktív tag
válasz silentkiller #2124 üzenetére
azt irja, vizhálózatról üzemelő rezgőpumpás. azt meg hogy?
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
válasz -HajTömeg- #2123 üzenetére
Frenchpress jó lehet. Tescósat ajanlhatjak a másik fórumon, 1800 Ft ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #2123 üzenetére
mi a baj ezzel a videóval? a bal oldali csésze hány ml-es?
meg kellett volna állitani 25-30 másodpercnél, és akkor teljesen jó. 30mp-n túl már nagyon szőke! -
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #2128 üzenetére
mérd le, a viz sürüsége 1g/ml, igy mérlegen jól mérhető
én a 25ml/25-30 sec-et célzom meg mindig, aztán onnan alakitok a kávé függvényében. ha a pumpa bekapcsolása után kb 5-8 másodperccel indul meg a kávé, az a jó (nálam). -
Toobee
veterán
Pacificaffe Rome Espresso: A korzós ellenvélemények ellenére kipróbáltam risztrettónak is. Nekem tetszett, szerintem így is nagyon finom. Ami érdekessége, hogy ugyanazt a marcipános ízt érzem így benne, mint a barna Puntoban, csak sokkal intenzívebben. Abból nehezebb volt előcsalni. Megmértem mennyi megy a La Scala gyári szűrőjébe: 17-17,5 gramm. 18-19-re gondoltam, de már a 17,5 is kocogtatással fér bele. Visszatérve a kávéra: a kakaó még intenzívebb, étcsoki végig a háttérben, de elég erősen jelen van és az említett marcipán ízzel cseng le. Nem egy összetett dolog, egyszerű, de ezt már múltkor is említettem.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
Ha komolyan erdekel a dolog, akkor gyorsan el lehet jutni ilyen kavekig. Eloszor is jo kis robusztas blend, azert az nem hatrany, ha ilyen kremre vagyik az ember. 2-2,5 eve meg en is a Taleaval csapoltam a piros Segat. Aztan bementem a Becsi uti szervizbe es meglattam egy La Pavonit. Azonnal eladtam a gepemet es elkezdtem turni a netet. Volt is 65e Ft-ert Vateran egy Achille, de lebeszeltek rola az indexen, igy inkabb egy Baby-t vettem.
https://barbieripnk.hu/
-
RBJ
addikt
Egyenlőre még egy seaco hd8423 nál tartok. Kezdek ráérezni a habosításra. Nálam még a latte megtanulása a folyamat most. főleg szíves mintást akarok majd a babámnak készíteni egyszer, hagy örüljön.
Kávé daráló beszerzése a következő ami majd a graef lesz.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Toobee
veterán
Nem is baj, ha megtanulsz habosítani, mire lesz daráló, hogy tudjál pöpec kávét készíteni hozzá. Egyébként tök jól ellátja őrleménnyel az i-mini a nagy E61-es gépet. Meg merem kockáztatni, hogy jobb minőségű az őrleménye, mint a Fiamma RR45-nek (ezzel a mondatommal elértem, hogy örökre nálam maradjon ).
https://barbieripnk.hu/
-
Pé
senior tag
válasz vadászcsiga #2126 üzenetére
Ja. Tescos az korrekt. Asszem 1800 a nagy (1l) , és 1000 körül a kicsi (3dl)
-
HÁZIGAZDA
válasz silentkiller #2124 üzenetére
hát ez konkrétan ingyen van!!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Smith Ügynök
tag
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Smith Ügynök #2143 üzenetére
nagyon ne izgulj rá sztem...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Pé
senior tag
válasz Smith Ügynök #2143 üzenetére
Még jól is néz ki ...
-
RBJ
addikt
Ez a készülék elvileg már nem is létezik. Valami próbálkozás volt anno.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
HÁZIGAZDA
válasz Smith Ügynök #2147 üzenetére
rémlik, hogy volt róla szó a kávéológián, és a konklúzió az volt, hogy nem ér semmit. az ára vonzó, a kinézete meg nincs kapcsolatban a komolyságával, de ha jól emlékszem, akkor ez mindegy is, nem ajánlott.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fishi
tag
válasz Smith Ügynök #2149 üzenetére
Továbbra is az lenne a legcélszerűbb, ha megkóstolnád, mit tud a Brikka.
- az előrelépési kritériumot (bőven) teljesíti
- nem éget, ha helyesen használod
- nem kötelező hozzá az őrlő
- stabilan jó kávét csinál, nincs vele olyan szívás, mint az eszpresszózással lehetAz ilyen gagyi "eszpresszó" gépek mellett viszont szinte semmi hasonló pozitívumot nem lehet elmondani.
Persze nincs baj, ha ragaszkodsz az eszpresszóhoz, de érdemes megbarátkozni a gondolattal, hogy a linkelt árkategóriában újonnan nincs ajánlható gép, így vagy hűbelebalázsként veszel valamit, és tuti csalódsz, vagy türelmes leszel, elolvasgatod a www.eszpresszo.com-on a tudnivalókat, és megvárod, hogy a neked megfelelő árkategóriában megjelenjen egy gép az apróhirdetések között.
Dare2Live (DVD lemezekről): ''elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?'' - perempe: ''Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik...''
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.