-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz vadászcsiga #3949 üzenetére
Néha átfut a fejemen, hogy lehet jobban jártam volna a Brikkával, de ha nem jön be ez a Gaggia főző, akkor ennyiért még mindig eltudom adni, daráló meg bármilyen főzőhöz jól jön, kis buktával az is elmenne.
Elég türelmetlen típus vagyok, nekem minden rögtön azonnal kell.
(amúgy meg otthon most csak filteres főző van...gondolom senkinek nem kell bemutatnom az ízvilágát..)Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
weinmaker
őstag
Ha valaki gerjed a sütőtökre, és szereti a tejes italokat, akkor konzultáljon Paljoc-al, mert ma reggel a mr. espresso nevű blendből, olyan átütő sütőtökös kapucsínót toltam, hogy csak na
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
vendingo
veterán
Megjött a Gaggia, szép karácsonyi csomagolópapírba volt
Mivel a darálóm még nincsen meg, ezért az otthon lévő kb. 5 fajta darált kávéval fogok próbálkozni, a semminél biztos jobb lesz.Nagy körvonalakba leírnátok, hogy mi merre mettől meddig hogyan?
Mire figyeljek főzéskor, egyáltalán hogy működik egy ilyen gép.
Az előző főzőmön csak egy on/off gomb volt aztán ennyi.vadászcsiga: Mi az a PID?
Megint költitek a pénzemet....Toobee : Rome espresso-t rendeltem csak, ezzel gyakorolok aztán majd jöhetnek az igazi csemegék.
víner eksztra, csíbó, dauegberc...[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
And06
aktív tag
válasz vendingo #3964 üzenetére
először légtelenitsd!
csésze a fej alá (kar nélkül), egy edény a gőzcső alá, gőzcsap kinyit teljesen, gép bekapcsol, pumpa bekapcs. amikor nem jön levegő a gőzcsövön már, akkor elzárhatod. utána még folyass ki egy kis vizet a fejen.
ha nem szivná a vizet, üresen ne erőltesd a pumpát. de gondolom mivel használva volt, lesz viz benne valamennyi...
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Tamper állványnak QM-nél szvsz semmi értelme, de én Gaggianal se használtam. Zacc nálam is a kukában landol, de meg tudom érteni, ha valaki felhasználja virágokhoz. Ezek az eszközök olyan ízlés kérdése dolgok, nem ezektől lesz jó a kávé.
Más, a kb 1,5 hónapja bontott már nem tudom milyen olaszból származó erősen robis kávé brikkában nagyon finom. Ez espressonak elkészítve már elég határeset (karcos) Szal a brikka erre is jó tud lenni.
-
jolti
senior tag
30 mp. volt és azt hiszem feles pohár. Sajnos nincs egy qurva jelzett pohár sem itthon! Lehet ma hazafalé menet be kell ugranom a kocsmába, inni egy háromcentest!
Vagy viszek haza egy fecskendőt.
De azt nem lehet, mert az ideg javak eltulajdonítása lenne!
Majd viszek használtat, hátha maradt benne egy kis Furosemid! -
vendingo
veterán
Mi ez a feles poharazás?
Mi a lényege, mire jó?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
jolti
senior tag
A feles jelzés, (ha csak nem 4 centes) a crema tetejénél lehet. Olyan 35-40 mili lehet.
Amúgy tudom, hogy tamperelés volt gyenge, mert alig merem már nyomni, nehogy befullasszam.
Ha túl apróra van darálva, vagy ha túl durvára, akkor nekem keserű, úgyhogy a finomságot kezdem kitapasztalni. Szerintem.
Kár, hogy nem tudok senki hozzáértőt meghívni egy kafféra! :-)
Amúgy meg qurvafinom volt és ez a lényeg! -
jolti
senior tag
válasz Peti...(16v) #3974 üzenetére
-
ronin s8
senior tag
-
jolti
senior tag
válasz ronin s8 #3979 üzenetére
Király !
Mivel idáig senki nem írta (vagy csak nem olvastam), hogy ha túl finomra van akkor is keserű, nem csak akkor, ha túl durva, így ezt nem mertem mondani, nehogy hülyének nézzétek.
Bár tudom, e nélkül is... Megelőzve a lepattanóra lecsapokat! :-)
Csak, ha túl finom, akkor olyan máshogy keserű. Még talán azt hívtam a múltkor túl erősnek.
De akkor az a lényeg, hogy jól érzem.
:-) -
Hami33
aktív tag
válasz Peti...(16v) #3982 üzenetére
[link] akkor már az ascaso)))
-
jolti
senior tag
1-2 ezer forint! Ne wazze!
Akkor inkább veszek egy gyógyszertárban ( ezt rátok értem :-) ) egy 10 milis fecskendot és egy pofas felespohárra rámérem és egy vékony alkoholos filccel bejelölöm! Esetlegegy kis vastagabb fajta cellux szalaggal leragasztom, hogy ne kapjon le olyan hamar. -
adpeter
tag
Helló prof! Kicsit soknak tűnik a mennyiség. De ha neked ízlik,akkóóóó úgy jó ahogy van.
Csak azért tapasztald ki a lefolyást,mert sosem tudhatod mikor esik be hozzád egy műértő vagy egy topic társ.
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
ronin s8
senior tag
A lényeg a lényeg: az espresso a kávé csúcsa, mindenféle értelemben. Jelesül mi most arra csodálkozunk rá sokadszor, hogy ha egy hegycsúcson megcsúszik a lábad, lebukfencezel. Nagyon szűk az a mezsgye, amin járunk Nem nagyon van értelme lecsúszni róla, mert az következményekkel jár.
Amit keserűséget illeti, ez talán gép-függő. Nálam a Giotto-n inkább savanyúba hajlik az íz, ha túl lassú a lefolyás. Ennek talán az lehet az oka, hogy drasztikusan túlhűl csaplás közben a kávé, és kiemelődnek a savanyú ízősszetevők a többi rovására.
Keserű lehet a kávé túl sok hőtől is, de a hőhiánytól is. Ez mind-mind összefüggésben van a lefolyással.De pl. a francia café créme tipikusan egy gyors lefolyásra hangolt szimpla/dupla, ami kicsit szőkébb, mint egy szabályos espresso, és fűszeres, gyümölcsös ízek jönnek elő belőle. A franciák direkt erre pörkölik a kávéikat, mert náluk ez nagy divat. Egy olaszos espresso kávé nem túl finom ezzel a gyors lefolyással.
Tudni kell, mi mire való...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
adpeter
tag
Úristen! Most olvasok vissza. PARCI neked nincs FELSŐSZŰRŐ TISZTÍTÓ KEFÉD???
Én vettem egyet,mert olyannal buheráltak a profik jutyubon is. Apám,ha tudnád mit hagysz ki.Ma voltam Egerben. Eszterházy tér MVH. Mellette ILLY caffffe. Na mondom,olyan jó volt olvasni a korzós élménybeszámolót erre most rápróbálok. Egyből duplát kértem...hát nem szoktam de most cukroztam rendesen....úgy valahogy lecsúszott!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
bl4ze
veterán
válasz TörökSzabi #3993 üzenetére
Aki szeret barkácsolni Knock-box nekem is a régi Grindenstein. (szürke)
.:. bl4ze .:.
-
TörökSzabi
csendes tag
Jut eszembe, holnap viszem az őrlőket festetni. Lesz egy fekete, meg egy szürke eladó Mazzer Super Jolly-m. Összerakás után már csak használni kell őket.
-
RBJ
addikt
A felső tisztító kefénél érzek egy kis hype ot. Vettem ma egy otsó 100 Ft os fogkefét ami semmilyen színű,formájú így ráfogom, hogy kávés kefe.
Nem szoktam kávét inni cukrászdában, meg sehol. De Egerben szabadságom töltöm sikerült nem is tudom minek nevezzem kapucsinót innom amit felmosóvíznek jó lett volna egy cukrászdában.
Ehhez képest amit én csinálok otthon kezdő létemre ég és föld.
Mi lesz ha kitapasztalom a darálóm, és kávéfőzőm. Akkor csillagos ég lesz a különbség.
Nem is tudom, hogy ilyen helyeken, hogyan tudnak ilyet kiadni a kezükből egyesek.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
adpeter
tag
válasz TörökSzabi #3991 üzenetére
Egy szőke hölgyemény szolgált ki. Nem láttam a folyamatot,de gyorsnak találtam kicsit.Cukorral sokat javult,de anélkül elég "fura" volt. Majd teszek még egy próbát,ha arra járok. Hátha.
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
brownus
veterán