Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz bbuffy #133028 üzenetére

    Ha már trendek: a fagyasztott/hűtött kávéra is vannak mérések? Arra emlékszem, hogy volt róla szó, hogy másképp viselkedik a fagyasztott kávé, de hogy ez összességében milyen mérhető eredménnyel jár, arra nem.
    Itt a slowfeeding esetén is felmerült, hogy a rövidebb kontakt miatt az őrleményt érő hőhatás is más, továbbá a "túlvizezésnek" is volt egy ilyen eredménye - tehát önmagában az őrlemény hőmérsékletének alacsonyan tartása is lehet pozitív.

    Mielőtt elküdltem volna azért rágoogleztam, hogy ne kérdezzek hülyeséget, de. akkor inkább állításként írom a fentieket a Google első találat alapján:

    The study found that grinding frozen coffee led to more uniform particle size distribution, which can help to extract a wider range of flavours and aromas.

    “Our research showed that the particle distribution changes because frozen coffee is more brittle [than coffee at room temperature],” Maxwell explains. “Also, as you grind finer, the grinder produces a lot more heat which can destroy the flavours of the coffee.
    “Grinding coffee from frozen can help to protect its flavours,” he adds.
    Maxwell explains that while conducting the research, this was particularly prevalent with more aromatic coffees which had fruity flavours.
    “When conducting blind tastings, it was found that the frozen coffee scored higher, with higher recorded levels of aromatics and acidity,” he says. “This is because these aromatics are volatile compounds, so they are more likely to be destroyed and lost while the coffee is being ground.”

    Tehát egyenletesebb őrlemény és több íz várható a fagyasztott kávétól. Valójában érdemes akár a friss kávét is lefagyasztani őrlés előtt néhány órával :D

    "... and I hope you have a great day!"

Új hozzászólás Aktív témák