-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicces1
aktív tag
Sziasztok, ha valaki most keres maroktampert akkor van egy Fragola féle patent állapotban a szomszédnak aki eladta már a presszós készletét, ez megmaradt.
Privátba megadom a telóját.
-egy szilikon tamper tartóval együtt 12ezerXiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
billyjoe
csendes tag
Január óta szinte csak casmo-t iszom, az idén megjelent kávékat végig kóstoltam kivétel nélkül. Ami nagy változást hozott az a bestprotect és a filter papír (bármennyire is próbáltam elkerülni), így max az első húzás megy félre míg be nem állítom a darálót, egyébként a zacsi elejétől a végéig konzisztens eredményt kapok.
-
#75655680
törölt tag
válasz Parci #105414 üzenetére
2 csomaggal vettem, nekem nagyon bejött. Robottal nyomtam, jól előmelegített kosár, lobogó víz. Finom volt. Persze voltak jól és kevésbé jól sikerült kávék is. Az arány nálam mindig 1:2 volt. CasMo rózsaszínnél általaban az 1:2 nekem bejött, de majd kipróbálom mindegyiket hosszabban.
[ Szerkesztve ]
-
WarLock07222
tag
válasz Parci #105414 üzenetére
Nekem szerintem nagyjából ~1 hónapja volt szerencsém ehhez a kávéhoz, filter pörkölésben, de többnyire espressoként fogyasztva, mert elég sötétnek tűnt a pörkölés. Én mondjuk Robottal húzkodtam, szóval a hőmérsékletekről nem nagyon tudok nyilatkozni, de kevesebb adaggal jött ki leginkább a gyümis (nekem mondjuk füge helyett inkább datolyára emlékeztető) vonal. 1:2.5-ről indulva inkább ilyen 1:2.2-ig mentem le vele, 16g-os adaggal. Nálam hosszabbra húzva nagyon előjött a csokis, mogyorós íz. Viszont a kékszőlő abszolút konstans.
-
tomiie6
csendes újonc
válasz Bazsee71 #105447 üzenetére
Nem az, hogy nem kell, hanem egy opció. Szerintem így jobban működik az előáztatás is, ezáltal jobbat tesz a világos pörköléseknek. Ez a videó ébresztette fel a kíváncsiságomat először, kipróbáltam és bevált.
Trek Domane SL 6 2022 || Domane AL 2 2019 R7000 || AVX DB1 || DF64 II DLC || 1Zpresso ZP6 Special || JE-Plus
-
Zen42
tag
válasz Bazsee71 #105447 üzenetére
Nekem is vannak ellenérzéseim ezzel kapcsolatban, de egyre többen csinálják. Jó minőségű rögmentes őrlemény esetén úgy néz ki nincs hátránya ha az egyengető tömörít is. Gyakorlatilag maroktamperként funkcionál, csak a pogácsa tetejét jobban elrendezi.
Ha meg az őrlő nem ér el egy szintet, akkor tamperolhatsz orrba-szája akkor sem lesz tökéletes a lefolyás. Nagyjából rendben lesz, csak nem lesz tökéletes. Nem spriccel, nem köpköd, nem gyorsul fel a végére, csak amikor végignézed a csapolást úgy vagy vele, hogy inkább ne tetted volna. Aztán leülsz és nincs baja a kávédnak, csak a tudat! -
Zen42
tag
válasz hoffaboy #105457 üzenetére
Forrasztózsír és gázos páka kell hozzá. De látom elég érdekes módon lett beszerelve, spirált tekertél a vékony csőre és nem bírta. Legközelebb szedd le a manométert a csőről. Tekerd be a cső másik végét a helyére aztán a manométert tedd be a helyére, úgy, hogy a csövet kicsit kidugod és a manométert tekerd rá a csőre, ne fordítva. Ha már szorul, csak annyit kell hajlítani a csövön, hogy függőlegesen álljon, ha benyomod a lyukba a műszert.
Egyedül akkor van szívás ha a cső bele van építve a manométerbe. Olyankor a spirállal kell játszani, kijebb tekerni annyit amennyit rátekersz a másik oldalon.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Mi a Lelit másik neve..?
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Bazsee71
őstag
válasz Zen42 #105468 üzenetére
Van PP egyengetőm, és sajnos volt már párszor, hogy elfelejtettem tömöríteni. Abból még semmi jó nem sült ki.
Mondjuk lehet az a "baj", hogy megfelelő beállítással használom, és nem adjusztálja feleslegesen az őrleményt.
Szerintem ez inkább a jobb kezemmel vakarom a bal fülemet esete, mert ha tömörítésre használom az egyengetőt, akkor arra miért nem inkább tampert használok? Ilyen módon totál felesleges plusz egy eszközzel szórakozni. Hangsúlyozom, szerintem. -
Waterman
aktív tag
Tudtok valami megoldást E61 fejhőmérőre, nem találok komplett rendelhetőt sehol.
-
tomiie6
csendes újonc
Én azt nem mondanám, hogy a disztribútorral tömörítek. Sőt, tömörítés alatt sem összenyomást értek/kellene érteni. A tamperelés célja a levegő kinyomása kellene legyen a szemcsék közül, nekem ehhez viszont nincs szükségem a tamperre. Valamennyit még engedne egyébként a disztribútor után, de teljesen fölösleges lépésnek tűnik most már.
Trek Domane SL 6 2022 || Domane AL 2 2019 R7000 || AVX DB1 || DF64 II DLC || 1Zpresso ZP6 Special || JE-Plus
-
reset
senior tag
válasz hoffaboy #105457 üzenetére
A cső végén lévő peremes hüvelyt (amit a hollandi anya szorít az OPV-re) én már többször forrasztottam le-és vissza egyszerű forrasztólámpával - némi forrasztóón segítségével.
Kiszereled a manométert csövestől, mindenestől...befogatod finoman satuba a rézcső buherálni való végét...közepes lánggal leolvasztod róla a régi ónréteg nagyját...ha szükséges befuttatod némi új réteggel...hevítés közben egy csipesszel ráhúzod a peremes hüvelyt. (Amíg forró, könnyen elmozdulhat..) A művelet előtt ne feledd a hollandi anyát - megfelelő tájolással - a csőre felhúzni...! -
senior tag
-
HÁZIGAZDA
ja, kösz a tippeket mindenkinek, mai casmo kerinci már rendben volt
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Toobee
veterán
válasz Parci #105492 üzenetére
Arra gondolok, hogy egyszerű legyen vagy királyfi. De mindig meg fogok jelenni, ha kifolyós kart raktok fel, látom az égbolton őket, mint valami gyászjelentés-batman jel keverék
A kapszula csak viccvót', az egyszerűségre reagáltam. Azt ott kell keresni, nem a karos gépekben.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #105493 üzenetére
vannak szituációk, amikor az ember ketté akar osztani egy shotot. nem ez a default szitu, de van. ehhez ez az ún. megfelelő eszköz, amiket te írtál, azokat meg nem minősítem . mert nem egyszerűbb egy külön kapszulás borzalmat külön karbantartani csak ezért, viszont legalább a kávé is rosszabb.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Zen42
tag
válasz Bazsee71 #105474 üzenetére
A PP biztos jó mint egyengető, de szemre úgy vélem, hogy nincs akkora súlya, hogy beváljon tamperként is. Azok akik leszoktak a tamperolásról nehezebb cuccokat használnak mint pl. OCD vagy Jack Leveler.
Ma reggel egy kósza ötlettől vezérelve elővettem az enyémet a fiókból és kipróbáltam. Elsőre sikerült a dolog, még én is meglepődtem. Olyan mélyre állítottam az egyengetőt mint amennyire a tamper szokott belemenni a kosárba.
Azt mondanám, hogy annak aki le akarja rövidíteni a folyamatot, vagy kezdőként a tanulási időt, simán bejöhet ha nem váltogatja folyton a kávékat és a kosarakat. Nem gondoltam volna még napokkal ezelőtt sem, hogy valaha ilyet mondok, de a mai kísérlet után simán megérteném ha a hagyományos tamper eltűnne a kávézókból.
Hogy miért nem inkább tampert? Azért mert a tetejét szépen elrendezi közben. Én a WDT plusz tamper feltétlen híve voltam máig, de még a tampert is megforgattam tömörítés előtt az apró egyenetlenségek megszüntetésére. Csakhogy az 58.5-es tamper annyira passzentos a VST-ben, hogy nem tudom szépen, könnyedén forgatni, míg az egyengetőt igen. -
Cathfaern
nagyúr
válasz Toobee #105493 üzenetére
"A kapszula csak viccvót', az egyszerűségre reagáltam. Azt ott kell keresni, nem a karos gépekben."
Ilyen alapon igyunk instant kávét, ha elég meleg víz jön a csapból, még vizet se kell forralni hozzá Azért azt gondolom nem a legegyszerűbb módszer keresése a cél, hanem az elvárt minőség, ízvilág mellett a minél egyszerűbb munkafolyamat.Ha van egy bevált recept egy adott kávéra, és mondjuk úgyse fogod nézegetni a lefolyást, mert reggel van és örülsz, hogy kilátsz a fejedből, akkor mi pluszt ad hozzá a naked kar?
-
Bazsee71
őstag
válasz Zen42 #105497 üzenetére
Nyitott karral húztad a kávét? Én azzal próbáltam, és nem tetszett, amit láttam.
Az egyengetőnek éppen az lenne a lényege, hogy ne tömörítse le az egyenetlen kupacot, hanem terítse szét, hogy utána egy egyenletesebb tömeget tömöríts.
Ettől függetlenül tényleg mindenki úgy csinálja, ahogy szeretné, de SZVSZ nem jó irány.
WDT nekem eddig nem vált be, pedig időről időre nekifutok. A legjobb eredmények a karba őrlés utáni közvetlen tömörítéssel voltak (F64 EVO Red Speed késekkel).Miért forgatod a tampert a kosárban?
-
senior tag
válasz billyjoe #105495 üzenetére
Ilyen [link] kosár, 20 g-mal és nem igazán szoktam mérni a kifolyó italt, klassziknál meg pláne nem.
Toobee: számomra a kettéöntögetés szentségtörésnek számít. Mellesleg ez így sokkal egyszerűbb és ízben sem érzek különbséget.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vicces képek
- Crypto Trade
- Az Apple megszerezné a klubvilágbajnokság közvetítési jogait
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Az iPadOS-re írt appokra is díjat vet ki az Apple
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Path of Exile (ARPG)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen