Új hozzászólás Aktív témák

  • djgeg

    őstag

    válasz Vision #20885 üzenetére

    "Százezrekért nem adhatod ki a lakásod egy szobáját a cégnek, különben a NAV szétcincál."
    Ha Ft/m2-re az átlag iroda bérleti díjak környékét lövöd be nincs nagyon mibe belekötnie a navnak.
    Nézzél körbe átlag iroda bérleti díjakkal kapcs, kiadsz egy szobát vagy kettőt meg a mélygarázst mondjuk és összejöhet 200e Ft, azért ez már nem annyira apró egy tételnek.
    Telefon, telefon előfizetés, laptop, tablet, Internet (cégeset is beköthetsz), bármilyen eszköz amit akár csak részben munkára használod azt mind meglehet venni cégre és szépen költségelni. Még a kávé gépet is veheted cégre... (akár a kávét stb-t is, de azon már szarabb + adó van)
    Egy nagyobb tétel még az autó, persze nincs mindenkinek vagy nem akar, de amúgy nem a semmiért van annyi új autó ami szinte mind céges. Erről is már beszéltünk korábban.
    "Megveszed" nyíltvégű lízingel új vagy akár használt autót 2-3 évre, költségelsz mindent ami létezik (benzin, szervíz, parkolás, adók, biztosítás), ÁFA, majd amortizálsz... stb. stb.
    Aztán a lízing lejárta után a maradványértken eladod magadnak az autót. Ha jól lőtted be akkor a maradványérték kevesebb mint a piaci értéke a kocsinak és azon is nyerhetsz ha eladod.

    "Hát, ilyen havi párezres tételekkel nem fogok szarakodni, az tuti. :D"
    Van az havi párszáezer is.
    Számolgass és nézz körbe mi az amit munkára használsz, akár csak részben. Add össze és szerintem meg fogsz lepődni.
    Persze mindezek után így is úgy is a két legnagyobb tétel az autó és a kiadás, ezekből pedig msz.-ként leadózod a bevétel után 15% kot és jónapot.

    Költségelésekkel/amortizációval optimalizálod az adót és jobban jösz ki mint msz.-ként.
    A fentiek szerint lesz bevételed és ha 1 személyes KFT mondjuk fizetsz magandak egy minimálbért, plusz kiveszel évente még amennyi kell. A többit szépen bent hagyod, nyitsz egy értékpapír számlát, befektetsz stb.

    Két nagy hátránya van a cégnek, bukod a TBSZ-t mint lehetőséget és ha szeretnél lakást venni később hitelre, akkor a céges hitel paraméterek sokkal szarabbak, kevesebb mértékű illetve rövidebb futamidő, plusz ált előző évi árbevételt nézik stb.

    [ Szerkesztve ]

    "640 kByte memória mindenre elegendő"

Új hozzászólás Aktív témák