Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
ha még meglenne az asztalim,meg se kellett volna hirdetned
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Bagira01
veterán
Itthon van az ud3r benne a q9550, hajam már nincs. 1xűen nem megy a tuning. Első próbálkozás, 8,5x470Mhz minden normal mch 1.2v ram 2,04v cpu vcore 1,1625v. Bios képernyő megvan, betölt, puff restart, uez 1,2v vcore-al is. 8,5x500Mhz, minden normal, mch és stb uaz mint előbb, vcore 1,2562v windows megint lecsap, ugyan ez 1,375v-os vcore-al is. Szinte bármilyen cpu trerm-el is ez van, ha a cpu-ref-et normalról bármire rakom akkor már bios sse jön be csak restart
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
ImI87
őstag
válasz Bagira01 #4702 üzenetére
hohóóóóó bogár
470-480 felé is már akadnak broblémák, nemhogy rögtön 500 fsb-n.
Nem sok ember van itt, akinek full stabilan megy 500 fsb-vel a quad-ja, ráadásul alapfeszen a 4 giga sem valószínű...........szal kisebb elvárosat kell támasztani
bár nem akarok beleszólni.
Nézd meg Sárpac kínlódását is, vagy az enyémet is, a magas (értsd 450 felett) fsb-hez vezető út a lap finomhangolásán múlik, ide már nem elég a "tolom feszt és emelem az fsb-t módszer". A vcore emelése meg fölösleges, nem azzal van a gond.Szép kis menet lesz, de nem lehetlen. Sok sikert, és sikert hozzá.
-
Bagira01
veterán
Nem kis szenvedés után saját birizgálással elindult Itt a kép 8x500Mhz, addig nem primeolok míg meg nem erősíti valaki h ezek a feszek mehetnek-e 24/7-be
-
pokol ura
senior tag
válasz Bagira01 #4706 üzenetére
hehh itt a lapom
grat hozzá, és használd egészséggelpokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
Bagira01
veterán
1x, de nem az érdekel h stabilak-e Csak h nem szenesítés gyanúsak, amúgy most nézem h ez az et6 nem is a biosba belőtt értékeket mutatja Amúgy meg nem célszerűbb először small utána blend h a cpu vcore-t kiszűrjem?
(#4710) pokol ura:Rémálom ez a yorkfield tuning
[ Szerkesztve ]
-
pokol ura
senior tag
válasz Bagira01 #4711 üzenetére
gondolom, bár nekem az E8xxx is az volt
pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
pokol ura
senior tag
válasz Bagira01 #4715 üzenetére
ezért van amim van, bár nemsokára egy E5200 majd egy E7200 társaságában, mindkettő féláron lesz + féláron GTX275 vagy HD4870.
pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
Bagira01
veterán
De ha small stabil akkor ha a blend nem az elvileg már csak a refekkel kell játaszani, meg az északi híddal ahogy mondtad, mert gondolom ha a small nem hibázik akkor a vcore-al nincs gond és a blend nem terhel jobban. De lehet h tévedek, sose állítgattam ennyi feszt h egyáltalán elinduljon ez a fostalicska
-
Bagira01
veterán
Jól van na ez 4 idézőjeles csak, nem kis időbe telt míg egyáltalán elindult a gép. Kötél igegek kellenek ehhez a tuningolási mizériához. 20 perce fut a small(tudom ez még csak az alagút első 2 m-e a 100-ból), 1,136v-on 8x500Mhz amit egy wolfdale is megirigyelhet
Kocsogség Reméljük a kevésbé legrosszabbakat
[ Szerkesztve ]
-
paprika
aktív tag
Na most tolom 460 FSB-n a Blendet 30 perce és full stabil. Proci 3450-en cuppog a ramok meg 1100 5-5-5-15 2.140 V Turbo módban. Nekem ha ez stabil lesz akkor marad így az egész. Feljebb fölös menni
ja még valami. 3500- on már eléggé megugrik a fesz igény ... Bár betudom lőni 3600 ra de amennyi + fesz kell annyival nem kapok jobb teljesítményt. igazam van
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Bagira01 #4722 üzenetére
Meddig lesz meg a proci meg a lap? te jársz Pesten? Mert úgyfest mostanába sokat fogok arrafelé mozogni...ránéznék én arra a procira meg a tuningra
elég silány ez a 4590MHz
Imi Q9650jére kellene rácuppani"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Bagira01
veterán
válasz Laraxior #4724 üzenetére
Hát sztem 1-2 hétnél tovább nem lesz, meg van jelentkező dögivel Pestre mostanába nem nagyon járkálok
Ez van most biosból beállítva:
CPU PLL: 1.5 V
CPU Termination: 1.28v
CPu Reference : 0.81 V
CPU Vcore : 1.175v
Dram Voltage : 2 V
Dram Termination : 0.71V alap
Chanel A Reference: 0.71V alap
Chanel B reference: 0.71V alap
MCH Core : 1.26v
MCH/Dram reference : 0.73v
MCH Reference : 0.85V
ICH I/O : normal
ICH Core : normalHirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Laraxior
titán
válasz Bagira01 #4725 üzenetére
nekem se ment a 4GHz, aztán az ICH volt a kulcs...pedig csak két 750es és egy optikai volt a gépben
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Bagira01 #4727 üzenetére
ha egyből kivág akkor az MCH ref lesz az.... h nem egyből akkor más
-
Bagira01
veterán
Arra tud vki választ adni, hogy a leírt feszek közül melyiknek mi lehet a max 24/7-es? Nem akarom megölni a lapot
-
ImI87
őstag
válasz Laraxior #4724 üzenetére
Hát valaki rácuppanhatna már. Azt hittem, hogy azonnal le fognak rá csapni, közben pont fordítva lett. Minden mást elvittek, csak a proci maradt meg. Ki érti ezt?
Sz.tem add el gyorsan a laptopot, és pattints össze egy asztali gépet! Látom én, hogy elvonási tüneteid vannak, azért lebzselsz egyfolytában errefelé.......
[ Szerkesztve ]
-
Bagira01
veterán
Hát nem jutok 1-ről a 2-re ezzel a q9550-el. Small stabil 8,5x500Mhz-en is 1.216v-al, de blendet semmilyen frekin/feszen nem tudom belőni Addig jutottam, h Sárpac beállításaival Cpu term: 1,22v, Cpu ref:0,812v, mch core: 1,28v, mch ref:0,812v proci pedig 8,5x462Mhz, normal fesz(load 1,12v) 7 perc után hibázik a blend
-
Laraxior
titán
válasz Bagira01 #4733 üzenetére
ehhh..váccsatok konzolra kedves Q & P45 tulajok
-
Bagira01
veterán
válasz Laraxior #4734 üzenetére
Én is futtathatok small-t mert azzal atom stabil aztán mondják h hűde jó procc meg társai, de ha a blend nem stabil akkor mi a xart kezdjek a small stabil eredménnyel Viszont 3dmark06-ba ettő függetlenül lehetne menni mint atom, mert van benne tuningpotenciál
Most meg 13 perc után dobott ki a blend
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Bagira01 #4735 üzenetére
az már jelent valamit. finomitani kell rajta csak. én is sokat kinlódtam vele.... főleg a 4GHz-re mire rájöttem mi a rákért nem indul. az elején el se indult aztán nem vlt blend-stabil... aztáán szépen lassan összejöttek a dolgok, a végén már 4250MHz-en nyomtam a Crysis teszteket...és egyszer se szállt e az oprendszerem,se a winyom
Persze nem mondom hogy nem volt vagy 150 restartom akkor egyse...de megérte"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Bagira01
veterán
válasz Laraxior #4736 üzenetére
Nekem se indult aztán most megyeget, tegnap 1,2v-on 8,5x500Mhz-en néztem 3dmark06 proci tesztet, vmi nem stimmol, mert 6,7k-t kaptam Tény ami tény ehhez kötél idegek kellenek és rengeteg idő. Nem csak fsb meg vcore belő aztán mehet a dolog, keményen meg kell szenvedni a stabilitásért, lehet h használat közbe nem lenne gond de ez a blend....
-
Laraxior
titán
válasz Bagira01 #4737 üzenetére
én a VCore, MCH Core, és a ramfeszt feltettem a max értékre hogy véletlenül se legyen azzal bajom hogy kevés. Aztán később az ICH-t is feljebb tornáztam,mert nekem az is kellett... és akkor a maradékokkal bohóckodtam igy is pont elég volt..képzeld csak el a DQ6ban, meg a DS5ben meg a többiben két CPU-ref fesz van azért is adtam el az EP45T-Extreme lapot.... pedig az nagyon vadállat volt
-
AirBooms
addikt
Lehet, hogy egy kicsit off a kérdésem, de nem akarok senkinek a hirdetésébe belerondítani:
Miért van az, hogy manapság a QX9650 procikat 120-130 ezer forintért kínálják használtban, amikor tavaly nyáron még 90 ezerét is lehett ilyet venni (én is vettem egyet dobozostul, 2 év magyar kiskergarival)? Reális ez a mostani ár???
-
FRENK1988
veterán
Alapfesszel elég jó egy Q9400-es 3.0Ghz-en? Prime Stabil
kép[ Szerkesztve ]
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Sárpac
nagyúr
Holnap 4100-4250-es is lesz úgy fest megvan a lap titkos beállítása!
Alapfesz alatt a maximumon túl!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest