Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ImI87
őstag
Érdekes, ugyanaz a lap, és mégis teljesen más beállítás kell.
Nálam 460-ig elmegy auto gtl beállításokkal, utána már kell állítgatni rendesen.Hőfokok nálam is 50-52, szal én sem értettem, hogy miért volt sok ez neki, de mindegy. Szerintem csak véletlen egybeesés volt........
Bagira: hát ez is egy felfogás........... nőkkel is így csinálod?
Na megyek Vantage-olni Tök jó játék, tele DX10 efektekkel, csak egy idő után kicsit unalmas
[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
-
Bagira01
veterán
Na rettegjetek, szerdán jön az ud3r, 5Ghz alatt meg sem állok Na jó 1,15v-os 4Ghz is elég lenne, meg alacsony feszeken is kitesztelem, rászánok 1 napot
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Vasinger!
nagyúr
Mi a tapasztalatotok a Q9400-zal? 3.8 GHz-et menne egy Scythe Mugen 2 alatt?
-
ImI87
őstag
válasz Bagira01 #4660 üzenetére
Arra nem is kell tanulni, majd ráérsz az egyetemen.
Egy kis Vantage eredmény: 19423 proci 470*9=4230MHz-en, nem teszteltem ki teljesen, de ezt tutira bírná 24/7-re 1,35V-tal. (abból indulok ki, hogy 4140@1,30V)
A 20ezer elérhetelennek tűnik, VGA nem megy tovább. Stabil benne van egy tisztes 17/13/16 % tuning, de ezt a GTX295-öt nem a nagy tuningra találták ki.
-
Bagira01
veterán
Ez a q9550 p35-ds3p-be se akar menni, h ennyire nem komálják a p35-ös lapokat . Nem újraindul, 1xűen csontra fagy, de hnap jön az ud3r aztán kiderül h mi fán terem a dió
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
TazLeacher
nagyúr
Mivel úgy néz ki megadta magát a lapom, és lehet más lap lesz helyette, az lenne a kérdésem, hogy melyik most a legjobb lap York alá?
Ha lehet, akkor szívesen fogadnék egy DDR2 és egy DDR3-as változatot is. Márka lényegében mind1, de, ha már váltok, a Giga-t preferálnám.
Ár nem számít, de a vízhűtéses lapok kilőve, és az aktív hűtésű lapokat is kerülném.
-
Zájec
veterán
válasz TazLeacher #4669 üzenetére
jer1cho:: ez alá a platform alá nem javasolt a DDR3 ,, egyrészt azért mert jobban megkell feszelni az NB-t hogy menjen a ddr3 és nem lesz kézzelfogható gyursulásod , nemtudja kihasználni a ddr3-at... rengeteg korábbi negativ tapasztalat és szenvedés van ezzel kapcsolatban...
vegyél egy normális ddr2-s lapot , mondjuk egy Giga-p45-UD3P vagy R -t , de akár egy használt is megtenné .. DS4 - DS5 - DQ6....Vasinger!:: nincsmit , kb egy 450 fsb -t ki tudnál préselni abból a lapból ezzel a procival...
-
TazLeacher
nagyúr
-
paprika
aktív tag
Halihó. Valahogy nem sikerül összehozni a dolgokat. Remélem segítetek
Giga UD3P + Q9450 + Víz + jó szellős ház. 3800-on bebootolok simán de nem tudom stabillá tenni
Most ezek a beállítások vannak.
3300-MHZ-ig minden alapon. Megy stabilan prájm alatt is.
Szeretnék belőni valami 3600 körüli órajelet 24/7 feszekkel úgy hogy ne dögöljön meg -ne degradálódjon se proci se alaplap se a ramok.
Mi a maximum fesz amit adhatok 24/7-re és miket állítsak át a mostanihoz képest?
Valahogy nem vágom a témát Ja és ezeken a feszeken elszáll prájm közbe 2 mag
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
paprika
aktív tag
Ja mégvalami. Load Line Calibrations-t mire állítsam? Disabled -Enable?
-
Laraxior
titán
válasz paprika #4675 üzenetére
attól függ mennyi feszt adsz neki... 1.37ig én bekapcsolnám vizzel meg pláne
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
ImI87
őstag
válasz paprika #4678 üzenetére
állíts be 450*8-at, ramok így mehetnek 1080-on.
CPU-t tapasztald ki, hogy mennyi fesz kell neki a 3,6 gigához, de állíts be mondjuk 1,33V-ot, és loadline calib enabled. 1,35V fölött pedig disabled.
ramoknak egy kicsivel többet adj, mint a gyári fesz. mondjuk+ 0,1V-ot.ami még kell, hogy mch core és cpu termination-nak adj 1,25V-ot, így simán bírnia kell a 450 fsb-t. esetleg később babrálhatsz a reference-ekkel, de szerintem 450-hez nem fog kelleni.
és ne értetlenkedj, meg kérdezz össze-vissza, hanem csináld meg, amit a többiek javasolnak! és írd be azt is, hogy emnnyire nem stabil, mennyi idő után hibázik, stb......
[ Szerkesztve ]
-
-
paprika
aktív tag
Most belöktem ahogy mondtad .
Sorrendben így néz ki minden.
CPU PLL: 1.5 V
CPU Termination: Alap 1.2 V @ 1.220
CPu Reference : 0.76000 V alap
CPU Vcore : 1.25000V @ 1.35625 V
Dram Voltage : 2.1 V @ 2.120 V Ez meddig mehet 24/7 re?
Dram Termination : 0.90000V alap
Chanel A Reference: 0.90000V alap
Chanel B reference: 0.90000V alap
MCH Core : 1.1 V @ 1.24000 V
MCH/Dram reference : 0.90000V alap
MCH Reference : 0.760000 V alap
ICH I/O : 1.50000V alap
ICH Core : 1.1 V alap
Nos 3600 ig eljutok prájm stabilan de ez felett elfogy a tudásom totálisan
Ezek az értékek most 3700 MHZ-hoz vannak beállítva. Prájm azonnal eldob 2 magot Procinak már nem nagyon merek többet adni nehogy degradálódjon. Igazából pass az egész. Utánanéztem de mindenhol mást írnak.
Ésszerűség határain belül mit nyomjak még fel?
Jah igen a ramok most 1111 mhz 5/5/5/15 Turbo módban. Ha feljebb akarom vinni akkor a késleltetést is feljebb kell vinnem? CL 6 xxxx valahogy így
[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
válasz paprika #4680 üzenetére
procinak annyit adj, ami feltétlenül szükséges. ha stabil a rendszer minden része, akkor apránként vedd vissza addig, amíg még stabil marad. érdemes, mert kevésbé melegszik, kevesebbet fogyazst, és az élettartamot is növeli (nem csökkenti)
ramoknak nem sok a 2,1V, de a gyári fesze fölött max +0,2V-ot adj neki, attól még biztosan nem lesz baja.
és nem szabad telhetetlennek lenni, q9450-nek a 3,6 giga már elég szép eredmény. szerintem nem kell fölöslegesen erőltetni, nem éri meg a sok fesz miatt.
(én procim is megy 4,2 gigán 1,35V-tal, de nem kínzom, 4 giga körül járatom, így elég neki 1,29-1,30V is.) -
paprika
aktív tag
Visszadobtam a Vcore-t 1.33125 V re 1.35625 ről így már egyből eldobja a 3.magot.
A procin víz van tehát full terhelve is max 55 fokos 3600 on . 2 óra után
Hagyhatom szerinted 1.35625 ön? vagy még szerintem stabil lesz valamivel alacsonyabb feszen is. Ha marad 1.35625 V-n nem fog degradálódni? Meg akkor a többi érték is maradna a fent leírt táblázatban . ezek szerintem nem magas feszek....
-
Laraxior
titán
válasz paprika #4683 üzenetére
Te szoktál visszaolvasni? Vagy legalábbis más helyen is tájékozódni? vagy mindent a szádba kell rágni... kb hatvan-milliószor le van irva mennyit lehet adni a 45nm-es prociknak...stb..stb..
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
ImI87
őstag
válasz Laraxior #4684 üzenetére
ezért mondtam, hogy ne értetlenkedjen. ez már tényleg sok............
paprika: ha a proci ennyit bír, akkor hagyd így, és használd.
nem aza lényeg, hogy minek mennyit lehet adni 24/7-re, hanem az, hogy emnnyi szükséges. ha a proci nem bírja, hiába adsz másnak mégtöbb feszt, nem fog menni.mondom harmadszor, ramnak gyári alapfesz, + 0,2V. tehát ha 2 volt az alapfesze, akkor 2,2V-ig elmehetsz. de nem muszály turbo módba hajtani, rkd gyengébbre, így spórolhatsz feszt, és lehet, hogy emaitt instabil magasabb órajelen.
próbálgatni kell, sokat, türelmesen olvasni, nem percenként kérdezni v.mi hülyeséget.
segítenek az emberek, csak hallgasd is meg, amit írnak. ha azonnal isszaírsz, akkor hiába mondjuk, nem is volt időd kipróbálni. na részemről ennyi, majd jönnek mások is, és folytasd velük az eszmecserét.............. -
paprika
aktív tag
Most 3600 on nem stabil . Nem értem amikor ezelőtt ment 2 órát. Végülis mind1 mert nem érdekel már. 3500 on jó és kész. Köszi mindenkinek
-
ImI87
őstag
válasz paprika #4687 üzenetére
én is sokat szoptam a konfigommal, de amit tudtam, megtettem. türelmesen és kitartóan próbálkoztam, de én is eljutottam oda, amikor már csak más ember segítségével jutottam előrébb. ez ilyen dolog. értelmesen kell csinálni, és a megfelelő helyen, formában és mennyiségben kell kérdezni. ne a sültgalambot várd, vagy hogy valaki megmondja neked a te gépedhez való beállításokat! egyrészt ilyet nem is tud senki, az alapokat meg az irányvonalat meg lehet adni, de a többi a te dolgod. türelem és kitartás..............
[ Szerkesztve ]
-
paprika
aktív tag
ÁÁÁ megy ez mint a villám. Már ott tartok hogy 3 óra prájm stabil és csökkentem a feszeket. 25 x elolvastam Gorneck írásait.. Nagyon frankó
-
Cobrusz
senior tag
-
Cobrusz
senior tag
másik meg
400fsb vel akarom 9x400 v 8x400on használni
ramok 500fsb 1000cl4
procinak meg az nbnek meg a többinek milyen feszeket adjak?
majd egy kis help
thx -
Grizzly87
csendes tag
Sziasztok!
Újdonsült tulajdonosa vok egy 9550 procinak, E0 és gyári hűtő.
Alaplap: Gigabyte EP45-DS3
RAM: 2x2GB OCZ hpc REAPER (OCZ2RPR11502G)
VGA: Gigabyte 4870 1GB Zalmann
Bios verzió: F9Problémám a következő:
8,5 x 399, cpu vcore:1,275V, MCH: 1,22V , DRAM Voltage 2,1VVagy ez működik így vagy az alap beállítások.
Easytune-ban 3500Mhz-ig jutottam el, Crysis szépen ment.
Restart után csipog a bios és újraindul alap beállításokkal.
Bármit elállítok csipog!
A RAM elvileg 1150Mhz-et bír, de nem tudom kicsalni akár 2,2V-tal sem.
Amit easytune-ban be tudok állítani és megy , hiába írom be
ugyanazon értékeket a biosba, mindig csipog és újraindul DEFAULT.
Egyelőre nem akarok 4Ghz vadász lenni, csak kihasználnám a ramokat h mit is tudnak.
Próbáltam más emberek értékeit használni, de ez a DS3 valszeg nem szereti
az UD3 paramétereit...
Lehet h vmit ki / be kell kapcsolnom a biosban még?Tud valaki segíteni? Előre is köszönöm a válaszokat!
ui: PIII-S procis gép után ez az új gépem, eddig gyűjtögettem, szóval tudásom hiányos, kicsit lemaradtam...
[ Szerkesztve ]
Az út ott kezdődik, ahol az aszfalt véget ér...
-
paprika
aktív tag
4 óra prájmot vehetek stabilnak vagy fusson 1 napot? Igazából már nincsen időm tovább prájmolni mert használnom kell a gépet másra is....
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Cobrusz #4692 üzenetére
integrált audio: azalia, ezt tedd disabled-re
energia téma: eist, és a c1E,c2E...attól függ melyik va neked..mehet disabledre. Ha találsz olyat hogy speedstep, akkor azt is. ezután nem fogja viszavenni az órajelet"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Cobrusz
senior tag
válasz Laraxior #4696 üzenetére
thx
másik meg
- ha tuningolok és esetleg nem indul újra a gép? akkor ennél a lapnál hogy van a bios reset?
mert a régi lapomon volt bios reset gomb, ezen nincs " jumpert kell átraknom?szeretnék egy 8x400-at v 9x400-at
mekkora feszt kell adnom kb?
easy tune progival v biosba?
köszönöm -
ImI87
őstag
Valszeg váltani fogok i7 rendszerre, úgyhogy akit érdekelne egy jó kis proci, az csekkolja a hírdetést! Q9650 eladó
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest