Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HXY
addikt
válasz NathanCullen #29946 üzenetére
Ez azért mégis csak ThinkPad, és nem egy Amilo...
-
NathanCullen
senior tag
Ezzel arra gondolsz, hogy nem kopik a szürke festék az oldalán? Mert úgy tudom, hogy néhány esetben a piros színű ThinkPaden pattogzik a piros festék a tetején. Ezért kérdezem, hogy a szürke rész nem-e kopik...
[ Szerkesztve ]
Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
brd
nagyúr
Ha jól értelmezem a technikát (bár az SSD-k saját GC-jéről a mai napig nem tudom, hogyan működik pontosan, ill. mit csinálhat, ha egyszer törléskor csak a directory bejegyzés változik, a konkrét adat nem - ismeri a világ összes filerendszerét talán?), azt kell elérni, hogy 00-val legyen feltöltve az összes, nem használt blokk. Erre sok program képes, pl. a precompact.exe (ez eredetileg arra való, hogy virtuális diskek compactálását lehetővé tegye azzal, hogy 00-val tölti fel a nem használt helyet, mert ott azokat nem tárolják, ill. közelebb van a valósághoz, ha úgy mondom, hogy tömörítve tárolják, - de mint látható, itt is pont erre van szükség), vagy pl. az Eraser (fel tudsz benne venni olyan feltöltési patternt, ami 00-kból áll). Biztosan van több hasonló program Linux alá is.
The only real valuable thing is intuition.
-
Gondwana
addikt
Hát, épp ez az a problematika, amit az itteni SSD-topikokban is bekérdeztem, de semmi választ nem kaptam. A fő kérdés SSD esetében: biztosan 0x00 kell mindenhova? Csak mert a Flash-memóriák lelkivilágából nekem nagyon dereng valami olyasmi, hogy 0xFF kell mindenhova, azaz ha egy bit értéke 1 volt, majd a flash-írás "törlés-ciklusa" végigszalad és ismét beír egy egyest, tényleges változás ebben a bitben nem történik, azaz az elméleti (pl. 20nm flash) 2-3000 írási ciklusszám ilyenkor nem csökken eggyel, csak amikor 0 a beírandó bit. Na, ennek a megerősítését, vagy pedig a nem csak szerintem-en alapuló cáfolatát keresem!
Szerk.: na, ez egyszerre ment
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
brd
nagyúr
válasz Gondwana #29956 üzenetére
Pontosan így van, előbb írtam valamit, a homályos infóim alapján, aztán gondolkoztam is.
Btw, az SSD-k saját, írást gyorsító GC-jére is van némi használható ötletem: szerintem az valahogy úgy történik, hogy amikor írást érzékel a vezérlőchip, akkor azt igyekszik olyan helyre átirányítani, aminek FF volt korábban a tartalma (pl. előzőleg a nem használt részen volt), persze a cella eredeti tartalmát is figyelembe véve, ha nem a cella teljes felülírására érkezik utasítás. Közben pedig, üresjáratban, a nem használt részt (az SSD-n erre célra fenntartott blokkokra értem a nem használtat) FF-fel töltögeti fel.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Köszönöm a válaszokat, az Eraser-t kipróbálom az X41 tableten pár napon belül (csak hogy legyen tapasztalat is).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Quaresma
aktív tag
Sziasztok
Hol tudom megnezni, hogy 9 vagy 6 cellas az aksi a T61 gepembe.tudom buta kerdes stb, de sajnos nem tudom a valaszt..
Ps: brunorbert
-
-
Tim82
félisten
válasz audi100td #29961 üzenetére
Ha nem lógna ki (és 14" wide), akkor csak 4 cellás? Ez nekem új, igaz, nem is mélyedtem el a wide T61-ekhez való akkukban igazán.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
audi100td
nagyúr
Igen, akkor 4 cellás.
6 cell vs 9 (14" wide t61, t400)
-
Chaser
legenda
válasz Quaresma #29959 üzenetére
Ott van a kapacitás is. 9 cellásnak 85Wh óra körül, 6-osnak 55-60, 4-esnek 30-40 lehet. Nekem pl 56Wh-t ír eredetire, tehát ha nem is tudnám hogy 6 cellás akkor is kizárásos alapon más nemigen lehetne...ha jó nyomon járok
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
azbest
félisten
-
Ringman
nagyúr
hello!
rég nem jártam erre:
az mitől lehet, hogy nem tudom t61-nél visszaállítani a gyári bios beállításokat? jelszó nincs.+
intel amt is be volt kapcsolva, vajon attól van az, hogy min 10 másodpercet kell várni mielőtt a thinkpad felirat előugrana. meg vmit "unkonfigolni" akara helyzetet bonyolítja, hogy csak külső kijelző volt, uh a thinkpad-képernyő előtti történéseket nem is látom (ha van képernyőn megjelenő része)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
noorbertt
őstag
hali,
Szétszedtem a T61p laposomat , h kipucoljam.. A ventilátor volt a fő cél és ezt tapasztaltam leszedéskor.. lásd képek! http://noob.hu/2012/04/09/DSC_0053.JPG
http://noob.hu/2012/04/09/DSC_0052.JPGEzzel kárt tettem? Vagy simán visszacsavarozva megoldva a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz buvartacsko #29969 üzenetére
sajnos már lemerült az akku, töltőt meg nem hozta haza húgom (Pécsen maradt), uh ennyire pontosan tudom emlékezetből leírni.
a gépnek én voltam az első tulaja, szóval külső buheráció nem történt (max én ).
biosban gondoltam visszaállítom a gyári értékeket, mert miért ne, hátha vmit én basztam el.ugye rákérdez, hogy biztosan visszaállítod a "default" beállításokat. mondom perszeoké, csak nem történt semmi, újraindítás után sem.
vagy elemkivétel segítene?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
lapa
veterán
"intel amt is be volt kapcsolva, vajon attól van az, hogy min 10 másodpercet kell várni mielőtt a thinkpad felirat előugrana. meg vmit "unkonfigolni" akar"
igen az ott varázsol, anno próbálgattam mire megyek vele mert van benne authentikált vnc, de annyira nem kerek (az x200s amt verzió).
szerintem az amt bezavarhat a bios defaultolásnak is.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
T61 esetén mire érdemes figyelni, ha ssd kerül bele? Sata2 módot támogató bios van már rajta. Most nincs előttem, de azt hiszem az ahci-t támogatja a biosa.
Persze a régi winyóhoz azóta úton van már a caddy hogy továbbra is tudjam használni, meg egy usb-s külső tok a dvd-nek -
Dr. Akula
félisten
válasz azbest #29978 üzenetére
Nemsok mindenre. Belemegy a 9.5 mm magas SSD is (pl. OCZ Vertex).
Ja de, előtte a recovery partíciót (vagy az egész vinyót) mentsd le a gyári vinyóról, és rakd át az SSD-re!
Nekem GSkill Falcon volt (9.5mm magas) TP X201s-ben, én vinyó nélkül vettem, OEM Win7-et (lülön vásárolt) raktam rá, tökéletesen működik.Volt T61-em is, az csak vinyóval, ott se gond a csere. Asszem a T42-nél volt olyan hogy nem mindegy mit raksz bele, ezeknél nincs ilyen.
-
Tim82
félisten
válasz Dr. Akula #29979 üzenetére
Asszem a T42-nél volt olyan hogy nem mindegy mit raksz bele, ezeknél nincs ilyen.
T43-nál, T43p-nél, R52-nél, X41/X41 tabletnél volt, de ott is csak figyelmeztető üzenetet kaptál.
-
Az eredeti DVD-ROM-ot betenném egy külső rack-be (T61-ét), melyik fajtát javasoljátok? Láttam, hogy többféle is van, nekem a legkevésbé macerásra lenne szükségem, még ha pár zöldhasúval többe is kerül
-
Tim82
félisten
válasz ^Clown #29981 üzenetére
A Lapa által vett típust javasolnám (link magára az eBay-es termékre).
Az enyém az övével ellentétben két USB-portról működik megbízhatóan.
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok. Adott egy W500 as thinkpad. Az akku kisse fura dolgokat produkal. A power manager szerint az akku allapota ’good’. A toltes a windows es a power manager szerint is 100% os. DE ha kihuzom a tolto kabelt max. 5 perc es lemerul. Mar tobb programmal is megneztem de az akku elhasznalodas merteke minden program szerint 0% os. A toltes kb 0rol 100 ra 1,5 orat vesz igenybe, latszolag megy is a toltes, de ha kihuzom mint ahogyan mar irtam par perc es lemerul. Ahogy teszteltem, a kovetkezot tapasztaltam... Ha kihuzom a kabelt 100% nal az elso 5 percben szepen fogy a toltottseg, ahogy kell, majd hirtelen leesik 6%ra es le is merul.
Most mivel lehet a baj? Ha az akku a rossz hogy hogy minden program szerint jo? Ha nem az akku akkor mi? Ha veszek uj aksit mi a garancia hogy a jelenseg meg is szunik
Tud valaki egyebkent elfogadhato aru akkut W500hoz?Elore is koszi ha vki tud segiteni. Es bocs az ekezetek miatt.
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
Dr. Akula
félisten
válasz fordfairlane #29983 üzenetére
Nekem is van egy Vertex3 az asztali gépben, nemigazán jött be, időnként (elég gyakran) lelassul vele a rendszer, mintha nem lenne elég RAM meg gyök2-es sebességű a "vinyó". De néha teljesen jó, csak elég lutri, 50% esély mindkettőre. Asszem megy vissza a rendszer az X-25M-re, leszarom a SATA3-at. Másnál is van ilyen?
-
-
amargo
addikt
válasz Dr. Akula #29985 üzenetére
Én is vertex3-t használok asztaliba, milyen lassulást érzel?
Nálam úgy mond még teszt fázisban van, 2 hónapos, ezek alapján is írok. Gondolom kikapcsoltad és beállítottad, amit be kell.
Nálam 8GB van a gépben és i7-el megtámogatva. Mit jelent nálad a lassulás? Mert amit írsz az tipikusan olyankor jelentkezik, amikor sok kicsi fájlt akar betölteni. Nálam is van olyan program, ami nem lett számottevően gyorsabb az SSD-vel. De konstans produkálja, a leírásodból meg azt veszem ki, hogy nálad időközönként fordul elő?“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
mitulabattyi
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Valaki tudna linkelni egy régebbi működő ATi HD3470 drivert T400-hoz? Ezzel az újabbal gondom van.
Més que un club!
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Alkalmi melóhoz nézegetek használt, olcsó lapost olyan 25-30K között.
Nincs nagy elvárás a géppel szemben, ami a lényeg, hogy viszonylag kicsi (9"-14") de masszív, strapabíró legyen, USB 2.0-ás, és legalább 1 órát bírjon az aksija használat közben.
Nézegettem az X31 és T40-et. Ezekről mi a véleményetek? Ha azonos árban van, akkor melyiket a kettő közül? Természetesen más típus is szóba jöhet, de max. 30K-ig.
Tudom, ez nem az a topik, de pl. egy Samsung NC10 mennyivel erősebb gép a fentieknél? - bár úgy nézem, talán nem olyan strapabíró..-= Pancsermeste® =-
-
brd
nagyúr
válasz Napfénysüti #29996 üzenetére
XP-sből van nekem régebbi, de gondolom, nem az kell...
-
nagyúr
-
brd
nagyúr
válasz Napfénysüti #29999 üzenetére
Egyébként, csak kíváncsiságból, mi a gond vele? Nekem úgy tűnik, jól működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest