Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz Dorien #34281 üzenetére

    Kell, hogy legyen egy műszerfal fényerő állító tekerő, vagy +/- gomb. Ennek általában legfényesebb állásban van egy éjszakai kapcsoló pontja. Vagyis ha az megvan, akkor addig kell felfelé nyomni, tekerni, míg a maximumot el nem éri, és még eggyel tovább.
    Civicben legalábbis így van, hogy digitálisan +/- gombbal lehet nyomkodni, és mikor a maximumhoz érek, csippan egyet, és ha még egyet nyomok a + -on, csippan még egyet és kétszer olyan fényes lesz. Felkapcsolt lámpánál van csak hatása. Pont ez az éjszakai kapcsolója. Magyarul a maximumról éjszaka egy - gombnyomással felére veszi le a fényerőt, és onnan megy tovább a skála lefelé felkapcsolt lámpa esetén. Lekapcsolt állapotban nincs ilyen, ott folyamatos a fényerő állítás max és min között. Sőt, elvileg két külön skála van

    Nemtom mennyire érthető :)

    Lámpa nélkül nyomkodva felfelé a + gombot : 50% - 60% - 70% - 80% - 90% - 100% (nappali mód)
    Felkapcsolt lámpával szintén a +-t nyomkodva: 10% - 20% - 30% - 40% - 50% - 100% (éjszakai mód)

    Na és utóbbinál utóbbi állásba állítva nem veszi le a fényerőt. A lámpa kapcsolása a váltás a nappali és az éjszakai mód között, melynek mindkettőnek külön állítható fényereje van. Az 50%-os állásban ha lekapcsolom a lámpát, akkor 100%-ra világosodik, de lámpát visszakapcsolva 50%-on megy. Ha felkapcsolt lámpánál 10%-ra állítod, mert sokáig vezetsz sötét erdőben, akkor a lámpát lekapcsolva ismét 100%-ra áll be, vagy ahova állítottad lámpa nélkül korábban. Ismét felkapcsolva ismét 10%-ra fog állni.

    Csak hogy érthető legyen, ez egy hibrid nem tökéletes megoldás arra, hogy logika szerint éjszaka sötét van, ne vakítson a műszerfal, de sajnos nem számolnak azzal, hogy itt nappal is égetni kell a lámpát. Ezért éjszakai módban is be lehet állítani 100%-ra azért.

    Ha tekerős, akkor egész egyszerűen van egy kattanó pont a maximumnál, ami valójában az 50%, és kicsit feljebb tekerve kattan még egyet 100%-ra, ahol a lámpa kapcsolásra nem csökkenti a fényerőt. Nagyjából ugyanaz mint fent.

    [ Szerkesztve ]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák