Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz Speeedfire #13972 üzenetére

    A Quad405-öt persze megcsinálhatod magad is, csak említettem, hogy nem kell nyákkal vesződni, elsőre nem is olyan könnyű nyákot csinálni, én is jó sokat szenvedtem a vasalásos technikával, és még mindig nem tökéletes.
    Maga a kapcsolás tényleg alkatrésztemető, ugyanakkor egy sikersztori, sok éve "a nép erősítője" cím egyik tulajdonosa. Nekem gyári Pio erősítőmben két Quad405 panel a végfok, elég jól szól.

    Megnéztem a HE-s JLH panelt, ott a kolléga nem számolta ki a szükséges bordaméretet, csak rátett két nagy háztájit, ezt írja is. Úgy kb. a fele méret is elég lenne, valamint amit végül rátett, nem optimális bordák, mert a szélére kapcsolódnak a hőtermelő elemek.

    Nem tudok neked jó IC-s megoldást mondani, volt jó IC-s gyári erősítőm, de több volt, ami rossz hangú volt.

    A 7294-ről írták:

    „A TDA 7294 típusú végfok IC nem más, mint egy AB osztályú DMOS FET-es végfok - betokozva. Minősége kitűnő, a teljesítmény 60-70%-áig nincs mérhető torzítás, hangja ijesztően tiszta, hideg. Sok neves gyártó (Philips, Marshall, stb) használja. Az IC gyártója ST cég +/- 10V -tól +/- 40V-ig részletes specifikációt közöl, és azt, hogy Vmax =50V. A 40 V és 50 V közötti tartományról mélyen hallgat. A sok-sok megépített darab tanúsága az, hogy legfeljebb +/- 44 V-ig lehet biztonságosan meghajtani, amiért azonban már brutális teljesítményt kapunk”

    Sajnos fiziológiailag a fül számára nem a "hideg" hangzás az, ami tetszik. Ezzel nem tudunk mit csinálni, max nem FET alapú eszközt alkalmazunk. Nálam szólt a 7294, nem szerettem a hangját.

    Még mindig bíztatlak a JLH kapcsolás mellett, a kis alkatrészigény miatt simán ki tudnád vitelezni otthon. Plusz még olyan hangzást kapnál, amit a 7294 és társaitól soha.

    [ Szerkesztve ]

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák