Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Speeedfire
félisten
Ez tényleg egyszerű, mint a faék.
Nekem nem lenne türelmem assemblyben megírni. Nézegettem már nem is olyan rég a PIC-eket. Van olyan amit C-ben is lehet írni, az már inkább feküdne nekem.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Peter789
senior tag
válasz Speeedfire #14203 üzenetére
már rég nem kell assembly-vel szívni...
http://www.mikroe.com/
ezzel érdemes elindulni: C, Pascal, Basic IDE a PIC, dsPIC, PIC32, AVR, 8051, ARM procikhoz hatalmas példaanyaggal, függvénykönyvtárakkal, egyéb kiegészítő progikkal. a próba verzió is elég jól használható, csak az összetettebb feladatokra nem elég a demó limit...
természetesen az assembly jóval hatékonyabb mint ezek a magasabb szintű programnyelvek, de a mai procik gyorsak, sok rom, ram, alacsony fogyasztás - van miből pazarolni
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
zka67
őstag
válasz Peter789 #14205 üzenetére
a mai procik gyorsak, sok rom, ram, alacsony fogyasztás - van miből pazarolni
Hát-hát...
A windows is azért tart itt, hogy gigabájt ramok kellenek neki, meg 25GHz-es proci...
Egyébként nem szívatás az assembly. Ez az igazi programozás, amikor a hardver utolsó bitjét is te vezérled, tudod, hogy mikor, mit csinál a programod, kiszámolod, hogy hány órajeled van egy műveletre, meg ilyesmik.
[ Szerkesztve ]
-
zka67
őstag
válasz Speeedfire #14203 üzenetére
TSOP1738-ast használj, vagy hasonló 38kHz-est. Ha jól látom TSOP4838 az utódja.
-
Speeedfire
félisten
Majd olyat használok, amilyen lesz a helyi elektronika boltban.
Más:
Az elkészült dac+füles kombónak akarok dobozt készíteni, maga a váz már megvan csak nem tudom, hogy lenne érdemes ezt rögzíteni. Vannak ilyen tapasztalatok?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
zka67
őstag
válasz Speeedfire #14209 üzenetére
Majd olyat használok, amilyen lesz a helyi elektronika boltban.
Aztán majd csodálkozol, hogy a 36kHz-es vevővel nem működik a 38kHz-es távirányítód
Vagy a 3.3V-os vevő tönkremegy az 5V-os táptól... -
zka67
őstag
válasz Speeedfire #14211 üzenetére
A home távirányítók szinte kivétel nélkül 38kHz-esek.
Mondjuk én egy ilyen Tanítható univerzális távirányítót használok, mert tele lett a tököm az ezer különböző távirányítóval, hogy melyiket épp hová tettem le. A madaras tecsóban "csak" 4999.
-
ABnormal
őstag
Urak! Hol tudok én itt kishazánkban jó minőségű pufferkondit vásárolni? Erősítőhöz kell, 80V 5600 uF... ki is kerestem panasonic,hitachi,chemi-con,rubycon márkákból,már csak egy bolt kellene ahol meg tudom venni... ki tud ilyen boltot? - esetleg,ha másféle kondit ajánlotok azt is megköszönöm,lomexben is van g-luxon,de azt még nem mertem megvenni -
-
-
ABnormal
őstag
ez pedig a többi kondi,ezek helyett is ajánlhattok valami jófélét,ez a narancs roederstein nem volt az alja,ha jól tudom...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz ABnormal #14218 üzenetére
Elnézve a nyákot, nem javaslom azoknak a sárgáknak a kicserélését, mert szét fog menni a nyák.
70 valahányban gyártott Pio erősítőmben már csaknem légszerelni kellett az új puffer kondikat, mert nem a réz megadta magát, abban is ilyen nyák van.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
őstag
-
ABnormal
őstag
köszi a válaszokat,sajnos a kondik cseréje elkerülhetetlen,mostani formában nem használható az erősítő nagyon halkan hallható csak a bejövő jel a búgáson túl
azért ha van valakinek elfekvő normális puffere, szóljon,biztosan megegyezünk... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz ABnormal #14221 üzenetére
Ténylegesen hány voltról megy az erősítő? Én spec még nem láttam 63V feletti puffer kondit kiskerben.
totya694: azt volt szerencsém élőben látni és szerelni is, csak döglött volt szegény. Egyik idős tanár úr azonnal el is kobozta magának, hogy majd ő megjavítja.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
ABnormal
őstag
válasz CPT.Pirk #14222 üzenetére
5600uF 80V 35x45 RM10.0 20% 85° SNAP-IN 2000h (LUX) RoHS 70 db raktáron 428.00 Ft
ezt a lomexben találtam,csak a gyártó nem tetszik... teapo / g-luxon
totya : köszi szépen,de sajnos méretbeli megkötés is van, az eredeti úgy néz ki,hogy 2db 35mm átmérőjű 70V-os fog közre egy 40mm átmérőjű 80V-ost, mindezt 60mm magassággal...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ABnormal #14226 üzenetére
Én ha saját célra használok valamit akkor nem mindig "első" szempont a látvány.
Be lehet ott építeni nagyobb fizikai méretekkel rendelkező elkókat is csak nem a helyére.Léteznek szép/hasznos tartó profilok amik segítségével más helyre is beszerelhetők.
Utána meg feladni egy hirdetést,hogy pontosan milyen kondikat is keresel és amikor meglesznek akkor vissza alakítani eredeti állapotára...Üdv:Attila
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mondjatok nekem valami pici erősítő IC-t, ami 2-3V körül már működik. Egy egyszerű kis passzív hangdobozt kellene feldobni, szal teljesítményigény csaknem 0.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Speeedfire #14229 üzenetére
A TPA302 tetszett meg nekem, az már 8 ohmra is jó. [link]
-
fero02
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz totya694 #14237 üzenetére
Ha még működik 1.8V-ről, akkor még jobb is lenne, mint a másik.
Ezt mire értik: Stereo Test Circuit(Unless otherwise specified Vcc=6V,Tamb=25°C) ?
Am. valszeg egy kis Liionos akkut lesz bent, esetleg ceruza akkuk.
-
őstag
válasz CPT.Pirk #14240 üzenetére
A lányomnak akarok valami "kis" erősítőt összehozni mert fel tudom kapni a vizet amikor szólok neki és nem válaszol(persze azért mert még tanulás közbe is a fülébe van bogyó)
Valami kis egyszerűt akarok összerakni az amúgy sem nagy íróasztalára amire rá tudja kötni az Mp3-at és "normálisan" tudja hallgatni azt ami abból jön.PHM: Meglehet mert amikor keresgéltem infót mint ha én is találkoztam volna a TDA2822M-el.
Az elébb néztem bele egy SpeedLink Medusa nevű fejhallgató erősítőbe és abba viszont 3db TDA2822M van(5V-ról mennek).Amúgy 5.1-es[ Szerkesztve ]
Üdv:Attila
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz totya694 #14247 üzenetére
Csinálj neki TDA2030-ból, az csak kicsit gyengébb, viszont egytápfeszes és nem nagyon kell hűtőbordára költeni (mi a cégnél egy csavart nyomtunk át rajta, arra pár anyát tekertünk, ez volt a hűtés, és röhögve ment ), valamint ha elég hosszú a jel vezeték, akkor az egyik AM rádiót is megfogja és lehet hallani.
(haverral egyszer füleltünk, hogy honnan szól egy bemondó, hát a TDA ment át rádió vevőbe, mikor kb. 5 méter, nem túl jól árnyékolt jel vezeték volt bekötve)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest